Hoe kun je zorgen voor ouderen? 

De sluipende prevalentie van vergrijzende samenlevingen is niet alleen een uitdaging voor nationale regeringen, beleidsmakers en zorgverleners om op te lossen. Het treft iedereen die een ouder familielid of geliefde in zijn leven heeft of zal hebben – en iedereen die het geluk heeft zelf oud te worden. Om als oudere volwassene in goede gezondheid te blijven, is veel meer nodig dan wat medicatie en behandeling alleen te bieden hebben. Hieronder vind je de beste adviezen voor degenen die willen dat hun dierbaren zo comfortabel, onafhankelijk en levendig mogelijk oud worden.

Gebruik de nieuwste technologie 

Blijf op de hoogte van nieuwe technologieën die elk aspect van de zorg die je dierbare krijgt, kunnen verbeteren. Dit kunnen eenvoudige FaceTime-afspraken met de arts zijn, of geavanceerde veiligheidsbewakingssystemen die zijn aangesloten op een gecoördineerd zorgnetwerk. Vergeet je dierbare zich? Je kunt ze dan bijvoorbeeld online roulette aanraden. 

Houd de zorg thuis

Probeer zorgverleners te vinden die bereid zijn om zorg te verlenen aan je naaste buiten een ziekenhuisomgeving en thuis. Voor sommige zorgverleners betekent dit huisbezoeken, voor anderen telezorgafspraken. Bezoek dan dus deze casino website even niet maar gebruik Skype of Zoom zodat de senior kan bellen met bijvoorbeeld de huisarts.

Maak sociale inclusie mogelijk

Creëer kansen voor je geliefde om een ​​actieve rol te spelen in je gezin en in je gemeenschap. Isolatie kan een belangrijke oorzaak zijn van emotionele stress bij ouderen. Niemand wil eenzaam zijn, maar dit gebeurt helaas wel als de oudere niet onder de mensen komt. Zorg daarom voor sociale inclusie.

Regel de zorgverleners

Erken de uitdagingen die inherent zijn aan de zorg voor een dierbare in nood en maak gebruik van alle beschikbare middelen bij deze inspanningen. Dit kunnen online ondersteuningsnetwerken zijn, mogelijkheden om tijd door te brengen zonder je geliefde, of verjongende activiteiten om stress en spanning te verlichten.

Creëer een veilige omgeving

Zorg ervoor dat de omgeving waarin je dierbare leeft, hun onafhankelijkheid en autonomie aanmoedigt, het risico op letsel vermindert en aanvoelt als een gepersonaliseerde thuisomgeving. De kans is groot dat je daarom diverse zorghulpmiddelen moet kopen of huren voor de oudere. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat ze vallen en daardoor gewond raken.

Gebruik bewuste communicatie

Wees niet bang om met je dierbare een moeilijk gesprek te voeren over zorg rond het levenseinde. Maak gebruik van de tools en bronnen die online beschikbaar zijn om met je dierbare te praten over het soort behandeling dat zij krijgen en waar zij deze zouden willen ontvangen. Hierdoor blijft de oudere op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Coördineer de zorg

Probeer de diensten te coördineren tussen al degenen die voor je geliefde zorgen, zowel formeel als informeel. Dit betekent iedereen, van de huisarts tot de persoon die een keer per week mag komen om het huis schoon te maken. Zo weet je zeker dat je dierbare goed verzorgd wordt.

Maak de zorg persoonsgericht

Moedig je dierbare aan om zelf te beslissen over het soort zorg dat ze krijgen en wanneer en waar ze die willen ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *