In dit artikel

Nekklachten Door Stress: Hoe een Kussen Kan Helpen (2023)

In dit artikel

Voelt u een zeurende pijn in uw nek, vaak na een stressvolle dag? Dat gevoel ken ik maar al te goed, met stress als vaak voorkomende factor in nekklachten. In dit artikel zal ik uitleggen hoe een goed kussen daadwerkelijk kan helpen bij het verminderen van nekpijn door stress.

Ga mee op ontdekkingsreis om te zien hoe eenvoudige veranderingen in uw slaapomgeving u kunnen helpen ontspannen en pijnvrij te slapen.

Key Takeaway

Het beste kussen voor nekklachten van 2023 is Guna. Dit merk heeft een kussen voor nekklachten dat de
wervels op hun plek houdt tijdens de slaap en wat je gratis mag uitproberen.

Samenvatting

 • Stress heeft een groot effect op nekklachten, waaronder pijn en stramme spieren in de nek.
 • Een goed kussen kan helpen bij het verminderen van nekpijn en ongemak veroorzaakt door stress.
 • Het juiste kussen zorgt voor een goede slaaphouding en ondersteuning van de nek en schouders, wat de spanning en stress vermindert.
 • Een orthopedisch kussen kan specifiek helpen bij het voorkomen van nekklachten door stress.

Effecten van stress op nekklachten

Stress heeft een groot effect op nekklachten. Je voelt strakke spieren in je nek als je gestrest bent. Dit kan pijn in de nek en hoofd veroorzaken. Nekklachten kunnen ook ontstaan van stress.

Soms kun je last hebben van nekpijn aan een of twee kanten van de nek. Dit kan uitstralen naar, of komen uit je hoofd of je armen. Als je gestrest bent, kan dit erger worden.

Het is belangrijk om je nek te helpen als je stress hebt. Je kunt oefeningen doen om je nek los te maken. Dit kan de pijn verlichten. Een ander ding dat helpt is slapen in een goede houding.

Als je slaapt in een slechte houding, kan dit nekpijn veroorzaken. Een goed kussen kan helpen. Het kussen ondersteunt je nek en schouders. Dit vermindert pijn en ongemak. Ook kan een juist kussen goed zijn bij een nekhernia.

Hoe een kussen kan helpen bij nekklachten door stress

 • Een goed kussen kan de nek en schouders ondersteunen, waardoor pijn en ongemak verminderen.
 • Het juiste kussen zorgt voor een neutrale positie van de wervelkolom tijdens het slapen, waardoor spanning en stress worden verminderd.
 • Een orthopedisch kussen kan helpen bij het voorkomen van nekklachten door stress.
 • Een verkeerde slaaphouding, veroorzaakt door een ongeschikt hoofdkussen, kan nekpijn verergeren.
 • Door een geschikt kussen te gebruiken, kan je nekhernia voorkomen of verlichten.

Meer over ‘Kussen voor nekklachten’

Een van de grootste oorzaken van nekklachten is vaak het slapen op een verkeerd kussen. Als je regelmatig wakker wordt met nekpijn, dan is het wellicht tijd om te overwegen om je kussen te vervangen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe kussens nekklachten verminderen en welke nekklachten soorten symptomen er zijn. De voordelen van een orthopedisch kussen gebruik zijn talrijk en het is cruciaal om het belang van een goed kussen voor de nek te erkennen.

Tussen een nekkussen en een gewoon kussen zijn er aanzienlijke verschillen. De voordelen van een ergonomisch nekkussen helpen om nekklachten te minimaliseren, terwijl een verkeerd kussen tot nekpijn kan leiden. Voor de creatieve zielen zijn er zelfs DIY kussens voor nekklachten. Het is ook interessant om te kijken hoe nekklachten en stress samenhangen met je kussenkeuze. En om de beste nachtrust te garanderen, is het essentieel om de juiste kussenhoogte voor nekklachten te kennen, nekpijn te verminderen door juist te slapen, op de hoogte te zijn van de wetenschap achter kussens en nekpijn, de verschillende slaaphoudingen bij nekklachten te kennen, en te weten welke matras en kussen combinaties het beste zijn voor nekklachten. Tot slot is het cruciaal om te weten hoe je de juiste nekondersteuning in een kussen kunt kiezen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de oorzaak van nekklachten door stress?

Nekklachten door stress kunnen worden veroorzaakt door slaapproblemen, schouderpijn, ergonomie, of rugpijn.

2. Hoe kan een kussen helpen bij nekklachten door stress?

Een goed kussen kan helpen bij ontspanning en het verbeteren van de ergonomie tijdens je slaap, vooral als je een zijslaper bent.

3. Kan fysiotherapie helpen bij nekklachten door stress?

Ja, fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van nekklachten door stress, hoofdpijn en het verbeteren van de slaap.

4. Wat zijn enkele tips voor het kiezen van een kussen voor nekklachten door stress?

Zoek naar een kussen dat je nek en hoofd goed ondersteunt, vooral als je een zijslaper bent. Het moet ook zacht genoeg zijn voor ontspanning en stevig genoeg om je te ondersteunen.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste kussen voor nekklachten 2023

 • Beste kussen voor nekklachten – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste ergo kussen – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten rugslaper – Arteni
 • Beste kussen voor nekklachten zijslaper – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten buikslaper – Emma
Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Nekklachten Door Stress: Hoe een Kussen Kan Helpen (2023)

Laat een reactie achter