In dit artikel

Beste Hulpmiddel Steunkous | Review (2022) 8x Aantrekhulp Steunkous!

Beste Hulpmiddel Steunkous | Review (2024) | 8x Test!

In dit artikel

Verloopt het aantrekken van steunkousen niet zo soepel bij u? Geen zorgen, want een aantrekhulp steunkousen lost dit probleem voor u op. Dankzij een hulpmiddel steunkousen of aantrekhulp steunkous kan vrijwel iedereen zijn of haar eigen steunkousen weer aantrekken. Een steunkousen hulpmiddel of hulpmiddel steunkousen aantrekken is ook handig voor uw zorgverlener, wanneer deze persoon u helpt met het aantrekken van uw kousen. Maar wat zijn nu de beste aantrekhulpmiddelen steunkousen? Dat ga ik u vertellen in dit artikel. 

Beste hulpmiddel steunkousen van 2024: Onze selectie

 1. Beste aantrekhulp steunkousen: Dressbuddy   
 2. Beste hulpmiddel steunkousen: Handylegs 
 3. Beste easy slide aantrekhulpmiddel: Easy slide 
 4. Beste aantrekhulp steunkousen dichte voet: Easy + magnide  
 5. Beste aantrekhulp steunkousen Medipoint: Doff en Donner 

Hulpmiddel steunkousen vergelijken; hoe doe ik dat?

Er zijn veel verschillende soorten aantrekhulp steunkousen. Om te bepalen wat het beste hulpmiddel steunkousen is, heb ik een test gedaan. Ik vergeleek 8 soorten aantrekhulp steunkous met elkaar, op basis van verschillende factoren. Denk hierbij aan de kwaliteit, het gebruiksgemak, reviews en beoordelingen van klanten en de prijs. Ik deed onder andere onderzoek naar een aantrekhulp steunkousen dichte voet, een aantrekhulp steunkousen Medipoint en nog veel meer modellen. Hoog tijd om te ontdekken wat het beste hulpmiddel steunkousen van 2024 is! 

1. Handylegs – beste hulpmiddel steunkousen

Een hulpmiddel steunkousen zoals Handylegs helpt u om zelfstandig uw kousen aan- en uit te trekken. Deze innovatieve aantrekhulp steunkousen Medipoint bestaat uit aluminium buizen met rubberen handvatten. Daardoor ligt dit steunkousen hulpmiddel comfortabel in de hand. Met een aantrekhulp steunkousen Handylegs kunt u comfortabel uw kousen aan- en uittrekken. Deze aantrekhulp steunkous heeft namelijk een scharnierende werking. 

Beste Hulpmiddel Steunkous Review (2022) 8x Aantrekhulp Test! Handylegs

Kunt u tot net onder uw knie reiken met uw handen, dan is deze aantrekhulp steunkousen geschikt voor u. Houd er rekening mee dat er enige kracht aanwezig moet zijn in uw armen om dit hulpmiddel steunkousen aantrekken te gebruiken. Ook moet u uw benen en voeten kunnen strekken. Lukt dit niet goed, dan is de aantrekhulp steunkousen Handylegs alsnog geschikt om door een zorgverlener te gebruiken. 

Voordelen Handylegs

✅ U hoeft niet diep te bukken voor de Handylegs aantrekhulp; 

✅ Hulp om steunkousen aan te trekken tijdens het zitten; 

✅ U heeft weinig kracht nodig voor het gebruik van dit hulpmiddel elastische kousen aantrekken; 

✅ Dit aantrekken steunkousen hulpmiddel is lichtgewicht en gemakkelijk in gebruik; 

✅ De Handylegs is geschikt voor een kous met open teen en gesloten teen.

✅ Inclusief antislip matje en een gebruiksaanwijzing over uw hulpmiddel steunkousen Medipoint. 

Eigenschappen Handylegs

Handylegs aantrekhulpmiddelen steunkousen zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten, gebaseerd op de lichaamslengte van de gebruiker. Bent u 160cm of kleiner, kies dan voor small bij uw hulpmiddel voor aantrekken steunkousen. Bent u 161cm tot 185cm, dan is medium de juiste maat Medipoint aantrekhulp steunkousen. Bent u langer dan 185cm, ga dan voor large. 


Klik hier voor de beste prijs

2. Easy + magnide – beste aantrekhulp steunkousen dichte voet

Zoekt u een aantrekhulp steunkousen dichte voet? Dan is Easy + magnide het antwoord. Met deze aantrekhulp steunkousen, elastische kousen en panty’s met dichte voet, trekt u alles zelfstandig aan. Dankzij het zeer gladde materiaal van dit hulpmiddel steunkousen én de speciale coating die eroverheen zit, wordt steunkousen aan- en uittrekken veel gemakkelijker.  

Beste Hulpmiddel Steunkous Review (2022) 8x Aantrekhulp Test! Easy Slide en Magnide

De wrijvingsreductie van deze aantrekhulp steunkous is heel hoog dankzij de gladheid ervan. Bovendien is hij opvouwbaar, waardoor je dit steunkousen hulpmiddel gemakkelijk met u meeneemt. Ook wanneer u een dagje weg of op vakantie gaat! In tegenstelling tot andere aantrekhulpmiddelen kousen, is de Easy + magnide lichtgewicht en neemt hij vrijwel geen ruimte in. 

Voordelen Easy + magnide

✅ Een aantrekhulp steunkousen Medipoint die licht van gewicht (en dus gemakkelijk mee te nemen) is; 

✅ Hij neemt vrijwel geen ruimte in en is opvouwbaar; 

✅ Dit hulpmiddel steunkousen aantrekken is verkrijgbaar in twee maten; 

✅ Gemaakt van extra glad materiaal voor gemakkelijk gebruik. 

Eigenschappen Easy + magnide 

Wilt u deze hulp voor steunkousen aan te trekken? Kies dan uit twee maten. Heeft u een schoenmaat tot maat 40? Kies dan maat M. Is uw schoenmaat groter, ga dan voor maat L. Geef tijdens het bestellen door welke maat elastische kousen aantrekken hulpmiddelen u wenst. 


Klik hier voor de beste prijs

3. Dressbuddy – beste aantrekhulp steunkousen 

Dressbuddy is de beste aantrekhulp steunkousen en dat is niet zonder reden. Hij is namelijk verkrijgbaar in verschillende maten en daardoor geschikt voor iedere gebruiker. Met dit hulpmiddel steunkousen blijft u zelfstandig. De gele balletjes gebruikt u om uw kousen aan te trekken (aantrekhulp steunkousen Medipoint) en de blauwe balletjes om uw kousen uit te trekken. Dit steunkousen hulpmiddel is daardoor multifunctioneel! 

Beste Hulpmiddel Steunkous Review (2022) 8x Aantrekhulp Test! Dressbuddy

Voordelen Dressbuddy

✅ Een van de meest duidelijke aantrekhulpmiddelen steunkousen dankzij de gekleurde balletjes; 

✅ De steunkousen hulp ontwikkeld voor iedereen; 

✅ Inclusief handleiding over het gebruik van de Dressbuddy steunkousen tool; 

✅ De aantrekhulp steunkousen Dressbuddy is verkrijgbaar in verschillende maten. 

Eigenschappen Dressbuddy

Dit hulpmiddel steunkousen aantrekken is beschikbaar in vier verschillende maten. Afhankelijk van uw lichaamslengte en kuitomvang kiest u de maat die bij u past. 


Klik hier voor de beste prijs

4. Easy Slide – beste Easy Slide aantrekhulpmiddel

De naam van deze aantrekhulp steunkousen zegt het al: Easy Slide glijdt gemakkelijker over uw voet en been dankzij het gladde materiaal waarvan het is gemaakt. Dit gladde materiaal bestaat uit twee lagen en is ook nog eens bewerkt met een speciale coating. Daardoor is dit hulpmiddel steunkousen moeiteloos in gebruik, voor zowel de zorgvrager als de zorgverlener. Liever zelfstandig blijven, dan kunt u de aantrekhulp steunkousen Easy Slide zelf gebruiken voor het aan- en uittrekken van uw kousen. 

Beste Hulpmiddel Steunkous Review (2022) 8x Aantrekhulp Test! Easy Slide

Voordelen Easy Slide

Easy Slide aantrekhulp is gemaakt van extra zacht materiaal en bestaat uit twee lagen; 

✅ Moeiteloze aantrekhulp dichte kousen; 

✅ Deze steunkousen aantrekhulp is verkrijgbaar in verschillende maten.

Eigenschappen Easy Slide

De Easy Slide aantrekhulp steunkous is verkrijgbaar in maat S tot XL. Afhankelijk van uw schoenmaat kiest u de maat steunkousen hulpmiddel die geschikt is voor u. 


Klik hier voor de beste prijs

5. The Slide Solution handschoenen

Wilt u minder fysieke belasting tijdens het aan- en uittrekken van uw kousen? Met deze aantrekhulp steunkousen kan dat! The Slide Solution steunkousen hulpmiddel is een aantrekhulp steunkousen Medipoint. Dit dagelijkse hulpmiddel helpt gewrichten in de schouders, handen en ellebogen te ontlasten. Vooral geschikt voor zorgverleners die dagelijks bij veel zorgvragers kousen aan- en uittrekken. Zij kunnen dit hulpmiddel steunkousen goed gebruiken.  

Beste Hulpmiddel Steunkous Review (2022) 8x Aantrekhulp Test! The Slide Solution Handschoenen

Deze aantrekhulp steunkous verlicht, maar zorgt tegelijkertijd voor optimale grip. De aantrekhulp steunkousen handschoen werkt daardoor heel goed, zonder aan de kous te hoeven trekken. Ook beschermt het hulpmiddel steunkousen aantrekken tegen beschadiging van de kousen. 

Voordelen The Slide Solution handschoenen

✅ Gemakkelijk te gebruiken handschoenen als hulpmiddel aantrekken steunkousen bij gesloten teen en open teen; 

✅ Dit hulpmiddel aantrekken steunkousen beschermt kousen tegen slijtage; 

✅ Verlicht fysieke belasting en is daardoor een goed beoordeelde aantrekhulp steunkousen Medipoint. 

Eigenschappen The Slide Solution handschoenen

Deze steunkous aantrekhulp is verkrijgbaar in de maten S tot en met XL. Afhankelijk van uw handmaat kiest u de maat van dit hulpmiddel steunkousen aantrekken. 


Klik hier voor de beste prijs

6. Doff en Donner – beste aantrekhulp steunkousen Medipoint

Een aantrekhulp lange steunkousen, een aantrekhulp elastische kousen of één voor het aantrekken van open of dichte steunkousen: Doff N’ Donner is een alles-in-een aantrekhulp steunkousen. De aantrekhulp steunkousen Doff N Donner is zacht en comfortabel en maakt u minder afhankelijk van anderen. Dankzij dit steunkousen hulpmiddel wordt kousen aan- en uittrekken geen ‘moetje’ meer. Ook zullen uw steunkousen dankzij dit hulpmiddel steunkousen aantrekken langer meegaan. 

Beste Hulpmiddel Steunkous Review (2022) 8x Aantrekhulp Test! Doff n Donner

Deze aantrekhulp steunkous is hygiënischer dan de vorige modellen van dit merk en kan ook over bandage of vochtige benen rollen. U hoeft maar weinig kracht te zetten en u bespaart uzelf zo kostbare tijd. 

Voordelen Doff en Donner

✅ Minder snel beschadigingen dankzij het hulpmiddel steunkousen Doff en Donner

✅ Aantrekhulp bij steunkousen, ook op vochtige/ingesmeerde benen; 

✅ Weinig kracht nodig om dit steunkous hulpmiddel Doff en Donner te gebruiken. 

Eigenschappen Doff en Donner

Het Donner hulpmiddel steunkousen wordt geleverd inclusief afrolpaal. Dit kousen hulpmiddel of hulp steunkousen apparaat is 56cm lang. 


Klik hier voor de beste prijs

7. Slide X (lange steunkousen)

 Hij is eenvoudig én voordelig: de aantrekhulp steunkousen Slide X. Dankzij dit steunkousen hulpmiddel trekt u gemakkelijk zelf kousen en panty’s aan en uit. Hij is ook goed te gebruiken in combinatie met de Easy Slide en Easy + magnide aantrekhulpmiddelen steunkousen. U kunt hem dan als verlengstuk gebruiken, om kous of een steunpanty over de knie of het bovenbeen te schuiven. Draagt u vaak lange steunkousen, dan is de Slide X het hulpmiddel steunkousen aantrekken dat u zoekt. 

Beste Hulpmiddel Steunkous Review (2022) 8x Aantrekhulp Test! Slide X

Voordelen Slide X

Aantrekhulp voor steunkousen die langer zijn; 

✅ Handig als verlenging van een glijkous voor steunkousen; 

✅ Ook te gebruiken als hulpmiddel elastische kousen door zorgverleners. 

Eigenschappen Slide X

Deze aantrekhulp steunkous is verkrijgbaar in drie maten: M, L en XL. Meet de omvang van uw been op om te bepalen welke maat geschikt is voor uw aantrekhulp steunkousen Medipoint. 


Klik hier voor de beste prijs

8. Steve+ aantrekhulp:

Zoekt u een aantrekhulp steunkousen of hulpmiddel steunkousen waarmee u echt geen hulp meer nodig heeft? De Steve+ aantrekhulp is een complete aankleedhulp waardoor u niet meer hoeft te bukken. Heel geschikt voor oudere mensen, maar ook voor mensen met reuma of pijnlijke gewrichten. Dankzij deze aantrekhulp steunkous hoeft u maar weinig inspanning te leveren om uw kousen of panty aan te trekken. Daardoor is aantrekhulp steunkousen Steve heel comfortabel. Dit veelzijdige hulpmiddel steunkousen aantrekken heeft handvatten die in hoogte verstelbaar zijn. Bovendien is het item slijtvast en zit er twee jaar garantie op! 

Beste Hulpmiddel Steunkous Review (2022) 8x Aantrekhulp Test! Steve+

Of u nu normale sokken draagt, trombosekousen of steunkousen: dankzij deze aantrekhulp steunkousen Medipoint ervaart u geen moeite meer met het aan- en uittrekken ervan. Zo voorkomt u (ernstigere) klachten aan uw rug, nek, armen en schouders. U hoeft nu niet meer te bukken dankzij dit steunkousen hulpmiddel. 

Voordelen Steve+ aantrekhulp

✅ Geschikt voor Medipoint steunkousen, trombosekousen, panty’s en sokken; 

Steve+ steunkousen aantrekhulp is ontwikkeld voor extra comfort en gemakkelijk in gebruik; 

✅ Hulp bij kousen aantrekken die slijtvast is en twee jaar garantie heeft. 

Eigenschappen Steve+ aantrekhulp

Wilt u écht ideale hulp kousen aantrekken? Zorg er dan voor dat u qua aantrekhulpmiddelen steunkousen de juiste maat bestelt. Hulpmiddel steunkousen Steve is verkrijgbaar in vier maten, van XS tot L. Het is belangrijk om de juiste maat hulpmiddel bij steunkousen aantrekken te kiezen, omdat uw kousen dan ook langer meegaan én lekkerder om uw voet en been zitten.  


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste aantrekhulp steunkousen 2024

Bent u benieuwd wat volgens mij als ergotherapeut de beste aantrekhulp steunkousen van 2024 is? Daar hoef ik niet lang over na te denken. Naar mijn mening is de absolute winnaar uit deze hulpmiddel steunkousen test het product Handylegs, echt een all in one oplossing! Dankzij deze aantrekhulp steunkous hoeft u niet diep te bukken, waardoor hij geschikt is voor bijna elke gebruiker. Ook hoeft u weinig kracht te zetten dankzij dit steunkousen hulpmiddel. 

Beste Hulpmiddel Steunkous Review (2022) 8x Aantrekhulp Test! Handylegs

Handylegs is daarnaast licht van gewicht, wat fijn is wanneer u niet veel kracht in uw lichaam heeft. Bovendien is deze aantrekhulp steunkousen Medipoint heel veilig, dankzij het antislip matje dat erbij geleverd wordt. In de gebruiksaanwijzing staat duidelijk beschreven hoe dit hulpmiddel steunkousen aantrekken werkt. 


Klik hier voor de beste prijs

Hulpmiddel steunkousen ervaringen en reviews

Bent u op zoek naar een aantrekhulp steunkousen, maar vindt u het lastig om te bepalen welk hulpmiddel steunkousen het meest geschikt is voor uw situatie? Dat kan ik mij goed voorstellen. Een aantrekhulp steunkous koopt u ook niet iedere dag. Toch is zo’n hulpmiddel voor steunkousen aan te doen heel handig en er worden steeds meer modellen kous aantrekhulp op de markt gebracht. Hoog tijd om de mening en ervaringen van andere mensen erbij te pakken. Ik heb een aantal steunkousen uittrekken hulpmiddel reviews gevonden waar u zeker iets aan heeft! 

Handylegs review

Je steunkousen met Handylegs uittrekken is heel eenvoudig, want deze aantrekhulp steunkousen is tevens een uittrekhulp steunkousen. ‘Ik vind dit hulpmiddel steunkousen Handylegs echt een uitkomst’, vertelt een tevreden klant. En iemand anders zegt: ‘ik zocht een hulpmiddel om kousen aan te trekken en deze is heel prettig in gebruik. Ik heb nu niet meer iemand anders nodig om dit te doen, dus hulp om keuzen aan te trekken is overbodig.’ 

Easy + magnide review

Freek geeft vijf sterren in zijn Easy + magnide review. Hij vertelt dat hij de magnide aantrekhulp een geweldige aantrekhulp steunkousen vindt. ‘Superhandig hulpmiddel steunkousen voor het aantrekken van mijn kousen.’ Ook Saskia is te spreken over de kousen aantrekhulp van Easy + magnide. ’Mijn oma gebruikt deze als aantrekhulp steunkous. Zij kan nu eindelijk zelf haar kousen weer aantrekken en ik zie dat dat haar blij maakt!’ 

Dressbuddy ervaring

‘Ik had bij het aantrekken van steunkousen hulp nodig, omdat ik het niet meer redde om zelf voorover te buigen. Sinds ik de Dressbuddy steunkousen hulp gekocht heb, lukt het wel weer’, zegt Herman. Daar doet Vincent nog een schepje bovenop: ‘Ik kan gewoon niet meer zonder deze aantrekhulp steunkousen. En het mooie is dat de thuishulp er ook heel blij mee is dat ik zo’n hulpmiddel steunkousen gekocht heb!’ 

The Slide Solution handschoenen review

The Slide Solution handschoenen doen het volgens Jan prima. Hij gebruikt ze graag voor het aandoen van steunkousen. Annie vertelt: ‘deze handschoenen als hulpmiddel steunkousen maken het makkelijker om kousen aan- en uit te trekken. Ik ben daarom heel tevreden!’ 

Er zijn ook enkele anonieme reviews te lezen over dit product. Daarin wordt onder andere vertelt dat de grip goed is, dat de aantrekhulp steunkous duurzaam is en dat het een minder belastende oplossing is. Het is dan ook niet voor niets dat dit hulpmiddel om kousen aan te trekken (hulpmiddel kousen aandoen) gemiddeld met 5 sterren beoordeeld wordt. 

Easy Slide ervaring

Bea en Henk zijn tevreden. ‘We zijn tevreden over de levering en over het feit dat dit een heel handig hulpmiddel steunkousen is’, vertellen zij in hun Easy Slide mening. Een andere Easy Slide ervaring luidt: “heel tevreden, snelle levering, fijne hulpmiddelen die Easy Slide aantrekhulp.” Vooral voor het aantrekken van steunkousen met een open teen werkt deze steunkousen aantrekhulp goed volgens klanten. 

Doff N Donner review

Over de Doff N Donner aantrekhulp wordt onder andere gezegd: ‘De thuiszorg is er blij mee’, ‘Ik ben er blij mee, hij werkt uitstekend’ en ‘Zeer prettig in gebruik, ook fijn voor mijn armen en schouders.’ Echt een all in one oplossing.  

Hulpmiddel steunkousen kopen checklist: hier moet u op letten!

Wilt u een aantrekhulp steunkous kopen voor eigen gebruik, om de zelfzorg te vergroten? Of wilt u het de zorgverlener gemakkelijker maken door een hulpmiddel steunkousen aan te schaffen? Indien hij voor eigen gebruik is, zijn vooral uw wensen belangrijk. Wordt hij voornamelijk door iemand anders gebruikt, overleg dan wat hij of zij prettig vindt. 

Tip bij aantrekhulp steunkous kopen: wie gebruikt de kousen aantrekhulp?

Gaat u een aantrekhulp steunkousen kopen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met uw budget en met het type hulpmiddel om steunkousen aan te doen of dat u een steunkous met open teen of gesloten teen heeft. Bent u bijvoorbeeld redelijk soepel, dan heeft u meer keuze dan wanneer u uw lichaam zoveel mogelijk wilt ontlasten. Daarom geef ik u graag onderstaande waardevolle tip mee. Als u niet bij de kuit en voeten kan komen zijn Handylegs, dressbuddy en Steve+ hulpmiddelen om steunkousen aan trekken makkelijker te maken. Kunt u wel bij de kuit en voeten, kies dan voor producten als Easy Slide, Easy Magnide en SlideX.

Aanvullende Opties voor Steunkousen

Bent u op zoek naar hoogwaardige steunkousen die uw dagelijks comfort kunnen verhogen? Bij Olfit vindt u een breed assortiment aan steunkousen die niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan uw algemene welzijn. Deze compressiekousen zijn ontworpen om de bloedcirculatie te verbeteren en vermoeidheid in de benen te verminderen, wat ze een ideale keuze maakt voor iedereen die last heeft van zwellingen of pijn. Of u nu extra ondersteuning nodig heeft tijdens het sporten of zoekt naar comfort tijdens lange werkdagen, Olfit biedt een oplossing op maat die past bij uw levensstijl en behoeften.

Meer over ‘Aan en uitkleedhulpmiddelen’

Voor velen zijn dagelijkse routines zoals aan- en uitkleden vanzelfsprekend, maar voor sommigen kan dit een uitdaging zijn. Bent u op zoek naar nog meer handige zorghulpmiddelen op het gebied van zelfzorg. Gelukkig bestaan er verschillende hulpmiddelen die deze activiteiten vergemakkelijken. Zo zijn er speciale aan en uitkleedhulpmiddelen die ondersteuning bieden bij deze handelingen. Mensen met reuma kunnen baat hebben bij reuma handschoenen, terwijl antislip schoenen extra grip geven en het risico op vallen verminderen. Voor diegenen met artrose zijn er artrose handschoenen en een sokken aantrekhulp kan een uitkomst zijn voor mensen die moeite hebben met het aantrekken van sokken. Ter ondersteuning van de bloedcirculatie en verlichting van pijnlijke handen, zijn er compressie handschoenen. Voor de koudere dagen kan men kiezen voor sokken met verwarming of een elektrische bodywarmer. Ook voor het aantrekken van steunkousen zijn er oplossingen zoals een hulpmiddel voor steunkousen. Ten slotte bieden verbandschoenen, verbandsloffen en verbandpantoffels comfort en bescherming voor voeten die extra zorg nodig hebben.

Meest gestelde vragen over een aantrekhulp steunkous

Heeft u nog vragen en wilt u meer informatie over het aantrekken van steunkousen of uittrekken van steunkousen? Weet u bijvoorbeeld niet wat een kousenhulp voor steunkousen is of hoe een hulpmiddel gesloten steunkous werkt? Ik heb heel wat vragen ontdekt die mensen stellen over hulpmiddelen bij steunkousen. De meest gestelde vragen heb ik hieronder uitgelicht en beantwoord. Zo weet u na het lezen van dit artikel echt alles over dit hulpmiddel voor het aantrekken van steunkousen (en ook een uittrekhulpmiddel steunkousen)! 

Wat is een aantrekhulp steunkous?

Een aantrekhulp steunkous (zoals de aantrekhulp steunkousen Doff N’ Donner) is een voorwerp waarmee u gemakkelijk zelfstandig uw kousen aantrekt. [1] Steunkousen uittrekken met hulpmiddel is namelijk een stuk eenvoudiger. Op die manier bent u minder afhankelijk van andere mensen om u hiermee te helpen. Een aantrekhulp steunkousen kan ook gebruikt worden door de zorghulp. Het maakt het aan- en/of uittrekken van therapeutisch elastische kousen bij iemand anders ook gemakkelijker. Een hulpmiddel om steunkousen uit te trekken is daardoor een fijn hulpmiddel voor de zorgvrager, maar ook voor de zorgverlener. 

Voor wie is een aantrekhulp steunkous geschikt?

Er zijn verschillende soorten hulpmiddelen steunkousen. Een aantrekhulp steunkous is geschikt voor iedereen die moeite heeft met het aan- en/of uittrekken van zijn of haar therapeutisch elastische kousen. Vooral oudere mensen of mensen die moeilijk kunnen bukken hebben baat bij een hulpmiddel steunkousen. Hulpmiddelen voor steunkousen aan te trekken zijn eigenlijk gewoon geschikt voor iedereen die moeite heeft en wel een kousen aantrekken hulpmiddel kan gebruiken! 

Wat is het beste materiaal voor een hulpmiddel steunkousen?

Het beste materiaal voor een aantrekhulp steunkousen, is vooral heel glad materiaal. Zo zal een hulpmiddel steunkousen gemakkelijk over de voet en het been glijden en kunt u de aantrekhulp (zoals de Steve+ aantrekhulp) gebruiken waar deze voor bedoeld is: uw steunkousen aan- en uittrekken. Een aantrekhulp steunkous of aantrekhulp kousen wordt vaak gemaakt van extra glad materiaal, omdat dit het gemakkelijkst over uw huid glijdt; ook wanneer uw huid vochtig is. 

Hoe gebruik je een hulpmiddel steunkousen?

Het gebruik van een aantrekhulp steunkousen verschilt nog weleens per merk. Over het algemeen is een hulpmiddel steunkousen en item waar je therapeutisch elastische kousen overheen rolt om hem vervolgens over uw voet te plaatsen en terug te rollen richting uw knie. Een aantrekhulp steunkous is heel gemakkelijk in gebruik. Daarom gebruiken mensen een kousen aantrekhulp graag, zelfs wanneer zij niet veel meer zelfstandig kunnen. Zo’n steunkous aantrekhulp of steunkousen aantrekhulp wordt ook door zorgverleners steeds vaker gebruikt vanwege het gemak ervan.

Wat is de gemiddelde aantrekhulp steunkous prijs?

Een aantrekhulp steunkousen of hulpmiddel steunkousen komt in verschillende prijscategorieën voor. Zo kunt u al een aantrekhulp steunkous kopen voor ongeveer €20 wanneer u niet te veel geld wilt uitgeven aan een steunkousen hulp. Maar er zijn ook modellen verkrijgbaar als hulpmiddel aantrekken steunkousen die duurder zijn. Een Doff N Donner aantrekhulp (aantrekhulp dichte steunkousen) kost gemiddeld €70. Deze voorziet u als gebruiker wel van extra gemak en comfort, waardoor veel mensen de keuze maken om toch wat meer geld te besteden aan zo’n hulpmiddel steunkousen. 

Wordt een hulpmiddel steunkousen vergoed door de verzekering? 

Een aantrekhulp steunkousen is een medisch hulpmiddel. De kans is groot dat de zorgverzekering of zorgorganisatie (Medipoint) een hulpmiddel steunkousen gratis uitleent. Ik adviseer u daarom om vooraf contact met hen op te nemen en navraag te doen over vergoedingen. Wilt u graag uw eigen aantrekhulp steunkous aanschaffen, dan is dit in de meeste gevallen op eigen kosten. Gelukkig hoeft een kousen aantrekhulp of steunkous aantrekhulp niet duur te zijn. Er is altijd wel een steunkousen aantrekhulp voor uw budget verkrijgbaar. 

Conclusie beste aantrekhulp steunkousen 2024

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl.Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten.Meer advies van Anouk van Gangelen