In dit artikel

Loopband Bureau: Werk Terwijl Je Loopt (2023)

In dit artikel

Een loopbandbureau is een slimme oplossing om meer te bewegen tijdens het werken. Het is een stille loopband en bureau in één! Dit helpt mij om lopend werken makkelijk te maken. Ik kan mijn taken doen en tegelijkertijd lopen.

Het is niet nodig om steeds te zitten, wat heel gezond is. De TR5000-SC110, een speciale werkloopband, maakt mijn werkdag comfortabel.

Lopend werken met een loopbandbureau is fijn voor klusjes zoals bellen en mailen. Hierdoor creëer ik een dynamische werkomgeving. Geleidelijk aan word ik met dagelijkse oefening gewend aan mijn nieuwe gezonde werkroutine.

Als je denkt aan beweging tijdens het werk, biedt een zit-sta bureau weinig voordeel. Maar een loopbandbureau geeft mij veel meer kansen om te bewegen!

Voordelen van een Loopband Bureau

– Meer beweging tijdens het werk bevordert de bloedcirculatie en vermindert het risico op gezondheidsproblemen.

– Verbeterde concentratie en productiviteit zorgen ervoor dat je beter kunt focusen op je taken en efficiënter kunt werken.

– Gezondheidsvoordelen, zoals verlaagd risico op obesitas, diabetes en hartziekten, maken het gebruik van een loopband bureau aantrekkelijk voor iedereen die wil investeren in zijn gezondheid.

Meer beweging tijdens het werk

Met een loopbandbureau beweeg ik meer op het werk. Urenlang zitten is niet goed. Dus nu kan ik lopen terwijl ik werk. Dit helpt om calorieën te verbranden en mijn conditie te verbeteren.

Het geluid van de loopband stoort niemand, omdat de motor heel stil is. De eerste keer is het misschien even wennen, maar het is beter voor mijn gezondheid. Ook is lopend werken beter dan een sta-bureau.

Het zorgt voor meer beweging tijdens het werk.

Verbeterde concentratie en productiviteit

Het gebruik van een loopbandbureau kan leiden tot verbeterde concentratie en productiviteit. Door te lopen tijdens het werk blijf je actief en energiek, wat je alertheid en focus ten goede komt.

Studies hebben aangetoond dat beweging de cognitieve functies kan verbeteren, waardoor je beter in staat bent om te concentreren op taken en efficiënter te werken. Daarnaast kan fysieke activiteit ervoor zorgen dat je creatiever wordt en gemakkelijker nieuwe ideeën kunt genereren.

Dus als je op zoek bent naar manieren om je concentratie en productiviteit te verhogen, overweeg dan eens om een loopbandbureau uit te proberen.

Gezondheidsvoordelen

Als je een loopband bureau gebruikt, zijn er veel gezondheidsvoordelen waar je van kunt profiteren. Ten eerste helpt lopen tijdens het werk je om meer calorieën te verbranden en je algemene conditie te verbeteren.

Dit kan bijdragen aan gewichtsverlies en het verminderen van het risico op verschillende gezondheidsproblemen, zoals hartziekten en diabetes. Daarnaast kan een loopband bureau helpen om de spieren in je benen en billen sterker te maken.

Het helpt ook bij het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van de kans op rugpijn door langdurig zitten. Kortom, een loopband bureau kan een effectieve manier zijn om meer beweging in je werkdag te krijgen en je algehele gezondheid te verbeteren.

Tips voor het Gebruik van een Loopband Bureau

Kies een stabiel loopband bureau voor veilig en comfortabel werken.

Kies een stabiel loopband bureau

Het is belangrijk om bij het kiezen van een loopband bureau te zorgen voor een stabiele en stevige constructie. Een stabiel loopband bureau zorgt ervoor dat je veilig en comfortabel kunt werken terwijl je loopt.

Je wilt immers niet dat het bureau wiebelt of wiegt terwijl je bezig bent. Kies daarom voor een bureau met een solide en stevig frame. Dit zorgt ervoor dat het loopvlak stevig blijft tijdens het lopen en voorkomt eventuele ongemakken of onveilige situaties.

Pas je werkomgeving aan voor comfort

Het is belangrijk om je werkomgeving aan te passen voor comfort wanneer je een loopband bureau gebruikt. Hier zijn enkele tips:

 • Zorg ervoor dat het loopband bureau stabiel staat, zodat je veilig kunt lopen tijdens het werken.
 • Plaats je laptop of computer op de juiste hoogte, zodat je geen ongemak ervaart tijdens het typen of kijken naar het scherm.
 • Zorg voor een comfortabele stoel waarop je kunt pauzeren en zitten wanneer dat nodig is.
 • Houd rekening met de verlichting in de ruimte om vermoeide ogen te voorkomen.
 • Creëer een ergonomische opstelling met een goede bureaustoel en polssteunen om pijnlijke houdingen te vermijden.
 • Zorg voor voldoende ruimte rondom het loopband bureau, zodat je vrij kunt bewegen en niet gehinderd wordt door obstakels.

Begin langzaam en bouw geleidelijk op

Ik raad aan om langzaam te beginnen en geleidelijk op te bouwen met het gebruik van een loopbandbureau. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

 • Begin met een korte periode van 10 – 15 minuten per dag en verhoog dit geleidelijk naar 30 minuten of langer.
 • Houd een rustig tempo aan tijdens het lopen, zodat je comfortabel kunt werken zonder buiten adem te raken.
 • Neem regelmatig pauzes om even te rusten en wat stretchoefeningen te doen.
 • Let goed op je houding tijdens het lopen om eventuele belasting van je gewrichten te voorkomen.
 • Luister naar je lichaam en stop als je pijn of ongemak ervaart.

Meer over ‘Loophulpmiddelen’

Wil je meer weten over specifieke loophulpmiddelen? Hier zijn enkele handige links naar gerelateerde artikelen:

En als je meer wilt weten over mobiliteitshulpmiddelen in het algemeen, bekijk dan onze blog over Mobiliteit. Voor een overzicht van de beste loophulpmiddelen, ga naar onze blog over Beste Loophulpmiddelen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Loopband Bureau?

Een Loopband Bureau, ook bekend als loopbureau, is een soort van bureau met een loopband eronder die je helpt om in beweging te blijven terwijl je aan het werk bent op kantoor.

2. Hoe kan een loopband op het kantoor helpen?

Met een loopband voor onder het bureau of stabureau kun je wandelend werken. Zo blijf je fit en houd je balans tussen werk en beweging.

3. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Loopband Bureau?

Door een Loopband Bureau te gebruiken, kan je bewegen tijdens je werk. Dit verbetert je fitheid en maakt je werk dynamischer.

4. Kan ik een Loopband Bureau thuis gebruiken?

Ja, je kunt een platte elektrische loopband of een wandelbureau thuis gebruiken om aan je bureaubaan beweging toe te voegen.

5. Zijn er ervaringen met het gebruik van wandelbureaus?

Veel mensen hebben goede ervaringen met wandelbureaus. Ze zeggen dat het helpt om fit te blijven terwijl ze werken en dat ze zich beter voelen.

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Loopband Bureau: Werk Terwijl Je Loopt (2023)

Laat een reactie achter