In dit artikel

Gezondheid Apps: Handige Tablet Apps voor Ouderen (2023)

In dit artikel

Het kan lastig zijn om als senior de juiste gezondheidsapps te vinden, vooral met de talrijke mogelijkheden die beschikbaar zijn. Ik begrijp het probleem, want ook ik heb me een weg gebaand door de digitale wirwar van apps en ontdekte dat er veel apps zijn die specifiek zijn ontwikkeld om senioren te helpen hun gezondheid te monitoren en hun zelfstandigheid te vergroten.

In dit artikel geef ik je een overzicht van handige gezondheidsapps voor ouderen om hun leven gemakkelijker en gezonder te maken. Ontdek welke apps jouw gezondheid kunnen verbeteren!

Kort samengevat:

Ik heb de SeniorenTAB SA8W verkozen tot de beste senioren tablet. De tablet heeft een eenvoudige menustructuur en is bovendien voorzien van WhatsApp, waardoor het mogelijk is om met elkaar in contact te blijven. Dankzij het extra grote lettertype, kunt u gemakkelijk berichten, de krant lezen of e mailen.

Samenvatting

  • Be My Eyes is een handige app voor ouderen die slecht zien. Met deze app kunnen ze hulp vragen aan mensen die goed kunnen zien en zo hun zelfstandigheid vergroten.
  • De EHBO – app is een nuttige tool voor ouderen om eerste hulp te verlenen in noodsituaties. Het biedt stapsgewijze instructies en informatie over verschillende noodgevallen.
  • Alzheimer Assistent is speciaal ontworpen voor ouderen met Alzheimer of dementie. Deze app ondersteunt hun geheugen en dagelijkse activiteiten, met functies zoals herinneringen en tips voor communicatie.
  • WhatsApp en Facebook Messenger zijn handige communicatie – apps voor ouderen om gemakkelijk te chatten, videobellen en in contact te blijven met vrienden en familie.

Nuttige Gezondheid Apps voor Ouderen

In dit deel van de blog wil ik enkele nuttige gezondheidsapps voor ouderen bespreken.

Be My Eyes

“Be My Eyes” is een fijne app voor ouderen. Deze app helpt ouderen die niet goed zien. Met “Be My Eyes” kan ik hulp vragen aan mensen die goed kunnen zien. Ze helpen mij dan door mij te vertellen wat zij zien op mijn telefoon.

Zo kan ik bijvoorbeeld hulp krijgen bij het lezen van een brief. Dus, met “Be My Eyes” voel ik me niet alleen als ik iets niet kan zien. Het is als het hebben van een paar extra ogen die mij helpen.

Ik vind het echt geweldig!

EHBO

Ik heb ontdekt dat er een handige EHBO-app beschikbaar is voor ouderen. Met deze app kunnen ouderen zelfstandig eerste hulp verlenen in noodsituaties. De app biedt nuttige informatie en stapsgewijze instructies om te reageren op verschillende noodgevallen, zoals brandwonden, snijwonden, insectenbeten en verslikking.

Het is een geweldige tool om zelfvertrouwen te vergroten en ouderen te helpen snel en effectief te handelen wanneer dat nodig is. Deze app is een waardevolle bron voor senioren die graag voorbereid willen zijn op noodsituaties.

Alzheimer Assistent

Alzheimer Assistent is een handige app die speciaal ontworpen is voor ouderen met Alzheimer of andere vormen van dementie. Met deze app kunnen zij hun geheugen en dagelijkse activiteiten ondersteunen.

De app biedt functies zoals het instellen van herinneringen voor medicatie, afspraken en andere taken. Daarnaast kunnen gebruikers ook foto’s toevoegen om belangrijke informatie te onthouden, bijvoorbeeld van mensen of plaatsen.

De app bevat ook tips en advies over communicatie en omgang met de ziekte. Alzheimer Assistent is een waardevol hulpmiddel dat ouderen helpt om zelfstandig te blijven en hun geheugen te ondersteunen.

Communicatie Apps voor Ouderen

– WhatsApp is een populaire communicatie-app voor ouderen, waarmee ze gemakkelijk kunnen chatten en videobellen met familie en vrienden.

– Facebook Messenger is een andere handige app waarmee ouderen berichten kunnen sturen en videogesprekken kunnen voeren met hun dierbaren.

WhatsApp

WhatsApp is een bekende communicatie-app die ook populair is onder ouderen. Het stelt senioren in staat om gemakkelijk te communiceren met hun vrienden en familie, zelfs als ze ver weg zijn.

Met WhatsApp kunnen ouderen berichten verzenden en ontvangen, foto’s delen, videochatten en groepsgesprekken voeren. Het is een handige manier om in contact te blijven en verbonden te blijven met dierbaren.

Ouderen kunnen ook gemakkelijk belangrijke informatie uitwisselen, zoals afspraken bij de dokter of updates over hun gezondheid. WhatsApp is eenvoudig te gebruiken en heeft een gebruiksvriendelijke interface, waardoor het een goede keuze is voor senioren die graag digitaal willen communiceren.

Facebook Messenger

Facebook Messenger is een communicatie-app die handig kan zijn voor ouderen. Met deze app kunnen ze gemakkelijk in contact blijven met vrienden en familie, zelfs als ze niet fysiek bij elkaar kunnen zijn.

Messenger maakt het mogelijk om tekstberichten, foto’s en video’s te delen. Het heeft ook de mogelijkheid om spraak- en videogesprekken te voeren, zodat ouderen hun geliefden kunnen zien en horen, zelfs als ze ver weg zijn.

Een ander handig kenmerk van Facebook Messenger is dat het ook groepsgesprekken ondersteunt. Ouderen kunnen een groep maken met hun familieleden of vrienden en gemakkelijk met iedereen tegelijk praten.

Dit kan erg handig zijn voor speciale gelegenheden of gewoon om in contact te blijven met meerdere mensen tegelijk.

Het mooie van Facebook Messenger is dat het eenvoudig te gebruiken is. Ouderen kunnen de app installeren op hun tablet of smartphone en zich aanmelden met hun Facebook-account. Van daaruit kunnen ze hun contacten bekijken en berichten sturen naar iedereen die ook Messenger heeft geïnstalleerd.

Meer over ‘Seniorentablet’

De digitale wereld kan voor senioren soms overweldigend zijn, maar met de juiste hulpmiddelen en kennis wordt het een stuk eenvoudiger en leuker. Zo kan het kiezen van de juiste tablet een groot verschil maken in het dagelijks gebruik. Benieuwd naar welke tablet keuze senioren vaak maken of welke tablet privacy tips senioren het meest waarderen? En welke apps voor senioren tablets het meest worden gebruikt? Lees dan verder en ontdek hoe senioren het beste uit hun tablets halen, welke internet op de tablet senioren het liefst gebruiken en de vele voordelen van tablets voor senioren.

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten hoe je als senior optimaal gebruik maakt van je tablet. Hiervoor zijn diverse tablet cursussen voor senioren beschikbaar. Naast het feit dat een tablet handig en leerzaam kan zijn, is het ook essentieel om te weten welke tablet accessoires voor senioren beschikbaar zijn voor extra gemak. Bovendien zijn er specifieke gezondheid apps op tablets voor ouderen, zodat men gezond en geïnformeerd blijft. Andere interessante mogelijkheden zijn onder andere video bellen op tablets senioren, tablet onderhoud senioren, ebooks lezen op tablets voor ouderen en de handige dagelijkse tablet tips senioren die het dagelijks gebruik vergemakkelijken.

Wist je dat creatine gebruik voor als je boven de 40 bent positief effect op je spiermassa kan hebben?

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn gezondheid apps voor ouderen?

Gezondheid apps zijn handige tablet apps voor ouderen. Ze zijn speciaal gemaakt om ouderen te helpen met hun gezondheid en welzijn.

2. Welke soorten tablet apps zijn nuttig voor ouderen?

Apps zoals MediSafe, stappenteller, Quingo, en Oscar Senior zijn goede voorbeelden. Ze helpen bij het bijhouden van locatie, bloeddruk, en andere gezondheidszorg items.

3. Zijn deze gezondheidszorg apps gemakkelijk te gebruiken?

Ja, deze mobiele apps voor senioren hebben gebruiksvriendelijkheid als prioriteit. Ook houden ze rekening met de zelfstandigheid van senioren.

4. Kunnen deze apps helpen met chronische aandoeningen?

Ja, er zijn apps voor ouderen met chronische aandoeningen. Ze helpen bij het beheren van de aandoening en houden de ouderen actief en fit.

5. Wat is het belang van digitale gezondheid en ehealth in de ouderenzorg?

Digitale gezondheid en ehealth spelen een grote rol in de ouderenzorg. Ze helpen bij het monitoren van de gezondheid en zorgen voor betere zorgtechnologieën.

» Referenties


1. Petrie, H. & Darzentas, J. S. (2017). Older People’s Use of Tablets and Smartphones: A Review of Research. International Conference on Universal Access in Human-Computer Interaction, UAHCI 2017: Universal Access in Human–Computer Interaction. Design and Development Approaches and Methods, pp 85–104.
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-58706-6_7

2. Vaportzis, E., Clausen, M. G., & Gow, A. J. (2017). Older Adults Perceptions of Technology and Barriers to Interacting with Tablet Computers: A Focus Group Study. Front. Psychol., 04 October 2017, Sec. Human-Media Interaction, Volume 8 – 2017.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2017.01687/full

» Referenties

Conclusie beste seniorentablet 2023 

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Gezondheid Apps: Handige Tablet Apps voor Ouderen (2023)

Laat een reactie achter