In dit artikel

Driewiel rollators: Kenmerken en gebruiksgids

Driewiel rollators: Kenmerken en gebruiksgids (2023)

In dit artikel

De driewiel rollator, ook wel trio rollator genoemd, is speciaal ontworpen voor gebruik binnenshuis. Met zijn lichte gewicht van slechts 7 kg en compact design is hij gemakkelijk te hanteren in smalle ruimtes.

Bovendien zijn de handgrepen van de driewiel rollator in hoogte verstelbaar, wat zorgt voor extra comfort tijdens het lopen. Op het breedste punt bij de achterwielen meet de trio rollator een breedte van 70 cm, en een lengte van 56 cm.

Wanneer ingeklapt, heeft de rollator een breedte van slechts 27 cm en afmetingen van 65 cm, wat hem handig maakt voor opslag of vervoer in de auto. De wendbaarheid van deze rollator is uitstekend dankzij het draaiende voorwiel, dat zorgt voor nauwkeurige besturing en gemakkelijk manoeuvreren.

Key Takeaway

De beste rollator van 2023 is Topro Troja 5G. Dit model heeft een super ergonomisch frame en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Voordelen van een Driewiel Rollator voor Binnen

Een driewiel rollator voor binnen biedt verschillende voordelen, zoals wendbaarheid, een lichtgewicht en compact design, en geschiktheid voor gebruik binnenshuis.

Wendbaarheid

De wendbaarheid van de driewiel rollator is een cruciaal kenmerk dat bijdraagt aan het gebruiksgemak. Dankzij het draaiende voorwiel, bekend van de Trio rollator, kunt u met gemak door smalle ruimtes en gangen manoeuvreren.

Dit maakt deze rollator bijzonder geschikt voor binnen gebruik. Zelfs in de kleinste woning kunt u zich moeiteloos voortbewegen, met een breedste punt van slechts 70 cm bij de achterwielen. Ondanks zijn compacte formaat, biedt deze lichtgewicht rollator van slechts 7 kg een hoge mate van stabiliteit en veiligheid.

Kortom, de uitzonderlijke wendbaarheid van de driewiel rollator maakt hem tot een onmisbaar hulpmiddel in elk huishouden.

Lichtgewicht en compact design

Een van de belangrijkste kenmerken van een driewiel rollator voor binnen is het lichtgewicht en compacte design. Deze rollators zijn speciaal ontworpen om gemakkelijk en comfortabel binnenshuis te kunnen manoeuvreren.

Met een gewicht van slechts 7 kg zijn ze licht genoeg om eenvoudig te kunnen verplaatsen. Bovendien hebben ze een compact formaat, waardoor ze weinig ruimte innemen en gemakkelijk door smalle gangen en deuropeningen passen.

Dit maakt ze ideaal voor gebruik in kleine appartementen, verzorgingstehuizen of andere beperkte ruimtes. Ondanks hun lichte gewicht zijn deze rollators robuust en stevig gebouwd, waardoor ze een veilige ondersteuning bieden bij het lopen.

Geschikt voor gebruik binnenshuis

De driewiel rollator is speciaal ontworpen om binnenshuis te worden gebruikt. Met zijn compacte en wendbare design is hij perfect geschikt voor smalle ruimtes zoals gangen en kamers. De rollator is lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren, waardoor hij ideaal is voor gebruik in huis.

Daarnaast is de rollator voorzien van verstelbare handgrepen, zodat hij kan worden aangepast aan uw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Of u nu wat extra ondersteuning nodig heeft tijdens het lopen of gewoon een stabiele hulp wilt hebben om veilig door uw huis te navigeren, de driewiel rollator is een uitstekende keuze.

Met zijn compacte formaat en wendbaarheid kunt u met gemak door nauwe doorgangen bewegen en genieten van een veilige mobiliteit in uw eigen huis.

Gebruiksgids voor een Driewiel Rollator voor Binnen

De gebruiksgids voor een Driewiel Rollator voor Binnen omvat het aanpassen van de handgrepen op de juiste hoogte, veilig gebruik en onderhoudsinstructies.

In hoogte verstelbare handgrepen

De driewiel rollator is uitgerust met handgrepen die in hoogte verstelbaar zijn, wat zorgt voor een comfortabele en ergonomische grip. Dit maakt het mogelijk om de rollator aan te passen aan de lengte en voorkeur van de gebruiker. Hierdoor kan de rollator op maat worden gemaakt voor iedereen, ongeacht hun lengte of postuur.

 • De handgrepen van de rollator zijn verstelbaar in hoogte.
 • De driewiel rollator is ideaal voor gebruik binnenshuis.
 1. Aanpassing aan lichaamslengte: Door de in hoogte verstelbare handgrepen kunnen gebruikers de rollator op de juiste hoogte instellen, waardoor ze een betere houding kunnen behouden tijdens het lopen. Dit vermindert vermoeidheid en belasting van spieren en gewrichten.
 2. Comfortabel gebruik: Doordat de handgrepen op een ergonomische hoogte ingesteld kunnen worden, kan de gebruiker een natuurlijke houding aannemen tijdens het duwen of vasthouden van de rollator. Dit zorgt voor meer comfort en minder kans op pijnlijke spieren of gewrichten.
 3. Veiligheid en stabiliteit: Het aanpassen van de handgrepen naar de juiste hoogte zorgt ervoor dat de gebruiker volledige controle heeft over de rollator, waardoor deze veilig en stabiel blijft tijdens het gebruik.
 4. Aanpasbaarheid: Omdat iedere persoon anders is, biedt een driewiel rollator met in hoogte verstelbare handgrepen de mogelijkheid om de rollator aan te passen aan individuele behoeften en voorkeuren. Dit maakt het een veelzijdig hulpmiddel voor mensen van alle lengtes en posturen.

Veilig gebruik

Veiligheid is essentieel bij het gebruik van een driewiel rollator voor binnen. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Zorg ervoor dat de rollator stabiel staat voordat je erop leunt of opstaat.
 2. Controleer regelmatig de remmen om er zeker van te zijn dat ze goed werken.
 3. Gebruik altijd beide handvatten om de rollator vast te houden tijdens het lopen.
 4. Loop niet te snel met de rollator om ongelukken te voorkomen.
 5. Vermijd plotselinge bewegingen die de balans kunnen verstoren.
 6. Houd goed rekening met obstakels zoals drempels en tapijten tijdens het lopen.
 7. Gebruik indien nodig een dienblad of mandje op de rollator om spullen veilig te vervoeren.
 8. Let op gladde en natte oppervlakken, vermijd ze indien mogelijk.
 9. Zorg voor goede verlichting in donkere ruimtes om struikelen te voorkomen.
 • Veilig gebruik driewiel rollator
 • Stabiele stand driewiel rollator
 • Goedwerkende remmen driewiel rollator
 • Beide handvatten gebruiken driewiel rollator
 • Langzaam lopen met de rollator
 • Balans behouden met de driewiel rollator
 • Obstakels vermijden met de rollator
 • Dienblad of mandje op de rollator
 • Gladde oppervlakken vermijden met de driewiel rollator
 • Goede verlichting binnenruimtes

Onderhoud en opslag

Om ervoor te zorgen dat uw driewiel rollator in goede staat blijft en lang meegaat, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en de juiste opslagpraktijken te volgen. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden en opslaan van uw driewiel rollator:

 1. Maak regelmatig de handgrepen en het frame schoon met een mild reinigingsmiddel en water. Dit helpt bij het verwijderen van vuil en bacteriën.
 2. Controleer regelmatig de bouten, moeren en andere bevestigingen om ervoor te zorgen dat ze stevig zijn aangedraaid. Als er sprake is van losse onderdelen, draai ze dan vast om ongewenste bewegingen te voorkomen.
 3. Smeer de bewegende delen, zoals de draaiende as of de remmen, indien nodig met smeermiddel. Dit helpt bij soepeler gebruik van de rollator.
 4. Controleer regelmatig de banden op slijtage en scheuren. Als u beschadigde banden tegenkomt, vervang deze dan zo snel mogelijk om mogelijke ongelukken te voorkomen.
 5. Berg uw rollator op een droge plaats op waar het beschermd is tegen vocht en extreme temperaturen. Een garage of kast kan geschikte opbergplaatsen zijn.
 6. Als u uw rollator lange tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld tijdens vakanties, kunt u deze inklappen voor gemakkelijke opslag in een kleinere ruimte.
 7. Vergeet niet om de handleiding van uw specifieke driewiel rollator te raadplegen voor specifieke onderhoudsinstructies en aanbevelingen.

Vergelijking met andere rollators

Het is belangrijk om de kenmerken van een driewiel rollator te vergelijken met andere soorten rollators om de juiste keuze te maken. Hieronder is een vergelijkingstabel die de belangrijkste kenmerken van verschillende rollators benadrukt.

EigenschappenDriewiel RollatorStandaard RollatorLichtgewicht Rollator
Gebruik binnenshuisJaBeperktJa
WendbaarheidHoog (dankzij het draaiende voorwiel)LaagGemiddeld
Gewicht7 kgMeestal zwaarderLichter dan standaard, maar meestal zwaarder dan 7 kg
In hoogte verstelbare handgrepenJaMeestalJa
InklapbaarJa (tot een breedte van 27 cm)MeestalJa

Het is duidelijk dat de driewiel rollator voordelen heeft ten opzichte van andere typen rollators, vooral wat betreft wendbaarheid en gebruiksgemak binnenshuis.

Conclusie en aanbevelingen

In conclusie biedt de driewiel rollator tal van voordelen voor gebruik binnenshuis. Met zijn wendbaarheid, lichtgewicht en compact design is het de ideale keuze voor smalle ruimtes en makkelijk transport.

Daarnaast zorgen de verstelbare handgrepen en veiligheidsfuncties ervoor dat deze rollator geschikt is voor mensen van alle lengtes en behoeften. Voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en praktische rollator voor binnen, is de driewiel rollator zeker een aanrader.

Meer informatie over rollators

We delen alles over de wereld van het loophulpmiddel, rollator. Of je nu nieuw bent in dit domein of op zoek bent naar specifieke informatie, we hebben een breed scala aan onderwerpen om te verkennen.

Begin met onze post over de ‘driewiel rollator’, een compact en wendbaar model, perfect voor gebruik in kleinere ruimtes. Misschien bent u geïnteresseerd in de ‘moderne rollator‘, met zijn geavanceerde functies en gestroomlijnde ontwerp. Voor degenen met beperkte handfunctie hebben we informatie over de ‘eenhandige rollator‘.

De juiste ‘breedte rollator‘ is essentieel voor comfort en veiligheid, en we hebben een hele post gewijd aan het kiezen van de juiste maat. Praktische details zoals het ‘rollator mandje‘ en het ‘dienblad rollator‘ zijn ook belangrijk, net als de mogelijkheid om jezelf te beschermen tegen de regen met de ‘rollator paraplu‘.

Voor de sportieve lezers hebben we een leuk artikel over de ‘rollatorrace‘, een evenement waarbij deelnemers snelheid en behendigheid combineren. Of je nu op zoek bent naar een ‘rollator voor lange mensen‘ of een ‘kleine rollator‘, we hebben de informatie die je nodig hebt.

Onderhoud is een belangrijk aspect van het bezit van een rollator, en we hebben gedetailleerde gidsen over ‘rollator reparatie‘, inclusief hoe je de ‘remkabel rollator kunt vervangen‘. Misschien heb je een ‘rollator met zitje‘ en wil je weten hoe je deze correct kunt afstellen? Bekijk onze post ‘rollator afstellen‘ voor nuttige tips.

Voor degenen die zich afvragen hoe ze een rollator kunnen combineren met andere vormen van vervoer, hebben we artikelen over ‘rollator op fiets meenemen‘ en ‘rollator op scootmobiel‘. Misschien bent u geïnteresseerd in de ‘stokhouder rollator‘ voor extra ondersteuning.

Als je moeite hebt met ‘lopen met rollator‘, hebben we nuttige gidsen en tips om je op weg te helpen. Misschien heb je vragen over de ‘rollator wmo‘, of misschien ben je op zoek naar een ‘rollator voor zware mensen‘. Wat je vraag ook is, we zijn hier om te helpen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de kenmerken van een driewiel rollator?

Een driewiel rollator heeft drie wielen in plaats van vier, waardoor hij wendbaarder en gemakkelijker te manoeuvreren is. Ze hebben meestal ook een lichter gewicht en een compactere vorm, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik binnenshuis of in smalle ruimtes.

2. Hoe kan ik een driewiel rollator correct gebruiken?

Om een driewiel rollator correct te gebruiken, moet je ervoor zorgen dat de handgrepen op de juiste hoogte zijn afgesteld, zodat je comfortabel kunt lopen zonder je te bukken of te strekken. Daarnaast is het belangrijk om kleine passen te nemen, het gewicht gelijkmatig over de rollator te verdelen en regelmatig te pauzeren indien nodig.

3. Kan ik met een driewiel rollator ook buiten lopen?

Ja, een driewiel rollator kan ook buiten worden gebruikt. Hoewel ze voornamelijk geschikt zijn voor gebruik binnenshuis of in smalle ruimtes, kunnen ze ook worden gebruikt op vlakke ondergronden buitenshuis. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij oneffen terrein of hellingen, omdat driewiel rollators minder stabiliteit bieden dan hun vierwielige tegenhangers.

4. Wat zijn de voordelen van een driewiel rollator ten opzichte van een vierwiel rollator?

Driewiel rollators bieden enkele voordelen ten opzichte van vierwiel rollators. Ze zijn wendbaarder en gemakkelijker te manoeuvreren in kleine ruimtes, zoals smalle gangen of winkelpaden. Daarnaast zijn ze meestal lichter en compacter, waardoor ze gemakkelijker te vervoeren zijn. Het belangrijkste is echter dat driewiel rollators een goede keuze kunnen zijn voor mensen die voldoende balans hebben.

» Referenties

‘Walking with rollator: a systematic review of gait parameters in older persons’ – Marion Mundt, Joao Pedro Batista, Bernd Markert, Cornelius Bollheimer, and Thea Laurentius. European Review of Aging and Physical Activity, volume 16, Article number: 15 (2019).
https://eurapa.biomedcentral.com/articles/10.1186/s11556-019-0222-5

‘Effect of rollator use on health-related quality of life in individuals with COPD’ – Renu B Gupta, Dina Brooks, Yves Lacasse, Roger S Goldstein. 2006 Oct;130(4):1089-95.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17035442/

‘Gait parameters when walking with or without rollator on different surface characteristics: a pilot study among healthy individuals’ – Eva Ekvall Hansson, Yara Akar, Tingting Liu, Cong Wang, and Agneta Malmgren Fänge. Published online 2022 Sep 24.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9509549/

‘Effectiveness of multifactorial interventions in preventing falls among older adults in the community: A systematic review and meta-analysis’ – Seon Heui Lee, Soyoung Yu. Int J Nurs Stud. 2020 Jun;106:103564.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32272282/

» Referenties

Conclusie beste rollators 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Driewiel rollators: Kenmerken en gebruiksgids (2023)

Laat een reactie achter