In dit artikel

Quickie Lichtgewicht Rolstoel: Sportief en Solide (2023)

In dit artikel

Een actieve levensstijl met een rolstoel kan soms een uitdaging zijn. We begrijpen dat, want we zijn zelf ook continu op zoek naar innovatieve oplossingen om het dagelijks leven te verbeteren.

In deze blogpost duiken we in de wereld van Quickie lichtgewicht rolstoelen, die ontworpen zijn voor sportieve en solide gebruikservaringen. Zullen we samen ontdekken hoe deze rolstoelen je mobiliteit en onafhankelijkheid kunnen vergroten?.

Key Takeaway

De beste lichtgewicht rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

  • Quickie biedt een breed scala aan lichtgewicht rolstoelen voor actieve rolstoelgebruikers.
  • Deze rolstoelen zijn gemaakt van duurzame materialen en bieden stabiliteit en mobiliteit.
  • Ze zijn gemakkelijk mee te nemen, op te vouwen en passen bij verschillende behoeften en voorkeuren.
  • Met Quickie lichtgewicht rolstoelen kun je genieten van een actieve levensstijl zonder in te leveren op comfort en kwaliteit.

Verschillende modellen van Quickie lichtgewicht rolstoelen

Quickie biedt een breed scala aan modellen van lichtgewicht rolstoelen, waaronder de QUICKIE Nitrum Vastframe rolstoel, QUICKIE Krypton R Vastframe rolstoel, QUICKIE Krypton F Vouwframe rolstoel, QUICKIE Xenon² Vouwframe rolstoel, QUICKIE Xenon² SA Vouwframe rolstoel, QUICKIE Argon² Vastframe rolstoel, QUICKIE Neon² Vouwframe rolstoel, QUICKIE Easy 300 Vouwframe rolstoel, QUICKIE Life R Vastframe rolstoel, QUICKIE Life RT Vastframe rolstoel, QUICKIE Life Vouwframe rolstoel, QUICKIE Life T Vouwframe rolstoel, QUICKIE Life i Sedeo Vouwframe rolstoel, QUICKIE HeliX² Vouwframe rolstoel en de QUICKIE

QUICKIE Nitrum Vastframe rolstoel

De QUICKIE Nitrum Vastframe rolstoel is top voor actief leven. Het is een mix van laag gewicht en hoge kracht. Deze stoel is gemaakt van stevig aluminium. Het weegt heel laag. Dit maakt het makkelijk om hem op te pakken en te dragen.

De stoel rijdt ook heel soepel. Het past bij wie houdt van snel en soepel rijden. Deze stoel is ook mooi. Het heeft een strak en slim design. Dit maakt de QUICKIE Nitrum rolstoel een goede keus voor wie mooi en handig wil mixen.

QUICKIE Krypton R Vastframe rolstoel

De QUICKIE Krypton R is een vastframe rolstoel die speciaal is ontworpen voor actieve gebruikers die op zoek zijn naar sportiviteit en stabiliteit. Met zijn lichtgewicht en robuuste constructie biedt deze rolstoel een solide basis voor mobiliteit en onafhankelijkheid.

De Krypton R is gemaakt van duurzame materialen en heeft een stevig frame dat zorgt voor optimale prestaties en betrouwbaarheid. Met de verstelbare rugleuning, zitting en voetsteunen kan de rolstoel worden aangepast aan de persoonlijke behoeften en voorkeuren van de gebruiker.

Dit zorgt voor een ergonomische zithouding en maximaal comfort tijdens het rijden. De Krypton R is een fantastische keuze voor mensen die een betrouwbare en sportieve rolstoel willen die hen in staat stelt om actief te blijven en te genieten van hun dagelijkse activiteiten.

QUICKIE Krypton F Vouwframe rolstoel

De QUICKIE Krypton F vouwframe rolstoel is een lichtgewicht en gemakkelijk opvouwbare rolstoel. Met een gewicht van slechts xx kg is hij ideaal voor mensen die actief en mobiel willen blijven.

De Krypton F heeft een solide constructie en biedt tegelijkertijd flexibiliteit en comfort. Het vouwframe maakt het eenvoudig om de rolstoel op te bergen of mee te nemen in de auto.

Dankzij zijn sportieve ontwerp en betrouwbare prestaties is de QUICKIE Krypton F vouwframe rolstoel de perfecte keuze voor wie op zoek is naar mobiliteit en onafhankelijkheid.

QUICKIE Xenon² Vouwframe rolstoel

De QUICKIE Xenon² is een lichtgewicht vouwframe rolstoel van QUICKIE. Deze rolstoel weegt slechts 8,8 kg en is dus makkelijk mee te nemen. De Xenon² heeft een uniek kruisframe en betrouwbare asplaat.

Hij is perfect voor mensen die een actieve lifestyle hebben en op zoek zijn naar een compacte en lichtgewicht rolstoel.

QUICKIE Xenon² SA Vouwframe rolstoel

De QUICKIE Xenon² SA is een lichtgewicht vouwframe rolstoel die ideaal is voor actieve rolstoelgebruikers. Met een gewicht van slechts 8,8 kg is deze rolstoel gemakkelijk te manoeuvreren en mee te nemen.

Het innovatieve ontwerp en het ultralichte aluminium frame zorgen voor stabiliteit en duurzaamheid. De Xenon² SA biedt ook aanpassingsmogelijkheden voor een ergonomische zithouding en comfort.

Met deze sportieve rolstoel kun je genieten van mobiliteit en onafhankelijkheid in je dagelijkse leven.

QUICKIE Argon² Vastframe rolstoel

De QUICKIE Argon² Vastframe rolstoel is een lichtgewicht rolstoel die perfect is voor actieve rolstoelgebruikers. Deze rolstoel biedt een solide constructie en is ontworpen voor optimale mobiliteit en comfort.

Dankzij het vaste frame biedt de Argon² extra stabiliteit en duurzaamheid. Het lage gewicht van de rolstoel zorgt ervoor dat hij gemakkelijk te manoeuvreren en te controleren is. Met verstelbare functies kan de Argon² worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Deze rolstoel biedt een ergonomische zithouding voor langdurig comfort tijdens het gebruik. De QUICKIE Argon² Vastframe rolstoel is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een sportieve en solide rolstoel die hen onafhankelijkheid en mobiliteit biedt.

QUICKIE Neon² Vouwframe rolstoel

De QUICKIE Neon² is een vouwframe rolstoel die perfect is voor mensen die een actieve levensstijl willen behouden. Deze rolstoel is compact en lichtgewicht, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is.

Hij heeft een solide constructie en is duurzaam in gebruik. De Neon² biedt ook aanpasbaarheid, zodat hij kan worden afgestemd op de individuele behoeften en voorkeuren van de gebruiker.

Met zijn sportief design en mobiliteitsvoordelen is de QUICKIE Neon² de ideale keuze voor rolstoelgebruikers die hun onafhankelijkheid willen behouden.

QUICKIE Easy 300 Vouwframe rolstoel

De QUICKIE Easy 300 is een lichtgewicht vouwframe rolstoel die gemakkelijk in te klappen en mee te nemen is. Deze rolstoel is ideaal voor mensen die mobiliteit willen combineren met eenvoudige bediening en onderhoudsvriendelijkheid.

Met zijn solide constructie biedt de QUICKIE Easy 300 stabiliteit en comfort tijdens het rijden. Het lage gewicht maakt het ook gemakkelijk om de rolstoel in en uit voertuigen te tillen.

De QUICKIE Easy 300 is ontworpen om aan de veranderende behoeften van rolstoelgebruikers te voldoen en biedt een betrouwbare en praktische oplossing voor dagelijks gebruik.

QUICKIE Life R Vastframe rolstoel

De QUICKIE Life R is een lichtgewicht vastframe rolstoel die perfect is voor actieve rolstoelgebruikers. Hij is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een solide constructie.

Met zijn stijlvolle design en comfortabele zitting biedt de Life R optimale mobiliteit en onafhankelijkheid. Deze rolstoel is geschikt voor dagelijks gebruik en kan worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren.

Met de QUICKIE Life R kunt u genieten van een actieve levensstijl zonder concessies te doen aan comfort en kwaliteit.

QUICKIE Life RT Vastframe rolstoel

De QUICKIE Life RT Vastframe rolstoel is een lichtgewicht en solide rolstoel die perfect is voor actieve gebruikers. Deze rolstoel heeft een vast frame, wat zorgt voor extra stabiliteit en duurzaamheid.

Met zijn verstelbare zithouding en ergonomisch ontwerp biedt de Life RT rolstoel maximaal comfort en ondersteuning. Bovendien is deze rolstoel gemakkelijk te manoeuvreren dankzij de soepele en responsieve rijeigenschappen.

Of je nu op zoek bent naar een rolstoel voor dagelijks gebruik of om actief te sporten, de QUICKIE Life RT Vastframe rolstoel is een uitstekende keuze.

QUICKIE Life Vouwframe rolstoel

De QUICKIE Life vouwframe rolstoel is een lichtgewicht rolstoel die gemakkelijk opvouwbaar is. Hij is ontworpen voor mensen met veranderende behoeften die een actieve levensstijl willen behouden.

Met zijn compacte formaat en lichte gewicht is hij eenvoudig mee te nemen, waardoor je altijd mobiel blijft. De Life vouwframe rolstoel biedt een solide en betrouwbare ondersteuning, zodat je met vertrouwen kunt bewegen en genieten van je onafhankelijkheid.

QUICKIE Life T Vouwframe rolstoel

De QUICKIE Life T is een vouwframe rolstoel die speciaal is ontworpen voor mensen die een hoogwaardige, lichtgewicht rolstoel willen met een stijlvol design. Deze rolstoel combineert comfort, functionaliteit en mobiliteit in één.

Met de QUICKIE Life T kun je gemakkelijk manoeuvreren in smalle ruimtes en genieten van een soepel rijgedrag. Hij is ook makkelijk op te vouwen en mee te nemen, waardoor je hem overal mee naartoe kan nemen.

Met de QUICKIE Life T ben je verzekerd van comfortabele en betrouwbare mobiliteit.

QUICKIE Life i Sedeo Vouwframe rolstoel

De QUICKIE Life i Sedeo Vouwframe rolstoel is een sportieve en solide lichtgewicht rolstoel. Je kunt deze rolstoel eenvoudig opvouwen en meenemen, wat ideaal is voor mensen die veel onderweg zijn.

De Life i Sedeo rolstoel biedt ook een ergonomische zithouding voor comfort tijdens het rijden. Met deze rolstoel kun je genieten van een actieve levensstijl en tegelijkertijd genieten van de mobiliteit en onafhankelijkheid die het biedt.

QUICKIE HeliX² Vouwframe rolstoel

De QUICKIE HeliX² is een vouwframe rolstoel die lichtgewicht en compact is. Deze rolstoel is heel gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen, waardoor het ideaal is voor mensen die veel onderweg zijn.

De HeliX² heeft ook een solide constructie, waardoor het duurzaam en betrouwbaar is. Het aluminium frame zorgt ervoor dat de rolstoel licht van gewicht is, maar toch sterk genoeg om dagelijks gebruik te weerstaan.

Met de QUICKIE HeliX² krijg je de mobiliteit die je nodig hebt, zonder in te leveren op comfort en stevigheid.

QUICKIE HeliX² Comfort Vouwframe rolstoel

De QUICKIE HeliX² Comfort is een vouwframe rolstoel die comfort en mobiliteit combineert. Met zijn lichtgewicht ontwerp is deze rolstoel gemakkelijk mee te nemen en op te bergen. De HeliX² Comfort is voorzien van verstelbare rug- en zitsystemen, waardoor je de rolstoel kunt aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Met zijn solide constructie biedt deze rolstoel ook de nodige stabiliteit en duurzaamheid. Of je nu onderweg bent of in huis, de HeliX² Comfort biedt de perfecte balans tussen comfort en mobiliteit, waardoor je onafhankelijk kunt zijn en je gemakkelijk kunt verplaatsen.

QUICKIE M6 Obesitas rolstoel

De QUICKIE M6 Obesitas rolstoel is speciaal ontworpen voor mensen met obesitas. Het is een sterke en duurzame rolstoel die geschikt is voor gebruikers met een hoger gewicht. De M6 heeft een stevig vastframe en is ontworpen om maximale stabiliteit en comfort te bieden.

Met een draagvermogen tot 300 kg is deze rolstoel ideaal voor mensen met obesitas die een betrouwbare en robuuste mobiliteitsoplossing nodig hebben. De M6 biedt ondersteuning en veiligheid, zodat gebruikers zelfstandig en comfortabel hun dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren.

Eigenschappen en voordelen van Quickie lichtgewicht rolstoelen

Quickie lichtgewicht rolstoelen bieden een solide constructie en zijn makkelijk te manoeuvreren. Ook zijn ze verstelbaar naar persoonlijke voorkeuren, wat zorgt voor een ergonomische zithouding.

Benieuwd naar de specifieke functies en voordelen? Lees snel verder!

Lichtgewicht en solide constructie

De lichtgewicht rolstoelen van QUICKIE hebben een solide constructie die zorgt voor stabiliteit en betrouwbaarheid tijdens het gebruik. Deze rolstoelen zijn ontworpen met hoogwaardige materialen zoals aluminium, waardoor ze licht van gewicht zijn zonder in te leveren op stevigheid.

Dit maakt het gemakkelijker voor rolstoelgebruikers om zich comfortabel en veilig te verplaatsen. De lichtgewicht en solide constructie van QUICKIE rolstoelen biedt gebruikers de mobiliteit en onafhankelijkheid die ze nodig hebben om actief te blijven en een actieve levensstijl te leiden.

Makkelijke transfers in en uit voertuigen

Ik kan gemakkelijk in en uit voertuigen overstappen met de lichtgewicht rolstoelen van QUICKIE. Ze zijn ontworpen voor eenvoudige transfers en bieden mij de mobiliteit en onafhankelijkheid die ik nodig heb.

Dankzij het lichte gewicht en de compacte vorm kunnen de rolstoelen gemakkelijk worden opgevouwen en meegenomen in een voertuig. Dit betekent dat ik mijn rolstoel overal mee naartoe kan nemen, of het nu gaat om een dagje uit, een afspraak bij de dokter of zelfs op vakantie.

Het is echt handig en maakt mijn leven een stuk gemakkelijker.

Verstelbaar naar persoonlijke voorkeuren

De Quickie lichtgewicht rolstoelen zijn verstelbaar naar persoonlijke voorkeuren. Dit betekent dat je de rolstoel kunt aanpassen zodat deze perfect bij jou past. Je kunt de zithoogte, zitdiepte, armleuningen en voetsteunen aanpassen.

Op deze manier kun je een ergonomische zithouding creëren die comfortabel is voor jou. Het aanpassen van de rolstoel naar jouw persoonlijke voorkeuren zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van mobiliteit en onafhankelijkheid.

Ergonomische zithouding voor comfort

Bij het ontwerpen van QUICKIE lichtgewicht rolstoelen is ook gedacht aan comfort. De rolstoelen zijn zo ontworpen dat ze zorgen voor een ergonomische zithouding. Dit betekent dat de stoel zich aanpast aan de vorm van het lichaam, waardoor gebruikers comfortabel kunnen zitten, zelfs voor langere periodes.

Dit is vooral belangrijk voor rolstoelgebruikers die veel tijd doorbrengen in hun stoel. Dankzij de ergonomische zithouding kunnen ze zonder pijn of ongemak genieten van hun mobiliteit en onafhankelijkheid.

Modellen met specifieke functies en voordelen

De QUICKIE Xenon² SA heeft een innovatief ontwerp en ultralicht aluminium frame.

QUICKIE Xenon² SA: Innovatief ontwerp en ultralicht aluminium frame

De QUICKIE Xenon² SA is een lichtgewicht vouwframe rolstoel met een innovatief ontwerp en een ultralicht aluminium frame. Deze rolstoel weegt slechts 8,9 kg, wat hem gemakkelijk te hanteren maakt.

Het innovatieve kruisframe zorgt voor extra stijfheid en stabiliteit, waardoor u zich zelfverzekerd en comfortabel kunt verplaatsen. Het aluminium frame maakt de rolstoel niet alleen lichtgewicht, maar ook sterk en duurzaam.

Met de QUICKIE Xenon² SA kunt u genieten van mobiliteit en onafhankelijkheid zonder concessies te doen aan de kwaliteit en het comfort.

EMPULSE F55: Elektrische rolstoel met WheelDrive-technologie

De EMPULSE F55 is een elektrische rolstoel die is uitgerust met geavanceerde WheelDrive-technologie. Deze technologie zorgt voor een soepele en krachtige aandrijving, waardoor de rolstoel gemakkelijk obstakels kan overwinnen.

Dankzij het elektrische systeem kan de gebruiker langere afstanden afleggen zonder vermoeid te raken. De EMPULSE F55 heeft ook een compact en wendbaar ontwerp, waardoor hij geschikt is voor gebruik binnenshuis en buitenshuis.

Met deze rolstoel kunnen rolstoelgebruikers genieten van maximale mobiliteit en onafhankelijkheid.

Quickie Nitrum: Vastframe rolstoel met uitstekende rijeigenschappen

De Quickie Nitrum is een lichtgewicht rolstoel met een vastframe en uitstekende rijeigenschappen. Deze rolstoel is speciaal ontworpen voor actieve gebruikers die hoge eisen stellen aan hun mobiliteit.

De Nitrum is gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor hij zowel solide als lichtgewicht is. Dit maakt het gemakkelijk om je te verplaatsen zonder dat je veel energie hoeft te gebruiken.

Daarnaast is de Nitrum verstelbaar naar persoonlijke voorkeuren, zodat je altijd comfortabel zit. Kortom, de Quickie Nitrum is een ideale rolstoel voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en sportieve oplossing.

Afspraak maken voor passing en contactgegevens

Wil je graag een Quickie lichtgewicht rolstoel uitproberen? Maak dan nu een afspraak voor een passing! Neem contact met ons op voor meer informatie en om een afspraak te maken. Laat ons jou helpen om de perfecte sportieve en solide rolstoel te vinden die past bij jouw mobiliteitsbehoeften.

Meer over lichtgewicht rolstoel

Als je je ooit hebt verdiept in het kiezen van een rolstoel, weet je dat het een taak is die niet lichtvaardig moet worden opgevat. Een van de meest interessante opties die steeds meer opduiken, is de lichtgewicht rolstoel carbon. Deze rolstoelen zijn een wonder van moderne technologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van carbon om zowel sterkte als een ongekend laag gewicht te bieden.

Voor degenen die zich zorgen maken over duurzaamheid en kosten, kan een aluminium lichtgewicht rolstoel een goed alternatief zijn. Aluminium is een materiaal dat zowel stevig als relatief goedkoop is, en daarom populair voor gebruik in rolstoelen. Er zijn ook specifieke merken zoals lichtgewicht rolstoel Excel en lichtgewicht rolstoel Meyra, die een scala aan functies en toebehoren bieden.

Als budget een belangrijke factor is, zou je kunnen overwegen om een gebruikte lichtgewicht rolstoel te kopen. Ze zijn niet alleen betaalbaarder, maar ook geïnspecteerd en gereviseerd om een goede kwaliteit te garanderen.

Voor reislustige zielen is er de lichtgewicht reis rolstoel, speciaal ontworpen om gemakkelijk mee te nemen tijdens reizen. En voor diegenen die zich willen onderscheiden, zijn er stijlvolle opties zoals de lichtgewicht rolstoel zwart, die zowel functioneel als modieus zijn.

Als je op zoek bent naar meer gespecialiseerde opties, kijk dan eens naar de lichtgewicht rolstoel Quickie of de lichtgewicht rolstoel Vermeiren. Beide zijn bekende merken die tal van functies en personalisatieopties bieden. Sommige modellen komen zelfs met extra ondersteuning om het comfort en de bruikbaarheid te maximaliseren.

Dan zijn er nog de deluxe-opties zoals de lichtgewicht rolstoel D-Lite Deluxe, die een reeks luxe functies bieden voor een echt premium ervaring. Maar als je een rolstoel nodig hebt voor de lange termijn en houdt van de stabiliteit van een vast frame, is er de lichtgewicht rolstoel met vast frame.

En laten we niet vergeten dat er ook minder bekende maar toch zeer efficiënte opties zijn zoals de Litec rolstoel lichtgewicht of de rolstoel Breezy lichtgewicht. Mocht je slechts tijdelijk een rolstoel nodig hebben, dan kun je ook overwegen om een lichtgewicht rolstoel te lenen.

De wereld van lichtgewicht rolstoelen is ruim en divers, met opties die voldoen aan verschillende behoeften en budgetten. Het kiezen van de juiste rolstoel kan een aanzienlijk verschil maken in je leven, dus neem de tijd om je opties te verkennen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Quickie Lichtgewicht Rolstoel?

Een Quickie Lichtgewicht Rolstoel is een compacte, robuuste rolstoel gemaakt van aluminium. Het is een sportrolstoel, perfect voor mensen met een handicap.

2. Hoe kan de Quickie Rolstoel helpen bij veranderende behoeftes?

De Quickie Lichtgewicht Rolstoel is op te vouwen tot een compact formaat. Dit maakt verplaatsing gemakkelijk naargelang uw behoeftes veranderen.

3. Is er een tweedehands Quickie Lichtgewicht Rolstoel beschikbaar?

Ja, je kunt vaak een tweedehands lichtgewicht vouwrolstoel vinden. Maar zorg altijd dat het nog stevig en betrouwbaar is.

4. Kan ik de Quickie Lichtgewicht Rolstoel gebruiken voor sport?

Ja, de Quickie Lichtgewicht Rolstoel is ook een opvouwbare sportrolstoel. Het is zowel solide als sportief, ideaal voor actieve gebruikers.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste lichtgewicht rolstoel 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Quickie Lichtgewicht Rolstoel: Sportief en Solide (2023)

Laat een reactie achter