In dit artikel

De Kosten van Rollators: Nieuw versus Tweedehands

De Kosten van Rollators: Nieuw versus Tweedehands (2023)

In dit artikel

Het kiezen van de juiste rollator kan een uitdaging zijn, vooral wanneer u ook nog rekening moet houden met uw budget. Dit dilemma kennen we maar al te goed, en weten ook dat er een aanzienlijk prijsverschil bestaat tussen nieuwe en tweedehands rollators.

Daarom hebben we deze diepgaande gids samengesteld om u te helpen de kosten en baten van beide opties te begrijpen. Ontdek hoe u het meeste waar voor uw geld krijgt, zonder in te leveren op kwaliteit en functionaliteit.

Key Takeaway

De beste rollator van 2023 is Topro Troja 5G. Dit model heeft een super ergonomisch frame en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Samenvatting

 • Nieuwe rollators kunnen sterk variëren in prijs, afhankelijk van factoren zoals merk, model en functies.
 • Gemiddeld kosten nieuwe rollators tussen de €100 en €500, afhankelijk van het model en de extra functies.
 • Tweedehands rollators zijn over het algemeen veel goedkoper dan nieuwe modellen en bieden voordelen zoals lagere kosten, ruime keuze en bijdragen aan duurzaamheid.
 • Bij het kiezen tussen een nieuwe en tweedehands rollator moet rekening worden gehouden met persoonlijke behoeften, mogelijke risico’s en overwegingen, evenals vergoedingen van ziektekostenverzekeringen.

Kosten van nieuwe rollators

Nieuwe rollators kunnen sterk variëren in prijs, afhankelijk van factoren zoals het merk, het model en de functionaliteiten.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Er zijn diverse factoren die de prijs van een rollator beïnvloeden.

 1. Het merk en model: Bekende merken en geavanceerde modellen hebben vaak hogere prijzen dan minder bekende merken en eenvoudigere modellen.
 2. De functies: Rollators met extra functies, zoals een zitje of remmen, kunnen duurder zijn dan basisrollators.
 3. Materiaal: De gebruikte materialen in de constructie van de rollator kunnen de kosten ook beïnvloeden. Bijvoorbeeld, lichtgewicht rollators gemaakt van aluminium of carbon zijn vaak duurder dan die van staal.
 4. Nieuwheid: Een gloednieuwe rollator kost meer dan een tweedehands of hergebruikte rollator.
 5. Aanpassingen: Eventuele aanpassingen aan de standaardconfiguratie van een rollator, zoals extra steunen of grote wielen voor ruw terrein, kunnen de kosten verhogen.
 6. Bron van aankoop: Waar u uw rollator koopt, kan ook invloed hebben op de prijs. Zo kunnen producten op Marktplaats goedkoper zijn vergeleken met medische winkels of gespecialiseerde online retailers.

Gemiddelde prijs van nieuwe rollators

In mijn ervaring als SEO en copywriter, kan ik je informeren over de gemiddelde prijs van nieuwe rollators. De prijs van een nieuwe rollator varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, het model en de extra functies die het biedt.

Over het algemeen liggen de prijzen van nieuwe rollators tussen de €100 en €500. De eenvoudigere modellen zonder veel extra functies zijn vaak goedkoper, terwijl rollators met geavanceerdere functies en materialen duurder kunnen zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat de prijs van een rollator niet altijd een indicatie is van de kwaliteit of duurzaamheid ervan. Het is mogelijk om een betaalbare rollator te vinden die aan al jouw behoeften voldoet.

Het is altijd slim om prijzen te vergelijken en verschillende merken en modellen te bekijken voordat je tot aankoop overgaat. Het kan ook nuttig zijn om online recensies te lezen of advies in te winnen bij een zorgverlener om te bepalen welke rollator voor jou het meest geschikt is.

Onthoud dat deze kosten slechts een indicatie zijn en kunnen variëren afhankelijk van de winkel of online retailer waar je de rollator koopt. Het is ook mogelijk om tweedehands rollators te overwegen, die vaak aanzienlijk goedkoper zijn dan nieuwe modellen.

Kosten van tweedehands rollators

De kosten van tweedehands rollators kunnen aanzienlijk lager zijn dan die van nieuwe modellen, waardoor ze een betaalbare optie zijn voor mensen met een beperkt budget.

Voordelen van het kopen van een tweedehands rollator

Als je overweegt om een rollator aan te schaffen, zijn er verschillende voordelen verbonden aan het kopen van een tweedehands rollator:

 1. Lagere kosten: Tweedehands rollators zijn over het algemeen veel voordeliger dan nieuwe modellen. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren, vooral als je een beperkt budget hebt.
 2. Kwaliteit: Veel tweedehands rollators worden verkocht omdat ze niet meer nodig zijn, en niet omdat ze van slechte kwaliteit zijn. Je kunt dus vaak een zo goed als nieuwe rollator kopen voor een lagere prijs dan een gloednieuw exemplaar.
 3. Ruime keuze: Omdat er regelmatig tweedehands rollators beschikbaar komen, heb je vaak meer keuze in merken en modellen dan bij nieuwe rollators.
 4. Duurzaamheid: Door het hergebruiken van een rollator draag je bij aan de duurzaamheid en het verminderen van afval. Het is een milieuvriendelijke keuze.
 5. Snelle beschikbaarheid: Als je snel een rollator nodig hebt, kan het kopen van een tweedehands model de beste optie zijn. Je hoeft niet te wachten op levering of administratieve procedures.
 6. Testperiode: Bij sommige verkopers krijg je de mogelijkheid om de tweedehands rollator uit te proberen voordat je tot aankoop overgaat. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat de rollator voldoet aan jouw behoeften en comfortabel is om te gebruiken.

Mogelijke risico’s en overwegingen

Als je overweegt om een tweedehands rollator te kopen, zijn er enkele mogelijke risico’s en overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden:

 1. Kwaliteit: Hoewel tweedehands rollators vaak goedkoper zijn, is er een kans dat de kwaliteit ervan minder is dan die van een nieuwe rollator. Controleer de staat van het product zorgvuldig voordat je tot aankoop overgaat.
 2. Onderhoudskosten: Met een tweedehands rollator bestaat de mogelijkheid dat er in de toekomst meer onderhoudskosten zullen zijn, zoals reparaties of vervanging van onderdelen. Deze extra kosten moeten in overweging worden genomen bij het maken van je keuze.
 3. Garantie: Nieuwe rollators worden meestal geleverd met garantie, wat betekent dat eventuele defecten kosteloos kunnen worden gerepareerd of vervangen. Bij tweedehands rollators ontbreekt deze garantie meestal, wat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor eventuele reparaties of vervangingen.
 4. Persoonlijke behoeften: Het is belangrijk om rekening te houden met jouw specifieke behoeften bij het kiezen tussen een nieuwe en tweedehands rollator. Misschien heb je bepaalde functies nodig die alleen beschikbaar zijn op nieuwe modellen, zoals verstelbare hoogtes of ingebouwde mandjes.
 5. Hygiëne: Een punt om te overwegen bij het kopen van een tweedehands rollator is de hygiëne. Hoewel je het product kunt reinigen, kan het zijn dat er nog steeds bacteriën of vuilresten aanwezig zijn van de vorige gebruiker.

Vergoedingen voor rollators via ziektekostenverzekering

Zorgverzekeraars bieden vergoedingen voor zowel nieuwe als tweedehands rollators, maar er zijn specifieke vereisten en voorwaarden die moeten worden voldaan.

Informatie over vergoedingen voor nieuwe en tweedehands rollators

Mijn ziektekostenverzekering vergoedt de kosten voor zowel nieuwe als tweedehands rollators. Dit kan een handige optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een rollator. Het is belangrijk om te weten dat niet alle rollatorkosten worden gedekt door de verzekering en er zijn bepaalde voorwaarden waaraan moet worden voldaan.

Sommige aanvullende verzekeringen bieden vergoedingen voor nieuwe rollators, terwijl andere ook vergoedingen bieden voor tweedehands rollators. Het is raadzaam om contact op te nemen met de zorgverzekeraar om te achterhalen welke vergoedingen beschikbaar zijn en aan welke vereisten moet worden voldaan.

Het kan ook nuttig zijn om prijzen van rollators te vergelijken om een goed geïnformeerde beslissing te nemen over de aanschaf van een rollator.

Vereisten en voorwaarden voor vergoeding

Om in aanmerking te komen voor vergoeding van een rollator door uw zorgverzekering, zijn er bepaalde vereisten en voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Allereerst moet u een medische indicatie hebben voor het gebruik van een rollator.

Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u moeite heeft met lopen of balansproblemen heeft. Daarnaast moet u een aanvullende verzekering hebben die de kosten van een rollator dekt. Niet alle basisverzekeringen vergoeden namelijk de aanschaf van een rollator.

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te controleren om te zien welke vergoedingen er precies worden gegeven en onder welke voorwaarden. Houd er ook rekening mee dat sommige zorgverzekeraars specifieke merken of modellen van rollators vereisen voor vergoeding.

Overwegingen bij het kiezen tussen een nieuwe en tweedehands rollator

Bij het kiezen tussen een nieuwe en tweedehands rollator moet men rekening houden met het budget, de kwaliteit en gebruiksgemak, evenals de persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Budget en financiële situatie

Als het gaat om het kiezen tussen een nieuwe of tweedehands rollator, is uw budget en financiële situatie natuurlijk een belangrijke factor om te overwegen. Een nieuwe rollator kan variëren in prijs, afhankelijk van het merk en model, maar gemiddeld kunt u verwachten dat u tussen de €100 en €300 zult betalen.

Dit kan voor sommige mensen een aanzienlijke investering zijn.

Aan de andere kant kunnen tweedehands rollators een aanzienlijk goedkoper alternatief zijn. Op online marktplaatsen zoals Marktplaats kunt u rollators vinden voor zeer lage prijzen, soms al vanaf €15.

Dit kan vooral aantrekkelijk zijn als u een beperkt budget heeft of als u slechts tijdelijk een rollator nodig heeft. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de tweedehands rollator in goede staat verkeert en nog steeds voldoet aan uw behoeften.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele extra kosten voor accessoires of onderhoud. Sommige rollators kunnen extra functies en accessoires hebben, zoals mandjes, dienbladen of parapluhouders, die de prijs kunnen beïnvloeden.

Daarnaast kunnen er ook onderhoudskosten zijn als u bijvoorbeeld reserveonderdelen moet vervangen of reparaties moet laten uitvoeren. Het is verstandig om deze kosten in uw budgetplanning mee te nemen wanneer u besluit welke rollator het beste bij uw financiële situatie past.

Kwaliteit en gebruiksgemak

Als het gaat om het kiezen tussen een nieuwe en tweedehands rollator, is kwaliteit en gebruiksgemak een belangrijke overweging. Bij het aanschaffen van een nieuwe rollator kunt u er zeker van zijn dat u een product van hoge kwaliteit ontvangt.

Nieuwe rollators worden meestal geleverd met garanties en worden vervaardigd volgens de nieuwste veiligheidsnormen. Bovendien hebben nieuwe rollators vaak handige functies zoals verstelbare hoogtes en ingebouwde remmen.

Aan de andere kant bieden tweedehands rollators een meer betaalbare optie. Hoewel de kwaliteit van een tweedehands rollator kan variëren, kunt u vaak nog steeds een degelijk model vinden dat goed functioneert.

Het gebruiksgemak kan echter wel afhangen van de staat waarin de tweedehands rollator verkeert. Het is belangrijk om te controleren op eventuele gebreken of slijtage voordat u een tweedehands rollator koopt.

Houd er rekening mee dat lichtgewicht rollators ook beschikbaar zijn, zowel nieuw als tweedehands, wat het gebruiksgemak kan vergroten. Deze rollators zijn meestal gemaakt van aluminium en zijn gemakkelijker te manoeuvreren, vooral voor mensen met beperkte kracht.

Persoonlijke voorkeuren en behoeften

Bij het kiezen tussen een nieuwe en tweedehands rollator is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Iedereen is uniek en heeft verschillende eisen als het gaat om mobiliteitshulpmiddelen.

Misschien heb je specifieke functies nodig, zoals een mandje of een zitje, of misschien zoek je naar een bepaald merk of model dat beter bij jou past.

Daarnaast speelt ook je budget een belangrijke rol. Het kan zijn dat je financiële situatie bepaalt dat je liever een tweedehands rollator aanschaft, omdat deze over het algemeen voordeliger zijn.

Aan de andere kant kan de betrouwbaarheid en duurzaamheid van een nieuwe rollator belangrijk zijn, vooral als je van plan bent om het hulpmiddel intensief te gebruiken.

Het is essentieel om de tijd te nemen om je opties te onderzoeken en verschillende rollators uit te proberen voordat je een beslissing neemt. Je kunt altijd advies vragen aan professionals in thuiszorgwinkels of medische experts om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt die past bij jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Meer informatie over rollators

Er delen van alles over wat met ‘Rollators‘ te maken heeft. Of je nu net begint met het gebruik van een rollator, of je bent een ervaren gebruiker op zoek naar wat extra tips, wij hebben een breed scala aan onderwerpen om je te ondersteunen bij dit loophulpmiddel.

Als comfort bovenaan je prioriteitenlijst staat, dan zal ons artikel over hoe je je ‘Rollator aanpassen voor comfortabel gebruik‘ waardevol zijn. We bespreken ook hoe de ‘Juiste wielgrootte op rollators‘ een verschil kan maken voor je mobiliteit.

Voor diegenen die moeite hebben met de transitie naar het gebruik van een hulpmiddel, delen we inzichten en tips in ‘Leven met een rollator‘ en kijken we naar de ‘Psychologische impact van het gebruik van een rollator‘.

We hebben ook artikelen over specifieke aanpassingen en omstandigheden. Leer hoe je je rollator kunt gebruiken op verschillende oppervlakken in ‘Rollator op verschillende soorten terrein‘ en ontdek de mogelijkheden voor ‘Aangepaste rollators‘. Vergelijk de voordelen van een rollator en een looprek in ‘Rollator versus looprek‘ en lees hoe een rollator kan helpen na een operatie of blessure in ‘Rollator na een operatie of blessure‘.

Ontdek tips voor ‘Rollators tijdens reizen‘ en leer hoe je je rollator kunt ‘Aanpassen voor stabiliteit en balans‘. We hebben ook specifieke adviezen voor het gebruik van een ‘Rollator in de winter‘ en hoe je kunt omgaan met ‘Problemen met rollators‘.

Bekijk onze gids over de ‘Invloed van rollators op sociaal leven‘ en doe ideeën op voor ‘Oefeningen met een rollator‘. We hebben ook informatie over de ‘Kosten van rollators’ en de nieuwste ‘Innovaties in rollatordesign‘.

Ben je op zoek naar een rollator? Overweeg om een ‘rollator te huren‘, een ‘tweedehands rollator‘ te kopen of kijk eens op ‘rollator marktplaats‘.

Tot slot, als je contact moet opnemen met internationale fabrikanten of met Engels sprekende zorgprofessionals, kan het handig zijn om te weten hoe je ‘Rollator in het Engels‘ zegt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de kosten van een nieuwe rollator?

De kosten van een nieuwe rollator variëren afhankelijk van het merk, model en eventuele extra functies. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €100 en €500.

2. Zijn tweedehands rollators goedkoper dan nieuwe?

Ja, over het algemeen zijn tweedehands rollators goedkoper dan nieuwe. Afhankelijk van de staat en het merk kunnen tweedehands rollators echter nog steeds aanzienlijke kosten met zich meebrengen.

3. Waar moet ik op letten bij het kopen van een tweedehands rollator?

Bij het kopen van een tweedehands rollator is het belangrijk om te controleren op eventuele schade of slijtage aan de frame, wielen en remmen. Ook is het raadzaam om te vragen naar het onderhoudsgeschiedenis en garantie-informatie.

4. Is het veilig om een tweedehands rollator te gebruiken?

Het is over het algemeen veilig om een tweedehands rollator te gebruiken, mits deze in goede staat verkeert en regelmatig wordt gecontroleerd op eventuele gebreken. Het is echter altijd raadzaam om voorafgaand aan het gebruik van een tweedehands rollator een specialist te raadplegen om ervoor te zorgen dat deze aan uw specifieke behoeften voldoet en veilig is om te gebruiken.

» Referenties

‘Walking with rollator: a systematic review of gait parameters in older persons’ – Marion Mundt, Joao Pedro Batista, Bernd Markert, Cornelius Bollheimer, and Thea Laurentius. European Review of Aging and Physical Activity, volume 16, Article number: 15 (2019).
https://eurapa.biomedcentral.com/articles/10.1186/s11556-019-0222-5

‘Effect of rollator use on health-related quality of life in individuals with COPD’ – Renu B Gupta, Dina Brooks, Yves Lacasse, Roger S Goldstein. 2006 Oct;130(4):1089-95.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17035442/

‘Gait parameters when walking with or without rollator on different surface characteristics: a pilot study among healthy individuals’ – Eva Ekvall Hansson, Yara Akar, Tingting Liu, Cong Wang, and Agneta Malmgren Fänge. Published online 2022 Sep 24.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9509549/

‘Effectiveness of multifactorial interventions in preventing falls among older adults in the community: A systematic review and meta-analysis’ – Seon Heui Lee, Soyoung Yu. Int J Nurs Stud. 2020 Jun;106:103564.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32272282/

» Referenties

Conclusie beste rollators 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Kosten van Rollators: Nieuw versus Tweedehands (2023)

Laat een reactie achter