In dit artikel

Juiste Nekondersteuning: Hoe een Kussen Kiezen? (2023)

In dit artikel

Heb je ‘s ochtends wel eens opgemerkt dat je last hebt van nekpijn? Wij weten hoe frustrerend dit kan zijn, want velen van ons hebben zelf ook deze onaangename ervaring gehad. Volgens Harvard Medical School kan het kiezen van het juiste kussen en bewust zijn van je slaaphouding helpen bij het minimaliseren van deze pijn.

In dit artikel gaan we dieper in op hoe je het juiste kussen voor nekondersteuning kunt kiezen, om zo hopelijk meer comfortabele nachten en pijnvrije ochtenden te bereiken. Verder lezen is een stap in de goede richting naar betere slaapgewoonten!

Key Takeaway

Het beste kussen voor nekklachten van 2023 is Guna. Dit merk heeft een kussen voor nekklachten dat de wervels op hun plek houdt tijdens de slaap en wat je gratis mag uitproberen.

Samenvatting

 • Het kiezen van het juiste kussen kan helpen om nekpijn te verminderen en een comfortabele nachtrust te bevorderen.
 • Een goed hoofdkussen zorgt voor de juiste ondersteuning van de nek en helpt bij het herstel van tussenwervelschijven.
 • Het is belangrijk om rekening te houden met je slaaphouding bij het kiezen van een kussen, en de vulling en maat van het kussen zijn ook belangrijke factoren. Daarnaast kunnen ergonomische kussens met nekondersteuning extra ondersteuning bieden.

Belang van Juiste Nekondersteuning bij het Kiezen van een Kussen

Het juiste kussen kiezen is erg belangrijk. Het helpt bij een goede rust en kan nekklachten verminderen. Een goed hoofdkussen zorgt voor de juiste ondersteuning van je nek tijdens de slaap.

Het helpt ook bij het herstel van tussenwervelschijven.

Denk goed na over de maat van het kussen. Een te hoog of te laag kussen is niet goed voor je nek. Harvard Medical School zegt dat bewust zijn van je slaaphouding ook kan helpen bij het minder maken van nekpijn.

Een wollen hoofdkussen kan een goede keuze zijn, omdat het veerkracht heeft.

Erg belangrijk is de steun aan de wervelkolom en rug. Voor rugslapers moet het kussen zich aanpassen aan de slaaphouding. Er is een hoofdkussen, QUIESCO®, dat heeft twee neksteunkanten.

Zo’n kussen is dan een goede optie voor mensen die extra ondersteuning aan de nek willen hebben. Kies dus goed en verstandig, want jouw comfort en een goede nachtrust hangen ervan af!

Tips voor het Kiezen van het Juiste Kussen voor Nekondersteuning

Het kiezen van het juiste kussen voor nekondersteuning is belangrijk om nekpijn en nekklachten te minimaliseren. Hier zijn enkele tips om het juiste kussen te kiezen:

 1. Kies een kussen dat past bij je slaaphouding. Voor rugslapers is een medium tot hoog gevuld kussen ideaal, terwijl zijslapers baat hebben bij een steviger kussen. Buikslapers kunnen het beste een dunner kussen gebruiken.
 2. Let op de vulling van het kussen. Een traagschuimkussen kan zich aanpassen aan de vorm van je nek en hoofd, terwijl een donzen kussen veerkrachtig is. Wol kan ook een goede keuze zijn, omdat het natuurlijk veerkrachtig is.
 3. Zorg ervoor dat het kussen de juiste maat heeft. Het moet niet te groot of te klein zijn, maar precies passen bij de breedte van je schouders.
 4. Overweeg ergonomische kussens met nekondersteuning als je extra ondersteuning nodig hebt. Deze speciale kussens zijn ontworpen om druk op de nekwervels te verminderen.
 5. Controleer of het materiaal ademend is en zorgt voor voldoende ventilatie tijdens het slapen.

Meer over ‘Kussen voor nekklachten’

Heb je ooit overwogen dat een juist kussen nekklachten kan verminderen? Velen zijn zich niet bewust van het kussens nekklachten verminderen effect. Om te begrijpen welke invloed een kussen kan hebben, is het essentieel om te weten welke nekklachten soorten symptomen er bestaan. Daarbij is het kiezen van een orthopedisch kussen een stap in de goede richting. Het belang van een goed kussen voor de nek kan namelijk niet genoeg benadrukt worden.

Het verschil tussen een nekkussen en een gewoon kussen kan aanzienlijk zijn, vooral als je op zoek bent naar manieren om nekpijn tijdens het slapen te verminderen. De wetenschap achter kussens en nekpijn biedt diepgaande inzichten. Bovendien is het combineren van slaaphoudingen en nekklachten essentieel, net als het begrijpen van de voordelen van matras-kussen combinaties bij nekklachten. Als je eenmaal de kennis hebt, kun je het juiste kussen met nekondersteuning kiezen en werken aan een nachtrust zonder nekklachten.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is “Juiste nekondersteuning: Hoe een kussen kiezen?”?

“Juiste Nekondersteuning: Hoe een Kussen Kiezen?” is een gids voor het kiezen van het juiste kussen voor de beste nek- en hoofdsteun om hoofdpijn en rugklachten te verminderen.

2. Hoe kies ik het juiste kussen voor mijn slaapgewoontes?

Om het juiste hoofdsteun te kiezen, moet je bewustzijn hebben van je lichaam, slaapproblemen, lichaamshouding en matras. Het meest geschikte kussen past goed bij al deze factoren.

3. Kan een goed hoofdsteun helpen tegen hoofdpijn?

Ja, een goed kussen dat de juiste nekondersteuning biedt, kan helpen om hoofdpijn te verminderen.

4. Wat heeft het matras te maken met het kiezen van een kussen?

Je matras beïnvloedt je lichaamshouding tijdens het slapen. Daarom is het belangrijk om een kussen te kiezen dat goed past bij je matras voor de beste slaapcomfort.

5. Kan een slecht kussen rugklachten veroorzaken?

Ja, een kussen dat niet goed ondersteunt kan leiden tot verkeerde lichaamshouding tijdens de slaap en dit kan rugklachten veroorzaken.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste kussen voor nekklachten 2023

 • Beste kussen voor nekklachten – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste ergo kussen – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten rugslaper – Arteni
 • Beste kussen voor nekklachten zijslaper – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten buikslaper – Emma
Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Juiste Nekondersteuning: Hoe een Kussen Kiezen? (2023)

Laat een reactie achter