In dit artikel

Hoe Monteer Je een Zadelkruk? Stap-voor-Stap Gids (2023)

In dit artikel

Ik ga je leren hoe je een zadelkruk monteert. We beginnen met de voet van de kruk. Zet die op de vloer. Nu pak je de gasveer. Die druk je in het midden van de voet. Zorg dat hij goed vast zit.

Dan komt de zadelzitting. Die draai je op de gasveer. Nu staat je zadelkruk klaar! Maar let op: de zithoogte is anders dan bij normale stoelen. Het is hoger en dat is juist goed voor je rug.

Je gaat op een nieuwe manier zitten, wat beter is voor je rug, nek en schouders.

Key Takeaway

De beste zadelkruk van 2023 volgens onze test is Dunimed Zadelkruk met rugleuning. Dit product bevat kan op verschillende hoogtes ingesteld worden, biedt een goede ondersteuning aan de rug aan met de stevige rugleuning en heeft een comfortabele zitting.

Een goede zadelkruk helpt met rugverlichting. Voor elke job is er een passende kruk. Of je nu kapper, tandarts, lasser of muzikant bent, er is altijd een kruk die bij jou past. Een zadelkruk kopen kan ook bij IKEA maar let op, ze kosten €179,00 zonder BTW!

Montage van een Zadelkruk

– Pak de onderdelen van de zadelkruk uit en leg ze op een vlakke en schone ondergrond.

– Begin met het monteren van de wielen aan de onderkant van de kruk, zorg ervoor dat ze stevig vastzitten.

– Bevestig vervolgens de gasveer aan de bovenkant van de kruk en zorg ervoor dat deze goed vastgedraaid is.

– Plaats tot slot de zitting op de gasveer en zorg ervoor dat deze goed vastgeklikt is.

Handleiding voor het monteren van een zadelkruk

Ik ga je laten zien hoe je een zadelkruk in elkaar zet. Het is makkelijk te doen en ik leg het stap voor stap uit.

 1. Open de doos met de zadelkruk erin.
 2. Haal alle stukken eruit.
 3. Zoek de bodem van de kruk.
 4. Zorg ervoor dat het wielgedeelte aan de bodem vastzit.
 5. Plaats nu het stoelgedeelte, oftewel het zadel, op top.
 6. Maak het zadel vast met schroeven of clips
 7. Doe dit tot de kruk stevig staat.
 8. Daarna, stel je de hoogte van het zadel in, dit moet hoger zijn dan normale stoelen.
 9. Test even of de kruk goed voelt en stabiel is om te gebruiken tot alles klaar is.

Demontage van een Zadelkruk

Hier is een stap-voor-stap instructie voor het demonteren van een zadelkruk. Benieuwd hoe het werkt? Lees verder!

Stap-voor-stap instructies voor het demonteren van een zadelkruk

Hieronder vind je de stap-voor-stap instructies voor het demonteren van een zadelkruk:

 1. Draai de verstelbare schroeven onder de zitting los met een sleutel.
 2. Verwijder de zitting van de kruk door deze omhoog te tillen.
 3. Controleer of er nog andere schroeven of bevestigingsmiddelen zijn die de zadelkruk vasthouden en verwijder deze indien aanwezig.
 4. Schroef de gasveer los van de voetplaat door deze tegen de klok in te draaien.
 5. Verwijder indien nodig ook andere onderdelen, zoals armleuningen of rugleuning, door ze los te schroeven of uit te trekken.
 6. Berg alle gedemonteerde onderdelen veilig op.
 7. Controleer of er geen beschadigingen zijn aan het frame, de gasveer of andere onderdelen voordat je begint met het monteren van de kruk.

Meer over ‘Zadelkrukken’

De zadelkruk is een uniek en innovatief zitmeubel, maar hoe verschilt het van gewone krukken? Ontdek de verschillen tussen zadelkrukken en gewone krukken en leer hoe je de juiste zadelkruk kiest voor jouw behoeften. Zadelkrukken dragen bij aan een goede houding en kunnen zelfs helpen bij het verminderen van rugpijn.

De voordelen van een zadelkruk in de werkplek zijn talrijk, van comfort tot productiviteitsverhoging. Deze krukken zijn beschikbaar in verschillende materialen en designs, variërend in prijs en kwaliteit. Voor degenen die nieuw zijn in de wereld van zadelkrukken, biedt onze gids over de montage van een zadelkruk nuttige inzichten. Ook het begrijpen van hun geschiktheid voor langdurig zitten en de veiligheidsmaatregelen bij het gebruik ervan is essentieel.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een zadelkruk en hoe monteer je het?

Een zadelkruk is een comfortabele zitkruk voor op kantoor die nekklachten en schouderklachten kan verminderen door een juiste zithouding. Het monteren van een zadelkruk doe je stap-voor-stap.

2. Hoe kan dynamisch werken met een zadelkruk voordelen bieden?

Dynamisch werken met een zadelkruk kan ergonomie verbeteren en het werken aangenamer maken. Het helpt ook om de juiste zithouding te behouden en klachten te verminderen.

3. Waarom zou ik een zadelkruk aanschaffen?

Het aanschaffen van een zadelkruk is goed voor je houding en kan helpen bij het verminderen van nek- en schouderklachten. Het is comfortabeler dan een gewone kantoorstoel.

4. Is een zadelkruk beter dan een gewone kantoorstoel?

Ja, in veel gevallen is een zadelkruk beter dan een gewone kantoorstoel omdat het helpt bij het handhaven van een goede zithouding wat voordelig kan zijn voor je ergonomie.

5. Kan ik de zithouding aanpassen op mijn zadelkruk?

Ja, je kunt de hoogte van de zadelkruk aanpassen om zo de ideale zithouding te bereiken die past bij jouw bureauhoogte en lichaamsbouw.

» Referenties

1. A Plessas, M Bernardes Delgado. (2018). The role of ergonomic saddle seats and magnification loupes in the prevention of musculoskeletal disorders. A systematic review. International Journal of Dental Hygiene.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/idh.12327

2. Karla Gadge, Ev Innes. (2007). An investigation into the immediate effects on comfort, productivity and posture of the Bambach saddle seat and a standard office chair. Work, 29(3), 189-203.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17942990/

» Referenties

Conclusie beste zadelkruk 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe Monteer Je een Zadelkruk? Stap-voor-Stap Gids (2023)

Laat een reactie achter