In dit artikel

Loopband Inklapbaar: Fitness Thuis Opbergen (2023)

In dit artikel

Heb je ooit moeite gehad om ruimte te vinden voor je fitnessapparatuur thuis? Ik begrijp je worsteling, want ik heb ook ervaren hoe moeilijk het kan zijn om een plekje te vinden voor een groot apparaat zoals een loopband.

Maar zet die zorgen opzij, want ik heb de ideale oplossing gevonden: de inklapbare loopband. Ben je klaar om te ontdekken hoe je thuis aan je gezondheid kunt werken en je loopband na de training ruimtebesparend kunt opbergen? Lees dan verder!

Samenvatting

 • Een inklapbare loopband is ideaal voor thuisfitness omdat je deze gemakkelijk kunt opbergen en ruimte kunt besparen in je huis.
 • Met transportwieltjes kun je de loopband eenvoudig verplaatsen naar een andere plek in huis.
 • Het softdrop systeem op een inklapbare loopband beschermt je vloeren bij het opzetten en inklappen van de loopband.
 • Een instelbare hellingshoek op een inklapbare loopband biedt extra uitdaging en variatie in je workouts.

Voordelen van een inklapbare loopband voor thuisfitness

– Je kunt de loopband gemakkelijk opbergen en ruimte besparen in je huis.

– Met transportwieltjes kun je de loopband eenvoudig verplaatsen naar een andere plek in huis.

– Het softdrop systeem beschermt je vloeren bij het opzetten en inklappen van de loopband.

– De instelbare hellingshoek biedt extra uitdaging en variatie in je workouts.

Ruimtebesparend opbergen

Een inklapbare loopband bespaart veel ruimte in huis. Na de training vouw je hem op en verberg je hem onder het bureau, bed of bank. Hij zit dan niet in de weg in de kamer. De WalkingPad A1 PRO 746W is een voorbeeld van zo’n band.

Met de ingebouwde wielen zet je hem snel aan de kant. Ook de Patagonia Elektrische loopband en IKIDO Loopband zijn klein en makkelijk op te bergen. Zo blijft er meer plek over voor andere dingen in huis.

Gemakkelijk te verplaatsen met transportwieltjes

Het verplaatsen van een inklapbare loopband is eenvoudig dankzij de transportwieltjes. Je hoeft niet te tillen of te sjouwen, maar kunt de loopband gewoon rollen naar de gewenste plek in huis.

Dit is vooral handig als je de loopband wilt verplaatsen van de ene kamer naar de andere, of als je hem tijdelijk aan de kant wilt zetten om ruimte vrij te maken. Dankzij de transportwieltjes kun je de loopband moeiteloos verplaatsen, zelfs als je niet veel kracht hebt.

Zo kun je altijd gemakkelijk trainen waar je wilt en hoef je niet te worstelen met het verplaatsen van een zwaar fitnessapparaat.

Bescherming van vloeren met het softdrop systeem

Het softdrop systeem op een inklapbare loopband zorgt voor bescherming van vloeren. Dit systeem zorgt ervoor dat de loopband rustig en geleidelijk naar beneden zakt wanneer deze wordt ingeklapt.

Hierdoor worden harde schokken en beschadigingen aan de vloer voorkomen. Met het softdrop systeem kunnen gebruikers de loopband veilig opbergen zonder zich zorgen te hoeven maken over beschadigingen aan hun vloer.

Dit maakt het gebruik van een inklapbare loopband een praktische en verantwoorde optie voor thuisfitness.

Instelbare hellingshoek voor extra uitdaging

Met een inklapbare loopband kun je de hellingshoek instellen voor een extra uitdaging tijdens je workouts. Door de helling te verhogen, simuleer je het effect van bergop lopen, wat de intensiteit van je training verhoogt en zorgt voor een grotere inspanning van je spieren.

Dit is vooral handig als je je conditie wilt verbeteren of je calorieverbranding wilt verhogen. Met een instelbare hellingshoek kun je je training aanpassen aan je persoonlijke fitnessniveau en doelen.

Of je nu wilt wandelen, joggen of rennen, een inklapbare loopband met een instelbare hellingshoek biedt extra uitdaging om je workouts interessant en effectief te houden.

Keuzemogelijkheden en merken van inklapbare loopbanden

Er zijn verschillende keuzemogelijkheden als het gaat om inklapbare loopbanden, zoals Vikingchoice, Gymform, IKIDO en andere merken. Ontdek welke specificaties en types er beschikbaar zijn en kies de beste loopband voor jouw behoeften.

Lees meer over deze merken en maak een weloverwogen keuze voor jouw thuisfitness.

Verschillende types en specificaties

Er zijn verschillende types en specificaties van inklapbare loopbanden beschikbaar voor thuisfitness. Hier zijn een paar voorbeelden:

 1. Vikingchoice: Deze inklapbare loopband is compact en gemakkelijk op te bergen. Het heeft instelbare snelheidsstanden om je training aan te passen aan je fitnessniveau.
 2. Gymform: Deze opvouwbare loopband heeft een ingebouwde bedieningsarmsteun en een afstandsbediening, zodat je de loopband gemakkelijk kunt gebruiken en bedienen.
 3. IKIDO: Deze platte en inklapbare loopband biedt verschillende snelheidsstanden voor een gevarieerde workout. Je kunt hem eenvoudig opbergen wanneer hij niet in gebruik is.
 4. WalkingPad A1 PRO 746W: Deze elektrische loopband kan gemakkelijk worden ondergebracht onder een bureau of worden opgeborgen onder het bed of de bank. Hij heeft ook meerdere snelheidsstanden om uit te kiezen.
 5. Patagonia: Deze compacte en inklapbare elektrische loopband neemt weinig ruimte in beslag en is perfect voor thuisfitness zonder veel ruimte in te nemen.
 6. Edinburgh: Deze elektrische loopband heeft een instelbare helling en kan worden ingeklapt om horizontaal of verticaal op te bergen, afhankelijk van de beschikbare ruimte in huis.

Vikingchoice, Gymform, IKIDO, en andere merken

Er zijn verschillende merken beschikbaar als het gaat om inklapbare loopbanden voor thuisfitness. Hier zijn enkele van de bekende merken:

 • Vikingchoice: Deze inklapbare loopbanden bieden verschillende functies en specificaties voor een effectieve training thuis. Ze hebben ook transportwieltjes voor eenvoudige verplaatsing en opslag.
 • Gymform: De inklapbare loopbanden van Gymform zijn compact en ruimtebesparend, ideaal voor mensen met beperkte ruimte in huis. Ze hebben ook instelbare hellingshoeken om de intensiteit van de training aan te passen.
 • IKIDO: De IKIDO Loopband is plat en inklapbaar, waardoor hij gemakkelijk kan worden opgeborgen onder een bed of bank. Het heeft ook meerdere snelheidsstanden voor een gevarieerde workout.
 • Patagonia Elektrische loopband
 • WalkingPad A1 PRO 746W
 • Edinburgh Elektrische loopband

Meer over ‘Loophulpmiddelen’

Wil je meer weten over specifieke loophulpmiddelen? Hier zijn enkele handige links naar gerelateerde artikelen:

En als je meer wilt weten over mobiliteitshulpmiddelen in het algemeen, bekijk dan onze blog over Mobiliteit. Voor een overzicht van de beste loophulpmiddelen, ga naar onze blog over Beste Loophulpmiddelen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een loopband inklapbaar voor fitness thuis opbergen?

Een loopband inklapbaar is een betaalbaar en opvouwbaar fitnessapparaat dat je onder het bureau kunt opbergen na het sporten thuis.

2. Heeft een inklapbare loopband verschillende fitnessniveaus?

Ja, een inklapbare loopband heeft meerdere snelheidsstanden en je kunt de hellinghoek instellen voor verschillende fitnessniveaus.

3. Wat voor scherm heeft een inklapbare loopband?

Een inklapbare loopband heeft vaak een LCD-scherm waarop je de snelheid, tijd, afstand, en calorieën kan zien.

4. Past een inklapbare loopband onder mijn bureau?

Ja, veel inklapbare elektrische loopbanden zijn ontworpen als wandelband om onder een bureau te passen.

5. Is thuis sporten mogelijk met een inklapbare loopband?

Ja, het gebruik van een platte loopband is ideaal voor thuis fitness en biedt beweging in het comfort van je eigen huis.

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Loopband Inklapbaar: Fitness Thuis Opbergen (2023)

Laat een reactie achter