In dit artikel

Hoe kies je de juiste drempelhulp rollator voor een rollator?

Hoe kies je de juiste drempelhulp rollator voor een rollator?

In dit artikel

Te maken krijgen met drempels kan voor rollatorgebruikers een dagelijkse uitdaging zijn. Een passende drempelhulp kiezen is essentieel voor veilige toegankelijkheid in en rondom het huis.

Dit artikel biedt u praktische tips om de juiste drempelhulp te vinden, afgestemd op uw specifieke situatie. Ontdek hoe eenvoudig het kan zijn.

Key Takeaway

De beste rollator van 2024 is Topro Troja 5G. Dit model heeft een super ergonomisch frame en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Samenvatting

 • Kijk naar de hoogte van de drempels in huis om de juiste drempelhulp voor uw rollator te kiezen.
 • Zorg dat de drempelhulp sterk genoeg is om het gewicht van de gebruiker en de rollator te dragen.
 • Kies een materiaal dat past bij uw gebruik; rubber en aluminium zijn populaire keuzes voor hun duurzaamheid en stabiliteit.
 • Overweeg of u een vaste of verplaatsbare drempelhulp nodig heeft, afhankelijk van waar en hoe vaak u deze gaat gebruiken.
 • Let op extra kenmerken zoals antislip – eigenschappen en de breedte van de drempelhulp voor veiligheid en gemak.

Hoe kies je de juiste drempelhulp voor een rollator?

Hoe kies je de juiste drempelhulp rollator voor een rollator?

Het kiezen van de juiste drempelhulp voor uw rollator is essentieel om veilig en moeiteloos elke drempel in huis of buitenshuis te overbruggen. Ontdek welke factoren bepalend zijn voor een naadloze overgang van verschillende vloerniveaus, zodat u met vertrouwen kunt bewegen waar u ook gaat.

Overweging van de hoogte van de drempel

Bij het kiezen van een drempelhulp voor uw rollator speelt de hoogte van de drempel een cruciale rol. Deze moet voldoen aan uw specifieke situatie, waarbij de drempelhulp geleidelijk afloopt tot bijna 0 mm voor het beste comfort en gebruiksgemak.

Kies een hulpmiddel dat geschikt is voor zowel binnen als buiten gebruik en dat de hoogteverschillen in uw omgeving moeiteloos overbrugt.

U vindt in ons assortiment verschillende oplossingen die rekening houden met grotere hoogteverschillen, van rubberen drempelhulpen tot aluminium oprijplaten. Elk product is ontworpen om te zorgen dat u veilig en met minimale inspanning over elke drempel komt.

Vervolgens is het belangrijk om het gewicht van de gebruiker in gedachten te houden bij het maken van uw keuze.

Overweging van het gewicht van de gebruiker

Het kiezen van de juiste drempelhulp houdt rechtstreeks verband met het gewicht van wie de rollator gebruikt. Een stevige en robuuste drempelhulp garandeert veiligheid en betrouwbaarheid voor de gebruiker.

U moet een model kiezen dat niet alleen past bij uw gewicht, maar ook het gewicht van uw rollator kan dragen. Dit voorkomt vervorming of breken, wat leiden kan tot ongelukken.

Bekijk altijd de maximale draagkracht van de drempelhulp en vergelijk dit met uw gewicht plus het gewicht van de rollator. Draagkracht is cruciaal; een aluminium drempelhulp is vaak sterk genoeg voor zowel binnen als buiten gebruik en kan daarbij de belasting van een elektrische rolstoel aan.

Onze persoonlijke klantenservice helpt u graag verder met advies op maat zodat u de juiste keuze kunt maken, met gratis verzending als extra voordeel.

Overweging van het materiaal van de drempelhulp

Bij het kiezen van een drempelhulp voor uw rollator is het materiaal van groot belang. U heeft de optie tussen kunststof, rubber en aluminium. Kunststof drempelhulpen zijn vaak licht en makkelijk te plaatsen, terwijl rubberen drempelhulpen een goede grip bieden en geluid dempen, wat ze ideaal maakt voor zowel binnen als buiten gebruik.

Aluminium drempelhulpen staan bekend om hun stevigheid en duurzaamheid.

Glasvezel drempelhulpen bieden een unieke combinatie: ze zijn sterk en toch lichtgewicht. Deze eigenschappen maken glasvezel drempelhulpen perfect voor verschillende soorten mobiliteitshulpmiddelen, waaronder rollators en scootmobielen.

Ze zijn eenvoudig te dragen en te verplaatsen, wat vooral handig is als u de drempelhulp op meerdere locaties wilt gebruiken. Let goed op de kwaliteit en duurzaamheid zodat uw dubbele drempelhulp lang mee kan gaan.

Verschillende soorten drempelhulpen

Hoe kies je de juiste drempelhulp rollator voor een rollator?

Het kiezen van een passende drempelhulp voor uw rollator is essentieel voor veilig en comfortabel gebruik. Elk type heeft unieke eigenschappen die aansluiten bij specifieke behoeften, zoals de gemakkelijke toegankelijkheid met rubberen modellen of de stevigheid van aluminium opties.

De rubberen drempelhulp

Kies voor een rubberen drempelhulp om uw huis of appartement beter toegankelijk te maken. Deze hulpmiddelen zijn ideaal voor rollators en passen bij bijna elke drempel. Ze hebben rechte zijden, waardoor ze stevig en stabiel zijn.

Vergeet niet dat er een breed scala aan rubberen drempelhulpen bestaat, dus meet zorgvuldig de drempel op voordat u aankoopt. Zo zorgt u ervoor dat de hulp perfect past en veiligheid biedt bij zowel binnen als buiten gebruik.

Een rubberen drempelhulp maakt een einde aan zorgen over kleine opstapjes en drempels. Met meer dan 50 verschillende soorten vindt u altijd een model dat aansluit bij uw behoeften.

Of het nu gaat om een rollator, trippelstoel of rolstoel, de juiste drempelhulp vergroot uw mobiliteit en zelfstandigheid aanzienlijk. Uitvoerig getest en ontworpen voor dagelijks gebruik, garanderen deze hulpmiddelen een soepele overgang van de ene naar de andere ruimte.

De aluminium oprijplaat drempelhulp

Schakel over van de flexibiliteit van rubber naar de sterkte van metaal met de aluminium oprijplaat drempelhulp. Deze oplossing is perfect voor het overwinnen van hogere obstakels binnen en buiten gebruik.

Met een draagvermogen dat geschikt is voor de meeste rollators, tilt deze drempelhulp mobiliteit naar een hoger niveau. Het aluminium materiaal zorgt voor een lichtgewicht, maar zeer duurzame toegangshulp die jarenlang mee gaat.

De SecuCare drempelhulp aluminium type 1 blinkt uit in gebruiksgemak en kan eenvoudig worden aangebracht bij drempels of verhogingen van 6 tot 9 cm hoog. Voor iemand met een rollator biedt dit type drempelhulp niet alleen een veilige overgang, maar ook het vertrouwen om zelfstandig te blijven bewegen.

Als u zoekt naar een betrouwbare manier om barrières in en om het huis te overbruggen, dan is de aluminium oprijplaat de ideale keuze. Vergeet niet dat u deze en andere drempelhulpen gemakkelijk online kunt bestellen, klaar om uw dagelijkse routine te versoepelen.

De luxe rubberen drempelhulp

De luxe rubberen drempelhulp is een must-have voor wie een rollator gebruikt. De schuine zijden maken het eenvoudig om drempels te overbruggen zonder dat de rollator blijft haken of kantelt.

Deze drempelhulp is niet alleen handig, maar ook erg veilig voor scootmobielen, rolstoelen en natuurlijk rollators.

Met een hoogte van 3,5 cm glijdt uw rollator moeiteloos over elke drempel heen. Het sterke rubber materiaal kan tegen een stootje en biedt een stabiele ondergrond. U hoeft zich geen zorgen te maken dat de drempelhulp verschuift: hij blijft goed op zijn plaats liggen.

Kies voor comfort en veiligheid met deze luxe optie.

Aanbevolen drempelhulpen

Ontdek onze zorgvuldig geselecteerde aanbevelingen voor drempelhulpen die uw mobiliteit verbeteren en toegang vergemakkelijken, en lees verder voor meer details die een wereld van verschil maken in uw dagelijkse comfort.

Drempelhulp 6 – 9 cm

Kies voor de drempelhulp 6 – 9 cm om moeiteloos drempels met een hoogte tussen 6 en 9 cm te overbruggen. Deze helper is met een breedte van 80 cm perfect voor rollators en geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Een stevige constructie van aluminium garandeert langdurig gebruik en een maximaal draagvermogen, ideaal voor dagelijkse toepassingen.

Met dit type drempelhulp manoeuvreert uw rollator soepel over elke drempel in huis of buitenshuis. Voor extra gemak kunt u kiezen voor modellen die in hoogte verstelbaar zijn, waardoor ze met verschillende obstakels overweg kunnen.

Bestel deze onmisbare hulpmiddelen eenvoudig online en geniet van de vrijheid die ze bieden in uw dagelijks leven.

Rubberen drempelhulp 15 mm

De rubberen drempelhulp van 15 mm maakt het eenvoudig om met een rollator kleine hoogteverschillen te overbruggen. Dankzij de schuine zijvlakken rijdt u zonder problemen over de drempel, wat het gebruik van een rollator binnenshuis en buitenshuis vergemakkelijkt.

Het rubbermateriaal is uitgerust met een antislip laag, wat een veilige passage garandeert, zelfs bij vochtige weersomstandigheden.

Deze drempelhulp is niet alleen betrouwbaar door zijn hardheid van 65 HA, maar ook veelzijdig — perfect voor rolstoelen, scootmobielen en natuurlijk rollators. Of u nu een oplossing zoekt voor de drempel bij uw voordeur of een andere kleine verhoging, deze drempelhulp biedt de ideale ondersteuning.

U bent nu klaar om naar de volgende optie te kijken: Drempelhulp extra sterk 20 – 25 cm.

Drempelhulp extra sterk 20 – 25 cm

Heeft u een stevige en duurzame oplossing nodig voor hoge drempels? Kies dan voor de extra sterke drempelhulp die hoogteverschillen van 20 tot 25 cm moeiteloos overbrugt. Met een maximaal laadvermogen van 300 kg is deze drempelhulp ideaal voor elektrische rolstoelen, scootmobiels en rollators, maar ook inzetbaar voor zwaardere voertuigen zoals scooters en motoren.

Deze robuuste drempelhulp is gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor een lange levensduur en stabiliteit. Het brede oppervlak biedt veilige en comfortabele toegang, en is daarmee een uitstekende keuze voor zowel particulier als openbaar gebruik.

Dankzij de extra kracht kan deze drempelhulp zonder problemen zware belasting aan, wat hem zeer geschikt maakt voor intensief gebruik.

Informatie over Drempelhulp voor Rollators

Drempelhulpen maken het leven met een rollator een stuk eenvoudiger. Ze zorgen voor een soepele overgang over drempels en verhogingen in en rondom het huis.

– Kijk eerst goed naar de hoogte van de drempel die je wilt overbruggen. Afhankelijk daarvan kies je een hulp met de juiste afmetingen.

– Zorg dat je weet hoe zwaar de rollatorgebruiker is. Een stevige drempelhulp kan meer gewicht aan en is veiliger in gebruik.

– Overweeg het materiaal waaruit de drempelhulp gemaakt is. Robuuste materialen zoals rubber en aluminium bieden stabiliteit en duurzaamheid.

– Denk na of de drempelhulp voor binnen of buiten is. Buiten drempelhulpen zijn vaak voorzien van extra bescherming tegen weersinvloeden.

– Bepaal of je een vaste of verplaatsbare drempelhulp nodig hebt. Vaste hulpen zijn ideaal voor veelgebruikte doorgangen, terwijl verplaatsbare handig zijn voor incidenteel gebruik.

– Vergeet de antislip-eigenschappen niet. Deze zijn essentieel om slippen en vallen te voorkomen tijdens het gebruik van de hulp met een rollator.

– Controleer ook de breedte van de drempelhulp. Deze moet breed genoeg zijn om veilig met een rollator overheen te kunnen rijden.

– Let op de mogelijkheid tot aanpassing in hoogte. Verstelbare drempelhulpen zijn flexibel in te zetten bij verschillende hoogtes van drempels.

– Beoordeel of je een eenvoudige installatie wenst. Sommige drempelhulpen kunnen zonder gereedschap geplaatst worden en zijn daardoor gebruiksvriendelijk.

Hoe gebruikt u de drempelhulp met een rollator?

Nu u weet wat een drempelhulp voor rollators kan betekenen, is het belangrijk om te leren hoe deze correct te gebruiken. Het gebruik van een drempelhulp met uw rollator verhoogt uw mobiliteit en zelfstandigheid. Hier volgt een stapsgewijze handleiding:

 • Plaats de drempelhulp tegen de drempel aan waar u over heen wilt gaan. Zorg ervoor dat deze stevig op de grond ligt en niet kan verschuiven tijdens het gebruik.
 • Duw de rollator langzaam tegen de drempelhulp op, zodat de voorwielen contact maken met het schuine oppervlak.
 • Leun lichtjes naar voren en duw vervolgens met gelijkmatige kracht de rollator omhoog en over de helling van de drempelhulp.
 • Zodra de voorwielen zich bovenop het vlakke gedeelte bevinden, controleert u of er genoeg ruimte is om veilig te staan zonder risico op kantelen.
 • Gebruik nu dezelfde techniek om ook de achterwielen over de helling te krijgen. Houd uw handen stevig op de handvatten voor stabiliteit.
 • Als alle wielen zich op hetzelfde niveau bevinden, kunt u verder gaan zoals gewoonlijk, maar blijf alert op mogelijke oneffenheden in het pad.

Verhoog uw Mobiliteit: Essentiële Accessoires voor uw Rollator

Bij de keuze van een drempelhulp voor uw rollator is het essentieel om een oplossing te vinden die niet alleen de fysieke barrières in en rondom uw huis overbrugt, maar ook uw mobiliteit en zelfstandigheid verhoogt. Voor meer informatie over het kiezen en kopen van een geschikte drempelhulp, bezoek onze gespecialiseerde partners die een breed assortiment aanbieden. Naast de drempelhulp kan het bevorderen van uw lichamelijke gezondheid en welzijn enorm geholpen worden door regelmatig gebruik van een massage gun kopen. Deze handige tool helpt bij het ontspannen van spieren na een lange dag bewegen, waardoor u de volgende dag weer fris en zonder spierpijn uw rollator kunt gebruiken. Met de juiste drempelhulp en een goede massage gun aan uw zijde, zijn de mogelijkheden om actief en zelfstandig te blijven eindeloos.

Conclusie

Het vinden van de juiste drempelhulp voor een rollator maakt het dagelijks leven eenvoudiger en veiliger. Met opties variërend van rubber tot aluminium, kiest u een oplossing die past bij uw situatie.

Deze aanpassingen zorgen ervoor dat uw rollator de vrijheid biedt die u verdient. Vergeet niet, comfort en toegankelijkheid staan altijd voorop bij het selecteren van drempelhulpen.

Laat deze tips u leiden naar een zelfstandig en mobiel leven met de juiste drempelhulp voor uw rollator.

Veelgestelde Vragen

1. Waarom is het belangrijk om de juiste drempelhulp voor een rollator te kiezen?

Het is essentieel om de juiste drempelhulp te kiezen voor een rollator omdat dit zorgt voor stabiliteit en veiligheid bij het overbruggen van hoogteverschillen, wat de mobiliteit en toegankelijkheid binnen en buiten verbetert.

2. Hoe weet ik welke drempelhulp ik nodig heb voor mijn rollator?

Kijk naar de afmeting en het type van de drempels in uw omgeving en kies een drempelhulp die past bij deze specificaties en goed aansluit bij uw rollator voor optimale ondersteuning.

3. Zijn er verschillende soorten drempelhulpen geschikt voor rollators?

Ja, er zijn diverse soorten drempelhulpen beschikbaar die ontworpen zijn voor binnen- en buitengebruik, met elk hun eigen kenmerken om te voldoen aan verschillende soorten hoogteverschillen en behoeften.

4. Waar moet ik op letten bij het kiezen van een drempelhulp voor buiten?

Voor buitengebruik is het belangrijk dat de drempelhulp weerbestendig is en een goede grip heeft om de veiligheid te verhogen wanneer u met uw rollator over verschillende oppervlakken beweegt.

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe kies je de juiste drempelhulp rollator voor een rollator?

Laat een reactie achter