In dit artikel

Beste Kniebrace Review (2022) 5x Kniebraces Test!

Beste Kniebrace | Review (2024) | 5x Kniebraces Test!

In dit artikel

Bent u op zoek naar een kniebrace? Een brace voor de knie is erg handig wanneer u pijnklachten heeft. Zo helpt een kniebrace voor artrose of een ander soort knie brace al veel mensen in hun dagelijkse bewegingen. In deze kniebrace review ga ik 5x kniebraces vergelijken. Na afloop van deze uitgebreide kniebrace test weet u precies welk model geschikt is voor uw situatie. Wordt het een brace voor knieartrose of een brace voor de meniscus? Dat gaan we uitzoeken. Lees maar mee!

De beste kniebrace van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste kniebrace – Kniebandage Orliman Rodisil Plus
 2. Beste kniebrace artrose – Kniebrace Wraparound Playmaker
 3. Beste orthopedische kniebrace – Mcdavid Kniebrace met Baleinen
 4. Beste kniebrace meniscus – Push Med Kniebrace
 5. Beste kniebrace met scharnieren – Kniebrace Wraparound Playmaker

Kniebraces vergelijken; hoe doe ik dat?

Hoe doe ik dat precies; kniebraces vergelijken? Ik let hierbij op verschillende onderdelen. Denk aan de kwaliteit van een kniebrace, het gebruiksgemak ervan en waar hij precies voor bedoeld is. Zo is de ene knie brace de andere niet. Verder let ik op de kniebrace ervaringen van andere mensen en benoem ik de unieke punten. Wilt u de beste kniebrace bestellen voor uw knie? Laten we dan snel beginnen!

1. Kniebrace Wraparound Playmaker – beste kniebrace met scharnieren, beste kniebrace artrose 

Op nummer 1 staat de Kniebrace Wraparound Playmaker. Dit is zowel de beste kniebrace met scharnier als de beste kniebrace artrose. Deze knie brace biedt ondersteuning en bescherming wanneer u lichte tot matige instabiliteit heeft. U kunt hem dagelijks gebruiken, ook bij lichte sporten. Bovendien mag de brace knie langdurig gebruikt worden. Dankzij de instelbare scharnieren van deze kniebrace en de stops die erop zitten, voelt hij extra comfortabel aan.

Beste Kniebrace Review (2022) 5x Kniebraces Test! Medipoint kniebrace Wraparound Playmaker

Kniebraces artrose zoals de Kniebrace Wraparound Playmaker, bieden de meeste bescherming en instabiliteit. Tegelijkertijd maken ze beweging mogelijk door de perfecte pasvorm en het ademende materiaal. Hij is daardoor ook geschikt als kniebrace kruisband, knie brace meniscus en andere soorten kniebraces.

Functionaliteiten

✅ Kniebrace met scharnieren en stops;
✅ Ondersteunt en beschermt;
✅ Voor lichte tot matige instabiliteit;
✅ Comfortabel en ademend;
✅ Perfecte pasvorm;
✅ Geschikt als kniebrace artrose, maar ook te gebruiken bij andere aandoeningen.

Eigenschappen

Deze kniebrace met scharnieren is verkrijgbaar in 6 verschillende maten: van XS t/m XXL. Meet de omtrek van het been, 15cm boven de knie en 15cm onder de knie. In de tabel op de website ziet u dan de bijbehorende maat. Deze Kniebrace Wraparound Playmaker wordt geleverd in de kleur zwart.


Klik hier voor de beste prijs

2. Push Med Kniebrace – beste kniebrace meniscus 

Op nummer 2 staat de Push Med Kniebrace. Dit is de beste kniebrace meniscus en ik vertel u graag waarom. Hij beschikt namelijk over bladveer baleinen. Daardoor is deze kniebrace Bol.com uniek in zijn soort. In plaats van een standaard kniebrace met scharnieren, is dit een push kniebrace met buigbare bladveer scharnieren. Die passen zich veel beter aan het rotatiepunt van uw knie aan. Hierdoor kunt u beter buigen en strekken met uw brace knie. De baleinen nemen de functie van uw kniegewricht dus echt over, waardoor u zoveel mogelijk ontlast wordt. Een brace kopen zoals deze, is daarom absoluut een goed idee.

Deze kniebrace bol com is geschikt voor middelzware tot zware knieklachten en dient ook als brace knie artrose of bij meniscus klachten. Heeft u een versleten knie? Gebruik hem dan als versleten knie brace of zet hem na een operatie in. U kunt deze push brace knie zelfs preventief gebruiken. Dankzij het sympress materiaal kan de Push Med Kniebrace ook in het water gebruikt worden. Bovendien is het een lichtgewicht brace die zowel links als rechts gedragen kan worden.

Functionaliteiten

✅ Met bladveer scharnieren die zich extra goed aanpassen naar uw knie;
✅ Waterbestendige kniebrace voor watersporten, die ook wasbaar is;
✅ Kan links en rechts gedragen worden;
✅ Beste kniebrace artrose voor middelzware tot zware knieklachten;
✅ Soms is er een kniebrace aanbieding bij Bol.com;
✅ Kniebrace grote maat (verkrijgbaar t/m maat XXL).

Eigenschappen

De Push Med Kniebrace is aan beide kanten te dragen en is verkrijgbaar in de maten S tot en met XXL. Meet de omvang van uw knie zoals wordt aangegeven op de website. Twijfelt u tussen twee maten? Kies dan de kleinste van de twee. Dankzij het comfortabele materiaal voelt deze kniebrace aan als een tweede huid. Hij is verkrijgbaar in de kleur zwart.


Klik hier voor de beste prijs

3. Kniebandage Orliman Rodisil Plus – beste kniebrace algemeen 

De volgende kniebrace die ik graag wil bespreken is Kniebandage Orliman Rodisil Plus. Deze brace knie gaat kniestrekking tegen door de compressie en aflopende druk richting het bovenbeen. Heeft u pijn, een zwelling, artrose of matige instabiliteit van de knie? Dan is deze brace kopen erg verstandig. De bandage is namelijk van gebreid materiaal met baleinen gemaakt. Wist u dat deze knie brace zelfs geschikt is voor tijdens het skiën? Deze kniebraces hebben namelijk een geode grip op de huid en zijn daardoor stabiel, ook tijdens het bewegen.

Beste Kniebrace Review (2022) 5x Kniebraces Test! Medipoint kniebrace Orliman Rodisil Plus

In de knieholte zit een speciale opening in de bandage, waardoor deze comfortabel aanvoelt en rond de knie zit een elastisch kussen. Dankzij de speciale scharnieren in deze brace knie artrose blijft uw knie altijd 7 graden gebogen. 

Functionaliteiten 

✅ Voelt comfortabel aan op de huid en is toch heel stabiel;
✅ Kan ook gebruikt worden tijdens het skiën;
✅ Knie blijft altijd 7 graden gebogen;
✅ Kniebrace grote maat (verkrijgbaar t/m XXL);
✅ Ook geschikt als kniebrace patella.

Eigenschappen

De Kniebandage Orliman Rodisil Plus kan zowel links als rechts gedragen worden. Hij is verkrijgbaar in de maten XS t/m XXL en in de kleuren zwart of beige. De kniebrace is 32cm hoog.


Klik hier voor de beste prijs

4. Mcdavid Kniebrace met Baleinen – beste orthopedische kniebrace 

Dan gaan we naar de Mcdavid Kniebrace met Baleinen. Dit is de beste orthopedische kniebrace en weet u waarom? De Mc David Kniebrace is namelijk een neopreen sok die u om uw knie draagt en die als brace knie dient. Daardoor kunnen blessures beter genezen. Hij beschikt over twee strips van klittenband, waardoor u zowel de onderkant als bovenkant met de juiste druk kunt vastmaken. Dit vermindert pijnklachten en biedt stabiliteit. Een knieband kopen zoals deze, is daarom heel prettig als u knieklachten heeft. 

De Mc David kniebrace heeft vier baleinen die de knieschijf ondersteunen en tegelijkertijd ontlasten. U gebruikt hem daardoor eenvoudig als artrose knie brace, kniebrace kruisband of knie brace meniscus.

Functionaliteiten 

✅ Kniebrace met scharnier in de vorm van 4 baleinen;
✅ Multifunctionele kniebrace kopen? Dan is dit wat u zoekt;
✅ Beste kniebrace voor orthopedisch gebruik;
✅ Brace voor knie met klittenbandsluiting aan boven- en onderkant;
✅ Met neopreen materiaal ter genezing van blessures.

Eigenschappen

De Mcdavid Kniebrace met Baleinen is verkrijgbaar in de kleur zwart. De maatvoering loopt van maat S tot en met XXL.


Klik hier voor de beste prijs

5. Neo G Stabiliserende Kniebrace 

Tot slot wil ik graag de Neo G Stabiliserende Kniebrace bespreken. Deze brace voor knie biedt ondersteuning op een hoger niveau. Dat komt doordat deze knie brace 4 verwijderbare metalen heeft. Zo kunt u – met voldoende ondersteuning rond uw knie – toch vrij blijven in uw bewegingen. Deze kniebraces zijn gemaakt van neopreen en bieden variabele compressietechnieken. Wilt u graag een knieband kopen of kniebrace kopen die ondersteunt, comfortabel is en ook tijdens het sporten of revalideren gedragen kan worden? Dan is dit de geschikte orthopedische kniebrace voor u. 

Beste Kniebrace Review (2022) 5x Kniebraces Test! Neo G stabiliserende kniebrace

Functionaliteiten 

✅ Geschikt voor elke blessure, dus ook als artrose knie brace;
✅ Biedt continu warmtetherapie;
✅ Beschikt over duurzaam klittenband;
✅ Rubbervrije en latexvrije kniebrace;
✅ Knie brace met unieke variabele compressietechnieken.

Eigenschappen 

De Neo G Stabiliserende Kniebrace heeft zowel boven als onder een elastische, instelbare band. Daardoor kan iedereen hem op de meest comfortabele manier dragen. Hij is geschikt voor een knieomtrek tot 56cm.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste kniebrace 2023

Waarschijnlijk bent u inmiddels al een stuk wijzer geworden over kniebraces. Er zijn namelijk verschillende soorten en kniebraces kopen is daardoor best ingewikkeld. Omdat ik u graag nog een stuk verder op weg help, vertel ik u wat naar mijn mening de beste kniebrace is. De Kniebrace Wraparound Playmaker komt voor mij als ergotherapeut als beste knie brace uit de test. 

Beste Kniebrace Review (2022) 5x Kniebraces Test! Medipoint kniebrace Wraparound Playmaker

Waarom dat zo is? Deze artrose kniebrace biedt veel meer voordelen dan andere braces, zoals de Mcdavid kniebrace of een standaard kniebrace met baleinen. Het is er één met scharnieren én stops, die ondersteunt en beschermt bij vele klachten. Het materiaal is ademend en comfortabel en de pasvorm is perfect bij iedereen. De kniebrace is namelijk goed aan te passen naar uw knievorm.


Klik hier voor de beste prijs

Kniebrace ervaringen en reviews 

Bent u benieuwd naar de kniebrace ervaringen/ ervaringen kniebrace artrose van andere mensen? Ik heb enkele knie brace reviews verzameld om u er een beter beeld van te geven. Wat zeggen andere mensen over de verschillende kniebraces?

Kniebrace Wraparound Playmaker review

“Ik gebruik deze kniebrace omdat ik artrose heb. Ik heb vaak een pijnlijke knie en ik wist een lange tijd niet wat ik daar tegen kon doen. Nu ik deze Kniebrace Wraparound Playmaker heb gaat het allemaal veel beter. Ik heb lang niet zoveel pijn meer. Ik kan toch goed bewegen als ik de brace om heb en hij voelt prettig aan. Ik voel mij hier ook echt veiliger door”, vertelt Ilona.

Push Med Kniebrace review 

Over de Push Med Kniebrace schrijft Stefanie: “De push med brace is een uitvinding hoor. Mijn knie is al lange tijd niet goed en het lijkt steeds erger te worden. Sinds ik deze brace aan heb kan ik weer beter bewegen en doet het ook niet zoveel pijn meer. Het voelt net alsof ik een nieuwe knie heb als ik hem draag omdat hij zo goed ondersteunt. Ik kan niet meer zonder dit ding.”

Kniebandage Orliman Rodisil Plus ervaring 

“Ik was op zoek naar een artrose brace maar hoorde van een buurvrouw dat een neopreen kniebrace dan het beste is. Toch sprak de Kniebandage Orliman Rodisil Plus mij erg aan. Geen neopreen, maar wel een elastisch kussen om mijn knie en gebreid materiaal met baleinen die ik goed kan afstellen. Ik ben heel tevreden met deze knie brace en het is de goede keuze geweest voor mij.”

Mcdavid Kniebrace met Baleinen review

Randy kocht Mcdavid Kniebrace met Baleinen. “Ik heb een blessure en wil graag in beweging blijven terwijl ik hier van herstel. Mijn fysiotherapeut raadde mij aan een orthopedische kniebrace te gebruiken. Dat was een goede tip want ik heb nu veel minder pijn met bewegen. De klittenband sluitingen zijn ook handig.”

Neo G Stabiliserende Kniebrace ervaring

Merinda heeft de Neo G Stabiliserende Kniebrace voor haar pijnlijke knie. “Ik wil graag blijven sporten, maar dat doet zonder brace veel pijn. Niet te doen eigenlijk. Wat ik fijn vind aan deze brace is dat het materiaal zo lekker aanvoelt en toch krijg ik genoeg ondersteuning bij mijn knie. Ik kan gewoon blijven bewegen.”

Kniebrace kopen checklist: hier moet u op letten! 

Gaat u een kniebrace kopen? Dan is het belangrijk om over een aantal dingen na te denken. Waar moet uw knie brace bijvoorbeeld aan voldoen? Zoekt u een goede kniebrace voor een bepaalde klacht of aandoening? Dan zijn een knie artrose brace of brace knie meniscus wellicht interessant. Wilt u lekker blijven bewegen en wellicht zelfs skiën? Niet elke knie brace is daarvoor geschikt, maar er zijn modellen die u daar wel voor kunt gebruiken.

Welk materiaal wilt u voor uw kniebrace? Sommige kniebraces zijn gemaakt van gebreid materiaal, anderen van neopreen materiaal of zelfs van plastic. Het soort materiaal bepaalt deels hoe comfortabel kniebraces zijn. Een goede kniebrace buigt met uw knie mee en ondersteunt deze tegelijkertijd. Een goede pasvorm is hierbij belangrijk. Meet daarom altijd uw knie op, zoals wordt aangegeven op de website van de aanbieder. Als u de juiste maat kiest, heeft u er meer profijt van wanneer kniebrace gedragen wordt.

Andere factoren om op te letten bij een Orliman kniebrace – of welke andere soort dan ook – zijn de prijs, eventuele verzendkosten en de garantietermijn.

Hoelang mag je een kniebrace dragen?

Afhankelijk van de blessure, wond of aandoening die u heeft, draagt u een kniebrace voor een korte of lange periode. In principe mag u een brace tijdens het sporten blijven dragen. Zo voorkomt u dat een blessure blijft aanhouden of weer terugkomt. Niet elke knie brace is geschikt voor langdurig gebruik. Sommige modellen zijn dat wel. Deze zijn bijvoorbeeld ook tijdens watersporten te dragen en kunnen gewassen worden.

Weet dat het over het algemeen wordt afgeraden om een kniebrace ’s nachts te dragen. In de nacht moet uw lichaam namelijk volledig kunnen ontspannen. Een kniebrace is op dat moment niet gewenst.

Daarnaast hebben sommige modellen kniebraces een kortere houdbaarheid dan andere. De meeste knie braces of sport braces gaan 1 tot 1,5 jaar mee. Doet u er langer mee, dan biedt de brace minder ondersteuning en is hij minder veilig. Daarom is het belangrijk om een brace op tijd te vervangen.

Heeft een kniebrace echt nut?

Ja, een kniebrace heeft echt nut. Een zwakke, versleten knie of een kapotte meniscus heeft nu eenmaal ondersteuning nodig. Deze vindt u terug in een knie brace. Ook kunt u door een bepaalde aandoening zoals artrose behoefte hebben aan extra ondersteuning. Het is dan belangrijk om voorzichtig te doen. U heeft immers maar twee knieën, dus wees daar zuinig op.[1

Zeker in het geval van een blessure of na een operatie, heeft een kniebrace veel nut. De kans dat uw blessure langer aanhoudt of dat u minder snel herstelt van de operatie zonder kniebrace, is erg groot. Het is dus niet alleen comfortabeler om op zulke momenten een brace voor uw knie te dragen. Het zorgt er ook voor dat u sneller herstelt en minder snel terugvalt.

Meer handige zorghulpmiddelen

Bent u op zoek naar nog meer handige zorghulpmiddelen? Bij Medipoint zijn allerlei producten verkrijgbaar die zelfzorg mogelijk maken. Niet alleen als u artrose of reuma heeft, maar ook in allerlei andere situaties. Denk aan een polsbrace, schouderbrace, enkelbrace of duimbrace. Heeft u een heupairbag nodig voor uw veiligheid? Of wilt u juist een rollator om mobiel te blijven? Klik op de links om naar de bijbehorende artikelen te gaan die ik over deze onderwerpen schreef. Dan leest u er meer over!

Nog meer over braces

Bent u op zoek naar nog meer handige zorghulpmiddelen? De zelfzorg zal zeker makkelijker gaan met hulpmiddelen op het gebied van aan en uitkleden, hulpmiddelen bij boodschappen doen, eet en drinkhulpmiddelen, huishoud hulpmiddelen, medicatiehulpmiddelen, slaaphulpmiddelen, toilethulpmiddelen of washulpmiddelen. Bij de thuiszorgwinkel zijn allerlei soorten en maten te vinden, bijvoorbeeld in de Medipoint Review vindt u veel informatie.

In het kader van aan en uitkleden, kunt u ook denken aan het gebruiken van braces of spalken. Voorbeelden voor de handmotoriek is een polsspalk, polsbrace, duimspalk of duimbrace. Of u nou problemen ervaart door Carpaal Tunnelsyndroom, een peesontsteking, overbelasting, Quervain een Ganglion of heeft u zwakkere polsen? Voor alles is een oplossing!

Ook een schouderbrace kan u ondersteunen bij de dagelijkse activiteiten. Maar sluit een schouderbandage of schoudersling niet uit. Om meer zekerheid te ervaren bij het mobiliseren kan een kniebrace, orthopedische kniebrace of enkelbrace een prettig hulpmiddel zijn. Andere alternatieven zijn: achillespeesbrace, bekkenband, bovenbeenbrace, elleboogbrace, handbrace, kinderbraces of korsetten. Maar bent u ook bekend met kuitbraces, liesbreukband, navelbreukband, nekbraces, patellabrace of rugbraces? Daarnaast zijn er ook houdingscorrectors, sleutelbeenbraces, teenbraces, vingerbraces en voetbraces. Voor iedere klacht is er wel een oplossing.

Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering?

Meest gestelde vragen over een kniebrace 

Heeft u na het lezen van dit artikel over kniebraces nog vragen? Bent u bijvoorbeeld benieuwd naar de beste kniebrace? Of wilt u weten wat een knie brace gemiddeld kost? Dan adviseer ik u om nog even verder te lezen. De meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden staan hieronder namelijk voor u klaar.

Wat is de beste kniebrace? 

De beste kniebrace is de brace die het beste past bij uw situatie. Heeft u artrose? Dan is een kniebrace artrose daarvoor het meest geschikt. Bent u geopereerd of heeft u een blessure aan uw meniscus? Zoek dan vooral naar een kniebrace voor de meniscus. Waar ik als ergotherapeut de meeste voorkeur aan geeft, is de Kniebrace Wraparound Playmaker. In mijn ogen is dit de beste kniebrace in het algemeen. Deze heeft namelijk scharnieren en stops, beschermt de knie bij allerlei klachten en is gemaakt van ademend materiaal. Deze kniebrace is comfortabel en biedt de perfecte pasvorm voor iedereen. 

Hoeveel kost een kniebrace?

De kosten voor een kniebrace lopen enorm uiteen. Ze zijn vooral afhankelijk van het soort kniebrace dat u kiest. Hoe luxer het model, hoe meer u daar over het algemeen voor betaalt. Zo zijn er kniebraces verkrijgbaar die zo’n €60 kosten, maar er zijn ook soorten die al gauw €100 tot €200 kosten. Denk voor uzelf goed na waar uw knie brace aan moet voldoen en wat uw budget is. Op basis daarvan is het gemakkelijker om de beste kniebrace voor uw situatie te zoeken. Hopelijk helpt dit artikel u alvast op weg om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden.

Welke kniebrace heb ik nodig?

Om te bepalen welke kniebrace u nodig heeft, moet u kijken naar de aard van uw klachten en naar uw behoeften. Zo zijn kniebraces artrose en een kniebrace meniscus anders ontworpen. Als u twijfelt over welke kniebrace u nodig heeft, is het verstandig om met een ergotherapeut, fysiotherapeut of arts in gesprek te gaan. Het kan ook helpen om dit artikel te lezen. Hierin staan verschillende soorten kniebraces uitgelicht voor verschillende situaties. Sommige modellen zijn multifunctioneel en kunnen voor allerlei klachten gebruikt worden. Andere zijn meer geschikt voor bepaalde aandoeningen of klachten.

Waarom een kniebrace gebruiken?

De reden dat mensen een kniebrace gebruiken, is vooral ter verlichting van pijnklachten en ter ondersteuning. Lopen met een slechte knie, is niet alleen heel pijnlijk. Het vergroot ook de kans dat klachten erger worden, door overbelasting. Daarom is een kniebrace een geschikt zorghulpmiddel om uw knie te ondersteunen en te beschermen. Tegenwoordig hoeven kniebraces helemaal niet op te vallen onder uw kleding. En doordat veel modellen over scharnieren of zelfs over bladveerscharnieren beschikken, zijn kniebraces helemaal aan te passen naar de vorm van uw knie. Daardoor ervaart u extra comfort.

Wordt een kniebrace vergoed?

In veel gevallen wordt een kniebrace vergoed door de zorgverzekering. Het gaat niet in alle gevallen om een gehele vergoeding, soms is het een gedeeltelijke vergoeding. Weet wel dat u aan een aantal voorwaarden moet voldoen om in aanmerking te komen voor zo’n vergoeding. Een recente verwijzing van een medisch specialist, zoals een orthopeed of reumatoloog, is in veel gevallen noodzakelijk. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om naar de exacte voorwaarden en mogelijke vergoeding te vragen. Dit kan per aanbieder verschillen. Ook zijn niet alle kniebraces gedekt en worden er niet altijd vergoedingen gegeven voor alle aanbieders van kniebraces.

Conclusie beste kniebrace 2023 

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl.Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten.Meer advies van Anouk van Gangelen