In dit artikel

Ligrolstoel: Comfort en Ondersteuning (2023)

In dit artikel

Heeft u ooit problemen ondervonden met het vinden van de juiste en comfortabele ligrolstoel? Dit gevoel is heel bekend voor mij en vele anderen die op zoek zijn naar rolstoelen met optimale ondersteuning.

In dit artikel gaan we verschillende modellen ligrolstoelen doornemen, hun comfortniveaus analyseren en extra opties bespreken die het zitcomfort en de ondersteuning kunnen verhogen.

Bent u klaar om de beste ligrolstoel voor uw behoeften te vinden? Laten we erin duiken.

Key Takeaway

De beste rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

 • Een ligrolstoel biedt optimale ondersteuning en comfortabele rugleuningen om een goede zithouding te bevorderen en rugklachten te voorkomen.
 • Verschillende modellen, zoals de BREEZY IbisKantelrolstoel, QUICKIE HeliX² ComfortVouwframe rolstoel en Etac Prio 3A comfort-rolstoel, bieden comfort en ondersteuning op maat.
 • Aanvullende opties, zoals beensteunen en elektrische ondersteuning, kunnen het zitcomfort en de mobiliteit van de ligrolstoel verbeteren.

Comfort en Ondersteuning van de Ligrolstoel

De ligrolstoel biedt optimale ondersteuning en comfortabele rugleuningen.

Optimale ondersteuning en comfortabele rugleuningen

De rugleuning van de rolstoel is gemaakt om plat te liggen. Dit geeft de beste steun. De Jay J3 rugleuning helpt om beter te zitten in de stoel. Ook kun je kiezen voor een rugleuning met contourontwerp.

Deze geeft zowel steun als comfort. De Newton rugleuningen zijn zelfs nog beter gemaakt voor het zitten. Je kunt lekker zitten in deze stoel, wetend dat je rug de beste steun krijgt.

Ergonomisch zitcomfort

Het ergonomische zitcomfort van de ligrolstoel is een belangrijk aspect. De rolstoel is ontworpen om een goede houding te bevorderen en rugklachten te voorkomen. De rugleuning is verstelbaar en kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker.

De stoel heeft ook een comfortabele zitting en armleuningen voor extra ondersteuning. Het zitcomfort wordt verder verbeterd door de gasveer die zorgt voor traploze instelling van de zithoogte.

Door deze kenmerken biedt de ligrolstoel een comfortabele en ergonomische zitervaring voor gebruikers.

Elektrische ondersteuning voor meer vrijheid

De Ligrolstoel biedt elektrische ondersteuning, wat zorgt voor meer vrijheid voor de gebruiker. Met de hulpmotor kan de rolstoel gemakkelijk worden voortbewogen zonder veel inspanning te hoeven leveren.

Dit maakt het mogelijk om zelfstandig en moeiteloos te bewegen, waardoor de gebruiker meer onafhankelijkheid en vrijheid ervaart. Of het nu gaat om het verkennen van nieuwe plekken of het doen van boodschappen, de elektrische ondersteuning van de Ligrolstoel biedt een gevoel van mobiliteit en vrijheid.

Ligrolstoel Modellen

Hier zijn drie verschillende modellen ligrolstoelen die comfort en ondersteuning bieden: de BREEZY IbisKantelrolstoel, de QUICKIE HeliX² ComfortVouwframe rolstoel en de Etac Prio 3A comfort-rolstoel.

BREEZY IbisKantelrolstoel

De BREEZY IbisKantelrolstoel is een ligrolstoel die comfort en ondersteuning biedt aan gebruikers. De rugleuning van deze rolstoel kan traploos worden versteld, zodat het geschikt is voor mensen met verschillende behoeften.

Het kantelmechanisme zorgt ervoor dat de gebruiker in een comfortabele houding kan liggen. De beensteunen zijn ook verstelbaar en bieden extra ondersteuning voor de benen. Met de elektrische ondersteuning heeft de gebruiker meer vrijheid en kan gemakkelijk worden verplaatst.

Kortom, de BREEZY IbisKantelrolstoel is ontworpen om het comfort en de ondersteuning te bieden die mensen nodig hebben bij het gebruik van een ligrolstoel.

QUICKIE HeliX² ComfortVouwframe rolstoel

De QUICKIE HeliX² ComfortVouwframe rolstoel is een opvouwbare rolstoel die comfort en ondersteuning biedt. De rugleuning van deze rolstoel kan traploos worden ingesteld, zodat je altijd de juiste houding kunt vinden.

Met de gasveer kun je de rugleuning gemakkelijk aanpassen aan jouw wensen. Daarnaast heeft de HeliX² ComfortVouwframe rolstoel ergonomische zitkussens en armsteunen voor extra comfort.

De beensteunen zorgen voor ondersteuning van de benen, zodat je ontspannen kunt zitten. Kortom, de QUICKIE HeliX² ComfortVouwframe rolstoel biedt het comfort en de ondersteuning die je nodig hebt.

Etac Prio 3A comfort-rolstoel

De Etac Prio 3A comfort-rolstoel is een rolstoel die speciaal is ontworpen voor gebruikers die niet rechtop kunnen zitten in een actieve rolstoel. Deze rolstoel biedt comfort en ondersteuning voor mensen die behoefte hebben aan een ontspannen zithouding.

Met de Etac Prio 3A kun je comfortabel blijven zitten, zelfs als je niet in staat bent om rechtop te blijven. Het biedt de mogelijkheid om comfortabel te relaxen en te rusten, terwijl je toch mobiel blijft.

Met deze rolstoel kun je genieten van mobiliteit en vrijheid, terwijl je ook kunt ontspannen en comfortabel kunt blijven zitten. De Etac Prio 3A is een ideale keuze voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben tijdens het zitten in een rolstoel.

Aanvullende Opties voor Comfort en Ondersteuning

– Beensteunen bieden extra comfort en ondersteuning tijdens het gebruik van de ligrolstoel. Ontdek hoe deze aanvullende optie uw zitervaring kan verbeteren en meer vrijheid kan bieden.

Lees verder voor meer informatie!

Beensteunen voor extra comfort en ondersteuning

Beensteunen zijn een geweldige toevoeging aan een ligrolstoel. Ze bieden extra comfort en ondersteuning voor de benen van de gebruiker. Met beensteunen kunnen mensen hun benen ontspannen en een comfortabele zithouding behouden. Dit is vooral belangrijk voor mensen die lange tijd in een rolstoel moeten zitten. Beensteunen zorgen ervoor dat de benen goed worden ondersteund en voorkomen dat ze naar beneden hangen. Dit helpt ook om drukplekken en pijn te verminderen. Beensteunen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker. Ze kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd op vrijwel elke ligrolstoel.

Rolstoelrugleuningen voor beter zitcomfort

De rugleuningen van een rolstoel zijn ontworpen om het zitcomfort te verbeteren.

 • Jay J3 rugleuning biedt beter zitcomfort in de rolstoel.
 • Rugleuning met contourontwerp biedt optimale ondersteuning en comfort.
 • Newton rugleuningen zijn nu nog comfortabeler gemaakt voor betere houding.

Hulpmotoren voor elektrische ondersteuning

De Ligrolstoel biedt ook hulpmotoren voor elektrische ondersteuning aan. Dit zorgt voor meer vrijheid en gemak bij het gebruik van de rolstoel. Enkele belangrijke feiten over de hulpmotoren zijn:

 • De hulpmotoren kunnen worden toegevoegd aan de rugleuning van de rolstoel.
 • Ze zorgen voor extra ondersteuning en helpen bij het verplaatsen van de rolstoel zonder veel inspanning.
 • De motoren zijn traploos instelbaar, waardoor gebruikers hun gewenste snelheid en kracht kunnen kiezen.
 • Met de hulpmotoren kunnen mensen met beperkte mobiliteit zelfstandiger zijn en meer onafhankelijkheid ervaren.
 • Ze zijn vooral handig bij langere afstanden of heuvelachtige terreinen.

Conclusie

De Ligrolstoel biedt gebruikers het comfort en de ondersteuning die ze nodig hebben. Met verstelbare rugleuningen en ergonomisch zitcomfort zorgt deze rolstoel voor een goede houding en ontspannen zithouding.

Met aanvullende opties zoals beensteunen en elektrische ondersteuning is de Ligrolstoel een ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar comfort en ondersteuning in een rolstoel.

Meer over ‘rolstoel’

Wanneer mensen het woord ‘rolstoel’ horen, denken ze vaak aan een simpele stoel op wielen. Maar de wereld van rolstoelen is veel rijker en gevarieerder dan je zou denken. Zo kun je je energie kwijt in een potje rolstoel rugby of rolstoel voetbal, waarbij het spel net zo intens en opwindend is als elke andere sport. Voor de liefhebber van comfort en gebruiksgemak zijn er rolstoel wielen die soepel en betrouwbaar over verschillende oppervlakken rollen.

Voor wie langdurig in een rolstoel moet zitten, biedt de ligrolstoel een uitkomst. En voor de moderne gebruiker is er zelfs de e-fix rolstoel, een elektronische versie die je met gemak overal naartoe brengt. Ook zijn er gespecialiseerde modellen zoals de beenhakker rolstoel en de sport rolstoel voor diegenen die actief willen blijven.

Sommige mensen hebben specifieke behoeften zoals de mogelijkheid om te trippelen. De trippel rolstoel maakt dit mogelijk. Comfort is belangrijk, vooral als je lang zit. Een beensteun voor de rolstoel kan hierbij helpen.

Er zijn zelfs modellen die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Een douche rolstoel is hiervan een goed voorbeeld. Of wat te denken van de Eloflex rolstoel, die je in een handomdraai kunt inklappen? Voor de budgetbewuste koper is er ook een optie om een gratis rolstoel op te halen.

Bij het kiezen van een rolstoel zijn de afmetingen van belang, en voor extra comfort tijdens de koude dagen is een rolstoel deken geen overbodige luxe. Voor speciale zitbehoeften is er de kuip rolstoel die extra steun en comfort biedt. De wereld van de rolstoel is een rijke tapestry van mogelijkheden, aangepast aan de behoeften en wensen van ieder individu.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Ligrolstoel?

Een Ligrolstoel biedt comfort en ondersteuning en kan uitklappen om te dienen als transportrolstoel of kantelrolstoel.

2. Wat zijn de kenmerken van een Ligrolstoel?

Een Ligrolstoel heeft een instelbare rugleuning, hoofdsteun en rugsteun, waardoor het geschikt is als ergonomische en orthopedische stoel.

3. Hoe helpt de Ligrolstoel bij mobiliteit?

De Ligrolstoel kan gemakkelijk worden ingeklapt voor transport, wat hem effectief maakt als transportrolstoel. Het kan ook kantelen, waardoor het handig is als kantelrolstoel.

4. Is de Ligrolstoel ook een relaxstoel?

Ja, de verstelbare functies van de Ligrolstoel, zoals de instelbare rugleuning en hoofdsteun, maken het een comfortabele relaxstoel voor gebruikers.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste rolstoel 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Ligrolstoel: Comfort en Ondersteuning (2023)

Laat een reactie achter