Heb jij last van je benen en voeten? Deze drie tips helpen je daarbij!

Heb jij last van je benen en voeten? Deze drie tips helpen je daarbij! 

Met het ouder worden, komen een aantal herkenbare problemen. Je staat wat lastiger op en kampt af en toe met vervelende rugpijn. Vooral pijn in de benen en voeten is voor velen een bekende situatie. Dat komt vaak door een ophoping van vocht en een slechte bloedsomloop. Met compressiekousen, beweging, en eens in de zoveel tijd een massage, ga je een hoop last tegen. Lees snel verder en ontdek hoe je deze pijn vermindert! 

Compressiekousen en inlegzolen

Voor wie last heeft van vermoeide benen of dikke enkels zijn een aantal toevoegingen essentieel. Denk aan een compressiekous. Deze geeft meer druk bij de enkel dan in de kuiten. Zo verbeter je de bloedcirculatie in je benen en stroomt het beter terug naar het hart. Ook inlegzolen halen de druk weg op een bepaald punt van je voet. Zo wordt dit beter verdeeld en gaat het blessures tegen. Wist je dat je dit gemakkelijk online kan bestellen? Olfit heeft een groot aanbod aan steunkousen en inlegzolen die de last van je benen afhalen.

Stretchen en massage

Daarnaast gaat een massage een hoop pijn in de benen tegen. Dit bevordert de doorbloeding en haalt het overtollig vocht weg. Je kunt dit zelf doen door te beginnen bij je enkels. Dan werk je, met een lichte druk, omhoog naar je bovenbenen. Nog fijner is om een professional hiervoor in te schakelen. Vergeet niet ook goed te stretchen. Door het stretchen van je kuiten, hamstring en enkels kunnen deze spieren ontspannen. Dit helpt bij een goede doorbloeding en gaat een stijf gevoel tegen.

Beweging, maar ook rust

Tot slot, blijf je in beweging. Dit is erg belangrijk voor een goede bloedsomloop. Hiermee verminder je vermoeide benen en ga je een ophoping van vocht of bloed goed tegen. Een dagelijkse wandeling van dertig minuten kan al genoeg zijn. Wel is het van belang om genoeg rust te nemen. Leg je benen dus eens in de zoveel tijd omhoog. Zo wordt het overtollige vocht en bloed in je benen verspreid over je hele lichaam. Blijf daarnaast goed gehydrateerd zodat afvalstoffen gemakkelijk verwijderd worden. 

Zoals je ziet, ga je de pijn in je benen en voeten op een aantal manieren tegen. Haal compressiekousen en inlegzolen in huis. Deze verdelen de druk en gaan blessures tegen. Blijf goed in beweging, maar neem ook zeker rust. Wissel dat af met stretchoefeningen en verwen jezelf eens met een massage. Zo ga je een hoop pijn tegen. Is de pijn blijvend? Overweeg dan een bezoek aan een professional! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *