Kelvin Rolstoel: De Nieuwe Standaard in Mobiliteit (2023)

Als u op zoek bent naar een rolstoel die comfort, mobiliteit en vrijheid biedt, dan is de Kelvin Rolstoel wellicht precies wat u nodig heeft. Ik begrijp uw zoektocht naar de ideale oplossing, want ik heb zelf ook ervaren hoe belangrijk mobiliteit is in het leven.

In dit artikel gaan we dieper in op de Kelvin Rolstoel en hoe deze een nieuwe standaard zet in mobiliteit; gedetailleerde specificaties, gebruiksaanwijzingen, accessoires en nog veel meer.

Zijn jullie klaar om deze nieuwe standaard in mobiliteit te ontdekken?.

Key Takeaway

De beste rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

  • De Kelvin Rolstoel zet een nieuwe standaard in mobiliteit met zijn doordachte eenvoud en focus op het aanpassen aan de behoeften van gebruikers.
  • Met de Kelvin Rolstoel kunnen mensen met een handicap genieten van een actieve levensstijl en volledige mobiliteit ervaren, zonder beperkingen.
  • De rolstoelen in de Kelvin Rolstoelreeks, zoals de Quantum Q6 Edge 2.0 en de Apollo Air Comfort Deluxe Plus, bieden comfort, aanpasbaarheid en ondersteuning voor gebruikers.
  • Accessoires zoals de Salsa rolstoel en de Ocean Ergo vergroten de mobiliteit en maken het mogelijk om de wereld te verkennen.

Kelvin Rolstoel: The New Standard in Mobility

Kelvin Rolstoel is de nieuwe norm als het gaat om mobiliteit, met doordachte eenvoud en focus op het aanpassen aan de behoeften van gebruikers.

Doordachte eenvoud (Etac M100)

De Etac M100 is een topper. Het heeft een eenvoudig ontwerp. Maar het zit vol met slimme dingen. De stoel is licht en makkelijk te sturen. Met de M100, kan ik overal gaan. Zelfs op smalle plekken.

Het geeft me de vrijheid die ik wil. Zijn ontwerp helpt mij om goed te zitten. Dat maakt rijden en rusten fijn. Ik kan de stoel ook makkelijk aanpassen. Zo past het altijd perfect bij mij.

Dit maakt de Etac M100 geweldig voor mijn dagelijks leven.

Focus Adapt Focus

Bij de Kelvin rolstoel is er een belangrijk uitgangspunt: “Focus Adapt Focus“. Dit betekent dat de rolstoel zich aanpast aan de behoeften van de gebruiker, zodat ze zich volledig kunnen concentreren op hun mobiliteit.

De Kelvin rolstoel biedt verschillende aanpassingsmogelijkheden, zoals houdingscorrecties en kantelfuncties, waardoor de gebruiker comfortabel en veilig kan zitten. Het zorgt ervoor dat actieve levensstijlen mogelijk zijn en dat passieve rolstoelgebruikers ondersteuning krijgen.

Met de Kelvin rolstoel wordt mobiliteit niet beperkt, maar juist gestimuleerd. Dit maakt het een geweldige keuze voor mensen met een handicap die hun mobiliteit willen vergroten en een actiever leven willen leiden.

Act: A Life Without Limitations

Een belangrijk aspect van de Kelvin rolstoel is dat het gebruikers in staat stelt om een leven zonder beperkingen te leiden. Met deze rolstoel kunnen mensen met een handicap genieten van een actieve levensstijl en volledige mobiliteit ervaren.

Of het nu gaat om het verkennen van de buitenwereld, deelnemen aan sportactiviteiten of gewoon dagelijkse taken uitvoeren, de Kelvin rolstoel is ontworpen om gebruikers in staat te stellen alles te doen wat ze willen, zonder beperkingen.

Het biedt ultiem comfort, flexibiliteit en ondersteuning, waardoor mensen met een handicap een nieuw gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid krijgen. Met de Kelvin rolstoel is er geen grens aan wat gebruikers kunnen bereiken.

Etac Cross 5 / Cross 5 XL

De Etac Cross 5 en Cross 5 XL zijn rolstoelen die passen bij een actieve levensstijl. Ze zijn robuust, stabiel en bieden comfort tijdens het verplaatsen. De Cross 5 en Cross 5 XL zijn geschikt voor zowel binnen als buiten.

Ze kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker, zoals zithoogte en zitbreedte. De Cross 5 XL is breder en heeft een hoger maximale gebruikersgewicht dan de Cross 5.

Beide rolstoelen hebben grote wielen voor een soepele rit en eenvoudige manoeuvreerbaarheid. Met de Etac Cross 5 en Cross 5 XL kunt u genieten van mobiliteit en vrijheid in uw dagelijks leven.

Apollo Air Comfort Deluxe-E

De Apollo Air Comfort Deluxe-E is een veelzijdige rolstoel die zorgt voor comfort en mobiliteit. Met deze rolstoel kunt u genieten van een actieve levensstijl en vol vertrouwen de wereld verkennen.

De Apollo Air Comfort Deluxe-E is speciaal ontworpen voor gebruikers die op zoek zijn naar hoog comfort en maximale ondersteuning. Met het moderne design en de verstelbare opties kunt u de rolstoel aanpassen aan uw persoonlijke behoeften.

Met de Apollo Air Comfort Deluxe-E kunt u zonder beperkingen genieten van uw dagelijkse activiteiten.

Gebruikshandleiding en specificaties

Hier zijn de maatvoeringen en zithoogtes voor de Quantum Q6 Edge 2.0, Apollo Air Comfort Deluxe Plus en Quickie 2 LIFE.

Maatvoering en zithoogte

De maatvoering en zithoogte van de Kelvin rolstoel zijn belangrijke aspecten voor het comfort en de mobiliteit van gebruikers. Het zitsysteem kan worden aangepast aan de individuele behoeften en voorkeuren van elke gebruiker.

Hierdoor kan de rolstoel op maat worden gemaakt en de juiste ondersteuning bieden. De zithoogte kan ook worden aangepast om ervoor te zorgen dat de gebruiker op de juiste hoogte zit om gemakkelijk te kunnen bewegen en deel te nemen aan activiteiten.

De maatvoering en zithoogte zijn essentieel om het gebruiksgemak en het comfort van de Kelvin rolstoel te optimaliseren.

Quantum Q6 Edge 2.0

De Quantum Q6 Edge 2.0 is een geavanceerde rolstoel die speciaal is ontworpen om mobiliteit en vrijheid te bieden aan rolstoelgebruikers. Met zijn krachtige elektrische aandrijving kan de rolstoel moeiteloos manoeuvreren in verschillende omgevingen.

De Quantum Q6 Edge 2.0 heeft ook indrukwekkende off-road mogelijkheden, waardoor gebruikers gemakkelijk over oneffen terrein kunnen rijden. Met zijn comfortabele zitting en verstelbare functies biedt deze rolstoel een individueel aanpasbare rijervaring.

Bovendien is de Quantum Q6 Edge 2.0 uitgerust met geavanceerde veiligheidskenmerken, zoals antikantelsensoren en een stabiel onderstel, om een veilige rit te garanderen. Met de Quantum Q6 Edge 2.0 kunnen rolstoelgebruikers hun mobiliteit vergroten en een actieve levensstijl leiden zonder beperkingen.

Apollo Air Comfort Deluxe Plus

De Apollo Air Comfort Deluxe Plus is een mobiliteitshulpmiddel dat hoog comfort en gebruiksgemak biedt. Het is ontworpen met het oog op actieve levensstijlen en biedt verschillende aanpassingsmogelijkheden om aan de individuele behoeften van gebruikers te voldoen.

Met de Apollo Air Comfort Deluxe Plus kunnen rolstoelgebruikers genieten van een optimale zithouding en ondersteuning, wat zorgt voor meer comfort en minder belasting op het lichaam.

Deze rolstoel is ideaal voor mensen die behoefte hebben aan houdingscorrecties en extra stabiliteit tijdens het verplaatsen. Met de Apollo Air Comfort Deluxe Plus kunnen gebruikers een actief leven leiden zonder beperkingen.

Live Without Limits: Quickie 2 LIFE

De Quickie 2 LIFE is een rolstoel die je in staat stelt om zonder beperkingen te leven. Met deze rolstoel kun je genieten van een actieve levensstijl en je mobiliteit vergroten. De Quickie 2 LIFE is speciaal ontworpen voor mensen die graag actief willen zijn en niet willen worden gehinderd door een beperking.

Met dit innovatieve hulpmiddel kun je je vrij bewegen zonder grenzen.

De Quickie 2 LIFE biedt verschillende opties om aan je specifieke behoeften te voldoen. Het heeft een comfortabele zitting en kan worden aangepast met verschillende accessoires, zoals een hoofdsteun, voetsteunen en armleuningen.

Deze rolstoel is ook gemakkelijk te manoeuvreren dankzij zijn lichte gewicht en wendbaarheid.

Met de Quickie 2 LIFE kun je genieten van maximale mobiliteit en onafhankelijkheid. Of je nu naar buiten wilt gaan, winkelen of sporten, deze rolstoel biedt de ondersteuning die je nodig hebt om zonder beperkingen te leven.

EVO Lectus en EVO Lectus – basismodel

De EVO Lectus en EVO Lectus – basismodel zijn rolstoelen die de mobiliteit van gebruikers verbeteren. Deze rolstoelen bieden comfort en kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker.

Met het EVO Lectus-basismodel kunnen gebruikers genieten van een actieve levensstijl en onbeperkt bewegen. Het heeft ook een eenvoudig ontwerp en is gemakkelijk te gebruiken. Met de EVO Lectus-rolstoel kunnen passieve rolstoelgebruikers hun mobiliteit vergroten en meer vrijheid ervaren.

Beide modellen zijn duurzaam en van hoge kwaliteit, waardoor ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

Accessoires en aanpassingen

– Salsa: Verken je wereld.

– Ocean Ergo.

– Aquatec Ocean.

– Newton Indiceerder.

– Kudu.

Salsa: Explore Your World

De Salsa rolstoel is speciaal ontworpen om jouw wereld te verkennen. Met zijn wendbaarheid en comfortabele zit biedt de Salsa jou de vrijheid om te gaan waar je wilt. Of je nu een wandeling in het park wilt maken of een uitstapje naar de stad wilt maken, de Salsa staat voor je klaar.

Met de Salsa kun je gemakkelijk obstakels overwinnen en soepel manoeuvreren op verschillende ondergronden. Dus ga erop uit en ontdek de wereld met de Salsa rolstoel!

Ocean Ergo

De Ocean Ergo is een van de mobiliteitshulpmiddelen die wordt aangeboden als onderdeel van de Kelvin rolstoelreeks. Het is ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan mensen met beperkte mobiliteit.

De Ocean Ergo heeft een verstelbare zitting en rugleuning, waardoor gebruikers hun positie kunnen aanpassen voor maximale comfort en houdingscorrectie. Met zijn kantelfunctie kan de Ocean Ergo ook helpen bij het verminderen van druk en het voorkomen van doorligwonden.

Daarnaast is deze rolstoel uitgerust met een handige toiletemmer met een afsluitbaar deksel, waardoor het gebruiksgemak wordt vergroot. De Ocean Ergo is een veelzijdig hulpmiddel dat de mobiliteit verbetert en zorgt voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met een handicap.

Aquatec Ocean

De Aquatec Ocean is een hoogwaardige en betrouwbare rolstoel voor gebruik in vochtige omgevingen. Het is ontworpen om comfortabel en veilig te zijn, zelfs in natte omstandigheden zoals badkamers en douches.

Met zijn waterdichte materialen en corrosiebestendige eigenschappen biedt de Aquatec Ocean maximale duurzaamheid en langdurig gebruik. Bovendien heeft deze rolstoel functies zoals een kantelfunctie en verstelbare voetsteunen, waardoor gebruikers comfortabel kunnen zitten en gemakkelijk kunnen manoeuvreren.

De Aquatec Ocean is een uitstekende keuze voor mensen die behoefte hebben aan mobiliteitshulpmiddelen in vochtige omgevingen.

Newton Indiceerder

De Newton Indiceerder is een accessoire voor de Kelvin rolstoel dat helpt bij het positioneren en stabiliseren van de gebruiker. Het heeft een innovatief ontwerp dat zorgt voor optimale ondersteuning en comfort.

De Newton Indiceerder kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker, waardoor houdingscorrecties mogelijk zijn. Het is een essentieel onderdeel van de Kelvin rolstoel en draagt bij aan een actieve en comfortabele levensstijl.

Met de Newton Indiceerder kunt u genieten van mobiliteit zonder beperkingen.

Kudu

De Kudu is een van de rolstoelen die samen met het Kelvin zitsysteem wordt aangeboden. Het is een aanpasbare en veelzijdige rolstoel die ideaal is voor mensen die actieve mobiliteit nodig hebben.

Met de Kudu kunnen gebruikers genieten van comfort en ondersteuning tijdens hun dagelijkse activiteiten. De rolstoel kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker, inclusief houdingscorrecties en kantelfuncties.

De Kudu is ontworpen om een actieve levensstijl mogelijk te maken en biedt gebruikers de vrijheid om zichzelf te verplaatsen en hun mobiliteit te vergroten.

Bestelformulier en prijslijst

Op de bestelpagina kunt u eenvoudig de gewenste rolstoel selecteren en toevoegen aan uw winkelmandje. De prijzen zijn duidelijk weergegeven, zodat u direct kunt zien wat de kosten zijn.

Maak uw keuze en bestel vandaag nog uw nieuwe standaard in mobiliteit!

Lichtgewicht modulaire rolstoelen

Lichtgewicht modulaire rolstoelen zijn een belangrijk onderdeel van het Kelvin assortiment. Deze rolstoelen zijn ontworpen om mobiliteit te bieden aan gebruikers die behoefte hebben aan flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

De lichtgewicht constructie maakt het gemakkelijker om de rolstoel te manoeuvreren en biedt tegelijkertijd duurzaamheid en stabiliteit. Met de modulaire functies kunnen gebruikers hun rolstoel aanpassen aan hun specifieke behoeften, zoals het toevoegen van accessoires voor extra comfort of functionaliteit.

Deze rolstoelen bieden dus een oplossing die voldoet aan de individuele eisen en helpt gebruikers om een actieve levensstijl te behouden.

Handleiding en gebruiksinstructies

De handleiding en gebruiksinstructies voor de Kelvin rolstoel zijn eenvoudig te volgen. Ze helpen gebruikers bij het begrijpen van de verschillende functies en instellingen van de rolstoel.

De handleiding bevat gedetailleerde informatie over de maatvoering en zithoogte, waardoor gebruikers de juiste maat kunnen kiezen die bij hun behoeften past. Daarnaast worden er specifieke instructies gegeven voor het gebruik van andere modellen zoals de Quantum Q6 Edge 2.0, Apollo Air Comfort Deluxe Plus, Live Without Limits: Quickie 2 LIFE, EVO Lectus en EVO Lectus – basismodel.

Deze handleiding is een handige bron voor rolstoelgebruikers die optimaal willen profiteren van hun mobiliteitshulpmiddel.

Storm3: Vrijheid in een nieuwe dimensie

De Storm3 rolstoel biedt mensen met beperkte mobiliteit de vrijheid om een actieve levensstijl te leiden. Met zijn innovatieve ontwerp en geavanceerde functies opent de Storm3 een nieuwe dimensie van mobiliteit.

Het biedt gebruikers maximale stabiliteit en comfort, waardoor ze gemakkelijk kunnen manoeuvreren en zich zelfverzekerd kunnen verplaatsen. De Storm3 is de ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een rolstoel die hen in staat stelt om volledig deel te nemen aan het dagelijkse leven en alle uitdagingen die ze tegenkomen te overwinnen.

Met de Storm3 kunnen gebruikers genieten van een onafhankelijk leven zonder beperkingen.

Carrot 3: De autostoel die meegroeit

De Carrot 3 is een unieke autostoel die meegroeit met het kind. Deze stoel is speciaal ontworpen voor kinderen met speciale behoeften en biedt een optimale ondersteuning en veiligheid tijdens het reizen.

De Carrot 3 heeft verschillende aanpassingsmogelijkheden, zoals verstelbare hoofdsteunen en beensteunen, zodat het kind altijd comfortabel zit. Daarnaast heeft de stoel ook zijdelingse bescherming om het kind te beschermen bij een ongeval.

De Carrot 3 voldoet aan de Europese veiligheidsnormen en is goedgekeurd voor gebruik in de auto. Met deze autostoel kunnen ouders hun kinderen veilig en comfortabel vervoeren, wat zorgt voor gemoedsrust en gemak tijdens het reizen.

Etac Cross & Cross XL

De Etac Cross en Cross XL zijn rolstoelen die ontworpen zijn voor mensen die een actieve levensstijl willen behouden. Deze rolstoelen bieden stabiliteit, wendbaarheid en comfort tijdens het rijden.

Met de Etac Cross en Cross XL kun je gemakkelijk manoeuvreren in verschillende omgevingen, zowel binnen als buiten. Deze rolstoelen zijn duurzaam en hebben een robuust ontwerp, waardoor ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen worden aangepast aan individuele behoeften en voorkeuren. Met de Etac Cross en Cross XL kun je genieten van mobiliteit zonder beperkingen.

Meer over ‘rolstoel’

Als we spreken over mobiliteit en toegankelijkheid, is de rolstoel een onmisbaar hulpmiddel dat het leven van veel mensen verandert. Maar niet alle rolstoelen zijn hetzelfde. Neem bijvoorbeeld de roxx rolstoel, een modern en innovatief ontwerp dat zich onderscheidt door zijn functionaliteit. Voor extra comfort zijn er ook speciale rolstoel handschoenen die de handen beschermen tijdens het bewegen.

Omgevingen zijn vaak een uitdaging; echter, met een hellingbaan voor rolstoelen worden veel obstakels overwonnen. Er zijn verschillende modellen, zoals de kelvin rolstoel en de ibis rolstoel, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Het is ook mogelijk om de wielen te personaliseren met spaakbeschermers voor rolstoelen.

Voor wie op zoek is naar een scala aan mogelijkheden, zijn er diverse rolstoel accessoires en opties voor rolstoel vervoer. Er zijn zelfs speciale rolstoelen voor kinderen en voor de avonturiers is er de offroad rolstoel.

Gezondheidsproblemen zoals polyneuropathie vereisen soms specifieke aanpassingen. Dan zijn er oplossingen zoals de freewheel rolstoel of de breezy rolstoel die extra comfort bieden. Voor de actievelingen onder ons is er de actieve rolstoel, ontworpen voor een dynamische levensstijl. En tenslotte, de degelijke en betrouwbare vermeiren rolstoel blijft een populaire keuze.

Dus, of je nu op zoek bent naar comfort, gebruiksgemak of een actieve levensstijl, er is altijd een rolstoel die bij jouw behoeften past.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Kelvin Rolstoel: De Nieuwe Standaard in Mobiliteit?

Kelvin Rolstoel: De Nieuwe Standaard in Mobiliteit is een Elektrische rolstoel die helpt bij verplaatsing en verbetert de mobiliteit.

2. Wat zijn de aanbiedingen van Kelvin Rolstoel?

De aanbiedingen van Kelvin Rolstoel kunnen variëren, maar ze hebben vaak een voorkeurspakket dat kan bestaan uit roxx, nuage en canto modellen.

3. Kan de Kelvin rolstoel kantelen?

Ja, de Kelvin rolstoel heeft een kantelfunctie, bekend als Kantel in Rolstoelen, die meer comfort biedt aan de gebruiker.

4. Is de Kelvin rolstoel elektrisch?

Ja, de Kelvin Rolstoel is een karma elektrische rolstoel. Dit maakt het gemakkelijker voor gebruikers om zich te verplaatsen.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste rolstoel 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *