In dit artikel

Kies voor Duurzaam: Lichtgewicht Rolstoel Tweedehands (2023)

In dit artikel

Bent u op zoek naar een duurzame mobiliteitsoplossing, maar wordt u geconfronteerd met de hoge kosten van nieuwe rolstoelen? U bent niet alleen. Net als u, kwam ik dezelfde uitdagingen tegen en ontdekte ik dat er een betaalbaar alternatief is: Lichtgewicht rolstoelen tweedehands.

In deze blogpost laat ik u zien hoe deze keuze niet alleen vriendelijk is voor uw portemonnee, maar ook bijdraagt aan duurzaamheid en milieubewustzijn. Lees verder en ontdek hoe deze keuze uw leven gemakkelijker kan maken.

Key Takeaway

De beste lichtgewicht rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

 • Kies voor een lichtgewicht tweedehands rolstoel om geld te besparen en duurzaamheid te bevorderen.
 • Tweedehands rolstoelen zijn vaak veel goedkoper dan nieuwe rolstoelen, terwijl ze dezelfde kwaliteit en comfort bieden.
 • Door te kiezen voor een gebruikte rolstoel draag je bij aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.
 • Er zijn verschillende merken en mogelijkheden beschikbaar, zoals de Excel G-Lite Pro 24, Vermeiren D100 en MultiMotion M5.

Voordelen van het kiezen voor een lichtgewicht tweedehands rolstoel

– Een lichtgewicht tweedehands rolstoel is betaalbaar en kan aanzienlijk goedkoper zijn dan een nieuwe rolstoel.

Betaalbaarheid

Het kopen van een tweedehands lichtgewicht rolstoel is een slimme keus. Het bespaart geld. Nieuwe rolstoelen kunnen erg duur zijn. Gebruikte rolstoelen zijn vaak veel goedkoper. Ze bieden dezelfde kwaliteit en comfort.

Dit maakt het makkelijker voor mensen met een klein budget om toch een goede rolstoel te krijgen. Een tweedehands rolstoel hoeft niet veel geld te kosten. Dit is dus fijn voor je portemonnee.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij het kiezen van een lichtgewicht tweedehands rolstoel. Door te kiezen voor een gebruikte rolstoel geef je deze een tweede leven, wat bijdraagt aan een duurzame levensstijl.

Bovendien zorgen lichtgewicht modellen voor minder belasting op het milieu, omdat ze minder grondstoffen nodig hebben voor de productie. Door te investeren in een duurzame rolstoel draag je bij aan een betere toekomst voor zowel de planeet als voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

Milieubewustzijn

Milieubewustzijn is een belangrijk aspect bij het kiezen voor een lichtgewicht tweedehands rolstoel. Door te kiezen voor een gebruikte rolstoel help je om de afvalberg te verminderen en de natuurlijke hulpbronnen te sparen.

Het hergebruiken van een rolstoel draagt bij aan een duurzamere levensstijl. Daarnaast hebben veel lichtgewicht rolstoelen een aluminium frame, wat minder milieubelastend is dan andere materialen.

Door bewust te kiezen voor een tweedehands rolstoel draag je dus bij aan het behoud van het milieu.

Mogelijkheden en merken van lichtgewicht tweedehands rolstoelen

Er zijn verschillende mogelijkheden en merken van lichtgewicht tweedehands rolstoelen, waaronder de Excel G-Lite Pro 24, Vermeiren D100 en MultiMotion M5.

Excel G-Lite Pro 24

De Excel G-Lite Pro 24 is een lichtgewicht rolstoel die perfect is voor mensen die op zoek zijn naar mobiliteitsoplossingen. Met zijn opvouwbare frame en aluminium constructie is deze rolstoel gemakkelijk te vervoeren en kan hij eenvoudig worden opgeborgen wanneer hij niet in gebruik is.

Het biedt ook optimaal zit- en rijcomfort, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik. Bovendien staat deze rolstoel bekend om zijn duurzaamheid, waardoor je erop kunt vertrouwen dat hij lang meegaat.

De Excel G-Lite Pro 24 is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en comfortabele rolstoel.

Vermeiren D100

De Vermeiren D100 is een lichtgewicht tweedehands rolstoel die veel voordelen biedt. Met zijn opvouwbaar en lichtgewicht ontwerp is hij gemakkelijk mee te nemen en op te bergen. De rolstoel is ook duurzaam en van goede kwaliteit, waardoor hij lang meegaat.

Het zitcomfort en rijcomfort zijn optimaal, waardoor de gebruiker comfortabel kan zitten en zich gemakkelijk kan voortbewegen. Deze rolstoel is ideaal voor mensen met mobiliteitsbeperkingen die op zoek zijn naar een betrouwbare en betaalbare optie.

MultiMotion M5

De MultiMotion M5 is een lichtgewicht rolstoel die geschikt is voor dagelijks gebruik. Met zijn aluminium frame is hij niet alleen duurzaam, maar ook gemakkelijk te manoeuvreren. De rolstoel is opvouwbaar, wat handig is voor vervoer in de auto of op reis.

Het zitcomfort is optimaal dankzij de verstelbare zithoogte en -diepte. De MultiMotion M5 biedt ook een goede rijervaring, met zijn soepele wielen en goede wendbaarheid. Als je op zoek bent naar een betaalbare en duurzame lichtgewicht rolstoel, dan is de MultiMotion M5 een goede keuze.

Waar te vinden en waarop te letten bij het kopen van een tweedehands rolstoel

Op zoek naar een tweedehands rolstoel? Lees hier waar je ze kunt vinden en waar je op moet letten bij het kopen ervan. Klik hier om meer te lezen!

Online marktplaatsen

Ik heb ontdekt dat veel online marktplaatsen lichtgewicht tweedehands rolstoelen aanbieden. Hier zijn enkele populaire platforms waar je deze rolstoelen kunt vinden:

 1. Marktplaats: Er zijn momenteel 96 aanbiedingen voor opvouwbare lichtgewicht rolstoelen op Marktplaats. Dit is een geweldige plek om te zoeken naar betaalbare tweedehands modellen.
 2. eBay: Op eBay kun je nieuwe en gebruikte rolstoelen vinden, inclusief lichtgewicht modellen. Je kunt ook bieden op veilingen om een goede deal te krijgen.
 3. Bol.com: Hoewel Bol.com vooral bekend staat om nieuwe producten, kun je soms ook tweedehands rolstoelen van particuliere verkopers vinden.
 4. Facebook Marketplace: Veel mensen gebruiken Facebook Marketplace om hun gebruikte spullen te verkopen, waaronder rolstoelen. Het is de moeite waard om hier te kijken voor lichtgewicht opties.

Verkoper betrouwbaarheid

Bij het kopen van een tweedehands rolstoel is het belangrijk om bij de verkoper betrouwbaarheid te controleren. Je wilt zeker weten dat je een goede en veilige rolstoel koopt. Een manier om de betrouwbaarheid van de verkoper te beoordelen is door naar reviews of beoordelingen te kijken.

Ook kun je vragen stellen aan de verkoper over de staat van de rolstoel en of er eventuele problemen zijn geweest. Het is verstandig om vooraf af te spreken dat je de rolstoel kunt inspecteren voordat je tot aankoop overgaat.

Zo kun je controleren of alles goed werkt en of er geen beschadigingen zijn. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je een betrouwbare verkoper hebt gevonden die je een goede tweedehands rolstoel kan leveren.

Controle op goede staat van de rolstoel

Bij het kopen van een tweedehands rolstoel is het belangrijk om te controleren of de rolstoel in goede staat is. Hier zijn enkele punten om op te letten:

 1. Controleer de algemene conditie van de rolstoel, zoals scheuren, roest of losse onderdelen.
 2. Test de zitting en rugleuning op comfort en stabiliteit.
 3. Controleer of de remmen goed werken en gemakkelijk te bedienen zijn.
 4. Probeer de wielen uit om er zeker van te zijn dat ze soepel draaien en niet vastlopen.
 5. Kijk naar eventuele verstelbare functies, zoals armsteunen en voetsteunen, om te zien of ze goed werken.
 6. Vraag naar het jaar waarin de rolstoel is geproduceerd en hoe vaak hij is gebruikt.

Conclusie

Kies voor duurzaamheid en bespaar geld door te kiezen voor een lichtgewicht tweedehands rolstoel. Deze rolstoelen bieden betaalbaarheid, duurzaamheid en milieubewustzijn. Er zijn verschillende merken en mogelijkheden beschikbaar.

Let op betrouwbare verkopers en controleer de staat van de rolstoel. Kies verstandig en geniet van comfortabel en duurzaam mobiliteitsgemak.

Meer over lichtgewicht rolstoel

Als je ooit hebt nagedacht over de mobiliteitsproblemen die sommige mensen ervaren, weet je dat een rolstoel een essentieel hulpmiddel kan zijn. Maar niet alle rolstoelen zijn gelijk gemaakt. Neem nu de lichtgewicht rolstoel. Dit is niet zomaar een stoel op wielen; het is een geavanceerd mobiliteitshulpmiddel dat gemak en efficiëntie combineert. Er zijn verschillende modellen en merken, zoals de lichtgewicht rolstoel van Medipoint, die bekend staan om hun kwaliteit.

Als je het concept van ‘lichtgewicht’ echt tot het uiterste wilt drijven, kun je zelfs overwegen om een lichtgewicht rolstoel van titanium of een lichtgewicht rolstoel van carbon te kopen. Deze materialen zijn niet alleen licht maar ook ontzettend duurzaam. Voor degenen die veelzijdigheid zoeken, is er de lichtgewicht 2-in-1 rollator rolstoel, een hybride oplossing die je zowel als rolstoel en als rollator kunt gebruiken.

Natuurlijk begrijpen we dat budget een overweging kan zijn. Daarom kun je bij ons ook een lichtgewicht rolstoel huren of een tweedehands lichtgewicht rolstoel kopen. We hebben ook meer betaalbare merken zoals Vegro en Multimotion, die de bank niet breken maar toch betrouwbaar zijn.

Ook aan comfort is gedacht. Een lichtgewicht rolstoel met luchtbanden kan bijvoorbeeld het rijcomfort aanzienlijk verbeteren. Als je de voorkeur geeft aan bepaalde materialen, dan is een aluminium lichtgewicht rolstoel wellicht iets voor jou. En we hebben zelfs specifieke modellen zoals de lichtgewicht rolstoel Excel en de lichtgewicht rolstoel Meyra die zijn ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen.

Voor wie eenmalig een rolstoel nodig heeft of gewoon iets wilt uitproberen, hebben we ook gebruikte lichtgewicht rolstoelen en zelfs moderne lichtgewicht rolstoelen die technologisch geavanceerd zijn. Er zijn tal van mogelijkheden en we zijn hier om je te helpen de juiste keuze te maken.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Kies voor Duurzaam: Lichtgewicht Rolstoel Tweedehands”?

Het betekent dat je kiest voor een gebruikte, lichte rolstoel. Deze stoelen zijn duurzaam en goed voor het leven.

2. Kunnen opvouwbare rolstoelen thuisbezorgd worden?

Ja, je kunt makkelijk inklapbare rolstoelen ophalen of laten thuisbezorgen.

3. Wat is een vouwframe rolstoel?

Een vouwframe rolstoel is gemakkelijk te demonteren. Zo neem je hem overal mee naartoe.

4. Kan ik mijn rolstoel personaliseren?

Ja, in ons assortiment aan rolstoelen, ook elektrische, kan je aanpassingen kiezen om hem te personaliseren.

5. Bieden jullie nog andere mobiliteitshulpmiddelen aan?

Ja, we hebben ook andere hulpmiddelen zoals rollators. Alles om jou mobiel te houden.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste lichtgewicht rolstoel 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Kies voor Duurzaam: Lichtgewicht Rolstoel Tweedehands (2023)

Laat een reactie achter