In dit artikel

Hoe Installeer Je een Badlift? Praktische Gids (2023)

Hoe Installeer Je een Badlift? Praktische Gids (2023)

In dit artikel

Hoe installeer je een badlift?

Eerst kies je de juiste badlift. Er zijn veel soorten. Sommige werken op lucht, andere op waterdruk. Voor een lift die op lucht werkt, laad je eerst de compressor op. Dan sluit je de luchtslang en handbediening aan.

Nu zet je de lift in het bad. Zorg dat hij goed vastzit. Sommige liften hebben geen installatie nodig, zoals de Bellavita NOVA. Deze is ook licht en kan dragen tot 140 kg. Het is goed om te weten dat badliften heel handig zijn voor ouderen en mensen die moeilijk kunnen bewegen.

Key Takeaway

Volgens onze test, is de beste badlift de Bellavita 2G – Comfort. Deze elektrische badlift beschikt over een waterdichte afstandsbediening en zijflappen die over het bad geplaatst worden. Bovendien blijft het apparaat werken, zelfs als de accu leeg is.

Zo wordt in bad gaan weer veilig en fijn.

Voorbereiding en benodigdheden

Je hebt een paar dingen nodig om een badlift te installeren. Dit zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Zorg ervoor dat je bad schoon is. Vuil kan het installeren van de lift moeilijker maken.
 2. Meet je bad af. Je moet weten hoe groot het is, zodat je weet welke maat badlift je nodig hebt.
 3. Koop de juiste badlift. Er zijn veel soorten badliften, dus kies er een die past bij jouw behoeften en die van jouw bad.
 4. Lees de handleiding door. Elke badlift heeft andere instructies, dus het is belangrijk dat je ze leest.
 5. Verzamel alle benodigde tools. Dit kunnen dingen zijn zoals een schroevendraaier, een hamer of iets anders wat in de handleiding staat.
 6. Trek comfortabele kleding aan. Het kan even duren voordat de lift geïnstalleerd is, dus zorg ervoor dat je kleding draagt waarin je je op gemak voelt.

Stapsgewijze installatie van de badlift

Om een badlift te installeren, volg je de onderstaande stappen:

 1. Plaats de badlift in het bad en zorg ervoor dat deze stevig op zijn plaats staat.
 2. Sluit de afvoer aan op het bad. Zorg ervoor dat deze goed is aangesloten en geen lekken heeft.
 3. Bevestig de kraan aan de badrand. Zorg ervoor dat deze stevig vastzit en goed werkt.
 4. Controleer of de transfer van de badlift veilig en stabiel is. Dit is belangrijk om ongelukken te voorkomen.
 5. Voor een mobiele badlift: zorg ervoor dat alle onderdelen goed zijn bevestigd en dat de lift soepel beweegt.
 6. Voor een vaste badlift: controleer of deze stevig aan de muur is bevestigd en stabiel is tijdens gebruik.
 7. Plaats eventueel een douchestoel of douchekrukje naast het bad voor extra comfort en gemak.
 8. Sluit de compressor aan op een stopcontact en laad deze volledig op.voordat je de badlift gaat gebruiken.
 9. Sluit de luchtslang aan op de compressor.en zorg ervoor dat deze goed vastzit.
 10. Verbind ten slotte de handbediening met de luchtslang en controleer of alles correct is aangesloten.

Meer over ‘Badlift’

Een badlift is een essentieel zorghulpmiddel dat het baden vergemakkelijkt voor diegenen die moeite hebben met bewegen. Als u zich afvraagt wat is een badlift, of nieuwsgierig bent naar de werking van een badlift, dan bent u hier aan het juiste adres. Er zijn verschillende typen badliften beschikbaar, elk met hun eigen voordelen. Zo biedt een badlift niet alleen ondersteuning, maar kent het ook talloze voordelen, zoals veiligheid en comfort. Bij de installatie is het van belang de installatiegids zorgvuldig te volgen en de veiligheidsvoorschriften in acht te nemen.

Voor een optimale levensduur en werking van uw badlift, is onderhoud essentieel. Als u overweegt een badlift aan te schaffen, zijn er verschillende keuze overwegingen. Het is ook goed om te weten dat er diverse vergoedingen en subsidies beschikbaar zijn. Natuurlijk zijn tips voor veilig gebruik onmisbaar. Specifieke adviezen, zoals de badlift voor senioren, schoonmaken van badlift, kosten en prijzen, of zelfs het gebruik van badliften bij artritis, zijn hier ook te vinden. Ten slotte, voor degenen die flexibiliteit waarderen, zijn er mobiele badliften die eenvoudig verplaatst kunnen worden.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een badlift en hoe installeer ik deze?

Een badlift is een hulpmiddel voor ouderen of gehandicapten om veilig in en uit het bad te komen. Het kan een opblaasbare badlift of een elektrische badlift zijn. De installatie van een badlift hangt af van de badafmetingen en de aanpassingen aan het bad.

2. Welke soorten badliften zijn er?

Er zijn verschillende soorten badliften, zoals de opblaasbare en elektrische badlift. Ze verschillen in kosten, gebruiksgemak en kenmerken. Vergelijking tussen verschillende badliften helpt bij het kiezen van de juiste.

3. Hoe zorg ik voor veilig gebruik van een badlift?

Veiligheid bij het gebruik van een badlift is erg belangrijk. Het nemen van de juiste veiligheidsmaatregelen, zoals het zorgen voor een veilige transfer en het correcte gebruik van het badliftsysteem, zorgt voor comfortabel en veilig baden.

4. Kun je zelf een badlift installeren?

Je kunt zelf een badlift installeren, maar het kan handiger zijn om dit over te laten aan de leveranciers van de badlift. Zij hebben de juiste gereedschappen en kennis voor de installatie en eventuele aanpassingen aan de badkamer.

5. Zijn er kosten verbonden aan het installeren van een badlift?

Ja, er zijn kosten verbonden aan het installeren van een badlift. Deze kunnen variëren afhankelijk van het type lift en de benodigde aanpassingen in de badkamer. Er bestaan echter mogelijkheden voor een subsidie bij de aanschaf van een badlift.

» Referenties


1. FitzGerald, Julia. (1999). The Aquatec Fortuna bath lift. British Journal of Therapy and Rehabilitation, 6(4), Product Focus.
https://www.magonlinelibrary.com/doi/abs/10.12968/bjtr.1999.6.4.13989

2. Jensen, Jan. (1999). Choosing a portable powered bath lift. British Journal of Therapy and Rehabilitation, 6(8), Clinical.
https://www.magonlinelibrary.com/doi/abs/10.12968/bjtr.1999.6.8.13951

3. Harding, Pat. (1997). Assessment of the new Mangar bathlift. British Journal of Therapy and Rehabilitation, 4(9), Clinical.
https://www.magonlinelibrary.com/doi/abs/10.12968/bjtr.1997.4.9.14373

» Referenties

Conclusie beste badlift 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe Installeer Je een Badlift? Praktische Gids (2023)

Laat een reactie achter