Gebruikte Rolstoel Kopen? Hier Moet Je Op Letten (2023)

Het kopen van een gebruikte rolstoel kan een uitdaging zijn. Ik weet dit omdat ik zelf ooit in dezelfde positie verkeerde; er zijn vele factoren waar je rekening mee moet houden bij de aankoop.

In dit artikel deel ik mijn uitgebreide onderzoek en ervaring om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Ga mee op deze informatieve reis die je leven gemakkelijker kan maken.

Key Takeaway

De beste rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

  • Bij het kopen van een gebruikte rolstoel moet je letten op de zithoogte, zitbreedte, zitdiepte, opvouwbaarheid, lichtgewicht, been- en armsteunen, handvatten, wielen en remmen.
  • Een opvouwbare rolstoel is handig voor gemakkelijk transport en opbergen wanneer niet in gebruik.
  • Een lichtgewicht rolstoel is handig om vermoeidheid te verminderen bij het duwen of voortbewegen van de stoel.
  • Bij een Thuiszorgwinkel kun je een gebruikte rolstoel van goede kwaliteit krijgen met garantie voor een lagere prijs.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gebruikte rolstoel?

Bij het kopen van een gebruikte rolstoel moet je letten op de zithoogte, zitbreedte, zitdiepte, opvouwbaarheid, lichtgewicht, been- en armsteunen, handvatten, wielen en remmen.

Zithoogte

Zithoogte is een belangrijk punt om op te letten bij het kopen van een gebruikte rolstoel. Het moet juist zijn voor comfort en veiligheid. Een te hoge zit kan klachten geven aan je voeten en benen.

Een te lage zit kan je rug pijn doen. Jij moet goed met je voeten bij de grond kunnen. Ook moet er genoeg ruimte tussen je knieën en de stoel zijn. Let dus goed op de zithoogte als je een rolstoel gaat kopen.

Zitbreedte

Bij het kopen van een gebruikte rolstoel is de zitbreedte een belangrijke eigenschap om op te letten. De zitbreedte bepaalt hoeveel ruimte er is voor de persoon die in de rolstoel zit.

Het is belangrijk dat de rolstoel breed genoeg is, zodat de persoon comfortabel kan zitten en voldoende bewegingsvrijheid heeft. Te smalle zitbreedte kan ongemak veroorzaken en kan zelfs leiden tot drukplekken en wonden.

Daarom is het belangrijk om de juiste zitbreedte te kiezen, afhankelijk van de breedte van de persoon die de rolstoel zal gebruiken. Een rolstoel met verstelbare armleuningen kan handig zijn om de zitbreedte aan te passen aan de behoeften van de persoon.

Zitdiepte

De zitdiepte van een rolstoel is belangrijk om op te letten bij de aanschaf. Dit verwijst naar de afstand tussen de voorkant van de zitting en de achterkant van de zitting. Het is belangrijk dat de zitdiepte goed past bij de persoon die de rolstoel gebruikt, zodat er voldoende ruimte is voor comfort en ondersteuning.

Te korte zitdiepte kan leiden tot ongemak en drukplekken, terwijl een te lange zitdiepte ervoor kan zorgen dat de persoon niet genoeg steun krijgt. Het is dus belangrijk om de juiste zitdiepte te kiezen op basis van de individuele behoeften en afmetingen.

Opvouwbaarheid

Het is belangrijk om bij het kopen van een gebruikte rolstoel te letten op de opvouwbaarheid ervan. Een opvouwbare rolstoel is handig omdat je deze gemakkelijk kunt inklappen en meenemen.

Dit is vooral handig als je vaak reist of de rolstoel wilt kunnen opbergen wanneer je hem niet gebruikt. Let bij het kiezen van een opvouwbare rolstoel op de grootte en het gewicht wanneer hij is ingeklapt, zodat je zeker weet dat hij in je auto past of makkelijk te tillen is.

Lichtgewicht

Een belangrijk kenmerk om op te letten bij het kopen van een gebruikte rolstoel is het gewicht. Het is handig om een lichtgewicht rolstoel te kiezen, omdat deze gemakkelijker te verplaatsen is.

Een lichtgewicht rolstoel kan handig zijn voor mensen die vaak onderweg zijn en de rolstoel moeten meenemen. Ze zijn meestal gemaakt van materialen zoals aluminium of titanium, die duurzaam en toch licht zijn.

Een lichtgewicht rolstoel kan ook helpen bij het verminderen van vermoeidheid bij het duwen of voortbewegen van de stoel. Dus bij het kopen van een gebruikte rolstoel, is het belangrijk om te kijken naar de eigenschappen en materialen die worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de rolstoel lichtgewicht is.

Been- en armsteunen

Bij het kopen van een gebruikte rolstoel is het belangrijk om ook te letten op de been- en armsteunen. Deze onderdelen spelen een cruciale rol in het comfort en de veiligheid van de gebruiker.

Voor mensen die hun benen niet goed kunnen bewegen, zijn beensteunen essentieel om de benen te ondersteunen en te voorkomen dat ze naar beneden glijden. Het is belangrijk om te controleren of de beensteunen verstelbaar zijn, zodat ze kunnen worden aangepast aan de lengte van de persoon.

Daarnaast moeten ze ook gemakkelijk kunnen worden vastgezet om stabiliteit te bieden tijdens het zitten. Wat betreft de armsteunen, deze moeten op de juiste hoogte worden ingesteld om het comfort van de armen en schouders te garanderen.

Handvatten

Bij het kopen van een gebruikte rolstoel is het belangrijk om ook te letten op de handvatten. De handvatten van de rolstoel moeten comfortabel zijn en een stevige grip bieden. Dit is vooral belangrijk voor degene die de rolstoel duwt.

Het is handig als de handvatten verstelbaar zijn, zodat ze op de juiste hoogte kunnen worden afgesteld. Sommige rolstoelen hebben ergonomische handvatten die extra ondersteuning bieden en de druk op de handen verminderen.

Let bij het kopen van een gebruikte rolstoel dus ook op de kwaliteit en eigenschappen van de handvatten.

Wielen

Bij het kopen van een gebruikte rolstoel is het belangrijk om op de wielen te letten. De wielen van de rolstoel moeten van goede kwaliteit zijn en soepel kunnen draaien. Dit zorgt voor een comfortabele rit en gemakkelijke manoeuvreerbaarheid.

Het is ook belangrijk om te kijken naar het type wielen dat de rolstoel heeft. Sommige rolstoelen hebben grote achterwielen, wat handig kan zijn voor gebruik buitenshuis of op oneffen terrein.

Andere rolstoelen hebben kleinere wielen, wat handig kan zijn voor gebruik binnenshuis of in kleine ruimtes. Het is ook goed om te controleren of de wielen gemakkelijk kunnen worden vergrendeld om te voorkomen dat de rolstoel wegrolt.

Remmen

Bij het kopen van een gebruikte rolstoel moet je ook letten op de remmen. De remmen moeten goed werken en gemakkelijk te bedienen zijn. Dit zorgt ervoor dat de rolstoel veilig kan worden vastgezet en voorkomt dat deze ongewenst gaat rollen.

Het is belangrijk om te controleren of de remmen goed werken voordat je de rolstoel aanschaft. Zo weet je zeker dat je veilig kunt stoppen en parkeren wanneer dat nodig is.

Verschillende soorten rolstoelen

Bij het kopen van een gebruikte rolstoel zijn er verschillende soorten waar je op moet letten, zoals:

  • Ecotec rolstoel: Ideaal voor incidenteel gebruik omdat deze inklapbaar is.
  • Lichtgewicht rolstoel van titanium: Handig voor gemakkelijk transport.
  • Kleine opvouwbare rolstoel: Goed voor gebruik binnenshuis.

Voordelen van het kopen van een gebruikte rolstoel bij een Thuiszorgwinkel

Bij het kopen van een gebruikte rolstoel bij een Thuiszorgwinkel zijn er verschillende voordelen. Ten eerste kun je rekenen op goede kwaliteit en betrouwbaarheid. De Thuiszorgwinkel zorgt ervoor dat de rolstoelen goed worden nagekeken voordat ze worden verkocht, dus je weet dat je een degelijk product krijgt.

Daarnaast biedt een Thuiszorgwinkel vaak garantie op de gebruikte rolstoelen, wat extra gemoedsrust geeft.

Een ander voordeel is dat de prijs vaak lager is dan wanneer je een nieuwe rolstoel koopt. Dit kan vooral handig zijn als je een beperkt budget hebt of als je de rolstoel maar tijdelijk nodig hebt.

Ook kun je bij een Thuiszorgwinkel vaak advies krijgen van professionals die weten welke rolstoel het beste past bij jouw specifieke behoeften. Ze kunnen je helpen bij het vinden van de juiste maat en eigenschappen die passen bij jouw gezondheidssituatie en woonsituatie.

Kortom, het kopen van een gebruikte rolstoel bij een Thuiszorgwinkel biedt diverse voordelen zoals goede kwaliteit, garantie, lagere prijs en professioneel advies. Het is een verstandige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare rolstoel die past bij hun behoeften.

Conclusie

Bij het kopen van een gebruikte rolstoel zijn er veel dingen waar je op moet letten, zoals de zithoogte, zitbreedte en opvouwbaarheid. Het is belangrijk om te kijken naar je gezondheidssituatie en woonsituatie om de juiste rolstoel te kiezen.

Bij Thuiszorgwinkelxl.nl krijg je goed advies en heb je 2 jaar garantie. Dus voordat je een gebruikte rolstoel koopt, zorg ervoor dat je alle nodige eigenschappen bekijkt en het beste advies krijgt.

Meer over ‘rolstoel’

Wanneer het leven je in een rolstoel plaatst, zijn er veel dingen om te overwegen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om je ervaring comfortabeler en functioneler te maken. Bijvoorbeeld, als je op zoek bent naar iets flexibels en lichtgewicht, is een eloflex rolstoel misschien wel de juiste keuze voor jou. Budget geen probleem? Er zijn mogelijkheden voor gratis rolstoel ophalen, of je kunt zoeken naar een gebruikte rolstoel.

Als je de specificaties in detail wilt bekijken, kan informatie over de afmeting rolstoel en de draaicirkel rolstoel nuttig zijn. Deze details zijn vooral belangrijk als je van plan bent om binnenshuis te manoeuvreren of om in een specifiek voertuig te passen.

Voor extra comfort kun je ook kiezen voor accessoires zoals een rolstoel deken of een voetenzak rolstoel. Sommige mensen geven de voorkeur aan een kuip rolstoel voor meer ondersteuning en een ergonomische zitpositie.

Als je een beetje extra flair wilt toevoegen, is er altijd de optie om je rolstoel te pimpen. Of misschien ben je geïnteresseerd in specifieke merken zoals rgk rolstoel of tns rolstoel.

Als je lange afstanden moet afleggen, zijn er elektrische opties beschikbaar, zoals smoov rolstoel en e-drive rolstoel. Deze kunnen worden aangedreven door een hulpmotor rolstoel voor extra gemak.

Misschien ben je niet zeker of je een rolstoel wilt kopen en zou je er liever een willen huren. Als kopen wel in je plannen past, is het goed om te weten dat er ook goedkope rolstoelen beschikbaar zijn, naast de traditionele rolstoel kopen opties.

Geïnteresseerd in een avontuur buiten? Een rolstoelfiets kan een spannende toevoeging zijn. En voor nog meer toegankelijkheid kan een oprijplaat rolstoel helpen om obstakels te overwinnen.

Van het dagelijks leven tot speciale gelegenheden, het kiezen van de juiste rolstoel en accessoires kan je mobiliteit en comfort aanzienlijk verbeteren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Gebruikte Rolstoel Kopen? Hier Moet Je Op Letten.”?

“Gebruikte Rolstoel Kopen? Hier Moet Je Op Letten.” is een gids met tips voor het kopen van een tweedehands rolstoel.

2. Wat zijn enkele tips voor het kopen van een gebruikte rolstoel?

Enkele tips zijn om te kijken of de rolstoel de juiste maat heeft, of deze inklapbaar is voor extra ruimte, en of deze lichtgewicht is voor gemakkelijk vervoer.

3. Kan ik een opvouwbare of elektrische rolstoel online kopen?

Ja, je kunt zowel een opvouwbare als een elektrische rolstoel online kopen, evenals een kinderrolstoel of duwrolstoel.

4. Waar moet ik aan denken bij het kopen van een tweedehands rolstoel?

Bij het kopen van een tweedehands rolstoel moet je letten op de maat, of deze inklapbaar is, of het een lichtgewicht model is, en de algemene staat van de rolstoel.

5. Kun je me advies geven als ik goedkoop een tweedehands rolstoel wil kopen?

Ja, je kunt kijken naar aanbiedingen voor het kopen van rolstoelen, maar let ook op de kwaliteit van de rolstoel en of deze past bij jouw behoeften.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste rolstoel 2023

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *