In dit artikel

Waarom Een Kussen met Geheugenschuim? (2023)

In dit artikel

Slaapt u ongemakkelijk en wordt u vaak wakker met nek- of rugpijn? U bent niet de enige, ik maakte dit vroeger ook mee en ontdekte dat de sleutel tot een comfortabele slaap ligt in het kiezen van het juiste kussen.

Dit artikel zal ingaan op de vele voordelen van een geheugenschuim kussen, die mij hebben geholpen mijn slaapkwaliteit te verbeteren. Wist u bijvoorbeeld dat geheugenschuim in de jaren ’60 werd ontwikkeld voor NASA-pilotenstoelen vanwege haar unieke drukverlagende eigenschappen? Lees verder om te ontdekken hoe een geheugenschuim kussen ook uw nachtrust kan verbeteren.

Kort samengevat:

Het beste hoofdkussen van 2023 is Guna. Dit merk heeft een hoofdkussen dat de wervels op hun plek houdt tijdens de slaap en wat je gratis mag uitproberen.

Samenvatting

 • Een kussen met geheugenschuim kan helpen om lichamelijke pijn te verminderen, zoals nekpijn. Het past zich aan jouw lichaam aan en biedt ondersteuning.
 • Het kussen is geschikt voor alle slaaphoudingen en kan de druk op je nek en schouders verminderen.
 • Geheugenschuim helpt je om een betere zit – en slaaphouding aan te nemen, waardoor rugklachten kunnen verminderen en je comfortabeler kunt zitten en slapen.
 • Er zijn verschillende soorten kussens met geheugenschuim beschikbaar, zoals ergonomische kussens, contourkussens en drukverlagende kussens. Kies er een die past bij jouw behoeften en slaaphouding.

Voordelen van een kussen met geheugenschuim

Een kussen met geheugenschuim heeft verschillende voordelen, zoals het verminderen van lichamelijke pijn, het geschikt zijn voor elk persoon en het verbeteren van de zit- en slaaphouding.

Vermindert lichamelijke pijn

Een kussen met geheugenschuim vermindert lichamelijke pijn. Het past zich aan jouw lichaam aan. Dit betekent dat het om je nek buigt als je gaat liggen. Zo helpt het om nekklachten te voorkomen.

Ook, als je al nekklachten hebt, kan dit kussen zorgen voor minder pijn. Het is niet zoals normale kussens. Normale kussens veranderen niet van vorm als jij er op ligt. Een kussen met geheugenschuim doet dat wel.

Het blijft niet hard maar wordt zacht als jij er op ligt. Dit maakt het een goede keuze voor mensen met nekklachten of andere pijnen in hun lichaam.

Geschikt voor elk persoon

Een kussen met geheugenschuim is geschikt voor elk persoon. Het past zich aan de vorm van je lichaam aan, ongeacht je slaaphouding. Of je nu op je zij, rug of buik slaapt, het kussen zorgt voor ondersteuning en comfort.

Daarnaast is het kussen ideaal voor mensen met nekklachten, omdat het de druk op je nek en schouders verlicht. Het geheugenschuim past zich ook aan jouw persoonlijke voorkeur aan, waardoor je altijd de juiste ondersteuning krijgt.

Dus of je nu een stevigere of zachtere ondergrond wilt, een kussen met geheugenschuim is geschikt voor iedereen.

Verbeterde zit- en slaaphouding

Een kussen met geheugenschuim kan je helpen om een betere zit- en slaaphouding te hebben. Het geheugenschuim past zich aan de contouren van je lichaam aan, waardoor het je nek, schouders en rug op de juiste manier ondersteunt.

Dit zorgt ervoor dat je ruggengraat in een rechte en natuurlijke positie blijft. Een goede slaaphouding kan rugklachten verminderen en bijdragen aan een goede nachtrust. Ook bij het zitten kan een kussen met geheugenschuim je helpen om een ergonomische houding aan te nemen, waardoor je comfortabeler zit en minder last hebt van pijn.

Dus, of je nu wilt genieten van een goede nachtrust of comfortabel wilt zitten, een kussen met geheugenschuim kan helpen om je zit- en slaaphouding te verbeteren.

Soorten kussens met geheugenschuim

Er zijn verschillende soorten kussens met geheugenschuim waar je uit kunt kiezen:

 • Ergonomische kussens: Deze kussens zijn speciaal ontworpen om de drukpunten te ondersteunen en de hoogte aan te passen aan jouw behoeften.
 • Contourkussens: Deze kussens hebben een speciale vorm die je hoofd, nek en schouders ondersteunt en helpt bij het behouden van een rechte en natuurlijke positie van je ruggenwervels.
 • Drukverlagende kussens: Deze kussens verminderen de druk op je nek en schouders en zorgen voor een comfortabele slaapomgeving.

Meer over ‘Hoofdkussen’

Een goed hoofdkussen is cruciaal voor een gezonde slaap. Er zijn verschillende soorten hoofdkussens, elk met hun unieke eigenschappen en voordelen. Het juiste hoofdkussen kiezen is essentieel voor je nek- en ruggengraat. Zo bieden orthopedische hoofdkussens ondersteuning waar het nodig is en kunnen ze helpen om nekklachten te voorkomen.

Je slaaphouding speelt een grote rol in de kussenkeuze. Het is belangrijk om een kussen te vinden dat past bij je slaaphouding voor de beste nekgeschiktheid. Daarnaast is er een verschil tussen donzen en synthetische kussens. De frequentie waarmee je je hoofdkussen vervangt, de tips voor het kiezen van het juiste kussen bij nekpijn en de hardheid van het kussen zijn allemaal factoren om rekening mee te houden. Verder kan de invloed van slaaphouding op hoofdkussens niet worden onderschat, net zoals de relatie tussen duur en kwaliteit van een hoofdkussen. Speciale overwegingen zijn nodig voor kinderhoofdkussens vanwege veiligheidsoverwegingen. Tot slot bieden geheugenschuim kussens een unieke reeks voordelen die ze onderscheiden van andere kussentypes.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een kussen met geheugenschuim?

Een kussen met geheugenschuim, of een traagschuimhoofdkussen, is een soort ergonomisch kussen dat de stevigheid van je matras aanvult om de kwaliteit van je slaap te verbeteren.

2. Wat zijn de voordelen van een kussen met geheugenschuim?

Het heeft drukverlagende eigenschappen die helpen bij het ondersteunen van je hoofd en houden je ruggenwervels in een rechte en natuurlijke positie. Dit verbetert de drukverdeling en vermindert drukpunten.

3. Is een kussen met geheugenschuim beter dan een donzen kussen?

Een traagschuimhoofdkussen geeft betere ondersteuning dan een donzen kussen vanwege zijn drukverlagende eigenschappen. Het past zich aan de hoogte en vorm van je hoofd voor betere ondersteuning.

4. Hoe weet ik de juiste stevigheid van mijn matras voor een kussen met geheugenschuim?

De juiste stevigheid van je matras hangt af van je slaapgewoonten. Een ergonomisch kussen met geheugenschuim past zich aan je lichaam aan om je te helpen comfortabel te slapen.

5. Wat zijn de drukverlagende eigenschappen van een kussen met geheugenschuim?

De drukverlagende eigenschappen van het traagschuimkussen zorgen voor een gelijke verdeling van de druk. Dit helpt om pijn te verminderen en zorgt voor een betere nachtrust.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste hoofdkussen 2023

 • Beste hoofdkussen – Guna
 • Beste hoofdkussen nekrol – Perfect Pillow
 • Beste ergo kussen – Guna
 • Beste hoofdkussen rugslaper – Arteni
 • Beste hoofdkussen zijslaper – Guna
 • Beste hoofdkussen buikslaper – Emma
Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Waarom Een Kussen met Geheugenschuim? (2023)

Laat een reactie achter