In dit artikel

Medische Kussens voor Nek- en Rugpijn: Werken Ze? (2023)

In dit artikel

Heb je een constante nek- of rugpijn die je slaap en dagelijkse activiteiten verstoort? Ik begrijp hoe frustrerend dat kan zijn, aangezien ik ook met deze problemen heb geworsteld.

Uit mijn onderzoek blijkt dat het gebruik van medische kussens een effectieve manier kan zijn om deze zeurende pijnen te verlichten. In dit artikel zullen we onderzoeken of medische kussens echt werken voor nek- en rugpijn, de verschillende soorten die beschikbaar zijn en hoe ze je kunnen helpen beter te slapen.

Lees verder en ontdek hoe je je slaap en comfort kunt verbeteren!

Key Takeaway

Het beste medische kussen van 2023 is Guna. Dit merk heeft een medisch kussen dat de wervels op hun plek houdt tijdens de slaap en wat je gratis mag uitproberen.

Samenvatting

 • Medische kussens kunnen helpen bij het verlichten van nek – en rugpijn door ondersteuning te bieden aan het hoofd en de nek, waardoor de pijn kan verminderen.
 • Orthopedische kussens zijn gemaakt van traagschuim en microvezel en passen zich aan de vorm van je hoofd en nek aan, wat zorgt voor een goede houding en minder pijn.
 • Er zijn verschillende soorten medische kussens beschikbaar, zoals orthopedische kussens, zitkussens en therapeutische kussens, die kunnen helpen bij het verbeteren van slaap en comfort. Het is belangrijk om een kussen te vinden dat past bij jouw individuele behoeften en slaaphouding.

Werken medische kussens voor nek- en rugpijn?

Medische kussens helpen echt bij nek- en rugpijn. Ze geven steun aan je hoofd en nek. Dit is fijn als je last hebt van pijn in deze gebieden. Het juiste kussen zorgt ervoor dat je nek gelijk blijft met je matras.

Het voorkomt dat je nek te veel buigt. Dat kan helpen om pijn te verminderen.

Orthopedische kussens zijn gemaakt van traagschuim en microvezel. Deze stoffen passen zich aan de vorm van je hoofd en nek aan. Ze zorgen voor een goede houding. Als je lichaam goed ligt, kan dat de pijn minder maken.

Medische kussens kunnen dus bijdragen aan een betere nachtrust en minder nek- en rugpijn.

Soorten medische kussens voor nek- en rugpijn

Er zijn verschillende soorten medische kussens die kunnen helpen bij nek- en rugpijn, waaronder:

 • Orthopedische kussens: Deze kussens zijn gemaakt van traagschuim en microvezel, wat zorgt voor een goede ondersteuning en uitlijning van de nek en rug.
 • Zitkussens: Deze kussens zijn ontworpen om de lichaamshouding te verbeteren tijdens het zitten, waardoor de druk op de nek en rug wordt verminderd.
 • Therapeutische kussens: Deze kussens hebben speciale vormen en contouren om de nek en rug beter te ondersteunen tijdens het slapen.

Meer over ‘Medisch Kussen’

Heeft u zich ooit afgevraagd wat is een medisch kussen? Het kiezen van het juiste kussen kan een wereld van verschil maken. Er zijn verschillende soorten medische kussens beschikbaar, en het is essentieel om te weten hoe je het juiste medische kussen kiest voor jouw specifieke behoeften. Vergeet niet om je te verdiepen in het gebruik en onderhoud van medische kussens om ze zo lang mogelijk in optimale staat te houden.

De voordelen van medische kussens voor de gezondheid zijn talrijk, waaronder de verbetering van de slaapkwaliteit en het bieden van verlichting bij nek en rugpijn. Voor mensen met allergieën is een medisch kussen voor allergieën een uitkomst. Bovendien kan het aanpassen van een medisch kussen voor comfort bijdragen aan een beter zitcomfort en een positief effect op de doorbloeding hebben. Uiteraard is het altijd goed om je te informeren over mogelijke risico’s en bijwerkingen van medische kussens.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn medische kussens voor nek- en rugpijn?

Medische kussens voor nek- en rugpijn zijn ergonomische kussens. Ze kunnen helpen bij het verlichten van nekpijn, lage rugpijn en heuppijn. Ze kunnen ook helpen bij het verbeteren van je zithouding.

2. Hoe werken deze therapeutische kussens?

Deze kussens geven steun aan je nek, rug en heupen. Ze zorgen dat de pijn minder wordt als je ligt of zit. Ze kunnen ook helpen bij kniepijn door je been te verhogen.

3. Zijn deze kussens goed voor mensen met nek- en schouderpijn?

Ja, deze kussens kunnen helpen de pijn in de nek en schouders te verlichten. Ze zorgen voor een goede zithouding en ontlasten de druk op deze gebieden.

4. Hoe behandelen deze kussens mijn nek- en rugpijn?

Deze kussens houden je lichaam in de juiste positie. Dit helpt om de oorzaken van je nek- en rugpijn aan te pakken. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij het corrigeren van je zithouding.

5. Zijn er specifieke kussens voor nekpijn en rugpijn?

Er zijn speciale hoofdkussens gemaakt voor mensen met nek- en rugpijn. Deze hebben vaak een ergonomisch ontwerp om je hoofd en wervelkolom te ondersteunen terwijl je slaapt.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste medisch kussen 2023

 • Beste medisch kussen – Guna
 • Beste medisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste ergo kussen – Guna
 • Beste medisch kussen rugslaper – Arteni
 • Beste medisch kussen zijslaper – Guna
 • Beste medisch kussen buikslaper – Emma
Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Medische Kussens voor Nek- en Rugpijn: Werken Ze? (2023)

Laat een reactie achter