In dit artikel

Internet op de Tablet: Stap-voor-Stap Handleiding voor Senioren (2023)

In dit artikel

Als senior kan het uitdagend lijken om te leren hoe je internet op een tablet gebruikt. Maar dat is het absoluut niet en ik ben er om je dat te bewijzen. Na uitgebreid onderzoek en het uitproberen van verschillende instructies voor Android-tablets zoals de iPad en Samsung Galaxy Tab, heb ik een eenvoudige stap-voor-stap handleiding samengesteld speciaal voor senioren.

Laten we beginnen met deze boeiende digitale reis!

Kort samengevat:

Ik heb de SeniorenTAB SA8W verkozen tot de beste senioren tablet. De tablet heeft een eenvoudige menustructuur en is bovendien voorzien van WhatsApp, waardoor het mogelijk is om met elkaar in contact te blijven. Dankzij het extra grote lettertype, kunt u gemakkelijk berichten, de krant lezen of e mailen.

Samenvatting

 • Internet op de tablet stelt senioren in staat om verbonden te blijven, informatie op te zoeken en verschillende diensten en entertainment te gebruiken.
 • Senioren kunnen internet op de tablet gebruiken om te communiceren met familie en vrienden, online winkelen, bankieren, nieuws lezen en spelletjes spelen.
 • Om verbinding te maken met internet op de tablet, schakel je wifi in, selecteer je het gewenste netwerk en voer je indien nodig het wachtwoord in.
 • Om op het internet te surfen, open je de internetbrowser – app, typ je het webadres in en gebruik je je vinger om te scrollen en links te openen.

Basisintroductie van internet op de tablet

Internet op de tablet is de mogelijkheid om toegang te krijgen tot het internet via een draagbare tabletcomputer.

Wat is internet op de tablet?

Internet op de tablet is heel simpel. Het is net als het internet op een computer, maar dan op een kleiner scherm. Je kunt zoeken naar dingen, websites bezoeken en e-mails lezen. Ook kun je apps gebruiken voor dingen zoals spelletjes spelen of het nieuws lezen.

Dit alles kan met de aanraking van je vinger. Het is snel en makkelijk te leren.

Waarom is het belangrijk voor senioren?

Het is belangrijk voor senioren om internet op de tablet te kunnen gebruiken omdat het hen in staat stelt om verbonden te blijven met anderen, informatie op te zoeken, en toegang te hebben tot verschillende diensten en entertainment.

Het gebruik van internet op de tablet biedt senioren de mogelijkheid om gemakkelijk te communiceren met familie en vrienden via e-mail, sociale media en videobellen. Daarnaast kunnen ze online winkelen, bankieren en rekeningen betalen zonder het huis te verlaten.

Bovendien kunnen senioren nieuws lezen, spelletjes spelen en hobby’s verkennen met behulp van apps en websites die beschikbaar zijn op de tablet. Het leren gebruiken van internet op de tablet kan senioren helpen om actief en geïnformeerd te blijven in de moderne digitale wereld.

Stap-voor-stap handleiding voor senioren

Hoe maak je verbinding met internet op de tablet?

Hoe maak je verbinding met internet op de tablet?

Om verbinding te maken met internet op de tablet, volg je deze stappen:

 1. Zorg ervoor dat je tablet is ingeschakeld.
 2. Ga naar het instellingenmenu op je tablet.
 3. Zoek en selecteer de optie ‘Wifi’.
 4. Schakel Wifi in door de schuifknop om te zetten.
 5. Je tablet zal nu beschikbare wifi – netwerken weergeven. Klik op het netwerk waarmee je verbinding wilt maken.
 6. Voer indien nodig het wachtwoord van het wifi – netwerk in.
 7. Wacht tot de verbinding tot stand is gebracht en controleer of het internet werkt door een website te openen of een app te gebruiken.

Hoe surf je op het internet?

Om op het internet te surfen op een tablet, volg je deze stappen:

 1. Open de internetbrowser – app op je tablet.
 2. Typ het webadres van de website die je wilt bezoeken in de adresbalk en druk op Enter.
 3. Gebruik je vinger om over het scherm te vegen en naar beneden of naar boven te scrollen om de hele pagina te bekijken.
 4. Tik op links of knoppen op de website om verschillende pagina’s te openen.
 5. Gebruik het toetsenbord dat op het scherm wordt weergegeven om tekst in tekstvakken in te voeren, zoals bij het invullen van formulieren of het zoeken naar informatie.
 6. Om terug te gaan naar de vorige pagina, tik je op de pijl linksboven in de hoek van het scherm.
 7. Om een nieuwe pagina te openen, tik je op het pluspictogram naast de adresbalk.

Hoe gebruik je e-mail en sociale media op de tablet?

Om e-mail en sociale media te gebruiken op een tablet, volg je deze stappen:

 1. Open de app voor e – mail of sociale media op je tablet.
 2. Als je nog geen account hebt, volg dan de instructies om er een aan te maken.
 3. Als je al een account hebt, voer dan je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.
 4. Zodra je bent ingelogd, kun je e – mails lezen en beantwoorden, berichten plaatsen op sociale media en foto’s delen met vrienden en familie.
 5. Om een nieuw bericht te maken, tik je op het pictogram voor het maken van een nieuw bericht en vul je de benodigde informatie in.
 6. Voor het plaatsen van een bericht op sociale media kun je tekst typen of foto’s toevoegen.
 7. Tik op de knop “Plaatsen” om het bericht te delen met anderen of tik op “Verzenden” om de e – mail te verzenden.

Meer over ‘Seniorentablet’

Als senior is het kiezen van de juiste tablet essentieel. Bij het maken van een tablet keuze voor senioren zijn er verschillende overwegingen om rekening mee te houden. Daarnaast is het belangrijk om bewust te zijn van de privacy tips en om te weten welke apps geschikt zijn voor seniorentablets. Het gebruik van internet op de tablet en het begrijpen van de voordelen van tablets voor senioren zijn eveneens cruciaal.

Met de juiste instellingen kan het gebruik van de tablet eenvoudiger worden, en het opzetten van email is ook een belangrijke stap. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de digitale wereld, biedt sociale media een geweldige kans om verbonden te blijven. Daarnaast bieden spelletjes vermaak en kunnen senioren hun foto’s beheren op hun tablet. Voor degenen die extra hulp nodig hebben, zijn er tablet cursussen voor senioren, en het is ook goed om te kijken naar geschikte accessoires. Ten slotte, met gezondheid in gedachten, zijn er speciale gezondheid apps, terwijl video bellen het makkelijker maakt om contact te houden met dierbaren. En vergeet het tablet onderhoud niet om de levensduur te verlengen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is ‘Internet op de Tablet: Stap-voor-Stap Handleiding voor Senioren’?

‘Internet op de Tablet: Stap-voor-Stap Handleiding voor Senioren’ is een eenvoudige gids met tips en instructies. Het helpt senioren met het gebruik van internet op een tablet.

2. Hoe kan ik apps installeren op mijn tablet?

Apps installeren op een tablet is makkelijk. Volg de stap-voor-stap uitleg in de handleiding om te leren hoe je dit doet.

3. Kan ik online bankieren op mijn tablet?

Ja, je kunt instructies voor internetbankieren in de handleiding vinden. Het helpt ouderen te leren over veilig online bankieren.

4. Zijn er speciale tablets voor oudere gebruikers?

Er zijn veel gebruiksvriendelijke tablets op de markt. De handleiding helpt senioren bij het kiezen en gebruiken van de juiste tablet.

5. Hoe kan ik mijn digitale vaardigheden verbeteren?

Door het lezen van onze stap-voor-stap handleiding, kun je jouw digitale vaardigheden verbeteren en meer leren over verschillende apps en websites voor senioren.

» Referenties


1. Petrie, H. & Darzentas, J. S. (2017). Older People’s Use of Tablets and Smartphones: A Review of Research. International Conference on Universal Access in Human-Computer Interaction, UAHCI 2017: Universal Access in Human–Computer Interaction. Design and Development Approaches and Methods, pp 85–104.
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-58706-6_7

2. Vaportzis, E., Clausen, M. G., & Gow, A. J. (2017). Older Adults Perceptions of Technology and Barriers to Interacting with Tablet Computers: A Focus Group Study. Front. Psychol., 04 October 2017, Sec. Human-Media Interaction, Volume 8 – 2017.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2017.01687/full

» Referenties

Conclusie beste seniorentablet 2023 

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Internet op de Tablet: Stap-voor-Stap Handleiding voor Senioren (2023)

Laat een reactie achter