In dit artikel

Gehoorapparaat Kopen: Waar Moet Je Op Letten? (2023)

In dit artikel

Het is goed om je voor te bereiden voordat je een gehoorapparaat koopt. Je moet weten wat je nodig hebt en wilt. Denk na over het soort toestel dat je wilt. Er zijn veel soorten. Je hebt in-het-oor toestellen en achter-het-oor toestellen.

Ook is het goed om te weten hoe lang de batterij mee gaat. Sommige batterijen moet je vaak vervangen. Andere zijn oplaadbaar. Het is ook belangrijk te weten wanneer je een hoortoestel nodig hebt.

Dit merk je als je moeite hebt met horen. Als je vaak vraagt om iets te herhalen, dan heb je misschien een hoortoestel nodig. Je kan ook een test doen om dit zeker te weten. Het is goed om advies te vragen aan een audioloog bij het maken van jouw keuze.

Hij kan je helpen met het kiezen van het juiste toestel.

Belangrijke factoren om op te letten bij het kopen van een gehoorapparaat

Er zijn veel dingen om op te letten bij het kopen van een gehoorapparaat. Hier zijn een paar belangrijke punten:

 1. Kijk naar de selectiviteit van het hoorapparaat. Het moet specifieke geluiden kunnen versterken en sommige geluiden verminderen.
 2. Let op de levensduur van de batterij. Je moet weten hoe lang de batterij meegaat voordat je deze moet vervangen.
 3. Denk aan wanneer je een hoorapparaat nodig hebt. Als je moeite hebt met gesprekken volgen of vaak om herhaling vraagt, heb je misschien een hoorapparaat nodig.
 4. Probeer het hoorapparaat uit voor aankoop. Zo weet je of het apparaat aan jouw behoeften voldoet.
 5. Bedenk welk type hoorapparaat jij wilt en nodig hebt. Er zijn veel opties, zoals in-het-oor hoortoestellen of achter-het-oor hoortoestellen.
 6. Kijk naar de akoestiek van het hoorapparaat. Sommige apparaten versterken bepaalde frequenties beter dan andere.
 7. Vraag naar de prijs en mogelijke vergoedingen voor het gehoorapparaat dat je wil kopen.
 8. Ga voor advies naar een audioloog als je een gehoorapparaat zal kopen.
 9. Denk eraan dat elk oor anders is en dat jouw keuze kan afhangen van hoe jouw oor is gevormd.
 10. Vraag naar de service na aanschaf van het hoorapparaat. Het is goed om te weten waar je terecht kunt voor hulp na de aankoop.

Tips voor een succesvolle aankoop van een gehoorapparaat

 • Let goed op de selectiviteit van het gehoorapparaat. Moderne gehoorapparaten kunnen specifieke geluiden versterken en andere geluiden verminderen.
 • Controleer de levensduur van de batterij. Het is handig om te weten hoe lang de batterij meegaat voordat deze vervangen moet worden.
 • Let op tekenen dat je een gehoorapparaat nodig hebt, zoals moeite hebben om gesprekken te volgen of vaak vragen om herhaling.
 • Test het gehoorapparaat voordat je het koopt, zodat je kunt ervaren hoe het werkt en of het aan jouw behoeften voldoet.
 • Denk na over welk type gehoorapparaat je wilt, zoals in-het-oor of achter-het-oor.
 • Let op de akoestiek van het gehoorapparaat, omdat sommige beter zijn in bepaalde frequenties dan andere.
 • Kijk naar de prijs en mogelijke vergoedingen voor het gehoorapparaat.
 • Vraag advies aan een audicien bij het maken van je keuze en informeer naar vergoedingen en garanties.
 • Houd er rekening mee dat een gehoorapparaat persoonsgebonden is en dat de vorm van je oor en persoonlijke voorkeuren invloed kunnen hebben op welk apparaat het beste bij jou past.
 • Denk aan de service en nazorg die een audicien biedt. Het is fijn om te weten dat er altijd ondersteuning beschikbaar is na de aankoop.

Meer over ‘Zelfzorg hulpmiddelen’

In de wereld van de zelfzorg zijn er tal van producten die bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van mensen. Zo kan een goede littekencreme helpen bij het herstel van de huid, terwijl het beste gehoorapparaat ervoor zorgt dat u de wereld om u heen weer helder hoort. Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken, bijvoorbeeld tussen een oor thermometer of een digitale thermometer, en welke barrière creme het beste voor u is.

Voor mensen met een visuele beperking kan een vergrootglas een waardevol hulpmiddel zijn. Als de koude dagen aanbreken, kunnen elektrische kruiken en schoenendrogers comfort bieden. Daarnaast is het essentieel om je gezondheid in de gaten te houden met betrouwbare tools zoals de koortsthermometer, beste bloeddrukmeter en beste weegschaal, soehnle weegschaal. En voor de ouderen onder ons bieden de activiteiten voor ouderen vermaak en verbinding. Als u overweegt een nieuw hulpmiddel aan te schaffen, zoals een gehoorapparaat kopen of saturatiemeter kopen, dan bent u hier aan het juiste adres.

Veelgestelde Vragen

1. Wat moet ik weten voordat ik een gehoorapparaat koop?

Bij het kopen van een gehoorapparaat moet je op de prijs letten, merken vergelijken, en de mogelijkheid van vergoeding onderzoeken.

2. Hoe kan ik testen of een gehoorapparaat de juiste is voor mij?

Je kunt het gehoorapparaat thuis testen voor een periode van gewenning, om te zien of het je helpt bij gehoorproblemen en gehoorverlies.

3. Zijn er oplaadbare of wegwerp batterijen voor gehoorapparaten?

Ja, er zijn zowel oplaadbare als wegwerp batterijen beschikbaar voor gehoorapparaten. De keuze hangt af van je persoonlijke behoeften.

4. Welke hulp is er beschikbaar als ik problemen heb met mijn gehoorapparaat?

Er zijn verschillende soorten gehoorzorg beschikbaar, zoals adviezen over het gebruik van het auditief hulpmiddel en professionele hulp bij gehoorschade en gehoorrevalidatie.

5. Is een gehoortest nodig voordat ik een gehoorapparaat koop?

Ja! Een gehoortest helpt om de kwaliteit van jouw gehoor te meten. Deze informatie is nuttig bij de beslissing welk type en model gehoorapparaat geschikt is voor jou.

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Gehoorapparaat Kopen: Waar Moet Je Op Letten? (2023)

Laat een reactie achter