In dit artikel

Hoe gebruik je E-mail op je Tablet: Tips voor Senioren (2023)

In dit artikel

Bezig met het proberen om e-mail op je tablet te krijgen, maar het lukt niet? Ik ken het probleem, want ik heb er zelf ook mee te maken gehad en ontdekte dat veel senioren moeite hebben met deze technologische uitdaging.

In dit artikel neem ik je stap voor stap mee in het proces van het instellen van e-mail op je tablet, zowel voor Android- als iOS-apparaten. Maak je klaar, want e-mailen op je tablet hoeft niet moeilijk te zijn!

Kort samengevat:

Ik heb de SeniorenTAB SA8W verkozen tot de beste senioren tablet. De tablet heeft een eenvoudige menustructuur en is bovendien voorzien van WhatsApp, waardoor het mogelijk is om met elkaar in contact te blijven. Dankzij het extra grote lettertype, kunt u gemakkelijk berichten, de krant lezen of e mailen.

Samenvatting

 • Het instellen van e – mail op een tablet is makkelijk en kan stap voor stap worden gevolgd.
 • Senioren moeten ervoor zorgen dat ze veilige wachtwoorden gebruiken en voorzichtig zijn met verdachte e-mails en links.
 • Het beheren van e-mailaccounts en vragen om hulp als dat nodig is, kan het gebruik van e-mail op een tablet gemakkelijker maken.

E-mail instellen op je tablet

Voor Android-tablets, ga naar de instellingen en selecteer “Accounts” om een nieuw e-mailaccount toe te voegen.

Voor Android-tablets

Het instellen van e-mail op een Android-tablet is makkelijk. Volg deze stappen:

 1. Open het menu op je tablet.
 2. Zoek naar de e – mailapp en tik erop.
 3. Kies ‘Account toevoegen’.
 4. Vul je e – mailadres in en druk op ‘volgende’.
 5. Typ nu je wachtwoord en kies nogmaals ‘volgende’.
 6. Je tablet haalt nu alle e – mailinstellingen binnen.
 7. Nu kun je e – mails lezen, schrijven en beheren.
 8. Het is ook mogelijk om emailadressen en contacten te beheren.

Voor iPads

Om e-mail in te stellen op je iPad, volg je deze stappen:

 1. Open de Instellingen – app op je iPad.
 2. Tik op “E – mail” in het zijmenu.
 3. Tik op “Accounts toevoegen” en selecteer het type e-mailaccount dat je wilt toevoegen (bijvoorbeeld Gmail of Outlook).
 4. Volg de instructies om je e – mailadres en wachtwoord in te voeren.
 5. Tik op “Volgende” en wacht tot je iPad verbinding maakt met de e – mailserver.
 6. Je kunt nu e-mails lezen en versturen via de Mail-app op je iPad.

Tips voor senioren bij het gebruik van e-mail op een tablet

Als senior zijn er een paar handige tips die je kunt gebruiken bij het gebruik van e-mail op een tablet. Ten eerste is het belangrijk om vertrouwd te raken met de basisfuncties van je tablet, zoals het openen van apps en het typen op het scherm.

Daarnaast is het handig om te weten hoe je e-mails kunt lezen, beantwoorden en verzenden.

Een andere tip is om je e-mailaccounts goed te beheren. Zorg ervoor dat je alleen de e-mailaccounts hebt ingesteld die je daadwerkelijk gebruikt en verwijder eventuele ongebruikte accounts.

Dit helpt om je inbox overzichtelijk te houden en voorkomt dat je verward raakt.

Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de veiligheid en privacy van je e-mails. Zorg ervoor dat je sterke wachtwoorden gebruikt voor je e-mailaccounts en vermijd het openen van verdachte e-mails of het klikken op verdachte links.

Als je moeite hebt met het typen op het touchscreenscherm, kun je overwegen om een externe bluetooth-toetsenbord aan te schaffen. Dit kan het typen een stuk gemakkelijker maken, vooral als je gewend bent aan het gebruik van een fysiek toetsenbord.

Tot slot, wees niet bang om hulp te vragen als je ergens vast komt te zitten of problemen ondervindt bij het gebruik van e-mail op je tablet. Er zijn vaak handleidingen beschikbaar of je kunt contact opnemen met de klantenservice van je tabletfabrikant voor ondersteuning.

Het belangrijkste is dat je comfortabel en zelfverzekerd bent bij het gebruik van e-mail op je tablet.

Meer over ‘Seniorentablet’

Als senior is het kiezen van de juiste tablet essentieel. Bij het maken van een tablet keuze voor senioren zijn er verschillende overwegingen om rekening mee te houden. Daarnaast is het belangrijk om bewust te zijn van de privacy tips en om te weten welke apps geschikt zijn voor seniorentablets. Het gebruik van internet op de tablet en het begrijpen van de voordelen van tablets voor senioren zijn eveneens cruciaal.

Met de juiste instellingen kan het gebruik van de tablet eenvoudiger worden, en het opzetten van email is ook een belangrijke stap. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de digitale wereld, biedt sociale media een geweldige kans om verbonden te blijven. Daarnaast bieden spelletjes vermaak en kunnen senioren hun foto’s beheren op hun tablet. Voor degenen die extra hulp nodig hebben, zijn er tablet cursussen voor senioren, en het is ook goed om te kijken naar geschikte accessoires. Ten slotte, met gezondheid in gedachten, zijn er speciale gezondheid apps, terwijl video bellen het makkelijker maakt om contact te houden met dierbaren. En vergeet het tablet onderhoud niet om de levensduur te verlengen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe gebruik je e-mail op je tablet voor senioren?

Je kunt e-mail op je tablet gebruiken door een email-account toe te voegen en email synchroniseren in de instellingen van de tablet.

2. Hoe voeg ik een emailaccount toe aan mijn tablet?

Om een emailaccount toe te voegen aan je tablet, ga je naar de emailapp, kies je voor ‘Account toevoegen’ en volg je de stappen op het scherm.

3. Wat zijn goede emailapps voor senioren?

Er zijn diverse email apps die makkelijk zijn voor senioren, zoals Gmail van Google, en andere mobiele telefoonconfiguraties die goed werken met tablets en smartphones.

4. Hoe kan ik emailproblemen oplossen op mijn tablet?

Als je problemen hebt met e-mail op je tablet, kun je gebruik maken van een seniorenhandleiding om te helpen bij het oplossen van emailproblemen.

5. Hoe beheer ik mijn emailberichten op mijn tablet?

Met behulp van de emailapp kun je makkelijk jouw emailberichten beheren, bijlagen openen, en contacten bewaren op jouw tablet.

6. Is mijn e-mail veilig op mijn tablet?

Ja, zolang je voorzichtig bent met het delen van persoonlijke informatie, zijn tablets een veilige manier om jouw e-mails te lezen en te schrijven.

» Referenties


1. Petrie, H. & Darzentas, J. S. (2017). Older People’s Use of Tablets and Smartphones: A Review of Research. International Conference on Universal Access in Human-Computer Interaction, UAHCI 2017: Universal Access in Human–Computer Interaction. Design and Development Approaches and Methods, pp 85–104.
https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-58706-6_7

2. Vaportzis, E., Clausen, M. G., & Gow, A. J. (2017). Older Adults Perceptions of Technology and Barriers to Interacting with Tablet Computers: A Focus Group Study. Front. Psychol., 04 October 2017, Sec. Human-Media Interaction, Volume 8 – 2017.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2017.01687/full

» Referenties

Conclusie beste seniorentablet 2023 

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe gebruik je E-mail op je Tablet: Tips voor Senioren (2023)

Laat een reactie achter