In dit artikel

Multimotion Lichtgewicht Rolstoel: Kenmerken en Voordelen

In dit artikel

Het vinden van de juiste rolstoel kan een uitdaging zijn, vooral als comfort en gemak belangrijk zijn. Ook heb ik die worsteling ervaren, maar toen kwam ik de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel tegen – een rolstoel die slechts 13,7 kg weegt.

Deze blogpost belicht de kenmerken en voordelen van deze bijzondere rolstoel, zodat u kunt zien hoe het uw leven makkelijker zou kunnen maken. Laten we dus snel kijken naar de mogelijkheden van deze lichtgewicht rolstoel.

Key Takeaway

De beste lichtgewicht rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

  • De Multimotion Lichtgewicht Rolstoel weegt slechts 13,7 kg en is gemaakt van sterk aluminium, waardoor hij gemakkelijk te tillen en te dragen is.
  • Deze rolstoel heeft afneembare achterwielen, waardoor hij compact kan worden opgevouwen voor opslag en vervoer, en gemakkelijk in een auto of het openbaar vervoer kan worden geplaatst.
  • De rolstoel heeft een halfneerklapbare rugleuning die zorgt voor extra comfort tijdens het zitten.
  • Het lichte gewicht, de gemakkelijke opvouwbaarheid en de geschiktheid voor gebruik in auto’s en openbaar vervoer maken de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel een handige en comfortabele keuze voor mobiliteit onderweg.

Kenmerken van de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel

De Multimotion Lichtgewicht Rolstoel heeft een lichtgewicht aluminium frame, afneembare achterwielen en een halfneerklapbare rugleuning.

Lichtgewicht aluminium frame

Het frame van de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel is gemaakt van aluminium. Dit maakt het heel licht maar toch sterk. Met een gewicht van slechts 13,7 kg, is deze rolstoel makkelijk te tillen en te dragen.

Het sterke aluminium frame zorgt ook dat de rolstoel stevig blijft, zelfs tijdens lang gebruik. Zo wordt rijden in deze rolstoel veilig en makkelijk voor iedereen.

Afneembare achterwielen

De Multimotion Lichtgewicht Rolstoel heeft afneembare achterwielen, wat een handige functie is. Met de afneembare wielen kan de rolstoel gemakkelijk en compact worden opgevouwen voor opslag en vervoer.

Dit maakt het ook eenvoudiger om de rolstoel in een auto te plaatsen of in het openbaar vervoer te gebruiken. De wielen kunnen snel en eenvoudig worden losgemaakt met een quick-release systeem, waardoor het gebruik van gereedschap niet nodig is.

Deze functie zorgt voor extra gemak en flexibiliteit bij het gebruik van de rolstoel.

Halfneerklapbare rugleuning

De Multimotion Lichtgewicht Rolstoel heeft een handig kenmerk: een halfneerklapbare rugleuning. Dit betekent dat de rugleuning gemakkelijk naar beneden geklapt kan worden, waardoor de gebruiker extra comfort krijgt.

Dit is vooral handig tijdens het zitten voor langere perioden of wanneer er behoefte is aan een verandering van houding. De halfneerklapbare rugleuning zorgt ervoor dat de rolstoel aanpasbaar is aan de behoeften en voorkeuren van elke gebruiker.

Voordelen van de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel

De Multimotion Lichtgewicht Rolstoel heeft verschillende voordelen, waaronder makkelijke opvouwbaarheid, eenvoudig transport en geschiktheid voor gebruik in auto’s en openbaar vervoer.

Makkelijk opvouwbaar

De Multimotion Lichtgewicht Rolstoel is gemakkelijk opvouwbaar, wat hem zeer handig maakt voor opslag en transport. Het opvouwbare frame zorgt ervoor dat de rolstoel compact kan worden opgeborgen, zodat hij weinig ruimte inneemt in bijvoorbeeld de kofferbak van een auto.

Dit maakt het gemakkelijk om de rolstoel mee te nemen op uitstapjes of tijdens het reizen. Het vouwmechanisme is eenvoudig te gebruiken en vereist niet veel kracht. Dus als je op zoek bent naar een rolstoel die gemakkelijk opvouwbaar is, dan is de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel een goede keuze.

Eenvoudig te transporteren

De Multimotion Lichtgewicht Rolstoel is eenvoudig te transporteren, waardoor het gemakkelijk is om hem overal mee naartoe te nemen. Met zijn lichtgewicht aluminium frame weegt hij slechts 13,7 kg, waardoor het tillen en verplaatsen ervan veel gemakkelijker is dan bij zwaardere rolstoelen.

Bovendien heeft deze rolstoel afneembare achterwielen, wat betekent dat je ze kunt losmaken en de rolstoel compacter kunt maken voor opslag of vervoer. Dit maakt het ook gemakkelijker om de rolstoel in een auto of in het openbaar vervoer te plaatsen.

Geschikt voor gebruik in auto’s en openbaar vervoer

De Multimotion Lichtgewicht Rolstoel is perfect geschikt voor gebruik in auto’s en openbaar vervoer. Dankzij het lichte gewicht van slechts 13,7 kg en het opvouwbare frame kan de rolstoel gemakkelijk worden meegenomen en opgeborgen.

Met afneembare achterwielen en een compact formaat is het eenvoudig om de rolstoel in de kofferbak van een auto te plaatsen of in het gangpad van een bus of trein te manoeuvreren. Dit maakt het reizen met de rolstoel veel handiger en toegankelijker voor zowel de gebruiker als de begeleider.

Klantenservice en Advies

Heeft u vragen over de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel? Wilt u graag meer advies ontvangen? Lees dan verder!

Vragen over de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel

Heeft u vragen over de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel? Ik help graag! U kunt mij vragen stellen over de kenmerken en voordelen van deze rolstoel. Daarnaast kunt u ook advies vragen over welke rolstoel het beste bij uw behoeften past.

Als u meer informatie wilt ontvangen, kunt u zich ook inschrijven op onze nieuwsbrief. Onze klantenservice staat altijd voor u klaar om u te helpen met al uw vragen en zorgen. Neem gerust contact met ons op en wij zullen ons best doen om u te ondersteunen bij uw rolstoelbehoeften.

Mogelijkheid tot inschrijven op nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en aanbiedingen met betrekking tot de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel? Dan kun je je inschrijven op onze nieuwsbrief! Door je in te schrijven ontvang je regelmatig updates via e-mail met informatie over nieuwe modellen, accessoires en handige tips om het maximale uit je rolstoel te halen.

Schrijf je vandaag nog in en mis geen enkele belangrijke informatie over de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel!

Klantenservice informatie

Als je vragen hebt over de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel, staan wij klaar om je te helpen. Je kunt contact met ons opnemen via telefoon of e-mail. Ook kun je je inschrijven op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en aanbiedingen.

Onze klantenservice is er om jou te ondersteunen en eventuele vragen te beantwoorden die je hebt over de rolstoel. We streven ernaar om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt met onze producten en service.

Conclusie

De Multimotion Lichtgewicht Rolstoel is een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en gemakkelijk te gebruiken rolstoel. Met kenmerken zoals een lichtgewicht frame, afneembare achterwielen en een halfneerklapbare rugleuning biedt deze rolstoel tal van voordelen.

Het is eenvoudig op te vouwen, gemakkelijk te transporteren en geschikt voor gebruik in auto’s en openbaar vervoer. Met de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel kunt u genieten van mobiliteit en comfort, waar u ook gaat.

Neem vandaag nog contact op met onze klantenservice voor meer informatie of om deze geweldige rolstoel te bestellen.

Meer over lichtgewicht rolstoel

Als je ooit hebt nagedacht over de mobiliteitsproblemen die sommige mensen ervaren, weet je dat een rolstoel een essentieel hulpmiddel kan zijn. Maar niet alle rolstoelen zijn gelijk gemaakt. Neem nu de lichtgewicht rolstoel. Dit is niet zomaar een stoel op wielen; het is een geavanceerd mobiliteitshulpmiddel dat gemak en efficiëntie combineert. Er zijn verschillende modellen en merken, zoals de lichtgewicht rolstoel van Medipoint, die bekend staan om hun kwaliteit.

Als je het concept van ‘lichtgewicht’ echt tot het uiterste wilt drijven, kun je zelfs overwegen om een lichtgewicht rolstoel van titanium of een lichtgewicht rolstoel van carbon te kopen. Deze materialen zijn niet alleen licht maar ook ontzettend duurzaam. Voor degenen die veelzijdigheid zoeken, is er de lichtgewicht 2-in-1 rollator rolstoel, een hybride oplossing die je zowel als rolstoel en als rollator kunt gebruiken.

Natuurlijk begrijpen we dat budget een overweging kan zijn. Daarom kun je bij ons ook een lichtgewicht rolstoel huren of een tweedehands lichtgewicht rolstoel kopen. We hebben ook meer betaalbare merken zoals Vegro en Multimotion, die de bank niet breken maar toch betrouwbaar zijn.

Ook aan comfort is gedacht. Een lichtgewicht rolstoel met luchtbanden kan bijvoorbeeld het rijcomfort aanzienlijk verbeteren. Als je de voorkeur geeft aan bepaalde materialen, dan is een aluminium lichtgewicht rolstoel wellicht iets voor jou. En we hebben zelfs specifieke modellen zoals de lichtgewicht rolstoel Excel en de lichtgewicht rolstoel Meyra die zijn ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen.

Voor wie eenmalig een rolstoel nodig heeft of gewoon iets wilt uitproberen, hebben we ook gebruikte lichtgewicht rolstoelen en zelfs moderne lichtgewicht rolstoelen die technologisch geavanceerd zijn. Er zijn tal van mogelijkheden en we zijn hier om je te helpen de juiste keuze te maken.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel?

De Multimotion Lichtgewicht Rolstoel is een aluminium vouwrolstoel. Het heeft veel kenmerken zoals handremmen, polyurethaan lekvrij banden, en kan klein worden opgevouwen voor eenvoudig vervoer.

2. Welke zijn de voordelen van de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel?

Deze rolstoel is licht en makkelijk om te sturen en te draaien. Ook heeft het een half neerklapbare rugleuning. De banden zijn van polyurethaan en lekken niet.

3. Hoe breed is de zitbreedte van de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel?

De zitbreedte van de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel kan verschillen. U kunt kiezen uit verschillende maten voor uw comfort.

4. Kan ik de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel gemakkelijk meenemen?

Ja, je kunt de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel opvouwen en het is licht van gewicht. Dit maakt het gemakkelijk om overal mee naar toe te nemen.

5. Zijn er andere soorten rolstoelen beschikbaar naast de Multimotion Lichtgewicht Rolstoel?

Ja, er zijn veel soorten rolstoelen naast deze. Er bestaan ook verstelbare rolstoelen, sportrolstoelen, elektrische rolstoelen en zelfrijdende rolstoelen.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste lichtgewicht rolstoel 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Multimotion Lichtgewicht Rolstoel: Kenmerken en Voordelen

Laat een reactie achter