In dit artikel

Meyra’s Inklapbare Rolstoel: Een Diepgaande Review (2023)

In dit artikel

Het vinden van de juiste rolstoel kan soms een uitdaging zijn. Net als jij, heb ik deze uitdaging ervaren en diepgaand onderzoek gedaan om de perfecte keuze te maken. In dit artikel, gaan we dieper in op de Meyra inklapbare rolstoel, bespreken we de voordelen, nadelen en geven we een gedetailleerde beoordeling van het product.

Ben je klaar voor een grondige analyse van deze lichtgewicht, gebruiksvriendelijke en kostenefficiënte rolstoel?.

Key Takeaway

De beste lichtgewicht rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

 • De Meyra Inklapbare Rolstoel is een lichtgewicht en compacte rolstoel, perfect voor mobiliteit en gemak.
 • Het heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding met functies zoals knevel- en trommelremmen en vergrendelbare armleuningen.
 • De rolstoel is geschikt voor zowel revalidatieperiodes als langdurig gebruik.
 • Gebruikers waarderen de mobiliteit, stabiliteit en aanpasbaarheid van de rolstoel.

Productdetails van de Meyra Inklapbare Rolstoel

De Meyra Inklapbare Rolstoel is een lichtgewicht en compact hulpmiddel, perfect voor mensen die behoefte hebben aan mobiliteit en gemak. Deze rolstoel is voorzien van achterwielen van 24 cm, een knevel- en trommelrem, vergrendelbare armleuningen en passieve verlichting.

Daarnaast kan de rolstoel ook optimaal worden aangepast aan de gebruiker, wat zorgt voor een comfortabele ervaring.

Toepassingen

Je kunt de Meyra inklapbare rolstoel voor veel dingen gebruiken. Het is fijn om mee te nemen op reis. Hij past makkelijk in de kofferbak van een auto. De rolstoel is ook goed voor dagelijks gebruik.

Je kunt hem gebruiken in huis, op school of op je werk. Of je nu herstelt of permanent een hulpmiddel nodig hebt, de rolstoel is er voor jou. De Meyra rolstoel kan je helpen bij elke stap die je neemt.

Ook buiten is deze rolstoel handig. Hij rolt soepel over straat en gras. Kortom, waar je ook heen wilt, de Meyra inklapbare rolstoel helpt je daarbij.

Technische specificaties

De technische specificaties van de Meyra inklapbare rolstoel zijn indrukwekkend en gericht op het bieden van comfort en gebruiksgemak voor de gebruiker.

SpecificatieDetails
Prijs9.050 euro
RemsysteemKnevel- en trommelrem
ArmleuningenVergrendelbaar en kunnen naar achteren worden neergeklapt
VerlichtingPassieve verlichting voor optimale zichtbaarheid
DuwhandelsIn hoogte verstelbaar voor de begeleider
VoetsteunenAfneembaar en in lengte verstelbaar
ModelMeyra M1, inklapbaar en praktisch
Gewicht en formaatLichtgewicht en gemakkelijk opvouwbaar voor eenvoudig transport
GebruikGeschikt voor zowel een revalidatieperiode als langdurig gebruik

Het is duidelijk dat de Meyra inklapbare rolstoel ontworpen is met het oog op comfort en gebruiksvriendelijkheid voor de gebruiker en de begeleider. Een doordacht product dat zowel budgetvriendelijk is als hoog in kwaliteit.

Productidentificatie

De Meyra Inklapbare Rolstoel is een lichtgewicht en compacte opvouwbare rolstoel. Hij heeft een goede prijskwaliteitsverhouding en is voorzien van achterwielen van 24 inch. De rolstoel heeft een knevel- en trommelrem en vergrendelbare armleuningen die naar achteren kunnen worden neergeklapt.

Daarnaast is de rolstoel optimaal aanpasbaar aan de gebruiker, met passieve verlichting voor extra zichtbaarheid. De Meyra Inklapbare Rolstoel is geschikt voor zowel een revalidatieperiode als langdurig gebruik.

Het is een praktische en comfortabele keuze voor mobiliteit en ondersteuning.

Beoordeling van de Meyra Inklapbare Rolstoel

De Meyra Inklapbare Rolstoel wordt over het algemeen positief beoordeeld vanwege zijn lichtgewicht, compacte ontwerp en goede prijskwaliteitsverhouding.

Voordelen

De Meyra Inklapbare Rolstoel heeft verschillende voordelen:

 1. De rolstoel is lichtgewicht en gemakkelijk opvouwbaar, waardoor hij eenvoudig te vervoeren is.
 2. Het inklapbare ontwerp maakt het mogelijk om de rolstoel compact op te bergen wanneer hij niet wordt gebruikt.
 3. De prijskwaliteitsverhouding van de rolstoel is goed, waardoor het een betaalbare optie is voor veel mensen.
 4. Met zijn achterwielen van “cm” biedt de rolstoel stabiliteit en soepel rijgedrag.
 5. De knevel – en trommelrem zorgen ervoor dat de rolstoel veilig kan worden gestopt en vergrendeld.
 6. De vergrendelbare armleuningen kunnen naar achteren worden neergeklapt om gemakkelijke toegang tot de stoel te bieden.
 7. De rolstoel is aanpasbaar aan de gebruiker, met verstelbare duwhandels en afneembare en in lengte verstelbare voetsteunen.
 8. De rolstoel is uitgerust met passieve verlichting om zichtbaarheid te verbeteren in donkere omgevingen.

Nadelen

Er zijn ook enkele nadelen aan de Meyra Inklapbare Rolstoel:

 • De prijs van 9.050 euro kan voor sommige mensen te hoog zijn.
 • Sommige gebruikers merken op dat de rolstoel niet zo stabiel is als ze hadden gehoopt.
 • Het gewicht van de rolstoel kan voor sommige mensen te zwaar zijn om zelf op te tillen.
 • Enkele gebruikers hebben problemen gehad met de duwhandels die losraken of moeilijk verstelbaar zijn.
 • Hoewel de rolstoel compact is wanneer hij wordt ingeklapt, kan het nog steeds wat ruimte innemen in bijvoorbeeld een auto.

Ervaringen en reviews van gebruikers

Ik heb verschillende ervaringen en reviews van gebruikers gelezen over de Meyra Inklapbare Rolstoel. De meeste gebruikers zijn erg tevreden met deze rolstoel. Ze vinden het geweldig dat hij lichtgewicht is en gemakkelijk opvouwbaar, waardoor het meenemen ervan erg eenvoudig is.

De stabiliteit van de rolstoel wordt ook vaak geprezen, evenals de aanpasbaarheid aan de gebruiker. Gebruikers zijn blij met de opties zoals verstelbare duwhandels en afneembare en verstelbare voetsteunen.

Sommige gebruikers vonden het ook leuk dat de rolstoel passieve verlichting heeft, wat zorgt voor extra veiligheid in donkere omgevingen. Kortom, de meeste gebruikers vinden dat de Meyra Inklapbare Rolstoel een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt en een betrouwbaar hulpmiddel is voor mobiliteit.

Aankoopgids voor rolstoelen

Lees verder om te ontdekken welke factoren u moet overwegen bij het kopen van een rolstoel.

Bepaal uw budget

Het is belangrijk om bij het kopen van een rolstoel uw budget goed te bepalen. De Meyra Inklapbare Rolstoel heeft een prijs van 9.050 euro, wat een budgetvriendelijke optie is. Het is echter ook mogelijk om andere opvouwbare rolstoelen te vinden met verschillende prijsklassen.

U kunt de prijs-kwaliteitverhouding vergelijken en besluiten welke rolstoel het beste past binnen uw budget. Onthoud dat het belangrijk is om een rolstoel te kiezen die voldoet aan uw behoeften en comfort, zonder uw financiële situatie te overbelasten.

Bepaal het doel/gebruik van de rolstoel

Het is belangrijk om het doel en gebruik van de rolstoel te bepalen voordat je er een koopt. Wil je de rolstoel gebruiken voor tijdelijke revalidatie na een blessure of operatie? Of heb je een rolstoel nodig voor langdurig gebruik omdat je niet goed kunt lopen? Het bepalen van het doel en gebruik van de rolstoel helpt bij het kiezen van de juiste functies en specificaties die bij jouw behoeften passen.

Je kunt ook overwegen of je de rolstoel binnen of buiten wilt gebruiken, omdat dit invloed kan hebben op de keuze van banden en vering. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen om ervoor te zorgen dat je de meest geschikte rolstoel kiest die past bij jouw specifieke situatie.

Bepaal het gewenste gewicht en formaat

Bij het kiezen van een opvouwbare rolstoel is het belangrijk om het gewenste gewicht en formaat te bepalen. Dit helpt bij het vinden van een rolstoel die gemakkelijk te dragen en op te bergen is.

Sommige rolstoelen zijn lichtgewicht en kunnen gemakkelijk worden opgevouwen voor transport. Andere rolstoelen zijn iets zwaarder, maar bieden meer stabiliteit en duurzaamheid. Het formaat van de rolstoel is ook belangrijk, vooral als u de rolstoel regelmatig wilt gebruiken in krappe ruimtes zoals smalle deuren of gangpaden.

Let bij het bepalen van het gewenste gewicht en formaat ook op uw eigen fysieke kracht en mobiliteit, zodat u een rolstoel kunt kiezen die gemakkelijk voor u te hanteren is.

Conclusie

De Meyra Inklapbare Rolstoel is een budgetvriendelijke optie voor diegenen die op zoek zijn naar een lichtgewicht en compacte rolstoel. Met zijn knevel- en trommelrem, vergrendelbare armleuningen en optimaal aanpasbaar ontwerp, biedt deze rolstoel gebruikers een goede prijskwaliteitsverhouding.

Het is een handig mobiliteitshulpmiddel voor zowel revalidatieperiodes als langdurig gebruik. De Meyra Inklapbare Rolstoel levert gebruiksgemak en verstelbaarheid voor mensen met beperkte mobiliteit.

Meer over ‘opvouwbare rolstoel’

Op het gebied van mobiliteit en zelfstandigheid is de opvouwbare rolstoel een revolutionair hulpmiddel. Of je nu tijdelijk behoefte hebt aan een rolstoel en er een wilt lenen of kiest voor de betrouwbare kwaliteit van Meyra, er zijn opties voor iedereen.

Het gemak van een opvouwbare oprijplaat kan het verschil maken in je dagelijkse leven. Voor de kleintjes is er zelfs een speciale opvouwbare kinderrolstoel.

Als je houdt van technologische innovatie, overweeg dan de Zinger elektrische opvouwbare rolstoel of de meer budgetvriendelijke optie van Vegro. Deze zijn niet alleen handig, maar ook comfortabel dankzij varianten met vering.

Compactheid is een ander belangrijk aspect. Zo zijn er de Kaigo Compact, de Smart Chair en de Joyrider die perfect zijn voor mensen die vaak onderweg zijn.

Voor wie de voorkeur geeft aan beproefde merken, zijn de Quickie en de Alba 4000 uitstekende keuzes. En als je iets extra’s nodig hebt, kun je ook kiezen voor een rolstoel met hulpmotor, of de degelijke opties van Vermeiren en Bobby overwegen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de Meyra’s inklapbare rolstoel?

Meyra’s inklapbare rolstoel is een lichtgewicht transportstoel gemaakt van aluminium, makkelijk mee te nemen omdat hij compact inklapbaar is.

2. Wat zijn de kenmerken van Meyra’s inklapbare rolstoel?

Deze rolstoel is uitgevoerd met achterwielen van “cm en heeft een knevel en trommelrem. Hij is ook als elektrische versie beschikbaar.

3. Heeft de consumentenbond een diepgaande review over Meyra’s inklapbare rolstoel?

Ja, de consumentenbond maakt vaak een diepgaande review over verschillende producten, waaronder ook Meyra’s inklapbare rolstoel.

4. Is Meyra’s inklapbare rolstoel geschikt voor gehandicapten?

Ja, Meyra’s inklapbare rolstoel is ontworpen om het leven van gehandicapten gemakkelijker te maken door hen te helpen zich gemakkelijker en comfortabeler te verplaatsen.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste lichtgewicht rolstoel 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Meyra’s Inklapbare Rolstoel: Een Diepgaande Review (2023)

Laat een reactie achter