In dit artikel

Matras en Kussen Combinaties voor Nekklachten (2023)

In dit artikel

Heb je last van nekklachten nadat je ‘s nachts hebt geslapen? Ik ken dat gevoel, want ik heb het ook ervaren en ontdekte dat dit vaak te wijten is aan een verkeerde combinatie van matras en kussen.

In deze blogpost zal ik je tips geven over de juiste matras en kussencombinaties die kunnen helpen bij het verlichten van je nekklachten, ondersteund door slaaponderzoek. Klinkt dat goed? Laten we beginnen!

Key Takeaway

Het beste kussen voor nekklachten van 2023 is Guna. Dit merk heeft een kussen voor nekklachten dat de wervels op hun plek houdt tijdens de slaap en wat je gratis mag uitproberen.

Samenvatting

 • Een verkeerde combinatie van matras en kussen kan nekklachten veroorzaken na het slapen.
 • Het juiste matras en kussen kunnen nek – en rugklachten verminderen of voorkomen.
 • Overweeg ergonomische kussens en vraag advies aan professionals zoals fysiotherapeuten voor de beste combinatie van matras en kussen voor jouw specifieke nekklachten.

De juiste combinatie van matras en kussen voor nekklachten

Het juiste matras en kussen kan veel doen voor je nekklachten. Vooral als je een verouderde matras of kussen hebt. Deze kunnen vaak de oorzaak zijn van nekpijn. Een goed matras samen met het juiste kussen kan echt helpen.

Het kan nek- en rugklachten verminderen of zelfs voorkomen.

Kijk naar de combinatie van het Hi4 Pillow en Mikoala Body Pillow. Deze kunnen helpen bij het voorkomen van rug- en nekklachten. Maar ook andere combinaties kunnen goed voor je zijn.

Het is belangrijk dat het kussen en matras goed bij jou passen. Ze moeten afgestemd zijn op jouw behoeften. Zo kan je zonder stijve nekspieren of rugklachten wakker worden.

Ook de fysiotherapeut of de Consumentenbond kan je helpen. Ze kunnen advies geven over het beste kussen voor nekklachten. Vergeet niet dat de beste slaaphouding ook belangrijk is om lage rugpijn en nekklachten te verminderen.

Tips voor het kiezen van de juiste matras en kussen combinatie

 • Kies een matras die de juiste ondersteuning biedt voor je rug en nek.
 • Let op de stevigheid van de matras; te zacht kan leiden tot rugklachten, terwijl te hard ongemak kan veroorzaken.
 • Probeer verschillende kussens uit om te zien welke het beste bij jouw slaaphouding past.
 • Zorg ervoor dat het kussen voldoende nekondersteuning biedt en je hoofd op de juiste hoogte houdt.
 • Overweeg ergonomische kussens die speciaal zijn ontworpen om de druk op je nek en rug te verminderen.
 • Raadpleeg professionals, zoals fysiotherapeuten of slaapexperts, voor advies over de juiste matras en kussen combinatie voor jouw specifieke nekklachten.

Meer over ‘Kussen voor nekklachten’

Heb je ooit overwogen dat een juist kussen nekklachten kan verminderen? Velen zijn zich niet bewust van het kussens nekklachten verminderen effect. Om te begrijpen welke invloed een kussen kan hebben, is het essentieel om te weten welke nekklachten soorten symptomen er bestaan. Daarbij is het kiezen van een orthopedisch kussen een stap in de goede richting. Het belang van een goed kussen voor de nek kan namelijk niet genoeg benadrukt worden.

Het verschil tussen een nekkussen en een gewoon kussen kan aanzienlijk zijn, vooral als je op zoek bent naar manieren om nekpijn tijdens het slapen te verminderen. De wetenschap achter kussens en nekpijn biedt diepgaande inzichten. Bovendien is het combineren van slaaphoudingen en nekklachten essentieel, net als het begrijpen van de voordelen van matras-kussen combinaties bij nekklachten. Als je eenmaal de kennis hebt, kun je het juiste kussen met nekondersteuning kiezen en werken aan een nachtrust zonder nekklachten.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn Matras en Kussen Combinaties voor Nekklachten?

Matras en Kussen Combinaties voor Nekklachten zijn slaapoplossingen die helpen bij het verbeteren van de slaapcomfort voor mensen die last hebben van nekklachten.

2. Hoe dragen deze combinaties bij aan een betere slaapkwaliteit?

Door ergonomie en juiste neksteun, kunnen deze combinaties bijdragen aan het verminderen van slaapproblemen en verbetering van de slaapgewoonten, waardoor de slaapkwaliteit toeneemt.

3. Hebben mensen die op hun rug slapen speciale kussens nodig?

Ja, rugslapers hebben vaak een kussen met rugondersteuning nodig om nekklachten te voorkomen en hun slaapcomfort te verhogen.

4. Wat voor soort matrassen worden aanbevolen bij deze combinaties?

Het type matras kan variëren, maar het is belangrijk dat het matras goed past bij het hoofdkussen en de juiste rug- en neksteun biedt om slaapproblemen te verminderen.

5. Waar kan iemand advies vinden over deze combinaties?

Slaapadvies over matras en kussen combinaties kan worden gezocht op gezondheidswebsites, bij beddenwinkels of bij een specialist op het gebied van slapen en gezondheid.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste kussen voor nekklachten 2023

 • Beste kussen voor nekklachten – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste ergo kussen – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten rugslaper – Arteni
 • Beste kussen voor nekklachten zijslaper – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten buikslaper – Emma
Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Matras en Kussen Combinaties voor Nekklachten (2023)

Laat een reactie achter