In dit artikel

Hoe Stel Je een Alarm Horloge In? (2023)

In dit artikel

Heb je ooit moeite gehad met het instellen van een alarm horloge? Je bent zeker niet de enige. Het is meestal een uitdaging om de juiste instellingen te vinden en te begrijpen hoe het alarm systeem werkt, vooral als je een senior bent.

Dit artikel biedt een stap-voor-stap handleiding over hoe je een alarm horloge correct configureert. Dus laten we die lastige instellingen eens onder de loep nemen en ervoor zorgen dat je horloge perfect is ingesteld!

Key Takeaway

Het beste alarm horloge van 2023 is Nederlandse Senioren Alarmering. Dit merk heeft een waterdicht horloge dat u ook buiten kunt gebruiken om veilig te blijven. Met de abonnementsvorm kunt u ook voor professionele opvolging kiezen.

Samenvatting

 • Een alarm horloge instellen kan lastig zijn, vooral voor senioren. Dit artikel helpt je stap voor stap bij het juist instellen van je horloge.
 • Zoek de knoppen op je horloge en houd de “mode” knop ingedrukt om het alarm in te stellen. Druk op “start” of “stop” om de tijd te veranderen en druk op “mode” om het alarm in te stellen.
 • Alarmhorloges voor ouderen hebben ook een noodknop waarmee direct hulp kan worden ingeschakeld. Ze werken zonder smartphone, maar brengen wel maandelijkse kosten met zich mee.
 • Deze horloges bieden ouderen meer zelfstandigheid en zijn verkrijgbaar in zowel mannen – als vrouwenmodellen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gekocht bij een thuiszorgwinkel.

Hoe stel je een alarm in op een horloge?

Het instellen van een alarm op een horloge is niet zo moeilijk als je denkt. Hier zijn de stappen:

 • Zoek eerst de knoppen op je horloge. De meeste horloges hebben er twee of drie.
 • Houd de “mode” knop ingedrukt totdat je het alarm ziet. Meestal staat er “AL” of “ALM”.
 • Druk op de “start” of “stop” knop om de tijd te veranderen. De uren gaan eerst, dan de minuten.
 • Druk op de “mode” knop om het alarm in te stellen. Sommige horloges piepen om te laten weten dat het alarm is ingesteld.
 • Het alarm gaat af op de tijd die je hebt ingesteld. Als je het alarm wilt uitzetten, druk dan op een knop.

Handleidingen voor het instellen van een alarm op verschillende horloges

 • Om een alarm in te stellen op een Apple Watch, ga ik naar de Klok – app en tik ik op “Wekker”.
 • Ik tik vervolgens op het plusje om een nieuwe wekker toe te voegen en stel de gewenste tijd in.
 • Daarna tik ik op “Gereed” om de wekker in te schakelen.
 • Op sommige horloges kan ik ook trillingen of geluiden instellen voor het alarm.
 • Voor andere horloges raadpleeg ik de handleiding voor specifieke instructies over het instellen van een alarm.

Meer over ‘Alarmhorloge’

Heb je je ooit afgevraagd wat een alarm horloge precies is? Zo’n horloge kan een essentieel hulpmiddel zijn in het dagelijks leven. De werking van een alarm horloge is fascinerend en veelzijdig, waarbij je gemakkelijk de alarmen kunt instellen. Er zijn tal van voordelen verbonden aan deze horloges, waaronder speciale varianten voor kinderen en ouderen. En wist je dat er zelfs een alarm horloge is voor mensen met slaapproblemen?

Het kiezen van het juiste alarm horloge is cruciaal om te zorgen dat het voldoet aan jouw behoeften. Als kwaliteit voorop staat, overweeg dan een kwaliteitsvol alarm horloge. Ook de veiligheid van deze horloges mag niet over het hoofd worden gezien. Er zijn verschillende soorten alarm horloges beschikbaar, sommige speciaal ontworpen voor medicijnherinneringen. Het instellen van de alarmtijden is eenvoudig, en je kunt altijd vertrouwen op duurzame batterijen. Voor de avontuurlijke types zijn er ook waterdichte alarm horloges. Mocht je meer willen weten over de werking, dan is de handleiding een uitstekend startpunt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een alarm horloge en hoe stel je het in?

Een alarm horloge is een apparaat dat afspraken, herinneringen en naschoolse activiteiten aan kan. Je stelt een alarm horloge in door de werking en installatie instructies te volgen.

2. Kan een alarm horloge valdetectie functie hebben?

Ja, er zijn alarm horloges met valdetectie functie, zoals de Apple Watch. Deze kunnen erg nuttig zijn voor alleenstaande senioren of ouderen die kans op vallen hebben.

3. Kan ik een wekker instellen op mijn Apple Watch?

Ja, je kunt gemakkelijk een wekker instellen op je Apple Watch. Dit is handig als je een herinnering nodig hebt voor afspraken of activiteiten.

4. Hebben alle alarm horloges een abonnement nodig?

Nee, er zijn ook alarm horloges zonder abonnement. Je kan er eentje kiezen die past bij jouw behoeften.

5. Hoe kan ik de batterij van mijn alarm horloge testen?

Je kan de werking van de batterij van je alarm horloge testen door te kijken hoe lang het duurt voordat het leeg is na volledig opladen. Als het te snel leeg is, moet je de batterij vervangen.

» Referenties


1. Kristen De San Miguel, BSc, Gill Lewin, PhD, Elissa Burton, PhD, Peter Howat, PhD, Duncan Boldy, PhD, Christine Toye, PhD (Published online: 08 Dec 2017). Personal emergency alarms: do health outcomes differ for purchasers and nonpurchasers? Pages 164-177.
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01621424.2017.1373718

2. Elissa Burton, Gill Lewin (2016). Characteristics of older people who fall, cannot get up and call emergency services for help. Journal of the American Geriatrics Society, 64(1), 217–218.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26782883/

3. Kristen De San Miguel, Gill Lewin (2008). Personal emergency alarms: What impact do they have on older people’s lives? Australasian Journal on Ageing, 27(2), 103–105.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1741-6612.2008.00286.x

4. B. Heinbuchner, M. Hautzinger, C. Becker, K. Pfeiffer (2010). Satisfaction and use of personal emergency response systems. European Journal of Geriatrics, 43(4), 219–223.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20814795/

5. Subramaniam, S., Faisal, A. I., & Deen, M. J. (2022). Wearable Sensor Systems for Fall Risk Assessment: A Review. Frontiers in Digital Health, 4, 921506.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9329588/

6. Kristoffersson, A., & Lindén, M. (2022). A Systematic Review of Wearable Sensors for Monitoring Physical Activity. Sensors, 22(2), 573.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8778538/

» Referenties

Conclusie beste alarm horloge 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe Stel Je een Alarm Horloge In? (2023)

Laat een reactie achter