Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen

Het kiezen van betrouwbare en kwalitatieve hulpmiddelen kan een flinke uitdaging zijn. Ik heb die uitdaging ook ervaren, maar ontdekte dat het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen (NKH), opgericht in 2014, een betrouwbare gids is voor het vinden van de beste leveranciers.

In dit artikel leg ik uit wat het NKH is, waarom het belangrijk is en hoe het jou kan helpen bij het vinden van de beste producten en diensten. Ontdek hoe dit keurmerk een wereld van verschil kan maken!

Samenvatting

  • Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen (NKH) is een certificering die aangeeft dat hulpmiddelen voldoen aan kwaliteits- en veiligheidseisen.
  • Het keurmerk is belangrijk omdat het consumenten helpt bij het kiezen van kwalitatieve hulpmiddelen en bedrijven onderscheidt als deskundige en betrouwbare leveranciers.
  • Consumenten profiteren van voordelen zoals betrouwbaarheid, goede service en garanties bij bedrijven met het keurmerk.
  • Bedrijven kunnen samenwerken met Kiwa, een gerenommeerde organisatie voor certificering, om het keurmerk te verkrijgen en te behouden.

Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen

Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen is een certificering die aangeeft dat hulpmiddelen voldoen aan kwaliteits- en veiligheidseisen.

Wat is het NKH?

Het NKH is een teken voor hoge kwaliteit. Dit keurmerk helpt mensen bij het kiezen van goede hulpmiddelen. Het bestaat sinds 2014. Firevaned, een groep voor bedrijven met hulpmiddelen, heeft het gemaakt.

Bedrijven met dit keurmerk zijn slim en eerlijk. Ze werken hard om goede service te geven. Het teken is er voor bedrijven die hulpmiddelen voor beter bewegen verkopen. Dit keurmerk zegt dat een bedrijf goed en veilig is.

Mensen in deze branche respecteren het NKH. Steeds meer bedrijven doen mee met het NKH. Zo wordt de branche beter.

Waarom is het belangrijk?

Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen is belangrijk omdat het consumenten helpt bij het maken van de juiste keuze voor kwalitatieve hulpmiddelen. Met het keurmerk kunnen ze erop vertrouwen dat ze producten van goede kwaliteit en betrouwbare service krijgen.

Het biedt ook zekerheid en gemoedsrust voor mensen met een beperking die afhankelijk zijn van deze hulpmiddelen. Voor bedrijven is het keurmerk belangrijk omdat het hen onderscheidt als deskundige en betrouwbare leveranciers.

Het geeft hen een professionele status en vergroot hun geloofwaardigheid. Door samen te werken met Kiwa, een gerenommeerde organisatie voor certificering, zorgt het keurmerk voor objectieve beoordelingen en waarborgt het de veiligheidseisen.

Voordelen voor consumenten

Als consument heb je verschillende voordelen bij het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen. Ten eerste kun je erop vertrouwen dat de bedrijven met dit keurmerk deskundig en betrouwbaar zijn.

Ze voldoen aan strenge veiligheidseisen en bieden kwalitatieve hulpmiddelen aan. Daarnaast zorgen ze voor goede service en nazorg, waardoor je altijd op hen kunt rekenen als er iets misgaat.

Ook kun je rekenen op objectief advies en garantie op de producten die je koopt. Kortom, het keurmerk biedt consumenten zekerheid en gemoedsrust bij het kiezen van hun hulpmiddelen.

Voordelen voor bedrijven

Als bedrijf biedt het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen verschillende voordelen. Ten eerste ben je als bedrijf met dit keurmerk gegarandeerd deskundig, betrouwbaar en transparant. Dit is belangrijk omdat consumenten naar bedrijven zoeken die aan hun verwachtingen voldoen.

Met het keurmerk laat je zien dat je aan hoge kwaliteits- en veiligheidseisen voldoet. Daarnaast kun je rekenen op ondersteuning van partners binnen het keurmerknetwerk, waardoor je toegang hebt tot objectief advies en expertise.

Bovendien draagt het keurmerk bij aan de professionalisering van de branche en trekt het meer klanten aan die op zoek zijn naar betrouwbare en transparante bedrijven.

Hoe krijg je het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen?

Om het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen te verkrijgen, moeten bedrijven de erkenningsregeling doorlopen en een keuring ondergaan door Kiwa. Benieuwd naar het aanmeldingsproces en de voordelen van samenwerking met Kiwa? Lees verder!

Erkenningsregeling

De erkenningsregeling is een belangrijk onderdeel van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen. Deze regeling zorgt ervoor dat bedrijven aan bepaalde eisen voldoen voordat ze het keurmerk kunnen ontvangen.

Kiwa, een onafhankelijk keuringsinstituut, voert de keuringen uit. Samenwerken met Kiwa heeft veel voordelen, zoals deskundig advies en objectieve beoordelingen. Het aanmeldingsproces voor het keurmerk is ook eenvoudig en duidelijk.

Bedrijven die het keurmerk hebben, moeten hun certificering regelmatig verlengen om ervoor te zorgen dat ze nog steeds aan de kwaliteitseisen voldoen. De erkenningsregeling draagt bij aan de betrouwbaarheid en professionaliteit van bedrijven met het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen.

Keuring door Kiwa

Kiwa voert de keuring uit voor het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen. Kiwa is een onafhankelijke keuringsinstantie die gespecialiseerd is in het toetsen van producten en diensten op kwaliteit en veiligheid.

Door samen te werken met Kiwa, kunnen we objectief en deskundig advies bieden aan bedrijven die het keurmerk willen behalen. Kiwa zorgt ervoor dat bedrijven voldoen aan alle eisen en normen die gesteld worden voor het keurmerk.

De keuring door Kiwa is een belangrijk onderdeel van het aanmeldingsproces en zorgt ervoor dat alleen betrouwbare en deskundige bedrijven het keurmerk ontvangen.

Voordelen van samenwerking met Kiwa

Samenwerken met Kiwa biedt veel voordelen voor bedrijven die het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen willen verkrijgen. Kiwa is een erkend keuringsinstituut dat gespecialiseerd is in het beoordelen van producten en diensten op kwaliteit en veiligheid.

Door samen te werken met Kiwa kunnen bedrijven profiteren van hun expertise en onafhankelijke beoordeling. Kiwa helpt bedrijven om te voldoen aan de eisen van het keurmerk en biedt ondersteuning tijdens het keuringsproces.

Daarnaast zorgt de samenwerking met Kiwa voor een objectieve en betrouwbare certificering, wat het vertrouwen van consumenten vergroot. Bedrijven hebben ook toegang tot deskundig advies en krijgen waardevolle feedback om hun producten en diensten te verbeteren.

Aanmeldingsproces

Het aanmeldingsproces voor het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen is eenvoudig en transparant. Als bedrijf kun je je aanmelden voor het keurmerk door de erkenningsregeling van Firevaned in te vullen.

Vervolgens wordt je keurmerkaanvraag beoordeeld door Kiwa, een onafhankelijke partij die gespecialiseerd is in certificering. Zij voeren een uitgebreide keuring uit om te beoordelen of je bedrijf voldoet aan de kwaliteits- en veiligheidseisen van het keurmerk.

Als je bedrijf is goedgekeurd, ontvang je het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen en kun je deze gebruiken om aan te tonen dat je voldoet aan de hoge standaarden van het keurmerk. Het keurmerk wordt vervolgens regelmatig gecontroleerd en geëvalueerd om ervoor te zorgen dat je blijft voldoen aan de gestelde eisen.

Het aanmeldingsproces biedt verschillende voordelen. Zo geeft samenwerking met Kiwa een objectieve beoordeling van de kwaliteit en veiligheid van je bedrijf. Daarnaast zorgt het keurmerk voor erkenning binnen de branche en biedt het consumenten de zekerheid dat ze bij jouw bedrijf kunnen rekenen op deskundig advies, goede service en nazorg.

Verlenging van het keurmerk

Als je het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen hebt gekregen, wil je natuurlijk dat het keurmerk geldig blijft. Gelukkig is verlenging van het keurmerk mogelijk. Om het keurmerk te verlengen, moet je opnieuw worden gekeurd door Kiwa, de certificerende instelling.

Tijdens deze keuring wordt er gecontroleerd of je nog steeds voldoet aan alle eisen en normen van het keurmerk. Als je aan alle eisen voldoet, wordt je keurmerk verlengd en blijf je gecertificeerd.

Het is belangrijk om te blijven voldoen aan de kwaliteitseisen en verwachtingen van het keurmerk, zodat je kunt blijven profiteren van de voordelen en zekerheid die het biedt.

Contactgegevens

Postbus 4076
5004 JB Tilburg
info@nationaalkeurmerkhulpmiddelen.nl

Bereikbaar tijdens kantooruren: 013- 594 41 80

Conclusie

Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen is een belangrijk keurmerk voor leveranciers van revalidatie- en mobiliteitshulpmiddelen. Het biedt consumenten de zekerheid van kwaliteit, deskundigheid en betrouwbaarheid.

Bedrijven met dit keurmerk doen hun uiterste best om goede service en nazorg te bieden.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen?

Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen is een certificaat voor mobiliteitshulpmiddelen en revalidatie.

2. Hoe kan het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen helpen bij revalidatie?

Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen zorgt ervoor dat mobiliteitshulpmiddelen voldoen aan hoge normen, wat helpt bij de revalidatie.

3. Zijn hulpmiddelen met het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen bedoeld voor mensen met een handicap?

Ja, mobiliteitshulpmiddelen met het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen zijn bedoeld om mensen met een handicap te helpen.

4. Komt een vergoeding in aanmerking voor hulpmiddelen met het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen?

Ja, in veel gevallen wordt een vergoeding gegeven voor hulpmiddelen met het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen.

 

“Hulpmiddelen kopen.” Regelhulp.
https://www.regelhulp.nl/onderwerpen/hulpmiddelen/hulpmiddelen-kopen

“Veiligheid en toezicht medische hulpmiddelen.” Rijksoverheid.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/medische-hulpmiddelen/veiligheid-en-toezicht-medische-hulpmiddelen

“Aanhangsel van de Handelingen.” Officielebekendmakingen.nl.
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20162017-2645.html

“Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen (NKH).” Kiwa.
https://www.kiwa.com/nl/nl/services/certificering/nationaal-keurmerk-hulpmiddelen-nkh/