In dit artikel

Foam Roller Voor De Rug: Do’s En Don’ts (2023)

In dit artikel

Voel je een zeurende pijn in je rug na een lange dag werken of sporten? Je bent niet de enige, want ik heb in het verleden ook last gehad van deze vervelende pijn. Na veel onderzoek heb ik ontdekt dat een foam roller voor de rug niet alleen de pijn kan verlichten, maar ook de spieren kan losmaken.

In deze blogpost leer je de do’s en don’ts bij het gebruik van een foam roller en de beste oefeningen om je rugpijn te verlichten. Dus, ben je er klaar voor om je rugpijn vaarwel te zeggen?.

Samenvatting

 • Een foam roller voor de rug kan helpen bij het verlichten van rugpijn en het losmaken van spieren.
 • Belangrijke do’s bij het gebruik van een foam roller zijn het correct gebruiken ervan, het doen van een warming-up en het rollen van andere delen van het lichaam.
 • Enkele don’ts bij het gebruik van een foam roller zijn het kraken van de rug, niet goed opwarmen en rollen over hout in plaats van over een foam roller.
 • Mogelijke oefeningen met de foam roller voor de rug zijn het masseren van de bovenrug, lage rug, bilspieren, kuiten en hamstrings.

Do’s en Don’ts bij het Gebruik van een Foam Roller

Ik gebruik mijn foam roller vaak voor mijn rug. Hier zijn de dingen die je wel en niet moet doen bij het gebruik van zo’n roller.

 1. De foam roller is goed om rugspieren los te maken. Het helpt vooral als je veel traint of zit.
 2. Gebruik de foam roller altijd met de juiste methode. Dit helpt om pijn minder te maken.
 3. Je kunt de foam roller ook gebruiken voor je bovenrug, schouders en brede rugspieren.
 4. Bij trainingen doe ik vaak een warming – up met mijn foam roller.
 5. Ik gebruik de roller ook op mijn hamstrings en bilspieren.
 1. Wanneer je een klassieker zoals kraken doet met de foam roller, kan dit slecht zijn.
 2. Niet tussendoor snel even rollen met de foam roller zonder goede training eerst.
 3. Rollen over hout in plaats van over een normale foam – roller is geen goed idee.
 4. Als je rugpijn wil verminderen, ga dan niet te snel rollen op je rug.

Oefeningen met de Foam Roller voor de Rug

Met een foam roller kun je verschillende oefeningen doen om je rugspieren te ontspannen en pijn te verminderen. Hier zijn een paar voorbeelden:

 1. Rol uw bovenrug: Plaats de foam roller onder uw bovenrug en rol langzaam heen en weer om de brede rugspieren en schouders te masseren.
 2. Knielende lage rugrol: Ga op handen en knieën zitten met de foam roller onder uw lage rug. Rol langzaam naar voren en naar achteren om de spieren in uw onderrug los te maken.
 3. Bilspiermassage: Zit op de foam roller met één bil en rol langzaam heen en weer om de bilspieren te masseren.
 4. Kuitenrollen: Plaats de foam roller onder uw kuit terwijl u op de grond zit of leunt tegen een muur. Rol heen en weer om spanning in uw kuiten los te maken.
 5. Hamstringmassage: Zit op de grond met gestrekte benen en plaats de foam roller onder uw hamstrings. Rol langzaam heen en weer om spanning in uw hamstrings te verminderen.
 6. Upper back stretch: Ga liggen met uw bovenrug op de foam roller en strek uw armen langs uw lichaam uitgestrekt. Laat het gewicht van je armen je bovenrug zachtjes strekken.

Meer over ‘Mobiliteits hulpmiddelen’

Als je geïnteresseerd bent in mobiliteits hulpmiddelen, hebben we nog meer informatie voor je. Hier zijn enkele andere blogs die je misschien nuttig vindt:

Ontdek de Ommetje app, een handige tool voor het verbeteren van je mobiliteit.

Wil je de beste massage gun vinden om spierspanning te verlichten? Lees onze gids.

Leer alles over het gebruik van een foam roller voor de rug om mobiliteitsproblemen aan te pakken.

Ontdek meer over diverse hulpmiddelen voor mobiliteit en hoe ze je kunnen helpen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Foam Roller Voor De Rug?

Een Foam Roller Voor De Rug is een soort massage roller, gebruikt voor myofasciale zelfmassage om rugpijn te verlichten.

2. Hoe gebruik je de Schaumstoffrolle voor de rug?

Er zijn speciale oefeningen met de Schaumstoffrolle voor de rug die helpen bij het behandelen van rugpijn en het ontspannen van de spieren.

3. Is het goed of slecht om een Schaumstoffrolle te gebruiken om de rug te kraken?

Het hangt af van hoe je het gebruikt. Het kan goed zijn voor pijnverlichting en ontspanning als je de juiste bewegingstechniek volgt.

4. Waar kan ik een Schaumstoffrolle für den Rücken kopen?

Je kunt de Schaumstoffrolle für den Rücken kopen bij winkels zoals Action, of online.

5. Werkt een houten massage roller net zo goed als een schuimroller?

Ja, een houten massage roller kan ook worden gebruikt voor het behandelen van rugpijn, maar het gevoel kan anders zijn dan bij een schuimroller.

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Foam Roller Voor De Rug: Do’s En Don’ts (2023)

Laat een reactie achter