In dit artikel

Hoe Kussens Nekklachten Kunnen Verminderen (2023)

In dit artikel

Heb je last van pijnlijke nekklachten na een nacht slapen? Je bent niet de enige; ik heb het zelf ook meegemaakt en er simpele maar effectieve oplossingen voor gevonden. Dit artikel zoomt in op hoe een goed kussen kan bijdragen aan het verminderen van nekpijn.

Lees verder en ontdek hoe je met de juiste keuze van een kussen je nachtrust én je leven kan verbeteren.

Key Takeaway

Het beste kussen voor nekklachten van 2023 is Guna. Dit merk heeft een kussen voor nekklachten dat de wervels op hun plek houdt tijdens de slaap en wat je gratis mag uitproberen.

Samenvatting

 • Een goed kussen kan nekpijn verminderen door de nek recht te houden en voldoende ondersteuning te bieden.
 • Het is belangrijk om een kussen te kiezen dat past bij je slaaphouding en de hoogte van het kussen goed af te stemmen op de nek.
 • Het materiaal van het kussen, zoals orthopedisch of traagschuim, kan ook helpen bij het verminderen van nekpijn.

Het belang van een goed kussen bij het verminderen van nekklachten

Een goed kussen kan echt helpen om nekpijn weg te nemen. Het moet goed ondersteunen en de nek recht houden. Als de nek te ver naar achteren gaat, kan dat pijn doen. Zonder een kussen slapen is ook niet goed.

Dat kan ook pijn in de nek geven.

We moeten ook letten op hoe hard het kussen is. Een hard kussen kan stress geven aan de nek. Dat kan dan weer pijn doen. Dus een zacht kussen is beter. Het is ook belangrijk dat we onze nek laten rusten als we slapen.

Zo helpt een goed hoofdkussen om minder pijn te hebben bij het sporten, bewegen, autorijden en huishoudelijke taken doen.

Tips voor het kiezen van het juiste kussen

Bij het kiezen van het juiste kussen zijn er een paar belangrijke punten om in gedachten te houden. Hier zijn enkele tips:

 • Kies een kussen dat past bij je slaaphouding. Buikslapers hebben bijvoorbeeld vaak baat bij een dunner kussen, terwijl rug- en zijslapers meer ondersteuning nodig hebben.
 • Let op de hoogte van het kussen. Het moet zo worden gekozen dat de nek goed wordt ondersteund en de wervelkolom in een neutrale positie blijft.
 • Overweeg het materiaal van het kussen. Orthopedische of traagschuimkussens kunnen helpen bij het verminderen van nekpijn.
 • Experimenteer met verschillende soorten kussens om te zien welke voor jou het meest comfortabel is.
 • Zorg ervoor dat het kussen voldoende steun biedt aan de nek zonder stress of pijnklachten te veroorzaken.

Meer over ‘Kussen voor nekklachten’

Een van de grootste oorzaken van nekklachten is vaak het slapen op een verkeerd kussen. Als je regelmatig wakker wordt met nekpijn, dan is het wellicht tijd om te overwegen om je kussen te vervangen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe kussens nekklachten verminderen en welke nekklachten soorten symptomen er zijn. De voordelen van een orthopedisch kussen gebruik zijn talrijk en het is cruciaal om het belang van een goed kussen voor de nek te erkennen.

Tussen een nekkussen en een gewoon kussen zijn er aanzienlijke verschillen. De voordelen van een ergonomisch nekkussen helpen om nekklachten te minimaliseren, terwijl een verkeerd kussen tot nekpijn kan leiden. Voor de creatieve zielen zijn er zelfs DIY kussens voor nekklachten. Het is ook interessant om te kijken hoe nekklachten en stress samenhangen met je kussenkeuze. En om de beste nachtrust te garanderen, is het essentieel om de juiste kussenhoogte voor nekklachten te kennen, nekpijn te verminderen door juist te slapen, op de hoogte te zijn van de wetenschap achter kussens en nekpijn, de verschillende slaaphoudingen bij nekklachten te kennen, en te weten welke matras en kussen combinaties het beste zijn voor nekklachten. Tot slot is het cruciaal om te weten hoe je de juiste nekondersteuning in een kussen kunt kiezen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Hoe kussens nekklachten kunnen verminderen”?

“Hoe kussens nekklachten kunnen verminderen” is een manier om slaapcomfort te verbeteren en te ontspannen door het juiste kussen te gebruiken dat je neksteun geeft.

2. Hoe kunnen matras en bedbodem helpen bij het verminderen van nekklachten?

Het experimenteren met verschillende soorten matras en bedbodem kan helpen bij het verbeteren van de ergonomie van je slaapplaats, wat kan helpen bij het verminderen van nekklachten.

3. Hoe kunnen kussens helpen bij slaapproblemen zoals rugklachten?

Kussens kunnen worden aangepast om de juiste neksteun te bieden, wat kan helpen bij het verminderen van rugklachten en andere slaapproblemen.

4. Kan ontspanning helpen bij het verminderen van nekklachten?

Ja, goede ontspanning voor het slapengaan, zoals een comfortabel kussen, kan de spieren in de nek ontspannen wat kan helpen bij het verminderen van nekklachten.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste kussen voor nekklachten 2023

 • Beste kussen voor nekklachten – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste ergo kussen – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten rugslaper – Arteni
 • Beste kussen voor nekklachten zijslaper – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten buikslaper – Emma
Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe Kussens Nekklachten Kunnen Verminderen (2023)

Laat een reactie achter