In dit artikel

Ergotherapie advies voor het kiezen van de juiste rolstoel

In dit artikel

Het kiezen van de juiste rolstoel kan best lastig zijn. Veel mensen met een beperking weten niet waar ze op moeten letten bij hun keuze. Een ergotherapeut kan je helpen met deskundig advies en begeleiding.

Lees verder voor tips om jouw perfecte rolstoel te vinden.

Key Takeaway

De beste rolstoel van 2024 is Excel G-Lite. Deze rolstoel heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

 • Ergotherapeuten helpen bij het kiezen en aanpassen van rolstoelen aan jouw persoonlijke behoeften.
 • Kies de juiste bandenspanning, luchtbanden voor comfort, en massieve banden voor minder onderhoud.
 • Zorg ervoor dat je rolstoel een goede zithouding biedt om rugklachten te voorkomen en meer comfort te bieden.
 • Elektrische ondersteuning en duwondersteuning maken lange afstanden gemakkelijker en verlichten de armspieren.
 • Zorg dat deuren in huis minstens 90 cm breed zijn om probleemloos met je rolstoel door te kunnen.

Belang van het kiezen van de juiste rolstoel

Een goed gekozen rolstoel zorgt voor meer comfort en bewegingsvrijheid. Je kan gemakkelijker deelnemen aan dagelijkse activiteiten, zowel thuis als buitenshuis.

Factoren om te overwegen bij de keuze van een rolstoel

Een rolstoel kiezen is een belangrijke beslissing die je leven aanzienlijk kan beïnvloeden. Hier zijn enkele factoren om te overwegen bij het kiezen van de juiste rolstoel:

 1. Zithouding: Een goede zithouding voorkomt rugklachten en verbetert het comfort. Zorg ervoor dat de zitvoorzieningen en verstelbare rugleuning goed passen.
 2. Breedte van de Rolstoel: De breedte moet geschikt zijn voor jouw lichaam en door deuren kunnen volgens het bouwbesluit. Het meten van je heupbreedte helpt bij het bepalen van de juiste breedte.
 3. Bandenspanning: Banden met de juiste spanning zorgen voor een soepele rit en minder inspanning bij het duwen. Kies tussen luchtbanden voor comfort of massieve banden voor minder onderhoud.
 4. Gewicht van de Rolstoel: Lichtere rolstoelen zoals carbonmodellen zijn gemakkelijker te duwen en op te tillen, maar kunnen duurder zijn dan aluminium opties.
 5. Zorgverzekeraar Dekking: Controleer of jouw zorgverzekeraar de kosten (gedeeltelijk) vergoedt onder de wet maatschappelijke ondersteuning (wmo).
 6. Activiteiten: Denk aan welke activiteiten je wilt doen met je rolstoel, zoals sporten of strandbezoeken, zodat je een model kiest dat daarbij past.
 7. Verstelbaarheid: Rolstoelen met verstelbare voetsteunen, armleuningen, en zittingen bieden meer comfort en flexibiliteit in gebruik.
 8. Elektrische Ondersteuning: Overweeg elektrische opties als je kracht mist in je armen of lange afstanden moet afleggen zonder hulp.
 9. Vering En Handremmen: Deze functies verhogen veiligheid en comfort op oneffen terrein, ideaal voor offroad-activiteiten.
 10. Onderhoudsgemak: Kies een model dat eenvoudig schoon te maken is en waarvan onderdelen gemakkelijk te vervangen zijn om duurzaamheid te garanderen.
 11. Esthetiek En Persoonlijke Voorkeuren: Het uiterlijk van de rolstoel kan persoonlijke voldoening geven, zorg dat deze aansluit bij jouw smaak en stijlvoorkeuren.
 12. Mobiliteitsopties voor Specifieke Behoeften: Sommige rolstoelen bieden extra veiligheid of gemak zoals scootmobielen, handig bij beperkte mobiliteit binnen openbare ruimtes.
 13. Raadpleging Ergotherapeut: Laat een ergotherapeut helpen bij kiezen en aanpassen van je rolstoel om zeker te weten dat deze aan al jouw specifieke behoeften voldoet.

Het belang van de juiste breedte en deurbreedte volgens bouwbesluit

De juiste breedte van een rolstoel is cruciaal voor je dagelijkse mobiliteit. Artikel 4.23 van het bouwbesluit waarborgt dat ruimten voldoende afmetingen hebben voor toegankelijkheid.

Een minimale deurbreedte van 90 cm is essentieel om met een rolstoel soepel te kunnen passeren. Dit voorkomt vastlopen of schade aan de rolstoel en deurposten. Ook moeten gangen en paden breed genoeg zijn om comfortabel door te bewegen.

Een rolstoel die niet door standaard deuropeningen past, kan veel problemen veroorzaken. Je wilt overal eenvoudig toegang hebben, zowel thuis als in openbare ruimtes. Zorg ervoor dat je rolstoel voldoet aan de eisen van het bouwbesluit en dat alle deuren in je huis breed genoeg zijn.

Dit verbetert je kwaliteit van leven aanzienlijk en maakt je onafhankelijker.

Overwegingen voor bandenspanning, luchtbanden, en massieve banden

Het kiezen van de juiste banden voor je rolstoel is cruciaal voor comfort en veiligheid. Zowel bandenspanning als de keuze tussen luchtbanden en massieve banden spelen daarbij een belangrijke rol.

 1. Bandenspanning
  • Controleer regelmatig de spanning van de banden.
  • Zorg voor de aanbevolen druk zoals aangegeven door de fabrikant.
  • Lage spanning kan leiden tot een zwaardere rit en meer moeite bij het manoeuvreren.
 2. Luchtbanden
  • Bieden beter comfort dankzij hun schokabsorberende eigenschappen.
  • Geschikt voor ruw terrein en onregelmatige oppervlakken.
  • Kunnen lek raken, dus neem altijd een reparatieset mee.
 3. Massieve banden
  • Nooit lek, wat ideaal is voor dagelijks gebruik binnen en buiten.
  • Minder comfortabel op hobbelige wegen vanwege geringe schokdemping.
  • Duurzamer dan luchtbanden, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden.

De keuze hangt af van je dagelijkse activiteiten en de terreinen die je betreedt. Gewicht van de gebruiker speelt ook een rol; zware gebruikers hebben wellicht baat bij stevigere massieve banden of goed opgepompte luchtbanden.

Personalisatie op basis van jouw specifieke behoeften kan veel bijdragen aan een veilige en comfortabele rit in je rolstoel.

Het belang van de juiste zitvoorzieningen en verstelbare rugleuning

Zit je in een rolstoel, dan is comfort essentieel voor je dagelijkse leven. De juiste zitvoorzieningen zorgen ervoor dat je lichaam goed wordt ondersteund, wat rug- en nekklachten kan voorkomen.

Ergotherapeuten kunnen je helpen bij het kiezen van de perfecte zitting en verstelbare rugleuning die aansluiten op jouw specifieke behoeften. “Een goed afgestelde rolstoel maakt een wereld van verschil,” zegt ergotherapeut Janneke de Boer.

Elektrische rolstoelen bieden vaak uitgebreide aanpassingsmogelijkheden voor zit- en rugleuningen, zoals kantelverstelling en rugverstelling. Dit kan je helpen in verschillende houdingen te zitten zonder extra belasting op je lichaam.

Een verstelbare rugleuning geeft je de vrijheid om optimaal comfort te ervaren tijdens langdurig gebruik van de rolstoel.

Rolstoelopties en aanpassingen

Er zijn diverse rolstoelopties zoals elektrische ondersteuning en duwondersteuning.

Elektrische ondersteuning en duwondersteuning

Elektrische ondersteuning maakt het eenvoudiger om lange afstanden te overbruggen zonder al te veel inspanning. Je kunt met een licht tikje op de joystick soepel door straten en paden navigeren.

De elektrische motor doet het zware werk, waardoor je arm- en schouderspieren minder belast worden. Dit is vooral nuttig voor mensen met beperkte kracht of uithoudingsvermogen.

Duwondersteuning biedt hulp bij het duwen van de rolstoel. Dit is ideaal voor verzorgers die anders snel vermoeid raken. Een lichte druk op de handgrepen en de motor helpt bij het voortbewegen van de rolstoel.

Het systeem detecteert hoeveel kracht nodig is om de rolstoel te duwen en past zich aan. Zo blijf je niet steken op heuvels of oneffen terrein. Dit maakt het allemaal een stuk aangenamer en veiliger voor zowel de gebruiker als de verzorger.

Verschillende soorten rolstoelen zoals actief, offroad, en kantel rolstoelen

Na het overwegen van elektrische ondersteuning en duwondersteuning, is het belangrijk om naar verschillende soorten rolstoelen te kijken. Elk type rolstoel brengt unieke voordelen die passen bij specifieke behoeften en situaties.

 1. Actieve rolstoelen
  • Actieve rolstoelen zijn lichtgewicht.
  • Ze bieden uitstekende wendbaarheid.
  • Deze rolstoelen zijn ideaal voor gebruik buitenshuis.
  • Ze kunnen makkelijk ongelijkmatige terreinen aan.
  • Actieve modellen kunnen ook hellingen en obstakels overwinnen.
 2. Offroad rolstoelen
  • Offroad rolstoelen hebben dikke banden.
  • Ze bieden betere grip op ruw terrein.
  • Deze stoelen zijn speciaal ontworpen voor buitenactiviteiten.
  • Offroad modellen hebben vaak een stevige vering voor extra comfort.
 3. Kantelrolstoelen
  • Kantelrolstoelen zorgen voor een comfortabele zithouding.
  • Ze bieden klinische voordelen zoals drukverlaging.
  • Deze stoelen hebben verstelbare rugleuningen voor extra steun.

Overwegingen voor een rolstoel met vering, dikke banden, en handrem

Na het bespreken van verschillende soorten rolstoelen, is het belangrijk om te kijken naar specifieke kenmerken zoals vering, dikke banden en handremmen. Deze eigenschappen kunnen een groot verschil maken in comfort en functionaliteit.

 1. Verminderen van trillingen:
  • Een rolstoel met vering vermindert trillingen van de weg met 20%.
  • Deze feature maakt lange ritten veel comfortabeler.
 2. Comfort van dikke banden:
  • Dikke banden bieden betere demping van oneffenheden.
  • Ze verhogen de stabiliteit op ruige terreinen.
 3. Efficiënte luchtbanden:
  • Luchtbanden zijn aanpasbaar voor verschillende terreinen.
  • Minder hard oppompen betekent minder trillingen.
 4. Handrem voor veiligheid:
  • Handremmen voegen extra veiligheid toe tijdens het rijden.
  • Ideaal voor snelle stops en gecontroleerde bewegingen.
 5. Aanpassing aan specifieke behoeften:
  • Rolstoelen met handremmen kunnen specifiek worden aangepast aan omstandigheden.
  • Vergroot de veelzijdigheid bij dagelijks gebruik.
 6. Vergelijking materialen:
  • Carbon rolstoelen zijn lichter maar prijziger dan aluminium varianten.
  • Aluminium biedt stevigheid en is vaak kostenefficiënter.

Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kun je een rolstoel kiezen die perfect bij jouw behoeften past en zorgt voor optimaal comfort en gebruiksgemak.

Carbon versus aluminium rolstoelen

Bij het kiezen van een rolstoel spelen materialen zoals carbon en aluminium een belangrijke rol. Elk materiaal heeft unieke eigenschappen die van invloed zijn op het gebruik en het comfort.

AspectCarbon RolstoelenAluminium Rolstoelen
GewichtExtreem lichtgewichtLichtgewicht, maar zwaarder dan carbon
DuurzaamheidHoog, bestand tegen zware belastingGoed, maar kan sneller slijten dan carbon
WendbaarheidUitstekende wendbaarheid dankzij lage massaGoed, maar minder wendbaar dan carbon
ComfortUitgerust met brede comfortwielen voor extra gemakKan variëren, vaak met standaard wielen
PrijsHoger geprijsd vanwege materiaalkostenMeer betaalbaar
EsthetiekStrak en modern ontwerpFunctioneel en robuust

Carbon rolstoelen zijn ideaal voor mensen die behoefte hebben aan een ultralicht en wendbaar model. Ze zijn vaak uitgerust met brede comfortwielen, wat bijdraagt aan een soepelere rit. Aluminium rolstoelen bieden een goed compromis tussen gewicht en duurzaamheid, en zijn meestal betaalbaarder.

Nu we de verschillen tussen carbon en aluminium rolstoelen hebben besproken, gaan we verder met advies van een ergotherapeut.

Advies van een ergotherapeut

Een ergotherapeut helpt je bij het kiezen van de beste rolstoel. Zij bieden deskundig advies en passen hulpmiddelen aan jouw persoonlijke behoeften aan.

Hoe een ergotherapeut kan helpen bij de keuze en aanpassing

Een ergotherapeut kan je begeleiden bij het kiezen van de juiste rolstoel door nauw samen te werken met jou en je familie. Ze beoordelen je fysieke behoeften, levensstijl en dagelijkse activiteiten om de meest geschikte opties voor te stellen.

Ergotherapeuten kunnen ook helpen bij het aanpassen van de rolstoel, zoals het instellen van de juiste zitpositie en het afstellen van de rugleuning. Dit zorgt voor maximaal comfort en efficiëntie.

Verder kunnen ergotherapeuten specifieke aanpassingen aanbevelen voor mensen met aandoeningen zoals Parkinson. Dit kan bijvoorbeeld een rolstoel met elektrische ondersteuning of speciale zitvoorzieningen omvatten.

Door hun expertise kunnen ze hulpmiddelen selecteren die jouw mobiliteit en zelfstandigheid verbeteren.

Ergotherapie specifieke hulpmiddelen en mobiliteitsopties

Ergotherapeuten kunnen advies geven over diverse mobiliteitshulpmiddelen. Denk aan handbewogen rolstoelen, scootmobielen en elektrische rolstoelen. Bij het kiezen van een hulpmiddel, houden ze rekening met jouw specifieke behoeften en je thuissituatie.

Dit helpt je om zo zelfstandig mogelijk te blijven bewegen.

Er zijn ook hulpmiddelen zoals tilsystemen, bedliften en aangepaste badkamers die je mobiliteit in huis verbeteren. Ergotherapeuten bieden ook ondersteuning bij het gebruik van loophulpmiddelen zoals rollators en krukken.

Het juiste advies kan de levenskwaliteit aanzienlijk verhogen, vooral voor mensen met aandoeningen zoals Parkinson of reuma.

Toegankelijkheid en aanpassingen voor specifieke behoeften

Het aanpassen van je woning en openbare ruimtes kan veel tijd en planning kosten. Zorg ervoor dat de ingang en deurbreedtes geschikt zijn voor je rolstoel.

Rolstoel toegankelijkheid en aanpassingen voor thuis en openbare ruimtes

Rolstoeltoegankelijkheid betekent dat gebouwen en plekken worden afgestemd op rolstoelgebruikers. Toegankelijk wonen begint met voldoende ruimte.

 1. Draaicirkels en Ruimte

  Zorg voor brede gangen en deuren, minimaal 90 cm breed, zodat de rolstoel erdoor kan. Dit voorkomt dat je vast komt te zitten in smalle doorgangen.


 2. Verharde Opritten

  Een oprit zonder drempels maakt het eenvoudiger om binnen en buiten te gaan. Gebruik bij voorkeur materiaal dat niet glad wordt bij regen.


 3. Aanpasbare Keuken

  Plaats aanrechtbladen op een lagere hoogte of zorg voor verstelbare werkbladen. Dit helpt bij het bereiden van maaltijden vanuit de rolstoel.


 4. Benaderbare Badkamer

  Installeer een inloopdouche zonder opstapje en gebruik wandbeugels rond het toilet en de douche. Een verlaagde wastafel kan ook handig zijn.


 5. Liften en Hellingen

  Monteer liften of trapliften als je meerdere verdiepingen hebt in huis. Zorg ervoor dat hellingen binnen de toegestane hoeken vallen voor veilig gebruik.


 6. Automatische Deuren

  Gebruik automatische deuropeners of lichtgewicht deuren die gemakkelijk met één hand te bedienen zijn.


 7. Openbare Gebouwen

  Controleer of scholen, ziekenhuizen, winkels en andere openbare gebouwen voorzien zijn van rolstoeltoegankelijke toiletten, ingangen zonder trappen, brede draaideuren of schuifdeuren.


 8. Aanpassingen Buitenshuis

  Zorg voor stevige trottoirs zonder scheuren of kuilen en aanleg van hellingbanen waar nodig. Zet banken neer op verschillende hoogtes langs wandelroutes voor rustplekken.


 9. Parkeerplaatsen Voor Rolstoelen

  Voeg speciale parkeerplaatsen toe dicht bij ingangen van publieke plaatsen zoals winkels en ziekenhuizen met voldoende ruimte om eenvoudig in- en uit te stappen.


 10. Intercomsysteem Verlagen

  Plaats intercomsystemen op een bereikbare hoogte zodat mensen in een rolstoel deze gemakkelijk kunnen bedienen.


 11. Goede Verlichting

  Installeer voldoende verlichting langs paden, ingangen, en kamers om goed zicht te garanderen ‘s nachts en overdag.


Toepassen van deze veranderingen verbetert het comfort aanzienlijk voor rolstoelgebruikers thuis én buitenshuis.

Rolstoel voor strand en andere activiteiten buitenshuis

Het vinden van de juiste rolstoel voor het strand en andere buitenactiviteiten kan een uitdaging zijn. Verschillende factoren spelen een sleutelrol bij het maken van de juiste keuze.

 1. Strandrollators:
  • Beschikken over dikke, brede banden die niet wegzakken in zand.
  • Vaak gemaakt van roestvrij staal of aluminium om waterbestendig te zijn.
  • Voorzieningen zoals strandwielen zorgen voor soepel rollen over verschillende terreinen.
 2. Offroad-rolstoelen:
  • Ontworpen voor ruwe, ongelijke terreinen zoals bossen en bergen.
  • Voorzien van stevige vering en robuuste frames voor extra stabiliteit.
  • Voldoen aan hoge sterkte-eisen door gebruik te maken van duurzame materialen.
 3. Waterdichte materialen:
  • Frames moeten bestand zijn tegen zout water en vochtige omgevingen.
  • Stoffen die snel drogen voorkomen schimmel en geurtjes.
  • Kies kussens en bekleding die gemakkelijk schoon te maken zijn.
 4. Verstelbare rugleuningen:
  • Bieden extra comfort tijdens lange sessies buiten.
  • Helpen bij het handhaven van een goede houding, wat belangrijk is bij langere ritten op ongelijk terrein.
 5. Mobiele platformen:
  • Elektrische ondersteuning helpt bij het navigeren door zwaar zand.
  • Leveranciers bieden vaak op maat gemaakte opties die passen bij specifieke behoeften.
 6. Rolstoelservice faciliteiten:
  • Enkele stranden bieden rolstoelverhuur aan, speciaal ontworpen voor zand.
  • Informeer naar toegankelijke paden en verhuurservices voordat je vertrekt.
 7. Veiligheidsvoorzieningen:
  • Voorzieningen zoals handremmen verhogen de veiligheid op hellende vlakken of gladde oppervlakken.
  • Reflectoren of verlichting verbeteren zichtbaarheid tijdens avondactiviteiten buiten.
 8. Specifieke accessoires:
  • Parasolhouders kunnen bescherming bieden tegen felle zonneschijn.
  • Tassen met opbergvakken helpen al je benodigdheden mee te nemen zonder concessies te doen aan comfort of mobiliteit.

Een goed gekozen strandrolstoel kan jouw buitenshuis ervaring aanzienlijk verbeteren!

Onderhoud en verzorging van de rolstoel

Controleer regelmatig de bandenspanning om een soepele rit te garanderen. Maak de rolstoel schoon met milde reinigingsmiddelen om vuil en stof te verwijderen.

Rolstoel schoonmaken en onderhoud

Een schone en goed onderhouden rolstoel functioneert beter en gaat langer mee. Hier zijn enkele stappen om je rolstoel in topconditie te houden:

 1. Maak regelmatig schoon:
  • Gebruik een vochtige doek om het frame, de wielen, en de zitting af te nemen.
  • Verwijder vuil en modder na elke buitenactiviteit.
  • Desinfecteer handvatten en duwhoepels om bacteriën te verwijderen.
 2. Controleer bandenspanning:
  • Zorg dat luchtbanden altijd op de juiste spanning staan.
  • Gebruik een fietspomp met een drukmeter voor nauwkeurige meting.
  • Vervang versleten of beschadigde banden tijdig.
 3. Onderhoud bewegende onderdelen:
  • Smeer assen, scharnieren, en andere beweegbare delen regelmatig.
  • Gebruik siliconenspray voor soepele beweging zonder ophoping van vuil.
 4. Inspecteer het remsysteem:
  • Controleer of handremmen goed functioneren.
  • Stel remmen bij als ze losjes aanvoelen of niet effectief zijn.
 5. Reinig bekleding en kussens:
  • Was verwijderbare bekleding volgens instructies van de fabrikant.
  • Reinig vaste bekleding met een stofzuiger of zachte borstel.
 6. Voorkom corrosie:
  • Droog de rolstoel grondig na reiniging of regenbuien.
  • Zorg ervoor dat er geen water in de mechanische delen blijft zitten.
 7. **Vervang slijtageonderdelen»:
  • Let op versleten voetsteunen, armleuningen, en rugleuningkussens

   .- Verwissel deze tijdig om comfort en veiligheid te garanderen


 8. Maak gebruik van droogijsreiniging

  – Ergotherapeuten werken met hulpmiddelenleveranciers aan pilotprojecten hiervoor.


  – Dit kan grondige reiniging bieden zonder vochtproblemen.


Regelmatig technisch onderhoud voorkomt zware besturing van je rolstoel. Professionele websites kunnen hulpmiddelen leveren voor onderhoudstips.

Reparatie en vervanging van onderdelen

Het schoonmaken van je rolstoel is belangrijk, maar ook reparatie en vervanging van onderdelen mogen niet worden vergeten. Dit zorgt ervoor dat de rolstoel veilig en functioneel blijft.

 • Controleer regelmatig op slijtage: Kijk vaak naar wielen, remmen en andere bewegende delen. Vervang onderdelen die versleten zijn om ongelukken te voorkomen.
 • Bandenspanning in de gaten houden: Zorg voor de juiste spanning in luchtbanden om een soepele rit te garanderen. Slechte bandenspanning kan leiden tot meer moeite bij het voortbewegen.
 • Vervang versleten bekleding: Beschadigde zitkussens of rugleuningen moeten snel vervangen worden. Dit verhoogt niet alleen het comfort, maar voorkomt ook eventuele huidproblemen.
 • Inspecteer de remmen: Remmen moeten goed functioneren om veiligheid te waarborgen. Laat slappe of versleten remmen tijdig vervangen door een professional.
 • Gebruik originele onderdelen: Gebruik gevonden onderdelen specifiek voor jouw type rolstoel. Ergotherapeuten kunnen helpen bij het vinden van deze specifieke stukken.
 • Check elektrische componenten: Bij elektrische rolstoelen moeten accu’s en motoren regelmatig gecontroleerd worden op hun werking. Defecte onderdelen kunnen namelijk gevaarlijk zijn.

Ergotherapeuten geven advies over de beste onderhoudspraktijken en materialen voor jouw rolstoelmodel. Zorg dus altijd dat je contact houdt met een specialist voor optimale mobiliteit en veiligheid.

Conclusie

Een goede rolstoel helpt je dagelijks actief te blijven. Het kiezen van de juiste wielen maakt een groot verschil. Een ergotherapeut biedt deskundig advies bij elke stap. Investeer tijd in het onderhoud van je rolstoel voor langdurig gebruik.

Vraag advies aan professionals voor de beste resultaten.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik een geschikte rolstoel kiezen?

Kies een rolstoel die past bij jouw behoeften en levensstijl.

2. Heb ik een ergotherapeut nodig om een rolstoel te kiezen?

Ja, een ergotherapeut kan je helpen de beste rolstoel te vinden.

3. Wat zijn de voordelen van een ergonomische rolstoel?

Een ergonomische rolstoel biedt comfort en ondersteuning.

4. Hoe vaak moet ik mijn rolstoel laten controleren?

Laat je rolstoel regelmatig controleren voor veiligheid en onderhoud.

5. Kan ik zelf aanpassingen doen aan mijn rolstoel?

Overleg altijd met een professional voordat je aanpassingen doet.

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl.Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten.Meer advies van Anouk van Gangelen