In dit artikel

Geluidsniveau van een Alarm Horloge: Wat is Ideaal? (2023)

In dit artikel

Het juiste geluidsniveau van een alarm horloge is belangrijk. Het moet luid genoeg zijn om de aandacht te trekken, maar niet schadelijk voor het gehoor. Een alarm met een geluidsniveau van 120 decibel kan veel lawaai maken.

Dit geluid kan goed zijn om hulp te alarmeren en slechte mensen weg te jagen. Maar dit geluid kan ook schadelijk zijn voor het gehoor.

Key Takeaway

Het beste alarm horloge van 2023 is Nederlandse Senioren Alarmering. Dit merk heeft een waterdicht horloge dat u ook buiten kunt gebruiken om veilig te blijven. Met de abonnementsvorm kunt u ook voor professionele opvolging kiezen.

Sommige alarm horloges hebben een trilfunctie. Deze functie kan mensen alarmeren zonder veel lawaai te maken. Andere horloges kunnen zowel trillen als geluid maken. Deze opties geven gebruikers de keuze over hoe ze gewaarschuwd willen worden.

Het beste alarm horloge is niet te stil en niet te luid. Het moet veilig zijn voor het gehoor en toch aandacht trekken als dat nodig is. Voor een alarm horloge is een geluidsniveau van niet meer dan 85 decibel het beste.

Dit niveau is genoeg om mensen te alarmeren zonder hun gehoor te beschadigen.

Functies van een Alarm Horloge

Een alarm horloge heeft verschillende functies, waaronder een 120 decibel-alarm, trilfunctie en de mogelijkheid om zowel geluid als trillingen te gebruiken.

120 decibel-alarm

Het alarm horloge maakt een heel hard geluid. Dit is 120 decibel. Dit geluid is zo hard dat het slechte mensen kan wegjagen. Het zorgt er ook voor dat andere mensen het horen. Ze weten dan dat er hulp nodig is.

Het lawaai is niet fijn om te horen, maar het hoort bij het horloge. Er is ook een stand waarbij het horloge trilt. Maar als het echt nodig is, gebruik je de stand met het harde geluid.

Trilfunctie

Het alarmhorloge voor ouderen heeft ook een handige trilfunctie. Dit betekent dat het horloge kan trillen om aandacht te trekken wanneer er een alarm afgaat. De trilfunctie is nuttig in situaties waarin het geluidsniveau beperkt moet blijven, zoals in een bibliotheek of tijdens een vergadering.

Het trillen van het horloge zorgt ervoor dat de drager op de hoogte wordt gebracht van een noodsituatie, zelfs als hij of zij het geluid niet kan horen. De combinatie van het geluidsalarm en de trilfunctie maakt het horloge veelzijdig en geschikt voor verschillende omgevingen.

Het biedt gebruikers een extra laag van zekerheid en hulp wanneer dat nodig is.

Geluid + tril

Het alarmhorloge voor ouderen heeft de functie om geluid te maken en te trillen als er een alarm wordt geactiveerd. Dit betekent dat het horloge een luid geluid kan laten horen, maar ook kan trillen om aandacht te trekken.

Dit is handig voor ouderen die moeite hebben met het horen van geluiden. Het trilalarm zorgt ervoor dat ze toch opgemerkt worden wanneer het geluid niet goed hoorbaar is. Zo kunnen ouderen snel hulp inschakelen in noodgevallen en zich veiliger voelen met het horloge om hun pols.

Aanbevolen Geluidsniveau voor een Alarm Horloge

Het aanbevolen geluidsniveau voor een alarm horloge is niet hoger dan 85 decibel, voldoende luid om aandacht te trekken, maar niet schadelijk voor het gehoor.

Niet hoger dan 85 decibel

Het geluidsniveau van een alarmhorloge moet niet hoger zijn dan 85 decibel. Dit is belangrijk om te voorkomen dat het gehoor beschadigd raakt. Het geluid moet luid genoeg zijn om aandacht te trekken, maar mag geen schade veroorzaken.

Voldoende luid om aandacht te trekken

Het geluid van een alarmhorloge moet voldoende luid zijn om aandacht te trekken, zodat mensen in de buurt het kunnen horen. Het is belangrijk dat het geluid niet te zacht is, anders kan het zijn doel missen.

Een ideaal geluidsniveau voor een alarmhorloge ligt rond de 85 decibel. Dit is luid genoeg om op te vallen, maar niet zo luid dat het schadelijk is voor het gehoor. Op deze manier kan het horloge effectief zijn als een waarschuwingssignaal in geval van nood.

Niet schadelijk voor het gehoor

Het geluidsniveau van een alarmhorloge moet niet schadelijk zijn voor het gehoor. Het is aanbevolen dat het geluidsniveau niet hoger is dan 85 decibel. Dit betekent dat het geluid luid genoeg moet zijn om aandacht te trekken, maar het mag geen blijvende schade aan het gehoor veroorzaken.

Het is belangrijk om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van gebruikers, vooral bij ouderen die mogelijk al gevoelig zijn voor gehoorverlies. Daarom is het belangrijk om een alarmhorloge te kiezen dat een ideaal geluidsniveau heeft dat niet schadelijk is voor het gehoor.

Meer over ‘Alarmhorloge’

Ben je benieuwd naar wat een alarm horloge precies is? Deze bijzondere horloges hebben een specifieke werking en kunnen eenvoudig worden ingesteld. De voordelen zijn talrijk, vooral als het gaat om modellen die zijn ontworpen voor specifieke doelgroepen, zoals kinderen en ouderen. Of wat dacht je van de horloges die helpen met medicijnherinneringen?

Het is eveneens belangrijk om de juiste alarmtijden in te stellen en te zorgen voor de geschikte batterijen. Wil je zeker zijn dat je horloge bestand is tegen een onverwachte plensbui? Er zijn ook waterdichte modellen beschikbaar. Elk model komt met een eigen handleiding. De meeste moderne alarmhorloges hebben zowel een trilfunctie als instelbare geluidsniveaus. Tot slot, om de levensduur te verlengen, is het essentieel om te weten hoe je het onderhoudt.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het ideale geluidsniveau van een alarm horloge?

Het ideale geluidsniveau van een alarm horloge is er een die het gehoor niet schaadt, maar wel hoorbaar is voor de drager. Gehoorbescherming is belangrijk!

2. Waar kan ik een horloge met alarmfunctie kopen?

U kunt een horloge met alarmfunctie en andere functies zoals GPS-tracking en valdetectie kopen bij uw dichtstbijzijnde Thuiszorgwinkel of Medipoint.

3. Is er een alarm horloge beschikbaar voor dames zonder abonnement?

Ja, er zijn dameshorloges met SOS-knop, valalarm en GPS-tracking functies beschikbaar zonder dat u een abonnement nodig heeft.

4. Zijn er waterbestendige alarmhorloges?

Ja, er zijn waterdichte ouderenhorloges met GPS- en noodhulpknop functies. Deze zijn ideaal voor gebruik in de regen of tijdens het handen wassen.

5. Kan ik het geluidsniveau van mijn alarmhorloge aanpassen om gehoorschade te voorkomen?

Ja, vele seniorenhorloges laten u het geluidsniveau aanpassen. Zo kunt u gehoorschade voorkomen en toch uw alarm goed horen.

» Referenties


1. Kristen De San Miguel, BSc, Gill Lewin, PhD, Elissa Burton, PhD, Peter Howat, PhD, Duncan Boldy, PhD, Christine Toye, PhD (Published online: 08 Dec 2017). Personal emergency alarms: do health outcomes differ for purchasers and nonpurchasers? Pages 164-177.
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01621424.2017.1373718

2. Elissa Burton, Gill Lewin (2016). Characteristics of older people who fall, cannot get up and call emergency services for help. Journal of the American Geriatrics Society, 64(1), 217–218.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26782883/

3. Kristen De San Miguel, Gill Lewin (2008). Personal emergency alarms: What impact do they have on older people’s lives? Australasian Journal on Ageing, 27(2), 103–105.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1741-6612.2008.00286.x

4. B. Heinbuchner, M. Hautzinger, C. Becker, K. Pfeiffer (2010). Satisfaction and use of personal emergency response systems. European Journal of Geriatrics, 43(4), 219–223.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20814795/

5. Subramaniam, S., Faisal, A. I., & Deen, M. J. (2022). Wearable Sensor Systems for Fall Risk Assessment: A Review. Frontiers in Digital Health, 4, 921506.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9329588/

6. Kristoffersson, A., & Lindén, M. (2022). A Systematic Review of Wearable Sensors for Monitoring Physical Activity. Sensors, 22(2), 573.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8778538/

» Referenties

Conclusie beste alarm horloge 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Geluidsniveau van een Alarm Horloge: Wat is Ideaal? (2023)

Laat een reactie achter