In dit artikel

E-Fix Rolstoel: Elektrische Ondersteuning voor Meer Vrijheid

In dit artikel

Heeft u moeite met bewegen en bent u op zoek naar meer vrijheid en mobiliteit? Ik weet precies hoe u zich voelt – het is beangstigend en frustrerend. Het goede nieuws is dat er hulpmiddelen zijn zoals de E-Fix rolstoel, die uw handbewogen rolstoel kan omzetten in een elektrische rolstoel voor meer onafhankelijkheid.

Met mijn uitgebreide onderzoek en deze blogpost, gaan we ontdekken hoe deze innovatieve oplossing u kan helpen om uw mobiliteitsuitdagingen te overwinnen. Lees verder en ontdek een wereld van meer bewegingsvrijheid.

Key Takeaway

De beste rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

 • De E – Fix rolstoel is een elektrische rolstoel die licht en wendbaar is, gemakkelijk mee te nemen en onafhankelijkheid mogelijk maakt.
 • Met de E – Fix rolstoel kunnen gebruikers zich zelfstandig verplaatsen, zelfs in kleine ruimtes, en langere afstanden afleggen zonder zich zorgen te hoeven maken over vermoeidheid.
 • De rolstoel heeft verschillende accessoires en opties, zoals joystick bediening, een accu en accu houder, een Rijwiel E35/36 voor stabiliteit en comfort, en een e-fix Mobility App voor gemakkelijke bediening.
 • De kosten van de E – Fix rolstoel variëren afhankelijk van het model en eventuele extra accessoires. Neem contact op met een dealer of leverancier voor een offerte op maat en informatie over mogelijke vergoedingen of financiële ondersteuning.

Wat is de e-fix rolstoel?

De e-fix rolstoel is een elektrische rolstoel die licht en wendbaar is, gemakkelijk mee te nemen en onafhankelijkheid mogelijk maakt.

Licht en wendbaar

De E-fix rolstoel is niet zwaar. Hij is zeer licht en dus makkelijk te sturen. Je kan er snel en soepel mee rijden, zelfs in kleine ruimtes. De E-fix heeft ook sterke wielen. Deze wielen kunnen makkelijk draaien.

Dit maakt de rolstoel nog wendbaarder. Het is geen probleem om hem door nauwe deuren of gangen te rijden. En je kunt hem ook zonder moeite oppakken en in de auto zetten. Dus, de E-fix rolstoel maakt het leven makkelijker voor jou!

Gemakkelijk mee te nemen

De e-fix rolstoel is gemakkelijk mee te nemen, wat het ideaal maakt voor mensen die vaak onderweg zijn. Dankzij de compacte vormgeving en het lichte gewicht kan de rolstoel eenvoudig worden ingeklapt en meegenomen in de auto of het openbaar vervoer.

Zo kunnen gebruikers hun mobiliteit behouden, zelfs wanneer ze van locatie moeten veranderen. Met de e-fix rolstoel hoeft u zich geen zorgen te maken over beperkingen in uw bewegingsvrijheid.

Maakt onafhankelijkheid mogelijk

De e-fix rolstoel biedt gebruikers een grotere mate van onafhankelijkheid. Met de elektrische ondersteuning kan de rolstoel gemakkelijker worden voortbewogen, waardoor het mogelijk is om zich zelfstandig te verplaatsen.

Dit draagt bij aan de vrijheid en mobiliteit van de gebruiker, waardoor ze meer controle hebben over hun eigen leven. Met de e-fix rolstoel kunnen ze gemakkelijk kleine ruimtes manoeuvreren en langere afstanden afleggen, zonder zich zorgen te hoeven maken over vermoeidheid of belasting van spieren en gewrichten.

Kortom, de e-fix rolstoel maakt het mogelijk om meer zelfstandigheid te ervaren en optimaal te genieten van bewegingsvrijheid.

Werking van de e-fix rolstoel

De werking van de e-fix rolstoel is eenvoudig en efficiënt. Het elektrische aandrijfsysteem zorgt ervoor dat de rolstoel licht en wendbaar is, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen manoeuvreren.

Met de verschillende rijinstellingen kunnen gebruikers de snelheid en het vermogen van de elektrische wielen aanpassen aan hun behoeften. Dit voortstuwingsapparaat maakt het mogelijk om binnen en buiten gebruik te maken van de rolstoel, waardoor gebruikers onafhankelijk en mobieler worden.

Kwaliteit en testrapporten

De e-fix rolstoel is van hoge kwaliteit en heeft verschillende testrapporten om zijn betrouwbaarheid te bewijzen. De rolstoel is grondig getest op veiligheid en duurzaamheid, zodat gebruikers erop kunnen vertrouwen dat het een betrouwbare en langdurige oplossing is.

Het heeft ook certificeringen ontvangen die de kwaliteit en prestaties ervan bevestigen. Deze testrapporten en certificeringen versterken het vertrouwen van gebruikers in de e-fix rolstoel en zorgen ervoor dat ze weten dat ze een product van hoge kwaliteit hebben gekozen.

Mogelijkheden voor verbetering

Er zijn een aantal mogelijkheden om de e-fix rolstoel verder te verbeteren:

 • Verbeterde batterijduur: Het verbeteren van de levensduur van de batterij kan ervoor zorgen dat gebruikers langer kunnen genieten van hun elektrische ondersteuning zonder zich zorgen te hoeven maken over het opladen.
 • Snellere oplaadtijd: Door de oplaadtijd van de e-fix rolstoel te verkorten, wordt het gemakkelijker voor gebruikers om snel weer op pad te gaan.
 • Verbeterde stabiliteit: Een verbeterde stabiliteit kan helpen bij het manoeuvreren op oneffen terrein en in bochten, wat zorgt voor een veiligere en comfortabelere rijervaring.
 • Meer aanpassingsmogelijkheden: Het toevoegen van meer aanpassingsmogelijkheden kan ervoor zorgen dat de e-fix rolstoel beter aansluit bij de individuele behoeften en voorkeuren van gebruikers.
 • Gebruiksvriendelijke bediening: Het vereenvoudigen van de bedieningselementen kan het gebruiksgemak vergroten en ervoor zorgen dat gebruikers snel en gemakkelijk kunnen schakelen tussen verschillende rij-instellingen.

Accessoires en opties voor de e-fix rolstoel

De e-fix rolstoel heeft verschillende accessoires en opties om de gebruiker nog meer comfort en gemak te bieden.

Joystick bediening

De e-fix rolstoel wordt bediend met een joystick. De gebruiker kan eenvoudig de gewenste richting bepalen door de joystick te bewegen. Dit maakt het besturen van de elektrische rolstoel heel makkelijk en intuïtief.

Met de joystick bediening heeft de gebruiker volledige controle over de bewegingen van de rolstoel.

Accu en accu houder

De e-fix rolstoel wordt aangedreven door een accu die gemakkelijk kan worden bevestigd op de rolstoel. De accuhouder zorgt ervoor dat de accu stevig op zijn plaats blijft tijdens het gebruik.

Deze accu zorgt voor de elektrische ondersteuning van de rolstoel en maakt het mogelijk om langere afstanden af te leggen zonder veel inspanning. De accu kan eenvoudig worden opgeladen met behulp van een automatische acculader, waardoor de rolstoel altijd klaar is voor gebruik.

Met de accu en accuhouder van de e-fix rolstoel wordt de mobiliteit en onafhankelijkheid van de gebruiker vergroot.

Rijwiel E35/36

Het Rijwiel E35/36 is een van de accessoires die beschikbaar zijn voor de e-fix rolstoel. Dit rijwiel is speciaal ontworpen om de stabiliteit en het comfort van de rolstoel te verbeteren tijdens het rijden.

Het Rijwiel E35/36 bestaat uit twee extra wielen aan de zijkant van de rolstoel, die zorgen voor extra ondersteuning en balans. Hierdoor kan de rolstoel gemakkelijk manoeuvreren, zelfs op oneffen terrein of bij scherpe bochten.

Het Rijwiel E35/36 is ook voorzien van een veringssysteem, waardoor schokken en trillingen worden verminderd, wat zorgt voor meer comfort tijdens het rijden. Met het Rijwiel E35/36 kunnen rolstoelgebruikers genieten van een soepele en veilige rit, terwijl ze genieten van meer vrijheid en mobiliteit.

Automatische acculader

De e-fix rolstoel wordt geleverd met een automatische acculader. Dit betekent dat de gebruiker de accu van de rolstoel eenvoudig kan opladen zonder veel gedoe. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker van de lader in het stopcontact te steken en de accu aan te sluiten op de lader.

De automatische acculader zorgt ervoor dat de accu op de juiste manier wordt opgeladen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over overladen. Zo ben je altijd verzekerd van voldoende energie om je rolstoel te gebruiken wanneer je dat nodig hebt.

E-fix Mobility App

De e-fix Mobility App is een handige toevoeging voor de e-fix rolstoel. Met deze app kunnen gebruikers de rolstoel bedienen en aanpassen met hun smartphone of tablet. De app biedt verschillende functies, zoals het aanpassen van de rij-instellingen, het controleren van de batterijstatus en het regelen van de snelheid.

Het is een handige en intuïtieve manier om de e-fix rolstoel te gebruiken en maakt het nog gemakkelijker om zelfstandig te zijn.

Overige accessoires

Naast de eerder genoemde accessoires zijn er nog meer opties beschikbaar voor de e-fix rolstoel. Hier zijn enkele van de overige accessoires:

 • Hoofdsteun: Om extra comfort en ondersteuning te bieden aan de gebruiker.
 • Verstelbare voetplaten: Voor het aanpassen van de positie van de voeten.
 • Zitkussen: Voor extra zitcomfort tijdens het rijden.
 • Rugtas: Om persoonlijke spullen gemakkelijk mee te nemen tijdens het gebruik van de rolstoel.
 • Regencape: Om bescherming te bieden tegen regen en andere weersomstandigheden tijdens buitenactiviteiten.
 • Beenbeschermers: Voor extra bescherming en warmte tijdens koud weer.

Waar te proberen en kosten van de e-fix rolstoel

Ik ben blij om te delen waar je de e-fix rolstoel kunt proberen en wat de kosten zijn. Je kunt de e-fix rolstoel proberen bij verschillende mobiliteitswinkels en hulpmiddelenleveranciers.

Ze hebben vaak showrooms waar je de rolstoel kunt uitproberen en vragen kunt stellen aan het deskundige personeel.

Wat betreft de kosten, moet je rekening houden met verschillende factoren. De prijs van de e-fix rolstoel kan variëren, afhankelijk van het model en eventuele extra accessoires die je wilt toevoegen.

Het beste is om contact op te nemen met een dealer of leverancier voor een offerte op maat. Ze kunnen je precies vertellen wat de kosten zijn en welke mogelijkheden er zijn voor vergoeding of financiële ondersteuning, zoals via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de gemeente.

Het is belangrijk om te onthouden dat de e-fix rolstoel een investering is in je mobiliteit en onafhankelijkheid. Het kan je leven aanzienlijk verbeteren door meer bewegingsvrijheid te bieden.

Neem contact op met een dealer of leverancier om meer informatie te krijgen over waar je de e-fix rolstoel kunt proberen en wat de kosten zijn.

Meer over ‘rolstoel’

Wanneer mensen het woord ‘rolstoel’ horen, denken ze vaak aan een simpele stoel op wielen. Maar de wereld van rolstoelen is veel rijker en gevarieerder dan je zou denken. Zo kun je je energie kwijt in een potje rolstoel rugby of rolstoel voetbal, waarbij het spel net zo intens en opwindend is als elke andere sport. Voor de liefhebber van comfort en gebruiksgemak zijn er rolstoel wielen die soepel en betrouwbaar over verschillende oppervlakken rollen.

Voor wie langdurig in een rolstoel moet zitten, biedt de ligrolstoel een uitkomst. En voor de moderne gebruiker is er zelfs de e-fix rolstoel, een elektronische versie die je met gemak overal naartoe brengt. Ook zijn er gespecialiseerde modellen zoals de beenhakker rolstoel en de sport rolstoel voor diegenen die actief willen blijven.

Sommige mensen hebben specifieke behoeften zoals de mogelijkheid om te trippelen. De trippel rolstoel maakt dit mogelijk. Comfort is belangrijk, vooral als je lang zit. Een beensteun voor de rolstoel kan hierbij helpen.

Er zijn zelfs modellen die speciaal ontworpen zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Een douche rolstoel is hiervan een goed voorbeeld. Of wat te denken van de Eloflex rolstoel, die je in een handomdraai kunt inklappen? Voor de budgetbewuste koper is er ook een optie om een gratis rolstoel op te halen.

Bij het kiezen van een rolstoel zijn de afmetingen van belang, en voor extra comfort tijdens de koude dagen is een rolstoel deken geen overbodige luxe. Voor speciale zitbehoeften is er de kuip rolstoel die extra steun en comfort biedt. De wereld van de rolstoel is een rijke tapestry van mogelijkheden, aangepast aan de behoeften en wensen van ieder individu.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de E-Fix Rolstoel: Elektrische Ondersteuning voor Meer Vrijheid?

De E-Fix Rolstoel is een aangepaste rolstoel met elektrische aandrijving. Het is een van de hulpmiddelen voor gehandicapten die meer vrijheid geeft.

2. Kan ik de E-Fix rolstoel zowel binnen als buiten gebruiken?

Ja, de E-Fix rolstoel is geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. Het is een gemotoriseerde rolstoel die helpt bij mobiliteit.

3. Wat zijn enkele aanpassingen voor de E-Fix rolstoel?

Er zijn veel aanpassingen voor rolstoelen beschikbaar, zoals elektrische rolstoel accessoires, wat de E-Fix rolstoel nog handiger maakt.

4. Wie kan de E-Fix Rolstoel gebruiken?

Elke gebruiker die behoefte heeft aan mobiliteitshulpmiddelen kan de E-Fix Rolstoel gebruiken. Het is speciaal ontworpen voor mensen met beperkte mobiliteit.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste rolstoel 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on E-Fix Rolstoel: Elektrische Ondersteuning voor Meer Vrijheid

Laat een reactie achter