In dit artikel

Tablets en Foto’s: Hoe Beheer je Foto’s voor Senioren (2023)

In dit artikel

Bent u een senior die worstelt met het beheren van uw foto’s op uw tablet of smartphone? U bent niet alleen, ik heb dit probleem ook ondervonden en heb besloten om een oplossing te vinden.

SeniorenTAB heeft meer dan 5 jaar ervaring uitgewisseld met digitaal vaardige senioren en hieruit blijkt dat leren hoe foto’s te bewerken, ordenen en delen op een tablet een enorme uitdaging kan zijn.

Deze blog zal u door de stappen leiden om dit eenvoudiger en plezieriger te maken. Lees verder en ontdek de wereld van digitale fotografie op uw vingertoppen!

Kort samengevat:

Ik heb de SeniorenTAB SA8W verkozen tot de beste senioren tablet. De tablet heeft een eenvoudige menustructuur en is bovendien voorzien van WhatsApp, waardoor het mogelijk is om met elkaar in contact te blijven. Dankzij het extra grote lettertype, kunt u gemakkelijk berichten, de krant lezen of e mailen.

Samenvatting

 • Senioren kunnen foto’s op een tablet gemakkelijk beheren door ze te ordenen, bewerken, delen en afdrukken.
 • Voor het ordenen en organiseren van foto’s op een tablet kunnen senioren een goede fotoapp zoals Google Foto’s gebruiken, mappen maken en een backup maken.
 • Senioren kunnen foto’s bewerken en verbeteren met behulp van apps zoals Photoshop Express of Snapseed, om kleuren aan te passen, filters toe te voegen en rode ogen te verwijderen.
 • Het delen en afdrukken van foto’s op een tablet is mogelijk via berichten, e-mail, sociale media-apps en online fotoservices.

Hoe foto’s te beheren op een tablet voor senioren

Foto’s beheren op een tablet voor senioren kan gemakkelijk zijn door ze te ordenen en organiseren, ze te bewerken en verbeteren, en ze te delen en afdrukken.

Foto’s ordenen en organiseren

Ik weet hoe het is om veel foto’s op je tablet te hebben. Het kan soms lastig zijn om ze te ordenen en te organiseren, vooral voor senioren. Hier zijn eenvoudige stappen om dit te doen:

 1. Kies een goede fotoapp. Een app zoals Google Foto’s is goed voor het beheren van foto’s.
 2. Doe alles stap voor stap. Begin met het verzamelen van al je foto’s in de app.
 3. Gebruik mappen om foto’s te ordenen. Je kunt mappen maken voor familie, reizen of verjaardagen.
 4. Zet de datum aan op je digitale camera of tablet. Zo weet je altijd wanneer een foto is gemaakt.
 5. Maak een backup van je foto’s. Een backup maken is belangrijk als er iets gebeurt met je tablet.
 6. Deel geen privéfoto’s online, zoals op Instagram. Niet iedereen moet jouw privéleven zien.

Foto’s bewerken en verbeteren

Als ik foto’s wil bewerken en verbeteren, zijn er verschillende dingen die ik kan doen:

 • Ik kan een app gebruiken, zoals Photoshop Express of Snapseed, om de kleuren aan te passen, filters toe te voegen en andere bewerkingen uit te voeren.
 • Met deze apps kan ik ook bijsnijden en roteren om de compositie van de foto te verbeteren.
 • Ik kan ook rode ogen verwijderen als mijn foto’s mensen met rode ogen bevatten.
 • Als ik niet tevreden ben met hoe scherp mijn foto is, kan ik de verscherpingsfunctie gebruiken om dit te verbeteren.
 • Soms wil ik misschien tekst toevoegen aan mijn foto’s. Ik kan hiervoor een app zoals Phonto gebruiken.
 • Verder kan ik ook fotocollages maken door meerdere foto’s samen te voegen. Apps zoals Pic Collage kunnen hierbij helpen.

Foto’s delen en afdrukken

Ik ga je nu vertellen hoe senioren foto’s kunnen delen en afdrukken op een tablet:

 • Je kunt je foto’s gemakkelijk delen met vrienden en familie door ze via berichten of e – mail te verzenden.
 • Er zijn verschillende sociale media – apps zoals Facebook en Instagram waarop je foto’s kunt delen met anderen.
 • Met de juiste printer kun je ook foto’s rechtstreeks vanaf je tablet afdrukken.
 • Je kunt ook online fotoservices gebruiken om fotoboeken, kalenders of afdrukken van je favoriete foto’s te bestellen.
 • Instagram is een app waarmee je foto’s kunt delen op je telefoon of tablet.
 • De Compaan Connect is een tablet voor ouderen met eigen applicaties voor e – mail, foto’s, beeldbellen en de agenda.

Tips voor senioren bij het beheren van foto’s op een tablet

Als senior kun je op een tablet eenvoudig je foto’s beheren. Hier zijn enkele handige tips:.

1. Zorg ervoor dat je regelmatig een back-up maakt van je foto’s. Dit kan bijvoorbeeld door ze op te slaan in de cloud, zoals Google Foto’s. Op die manier raak je nooit je kostbare herinneringen kwijt.

2. Orden en organiseer je foto’s. Geef ze duidelijke namen en maak mappen of albums aan om ze gemakkelijk terug te kunnen vinden. Zo kun je snel die ene foto van je kleinkinderen laten zien aan je vrienden.

3. Leer hoe je foto’s kunt bewerken en verbeteren. Met eenvoudige fotobewerkings-apps kun je rode ogen verwijderen, foto’s bijsnijden of de helderheid aanpassen. Zo maak je van gewone foto’s mooie herinneringen.

4. Deel je foto’s met anderen. Je kunt ze gemakkelijk via e-mail versturen, op social media plaatsen of zelfs afdrukken en in een fotolijstje doen. Zo kun je jouw bijzondere momenten delen met vrienden en familie.

5. Blijf in contact met anderen door middel van beeldbellen. Met apps zoals Whatsapp of Skype kun je niet alleen bellen, maar ook via video met elkaar praten en elkaar zelfs zien. Zo blijf je op een leuke manier in contact met dierbaren, zelfs als ze ver weg wonen.

Door deze tips te volgen, kun je als senior gemakkelijk jouw foto’s beheren op een tablet. Geniet van het ordenen, bewerken en delen van je kostbare herinneringen!

Meer over ‘Seniorentablet’

Als senior is het kiezen van de juiste tablet essentieel. Bij het maken van een tablet keuze voor senioren zijn er verschillende overwegingen om rekening mee te houden. Daarnaast is het belangrijk om bewust te zijn van de privacy tips en om te weten welke apps geschikt zijn voor seniorentablets. Het gebruik van internet op de tablet en het begrijpen van de voordelen van tablets voor senioren zijn eveneens cruciaal.

Met de juiste instellingen kan het gebruik van de tablet eenvoudiger worden, en het opzetten van email is ook een belangrijke stap. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de digitale wereld, biedt sociale media een geweldige kans om verbonden te blijven. Daarnaast bieden spelletjes vermaak en kunnen senioren hun foto’s beheren op hun tablet. Voor degenen die extra hulp nodig hebben, zijn er tablet cursussen voor senioren, en het is ook goed om te kijken naar geschikte accessoires. Ten slotte, met gezondheid in gedachten, zijn er speciale gezondheid apps, terwijl video bellen het makkelijker maakt om contact te houden met dierbaren. En vergeet het tablet onderhoud niet om de levensduur te verlengen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een seniorentablet?

Een seniorentablet is een tablet met een besturingssysteem dat makkelijk is voor ouderen om te gebruiken.

2. Hoe kan een tablet helpen bij het beheren van foto’s voor senioren?

Met de geheugenkaart in de tablet kunnen senioren foto’s opslaan en ordenen in een fotoalbum. Het beeldscherm maakt het bekijken van foto’s ook gemakkelijk.

3. Kan een tablet helpen om contact te houden bij dementie?

Ja, tablets kunnen helpen bij het houden van contact bij dementie. Ze kunnen foto’s laten zien om herinneringen op te roepen.

4. Hoe kan ik het tabletgebruik voor senioren verbeteren?

Het gebruik van een besturingssysteem dat speciaal is gemaakt voor senioren kan het tabletgebruik verbeteren. Dit maakt het makkelijker om foto’s te beheren en contact te houden.

» Referenties


1. Petrie, H. & Darzentas, J. S. (2017). Older People’s Use of Tablets and Smartphones: A Review of Research. International Conference on Universal Access in Human-Computer Interaction, UAHCI 2017: Universal Access in Human–Computer Interaction. Design and Development Approaches and Methods, pp 85–104.
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-58706-6_7

2. Vaportzis, E., Clausen, M. G., & Gow, A. J. (2017). Older Adults Perceptions of Technology and Barriers to Interacting with Tablet Computers: A Focus Group Study. Front. Psychol., 04 October 2017, Sec. Human-Media Interaction, Volume 8 – 2017.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2017.01687/full

» Referenties

Conclusie beste seniorentablet 2023 

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Tablets en Foto’s: Hoe Beheer je Foto’s voor Senioren (2023)

Laat een reactie achter