In dit artikel

Beste Looprek | Review (2022) | 5x Looprekje Test!

Beste Looprek | Review (2024) | 5x Looprekje Test!

In dit artikel

Wilt u een looprek kopen, maar weet u niet goed welke u moet kiezen? Er bestaan diverse soorten looprekken, dus het kan overweldigend zijn om een keuze te moeten maken. Gaat u voor een lichtgewicht looprek Medipoint of voor een looprekje met wieltjes? Of heeft u andere wensen voor een loop rek? In dit artikel vertel ik u wat het beste looprek van 2023 is, zodat u niet langer hoeft te zoeken naar een geschikt model. Lees maar mee!

Het beste looprek van 2023: Mijn selectie

 1. Beste looprek – Looprek vast model
 2. Beste looprek met wieltjes – Fold n Go looprek
 3. Beste looprek inklapbaar – Looprek opvouwbaar
 4. Beste looprek met sta op functie – Looprek Liftwalker
 5. Beste looprek XXL – Heavy Duty looprek XXL

Looprekken vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat het beste looprek van 2023 is, heb ik een vergelijkingstest gedaan. Hierbij heb ik diverse soorten looprekken met elkaar vergeleken op verschillende punten. Denk hierbij aan de kwaliteit van elk looprekje, het gebruiksgemak, de modellen en kleuren die beschikbaar zijn en de loop rek reviews van andere mensen. Aan de hand daarvan heb ik de 5 beste looprekken geselecteerd. Hopelijk wordt een looprek kopen zo stukken gemakkelijker voor u!

1. Looprek Liftwalker – beste loop rek met sta op functie

Ik begin graag met het looprek Liftwalker (een looprek Medipoint). Dit is een looprekje en sta-op-hulp in één. Deze twee functies worden gecombineerd, doordat de stangen in- en uitgeschoven kunnen worden. Ingeschoven is het een loop rek, uitgeschoven een hulpmiddel om op te staan. Zo kunt u eenvoudig zelf opstaan of onder begeleiding van uw verzorger. Het grote voordeel voor de verzorger is dat hij of zij geen fysieke inspanning hoeft te verrichten om u overeind te helpen.

Beste Looprek Review (2022) 5x Looprekje Test! Looprek Liftwalker

Een Liftwalker looprek kopen is een goed idee, omdat de poten zijn voorzien van rubberen antislip doppen. Daardoor kunt u veilig en stabiel lopen met deze looprekken. Ook zijn ze gemakkelijk op te klappen. Druk simpelweg op de ‘push’ knop en het looprek klapt in. Het is daardoor een ideaal hulpmiddel voor in huis of onderweg.

Functionaliteiten

✅ Looprek Liftwalker is een looprek bejaarden of jongeren, hij werkt voor iedereen;

✅ Bij een looprek kopen Medipoint betaalt u geen verzendkosten voor bezorging van uw looprek en kunt u binnen 14 dagen nog gratis retourneren.

✅ Liftwalker is handiger dan een standaard looprek of rollator;

✅ Looprek in hoogte verstelbaar en heeft een brede basis voor maximale stabiliteit;

✅ Het is een looprek met sta-op-functie, waardoor u langer zelfstandig blijft.

Eigenschappen

Bent u benieuwd naar de specificaties van de Liftwalker? Dit looprek is 64cm breed, 52cm diep en in hoogte verstelbaar van 85cm tot 100cm. Hij weegt 5kg en kan een maximaal gebruikersgewicht van 136kg dragen.


Klik hier voor de beste prijs

2. Loop rek vast model – beste looprek algemeen

Dit looprek vast model is een aluminium looprekje met kunststof handvatten. Hij is in hoogte verstelbaar, dus wilt u een looprek kopen die geschikt is voor meerdere personen of doeleinden? Dan is dit een goede keuze.

Beste Looprek Review (2022) 5x Looprekje Test! Looprek vast model

Als u niet zo goed ter been bent of na een operatie aan het revalideren bent, is een loop rek zoals dit looprek Medipoint een handig hulpmiddel voor smallere ruimtes. Het is eigenlijk een rollator zonder wieltjes, een eenvoudige tool die u helpt om weer soepeler te bewegen. De looprekken van dit vast model zijn verkrijgbaar in twee maten: M en L.

Functionaliteiten

✅ Dit looprek vast model is verkrijgbaar in twee maten: M en L;

✅ Het is een looprek voor volwassenen en ouderen, maar ook een looprek voor bejaarden;

✅ Lopen met looprekken is comfortabel dankzij de kunststof handvatten;

✅ Een eenvoudig loop rek dat u tegen een scherpe prijs kunt kopen.

Eigenschappen

Het looprek vast model is in maat M 74cm tot 81cm hoog en in maat L 84cm tot 91cm hoog. Het materiaal waarvan het loop rek gemaakt is, is aluminium.


Klik hier voor de beste prijs

3. Loop rek opvouwbaar – beste looprek inklapbaar

Bent u opzoek naar een looprek inklapbaar of looprek opvouwbaar? Dit model looprek van MultiMotion biedt u ondersteuning bij het staan en lopen. Het is een aluminium looprek voor ouderen (looprek ouderen) dat eenvoudig opgevouwen kan worden. Een inklapbaar looprek/opvouwbaar looprek dat ook nog eens in hoogte verstelbaar is!

Beste Looprek Review (2022) 5x Looprekje Test! Looprek opvouwbaar

Bovendien is het een lichtgewicht looprek met antislip doppen onder de poten. Daardoor zijn deze looprekken extra veilig en stabiel in gebruik.

Functionaliteiten

✅ Snel inklapbaar looprek voor volwassenen en ouderen;

✅ Aluminium looprek, dus stevig in gebruik;

✅ De antislip doppen zorgen voor maximale stabiliteit en veiligheid;

✅ Een eenvoudig, maar voordelig looprek waar u op kunt vertrouwen.

Eigenschappen

Dit looprek is gemaakt van aluminium en heeft rubberen antislip doppen onder de poten. Met de scharnieren is het hulpmiddel inklapbaar.


Klik hier voor de beste prijs

4. Fold n Go loop rek – beste looprek met wieltjes

Het Fold n Go looprek met wielen is een heel compact, inklapbaar loop rek. Dit looprek met wielen wordt met één simpele beweging ingeklapt en is daardoor handig in gebruik. Eenmaal ingeklapt kan dit looprek op wieltjes gemakkelijk opgeborgen worden, ook in smalle ruimtes. Daardoor neemt u uw looprekje ook gemakkelijker mee wanneer u de deur uitgaat en bijvoorbeeld met een auto, trein of vliegtuig reist.

Beste Looprek Review (2022) 5x Looprekje Test! Looprek fold n go

Een Fold n Go looprek kopen is een goed idee, want de looprekken van dit model wegen slechts 3,2kg. De draai wielen kunnen in smalle ruimtes ook goed draaien en de pootjes bewegen zonder problemen over elk oppervlak, dankzij de easy-glide eigenschap. Eigenlijk is de Fold n Go een looprek met wielen en rollator in één: er zitten twee wielen onder om bewegen gemakkelijker te maken, maar ook twee gewone poten die zorgen voor maximale stabiliteit en goede grip.

Functionaliteiten

✅ Een super compact, inklapbaar looprek met wielen;

✅ Dit looprek past overal ook in smallere ruimtes;

✅ Looprek met 2 wielen en 2 poten;

✅ Goed wendbaar in smalle ruimtes en licht van gewicht;

✅ Easy-glide pootjes die op elk oppervlak kunnen bewegen.

Eigenschappen

Wilt u het Fold n Go looprek kopen? Dit loop rek is in hoogte verstelbaar van 81cm tot 98cm. Ingeklapt zijn de afmetingen 91x13x20cm. Heel compact dus! U kunt hem bovendien kiezen in een kleur die bij u past: blauw, roze of antraciet.


Klik hier voor de beste prijs

5. Heavy Duty looprek XXL – beste looprek XXL

Zoekt u een XL looprek volwassenen dat steviger is en meer gewicht aan kan? Het Heavy Duty looprek XXL kan een maximaal gebruikersgewicht van 200kg dragen. Deze looprekken zijn in hoogte verstelbaar van 75cm tot 85cm en kunnen daardoor door vrijwel iedereen gebruikt worden. Heeft u moeite met lopen en kunt u wel wat ondersteuning gebruiken? Dan kunt u het Heavy Duty XXL looprek kopen.

Beste Looprek Review (2022) 5x Looprekje Test! Looprek Heavy Duty

Functionaliteiten

✅ Met PU handvatten;

✅ Voorzien van doppen onder de vier poten voor extra grip;

✅ In hoogte verstelbaar van 75cm tot 85cm;

✅ Belastbaar tot 200kg gebruikersgewicht.

Eigenschappen

Het Heavy Duty looprek XXL is een loop rek dat slechts 4kg weegt. De afmetingen zijn 64x42cm.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste loop rek 2023

Bent u benieuwd naar wat voor mij het beste looprek van 2023 is? Ik heb uitvoerig onderzoek gedaan om tot een conclusie te komen. Naar mijn mening is van alle diverse soorten looprekken het mooie looprek Liftwalker toch de beste keuze. Dat komt vooral doordat dit looprekje ook een sta-op-functie heeft en mensen zo helpt om langer zelfstandig te blijven. Bovendien is hij geschikt voor iedereen en kunt u hem naar uw lichaamslengte afstellen. Een groot voordeel aan een looprek Medipoint zoals Liftwalker, is dat u uw loop rek eerst 14 dagen in huis kunt houden om te testen en hem eventueel binnen die periode nog kunt retourneren. Dat is overigens helemaal gratis!

Beste Looprek Review (2022) 5x Looprekje Test! Looprek Liftwalker

Natuurlijk hoeft u niet per se het loop rek te kiezen dat ik op nummer één heb gezet. Een looprek kopen moet u alleen doen wanneer het voor u goed voelt. Kijk dus ook goed naar de andere looprek Medipoint modellen en die van andere winkels.


Klik hier voor de beste prijs

Loop rek ervaringen en reviews

Bent u benieuwd naar de looprek ervaringen en reviews van andere mensen? Van alle diverse soorten looprekken die in dit artikel aan bod zijn gekomen, heb ik een nuttige beoordeling uitgekozen. Zo krijgt u vast een beter beeld van of een bepaald loop rek ook bij u zou passen of juist niet.

Liftwalker loop rek review

“Mijn vader gebruikt dit rek sinds een paar weken en hij is er blij mee. Hij kan zelf opstaan en heeft niet de hulp van iemand daarbij nodig. Hij voelt zich vrijer in zijn bewegingen en het is te zien dat hem dit moed geeft en zelfvertrouwen”, vertelt Hans.

Beste Looprek Review (2022) 5x Looprekje Test!

Loop rek vast model review

“Ik wilde gewoon een loop rek dat simpel was en niet te veel poespas. Daarom heb ik deze gekozen. Ik kan er sinds mijn operatie steeds beter door lopen. Dat moest ik namelijk opnieuw leren. Van mij hoeft het allemaal niet te ingewikkeld of te duur met zo’n rek. Dit ding werkt prima”, luidt de review van Sonny.

Loop rek opvouwbaar ervaring

Een review over het looprek opvouwbaar luidt als volgt: “Ik vind het wel handig dat ik mijn loop rek kan opvouwen als ik wegga. Mijn man onderneemt graag dagjes weg en ik wil natuurlijk niet thuisblijven. Dit rekje kan gewoon mee in de auto, omdat het niet veel ruimte inneemt. Handig hoor, ik ben er blij mee!”

Fold n Go looprek review

“Het is net even meer dan een standaard looprek, vooral omdat hij in zulke leuke kleuren te koop is. En het is waar wat de naam zegt: opvouwen en gaan! Sinds mijn oma dit loop rek heeft, wordt erop uit gaan weer stukken leuker. Niet alleen is het looprek met wielen fijn voor haar, maar ook voor onze familie.”

Heavy Duty looprek XXL review

“Ik ben zelf best zwaar en ik heb ondersteuning nodig bij het lopen. In plaats van afhankelijk te zijn van anderen kan ik door dit loop rek gewoon zelf blijven lopen. Hij kan mijn gewicht aan en ik voel mij er goed bij om hem te gebruiken.”

Beste Looprek Review (2022) 5x Looprekje Test!

Looprek kopen checklist: hier moet u op letten!

Gaat u een looprek kopen? Looprekken zijn er in allerlei soorten en maten. Houd in elk geval rekening met de volgende tips wanneer u op onderzoek uitgaat.

Tip #1: looprek met wielen of zonder?

Bepaal allereerst of u een looprek met wieltjes wenst of dat dit niet nodig is. Er zijn hierin ook nog verschillende soorten: een looprek met 2 wielen of een looprek met 4 wielen. Bij een looprek met twee wielen zijn alleen wieltjes aan de voorste poten bevestigd. Wilt u uw looprek graag als rollator gebruiken of kunt u niet kiezen welk hulpmiddel u liever wilt? Dan is een looprek met vier wielen een goede oplossing.

Tip #2: let op de prijs

De prijs van een looprek kan nogal snel stijgen, maar is dat voor uw situatie ook nodig? Heeft u bepaalde wensen, waardoor de looprek ouderenprijs stijgt? Of kan het ook eenvoudiger en daardoor voordeliger? Afhankelijk van wat uw budget is, kunt u bepalen welke looprek prijs voldoet aan uw criteria.

Beste Looprek Review (2022) 5x Looprekje Test!

Tip: zet uw looprek te koop wanneer u hem niet meer gebruikt of een nieuw model gaat kopen. Dan kunt u wellicht nog een leuk bedrag krijgen voor uw oude rek.

Tip #3: let op de breedte

Gaat u vaak weg met de auto en bent u dol op uitstapjes maken of op vakantie gaan? Dan is de breedte van een loop rek iets om op te letten. Is een looprek smal, dan past hij vaak beter tijdens het vervoeren ervan. Is dit voor u minder belangrijk, dan kunt u ook voor een breder model gaan. Sommige mensen vinden dit juist veiliger en stabieler aanvoelen dan een smalle variant.

Ook interessant om te lezen

Meest gestelde vragen over looprekken

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over looprekken in het algemeen? Of bent u benieuwd naar wie een looprek zoal kan gebruiken? Twijfelt u over de hoogte van de loop rek prijs of wilt u weten of deze vergoed zal worden door de verzekering? Dan raad ik u aan om even verder te lezen. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over loop rekken.

Wat is een loop rekje?

Wat is een looprek precies? Het is een hulpmiddel dat gebruikt wordt ter ondersteuning tijdens het opstaan, stilstaan en/of lopen. Een looprek biedt houvast en maakt het mensen gemakkelijker om zelfstandig te blijven. Ook wanneer zij slecht ter been zijn of aan het revalideren zijn na een operatie. Vaak bestaat een looprek ouderen uit twee handvaten en vier poten. Hier kunnen optioneel wieltjes onder gemonteerd worden. Sommige looprekken bestaan uit één geheel, andere zijn opvouwbaar of inklapbaar. Zo bestaan er hele compacte rekjes die u ook gemakkelijk meeneemt onderweg of op reis.

Voor wie is een looprek geschikt?

Een looprek is bedoeld voor mensen met beperkte mobiliteit, slecht ter been zijn en/of evenwichtsproblemen hebben. Het kan hierbij gaan om oudere mensen (senioren) die lichamelijk achteruitgaan, maar ook om jongere mensen. Denk aan: beroerte, post covid, Parkinson, reuma, artrose of ms Soms moet u opnieuw leren lopen na heup of knie operatie, ook dan kunnen krukken geschikt zijn. Een looprek kopen is dan een goed idee, omdat het u ondersteunt en veiligheid biedt. Dankzij een looprek kan zowel jong als oud (weer) zelfstandig op pad gaan en op een veilige manier voortbewegen. Looprekjes worden vaak binnenshuis gebruikt, maar kunnen ook voor buiten worden aangeschaft. Echter is een rollator of rolstoel buiten vaak handiger dan een looprek. [1]

Hoe gebruik je een loop rek?

Afhankelijk van het soort loop rek dat u koopt en of u één of twee slechte benen heeft, kunt u hem als volgt gebruiken. Zet het rekje iets naar voren, zodat u ruimte heeft om één voet naar voren te zetten. Plaats uw voet ter hoogte van de achterpoten van het rekje. Is dat te ver? Trek de vierpoot looprek of driepoot looprek dan iets naar u toe. Daarna kunt u uw andere voet erachter zetten. Til het loop rek een stukje op en schuif het naar voren om de volgende stap te zetten.

Hoe gebruik je een looprek met één slecht been?

Wanneer u met één been slecht loopt en het andere been nog prima functioneert, dan werkt lopen met een loop rekje net wat anders. Plaats dan altijd als eerste het been dat minder goed werkt tussen de achterpoten van het looprekje. Daardoor belast u dit slechte been minder. Ook biedt uw goede been dan meer stabiliteit, omdat u daar op leunt. Het looprek biedt steun, maar moet u ook op tillen.

Waar moet ik op letten als ik loop met een loop rek?

Bij het gebruik van looprekken is het belangrijk dat u zorgvuldig te werk gaat. Zo kan het zijn dat u te veel naar voren leunt, waardoor u rugpijn krijgt. Daarom is het belangrijk om altijd rechtop te lopen, ongeacht of u een lichtgewicht looprek of aluminium looprek gebruikt. Kijk ook altijd vooruit en niet naar beneden. Dan verkleint u de kans op een botsing met een voorwerp of persoon. Houd er ook rekening mee dat u uw voeten tijdens het lopen niet verder dan de voorpoten van het rek plaatst. Anders kunt u uw evenwicht verliezen en achterover vallen.

Wat is het beste materiaal voor een looprekje?

Het beste materiaal voor een looprekje is aluminium. Dit is vaak licht van gewicht, maar wel sterk genoeg om het gewicht van een volwassen persoon te dragen. Als de basis van een loop rek (het frame) van dit materiaal gemaakt is, hoeft u niet bang te zijn dat het zomaar stuk gaat. Aluminium is stevig en veilig genoeg. Verder zijn de antislip doppen onder de vier pootjes van zo’n rekje vaak van rubber gemaakt. Deze zorgen ervoor dat u niet zomaar wegglijdt op gladdere oppervlakten. De handvaten van een looprekje zijn vaak van kunststof.

Wat kost een looprek gemiddeld?

De gemiddelde kosten voor een looprek verschillen nog al. Zo kunt u al exemplaren kopen voor ongeveer €40, als u voor een eenvoudig model gaat. Vooral wanneer er een looprek aanbieding is, vallen de kosten relatief laag uit. Maar er zijn ook luxere modellen die direct een stuk duurder zijn. De gemiddelde looprek prijs ligt rond de €60 met uitschieters naar zo’n €250. Mijn advies is om de looprekken aanbiedingen in de gaten te houden om het model van uw voorkeur zo voordelig mogelijk te kunnen kopen.

Een looprek kopen, waar doe ik dat?

Looprekken kunt u kopen in verschillende winkels, maar ook gewoon online. Dit scheelt een hoop moeite, omdat u zo niet – terwijl u al slecht ter been bent – naar een fysieke winkel hoeft te gaan. Een looprek online kopen biedt het voordeel dat het rekje gewoon bij u thuisbezorgd wordt. In rollator en looprek webshops is de keuze vaak reuze. U kunt de rekken online ook gemakkelijker met elkaar vergelijken dan in het echt. Webshops zoals Medipoint bieden bovendien nog meer handige zorghulpmiddelen aan die wellicht van pas komen voor uw situatie en gezondheid.

Worden looprekken vergoed door de verzekering?

Over het algemeen worden eenvoudige zorghulpmiddelen niet (meer) vergoed door de zorgverzekeraar. Natuurlijk is niet elke verzekering of elke situatie hetzelfde. Bent u benieuwd of looprekken door uw verzekering vergoed worden? Dan adviseer ik u om even contact op te nemen en navraag te doen. In de meeste gevallen moet u een looprek zelf betalen. Gelukkig is een Medipoint looprek of rek van een ander merk tegenwoordig goed betaalbaar. En als u bedenkt hoeveel gemak en bewegingsvrijheid u ervoor terugkrijgt, dan is het slechts een kleine investering waar u een tijd lang plezier van heeft!

Conclusie beste looprek 2023

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl.Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten.Meer advies van Anouk van Gangelen