In dit artikel

Hoe de Juiste Kussenhoogte Kiezen voor Nekklachten? (2023)

In dit artikel

Het kiezen van de juiste kussenhoogte voor nekklachten is geen gemakkelijk taak. Mijn eerste tip is om te kijken naar de breedte van je schouders. Kussens hebben een ideale hoogte tussen 8 en 12 cm.

Dit hangt af van de breedte van jouw schouders. Dus, als je brede schouders hebt, heb je een hoger kussen nodig.

Een ander belangrijk punt is de steun aan je nek. Als je nekpijn hebt, moet het kussen de nek goed kunnen houden. Maar let op! Niet iedereen heeft baat bij een kussen met nekondersteuning.

Soms is een kussen zonder neksteun beter. Dit hangt af van jouw nekproblemen.

Naarmate we ouder worden, veranderen onze spieren en gewrichten. Daardoor kan een goed kussen erger worden. Dus, als je ouder wordt, zoek dan een kussen dat bij jouw lichaam past.

Er zijn veel soorten kussens op de markt. Er is zelfs een speciaal kussen voor mensen met nekklachten! Zoek naar reviews en lees over de sterke punten van elk kussen. Ook kan het handig zijn om te zoeken met de termen “hoofdkussen nekklachten consumentenbond” en “kussen nekklachten fysio”.

Let op: De hoogte van het kussen is heel belangrijk als je op je zij slaapt. Als je op je rug slaapt, kun je beter een lager kussen nemen of een kussen dat laag ingesteld kan worden.

Een laatste tip: een orthopedisch hoofdkussen kan ook goed zijn voor jou. Dit soort kussen is gemaakt voor mensen met nekpijn. Het kan je helpen om beter te slapen. Laat je goed informeren en kies het kussen dat bij jou past!

Key Takeaway

Het beste kussen voor nekklachten van 2023 is Guna. Dit merk heeft een kussen voor nekklachten dat de
wervels op hun plek houdt tijdens de slaap en wat je gratis mag uitproberen.

Afhankelijk van je slaaphouding

Je slaaphouding speelt een grote rol bij het kiezen van een kussen. Als je op je rug slaapt, is een lager hoofdkussen vaak de beste keuze. Dit kussen kan laag worden ingesteld. Het is goed voor je nek.

Zijslapers hebben vaak een hoger kussen nodig. De ideale hoogte van een kussen ligt tussen de 8 en 12 cm. Dit hangt af van hoe breed je schouders zijn.

Een kussen moet passen bij je slaaphouding. Het moet ook je nek op de juiste plek houden. Als dat niet zo is, kun je nekpijn krijgen. Er zijn goed beoordeelde kussens speciaal voor mensen met nekklachten.

Ze helpen je nek op een goede manier te houden. Het kan lastig zijn om in de winkel al te weten welk kussen het beste is. Zoeken naar “hoofdkussen nekklachten consumentenbond” of “kussen nekklachten fysio” kan helpen.

Afhankelijk van je lichaamsbouw

Bij het kiezen van de juiste kussenhoogte voor nekklachten is ook je lichaamsbouw belangrijk. Mensen met brede schouders hebben over het algemeen een hoger kussen nodig, terwijl mensen met smalle schouders beter af zijn met een lager kussen.

Dit komt omdat het kussen de nek en het hoofd in een rechte lijn moet houden tijdens het slapen. Een te hoog of te laag kussen kan leiden tot spanning op de nekspieren en nekklachten veroorzaken.

Het is dus belangrijk om te kijken naar je eigen lichaamsbouw bij het kiezen van de juiste kussenhoogte voor nekklachten.

Meer over ‘Kussen voor nekklachten’

Een van de grootste oorzaken van nekklachten is vaak het slapen op een verkeerd kussen. Als je regelmatig wakker wordt met nekpijn, dan is het wellicht tijd om te overwegen om je kussen te vervangen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe kussens nekklachten verminderen en welke nekklachten soorten symptomen er zijn. De voordelen van een orthopedisch kussen gebruik zijn talrijk en het is cruciaal om het belang van een goed kussen voor de nek te erkennen.

Tussen een nekkussen en een gewoon kussen zijn er aanzienlijke verschillen. De voordelen van een ergonomisch nekkussen helpen om nekklachten te minimaliseren, terwijl een verkeerd kussen tot nekpijn kan leiden. Voor de creatieve zielen zijn er zelfs DIY kussens voor nekklachten. Het is ook interessant om te kijken hoe nekklachten en stress samenhangen met je kussenkeuze. En om de beste nachtrust te garanderen, is het essentieel om de juiste kussenhoogte voor nekklachten te kennen, nekpijn te verminderen door juist te slapen, op de hoogte te zijn van de wetenschap achter kussens en nekpijn, de verschillende slaaphoudingen bij nekklachten te kennen, en te weten welke matras en kussen combinaties het beste zijn voor nekklachten. Tot slot is het cruciaal om te weten hoe je de juiste nekondersteuning in een kussen kunt kiezen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Hoe de Juiste Kussenhoogte Kiezen voor Nekklachten?”

“Hoe de Juiste Kussenhoogte Kiezen voor Nekklachten” betekent het vinden van de juiste kussenkeuze voor slaapcomfort. Dit kan helpen bij nekklachten, hoofdpijn en schouderpijn.

2. Hoe kan een goed matras helpen bij nekklachten?

Een goed matras en bedbodem kunnen je lichaam steun geven. Dit kan rugklachten verminderen en de slaapkwaliteit verbeteren.

3. Kan lezen of tv kijken in bed nekklachten veroorzaken?

Ja, lezen of tv kijken in bed kan nekklachten veroorzaken. Dit komt door je lighouding. Slaaphoudingstips en ergonomie kunnen helpen.

4. Hoort slapeloosheid bij nekklachten?

Ja, slapeloosheid kan een teken zijn van nekklachten. Het verbeteren van slaapgewoonten en slaapcomfort kan helpen.

5. Wat is een orthopedisch kussen?

Een orthopedisch kussen is een speciaal kussen ontworpen voor mensen met nek- of rugklachten. Het verbetert je slaaphouding en slaapkwaliteit.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste kussen voor nekklachten 2023

  • Beste kussen voor nekklachten – Guna
  • Beste kussen voor nekklachten hoofdkussen – Perfect Pillow
  • Beste ergo kussen – Guna
  • Beste kussen voor nekklachten rugslaper – Arteni
  • Beste kussen voor nekklachten zijslaper – Guna
  • Beste kussen voor nekklachten buikslaper – Emma
Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe de Juiste Kussenhoogte Kiezen voor Nekklachten? (2023)

Laat een reactie achter