In dit artikel

Handbike: Een Handige Fiets aan de Rolstoel (2023)

In dit artikel

Heeft u al eens nagedacht over fietsen, maar voelt u zich beperkt door evenwichtsproblemen of een motorische beperking? Maak kennis met de handbike, een revolutionaire fiets die ik ontdekte tijdens mijn zoektocht naar toegankelijke en inclusieve manieren van transport.

In deze blog nemen we een diepe duik in de wereld van handbikes – van het kiezen van toegankelijke fietsroutes tot de beste modellen op de markt. Bent u klaar om een nieuwe manier van fietsen te ontdekken die geschikt is voor iedereen?.

Samenvatting

 • De handbike is een revolutionaire fiets die geschikt is voor mensen met evenwichtsproblemen of een motorische beperking.
 • Het plannen van een toegankelijke fietsroute kan gemakkelijk worden gedaan met de Fietsersbond Routeplanner en door het kiezen van doortraproutes.
 • Er zijn speciale routes en evenementen voor handbikers, zoals de Veluwezoomroute, het Drents-Friese Wold en de HandbikeBattle in Oostenrijk.
 • Populaire handbikes zijn onder andere de RGK Shark RS Handbike en de EMPULSE Attitude Aankoppelbike.

Hoe vind je een toegankelijke fietsroute?

– Plan je route met de Fietsersbond Routeplanner.

Plan je route met de Fietsersbond Routeplanner

Ik gebruik de Fietsersbond Routeplanner om mijn route te plannen. Hier zijn enkele stappen:

 1. Ik ga naar de website van de Fietsersbond.
 2. Dan kies ik het tabblad “Plan je route”.
 3. Ik vul mijn startpunt en eindpunt in.
 4. Ik selecteer “Toegankelijk” als mijn route type.
 5. De planner toont me een lijst van routes die passen bij mijn keuze.
 6. Ik bekijk de details van elke route voor ik een keuze maak.
 7. Ik kies de route die het beste past bij wat ik zoek.

Kies een doortraproute

Een doortraproute is een fietsroute die geschikt is voor handbikers. Het is belangrijk om een route te kiezen die goed begaanbaar is en weinig obstakels heeft. Hierbij kun je denken aan brede fietspaden en een vlak wegdek.

Op deze manier kun je als handbiker gemakkelijk en veilig fietsen zonder al te veel moeite. Het is fijn dat er speciale routes zijn die rekening houden met de behoeften van handbikers.

Zo kun je optimaal genieten van het fietsen en de omgeving verkennen. Houd bij het kiezen van een doortraproute ook rekening met de afstand en de moeilijkheidsgraad, zodat je een route kiest die bij jouw niveau past.

Routes van en voor handbikers

Ik wil graag met jullie delen over enkele routes die speciaal zijn ontworpen voor handbikers. Deze routes zijn toegankelijk en bieden een geweldige fietservaring voor iedereen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • De Veluwezoomroute: Deze route is perfect voor handbikers, met gladde paden en prachtige natuur om van te genieten.
 • Het Drents-Friese Wold: Dit natuurgebied heeft speciale routes voor handbikers, zodat je zonder problemen kunt genieten van de prachtige omgeving.
 • De HandbikeBattle in Oostenrijk: Dit is een unieke uitdaging waar handbikers kunnen deelnemen aan een bergbeklimming op hun handbike. Een geweldige manier om je grenzen te verleggen!
 • Het Heuvelland in Limburg: Dit gebied biedt diverse routes die geschikt zijn voor handbikers, met prachtige vergezichten en uitdagende heuvels.
 • Het Vechtdal in Overijssel: Hier kun je genieten van mooie fietsroutes langs de rivier de Vecht, speciaal aangepast voor handbikers.

Handbikes en aankoppelfietsen

Een handbike is een handig en veelzijdig vervoermiddel voor personen met een beperkte mobiliteit.

RGK Shark RS Handbike

De RGK Shark RS Handbike is een strakke en snelle handbike die geschikt is voor mensen met een motorische beperking. Het is een complete handbike met drie wielen, waardoor het stabiel en gemakkelijk te besturen is.

Met deze handbike kun je de pedalen voortbewegen met je armen en genieten van een sportieve fietstocht. Ook kun je de Shark RS handbike aanpassen aan jouw specifieke behoeften en wensen.

Het is een stijlvolle en functionele keuze voor iedereen die graag actief wil blijven ondanks beperkingen.

RGK Shark RT Handbike

De RGK Shark RT Handbike is een stijlvolle en snelle handbike die gericht is op sportieve prestaties. Met deze handbike kun je je armen gebruiken om de pedalen aan te drijven en de fiets te besturen.

Het is een mobiliteitshulpmiddel dat geschikt is voor mensen met een motorische beperking, inclusief personen met evenwichtsproblemen. De RGK Shark RT Handbike heeft een strak ontwerp en is van hoge kwaliteit.

Met deze handbike kun je genieten van de vrijheid en het plezier van fietsen, zelfs als je niet meer kunt trappen met je voeten. Het is een fantastische optie voor mensen die actief willen blijven en willen genieten van de voordelen van beweging en buiten zijn.

EMPULSE Attitude Aankoppelbike

De EMPULSE Attitude Aankoppelbike is een handige fiets die kan worden bevestigd aan een rolstoel. Met deze aankoppelbike kunnen mensen met een motorische beperking genieten van het plezier en de vrijheid van het fietsen.

De Attitude Aankoppelbike heeft elektrische ondersteuning, waardoor het fietsen gemakkelijker en minder belastend wordt. Het biedt ook stabiliteit en controle tijdens het rijden, zelfs op oneffen terrein.

Met de EMPULSE Attitude Aankoppelbike kunnen mensen met een rolstoel hun mobiliteit vergroten en de wereld op een nieuwe manier verkennen. Het is een geweldige optie voor mensen die graag willen fietsen, maar niet in staat zijn om dit op traditionele wijze te doen.

Meer over ‘Fietsen’

Wil je meer weten over specifieke aspecten van fietsen? Bekijk dan onze andere blogs:

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Handbike: Een Handige Fiets Voor Iedereen?

Handbike is een soort fiets die iedereen kan gebruiken. Het is vooral weggelegd voor mensen met beperkte mobiliteit. Het zijn sportieve fietsen die je kunt aankoppelen.

2. Kan ik een handbike huren voor mijn vakantie?

Ja, je kunt een Van Raam fiets huren voor jouw vakantie. Je kan ook kiezen uit duofietsen, driewielfietsen, tandems, en tricycles uit hun assortiment.

3. Waar kan ik een handbike kopen?

Je kunt een handbike kopen bij fietswinkels. Ze hebben ook allerlei fietsaccessoires om je fietservaring te verbeteren.

4. Ik heb problemen met mijn handbike, waar kan ik het laten repareren?

Je kunt naar een fietsenmaker gaan als je problemen hebt met je handbike. Zij kunnen je fiets repareren en onderhouden.

5. Bestaat er een gemeenschap voor mensen die handbikes gebruiken?

Ja, er is een fietsgemeenschap voor mensen die actief zijn in de fietswereld. Het gebruik van fietsen zoals de handbikes draagt bij aan de fietscultuur en het fietsverkeer in dagelijks leven.

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Handbike: Een Handige Fiets aan de Rolstoel (2023)

Laat een reactie achter