In dit artikel

Gebruik van een AD Matras bij Verschillende Aandoeningen (2023)

In dit artikel

Het AD matras is een topkeuze voor mensen die vaak in bed liggen. Het helpt bij het voorkomen van doorligwonden. Als je veel pijn hebt door ziekten zoals artritis, rugpijn, en nekpijn, dan is dit matras een goede keuze.

Het matras is ook goed voor mensen met andere chronische pijnen.

Het gebruik van dit matras gaat verder dan alleen comfort. De AD Matras High Care, bijvoorbeeld, gebruikt 19 luchtcellen om druk te wisselen. Dit helpt bij het voorkomen van doorligwonden bij bedlegerige patiënten.

Ook mensen met botmetastasen kunnen er baat bij hebben. En dat is niet alles: er zijn veel extra’s die je kunt kopen om het nog beter te maken!

Key Takeaway

Volgens mijn test is het Nagomi Decubitus Matras het beste AD matras van dit moment. Dit matras bestaat uit een wisseldruksysteem. Ik heb gezien  de lichaamsdruk van de patiënt perfect wordt verdeeld over het anti decubitus matras. Dit maakt dat in bed liggen comfortabel en pijnloos wordt.

Wat is een AD Matras?

Een AD matras is een drukverlagend matras dat speciaal is ontworpen voor mensen met mobiliteitsproblemen en helpt bij het voorkomen van doorligwonden.

Drukverlagend

Een AD matras is drukverlagend. Het zorgt ervoor dat de druk op je lichaam minder wordt als je lang in bed ligt. Dit is erg belangrijk voor mensen die veel tijd in bed doorbrengen.

Met dit matras hebben ze minder kans op doorligwonden. Het matras doet dit door zich aan te passen aan het lichaam. Het helpt ook om pijn in de rug en nek te verlichten. Mensen met artritis of andere soorten chronische pijn vinden dit matras vaak fijn.

Geschikt voor mensen met mobiliteitsproblemen

Een AD Matras is uitermate geschikt voor mensen met mobiliteitsproblemen. Dit type matras is speciaal ontworpen om druk te verlichten en het risico op doorligwonden te verminderen.

Mensen die moeite hebben met bewegen kunnen hier baat bij hebben omdat het matras goede ondersteuning biedt en comfortabel is. Daarnaast kan een AD Matras ook helpen bij het verminderen van rugpijn, nekpijn, artritis en andere vormen van chronische pijn.

Het is belangrijk om te investeren in een kwalitatief hoogwaardig AD Matras dat duurzaam kan worden ingezet, zodat mensen met mobiliteitsproblemen optimaal kunnen genieten van comfort en gemak.

Helpt bij het voorkomen van doorligwonden

Een AD matras helpt bij het voorkomen van doorligwonden. Doorligwonden kunnen ontstaan wanneer iemand langdurig op bed ligt en constant druk uitoefent op bepaalde delen van het lichaam.

Een AD matras is speciaal ontworpen om druk te verlichten en de druk gelijkmatig over het hele lichaam te verdelen. Dit vermindert de kans op doorligwonden aanzienlijk. Het matras zorgt voor een betere bloedcirculatie en zorgt ervoor dat er geen constante druk op één plek wordt uitgeoefend.

Toepassingen van een AD Matras

Een AD matras kan worden toegepast bij verschillende aandoeningen, zoals decubitus, reumatische aandoeningen en neurologische aandoeningen.

Bij decubitus

Decubitus is een aandoening waarbij doorligwonden ontstaan bij mensen die langdurig op bed moeten liggen. Een AD matras kan helpen om decubitus te voorkomen. Dit speciale matras is ontworpen om de druk te verlagen en biedt goede ondersteuning.

Het gebruik van een AD matras bij decubitus kan de kans op doorligwonden verminderen.

Bij reumatische aandoeningen

Bij reumatische aandoeningen kan het gebruik van een AD-matras de pijn verlichten en het comfort verhogen. Reumatische aandoeningen, zoals artritis, kunnen gepaard gaan met chronische pijn en stijfheid in de gewrichten.

Een AD-matras biedt drukverlaging en goede ondersteuning, waardoor de pijn kan verminderen. Het matras kan ook helpen bij het voorkomen van doorligwonden, aangezien mensen met reumatische aandoeningen vaak langdurig in bed moeten liggen.

Het alternerende systeem van een AD-matras zorgt voor variaties in druk, waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de kans op doorligwonden wordt verkleind.

Bij neurologische aandoeningen

Bij neurologische aandoeningen kan het gebruik van een AD matras nuttig zijn. Deze matrassen zijn drukverlagend en kunnen helpen bij het voorkomen van doorligwonden. Ze bieden ook goede ondersteuning voor mensen met mobiliteitsproblemen.

Daarnaast kunnen anti-decubitus matrassen verlichting bieden bij rugpijn, nekpijn en andere chronische pijn die geassocieerd worden met neurologische aandoeningen. Ze kunnen ook worden gebruikt in combinatie met andere behandelingsmethoden om het comfort en de zorg van de patiënt te verbeteren.

Meer over ‘AD matrassen’

De wereld van AD matrassen is breed en essentieel, vooral voor degenen die het meest kwetsbaar zijn voor decubitus. Als je je afvraagt wat is een ad matras of hoe werkt een anti-decubitus matras, dan ben je hier op de juiste plek. Ze zijn ontworpen met vele voordelen, te beginnen met de voordelen van een ad matras. Met verschillende soorten ad matrassen op de markt, is het belangrijk om te weten hoe je voor ze moet zorgen. Het onderhoud van een ad matras is essentieel, net als het begrijpen van de relatie tussen ad matras en huidverzorging.

Natuurlijk is hygiëne van het grootste belang, en je moet weten hoe een ad matras te reinigen. Naast de medische voordelen, is het ook belangrijk om te kijken naar het ad matras en comfort en hoe het kan bijdragen aan een betere ad matras en slaap ervaring. Dit type matras is niet alleen geschikt voor decubituspreventie, maar ook voor het gebruik van een ad matras bij verschillende aandoeningen. Hoewel ze van cruciaal belang zijn, zijn er ook alternatieven voor ad matrassen. Last but not least, het is essentieel te begrijpen waarom een ad matras belangrijk is voor ouderen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het gebruik van een AD matras bij verschillende aandoeningen?

Een AD matras wordt gebruikt bij mensen die langdurig op bed liggen en een verhoogde kans hebben op decubitus.

2. Hoe kan ik een AD matras duurzaam inzetten?

Voor duurzaam gebruik van een AD matras, is het belangrijk om de juiste wisselhouding aan te houden en de pomp goed in te stellen.

3. Kan ik een AD matras lenen?

Ja, bij Medipoint kun je een AD matras lenen als je een hoge decubitusscore hebt of in een hoge categorie van decubitus zit.

4. Zijn er nadelen aan het gebruik van een AD matras?

Er kunnen nadelen zijn aan het gebruik van een AD matras, zoals geluid van de pomp, maar deze zijn meestal klein vergeleken met de voordelen.

» Referenties

1. A Jonsson, M Lindén, M Lindgren, L-A Malmqvist, Y Bäcklund. (2005). Evaluation of antidecubitus mattresses. Med Biol Eng Comput, 43(5), 541-7.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16411624/

2. Mastrangelo D., Farina E., Gallicchio V., De Anna D., Bresadola F. (2010). Observational study of the use of antidecubitus mattress covers in the prevention and care of pressure ulcers. Acta Vulnologica, 8(2), 87-92.
https://www.minervamedica.it/en/journals/acta-vulnologica/article.php?cod=R45Y2010N02A0087

3. NHG-werkgroep: Wiersma Tj. (2015). Decubitus. NHG-STANDAARD KNR nummer M70.
https://richtlijnen.nhg.org/standaarden/decubitus

4. N Cullum, J Deeks, T A Sheldon, F Song, A W Fletcher. (2000). Beds, mattresses and cushions for pressure sore prevention and treatment. Cochrane Database Syst Rev, CD001735.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10796662/

5. N Cullum, E A Nelson, K Flemming, T Sheldon. (2001). Systematic reviews of wound care management: (5) beds; (6) compression; (7) laser therapy, therapeutic ultrasound, electrotherapy and electromagnetic therapy. Health Technol Assess, 5(9), 1-221.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11368833/

6. Elizabeth McInnes, Sally Em Bell-Syer, Jo C Dumville, Rosa Legood, Nicky A Cullum. (2008). Support surfaces for pressure ulcer prevention. Cochrane Database Syst Rev, CD001735.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18843621/

» Referenties

Conclusie beste anti decubitus matras 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Gebruik van een AD Matras bij Verschillende Aandoeningen (2023)

Laat een reactie achter