In dit artikel

Beste Douchestoel | Review (2022) | 7x Opklapbare Douchestoel Vergelijken!

Beste Douchestoel | Review (2022) | 7x Test!

In dit artikel

Wanneer u ouder wordt, een handicap heeft of een blessure oploopt, is dat natuurlijk weleens vervelend. U wordt hierdoor waarschijnlijk minder zelfstandig. Maar wist u dat u met de juiste zorghulpmiddelen veel zelfstandig kunt blijven doen? Douchen, bijvoorbeeld! Haalt u de beste douchestoel in huis, dan kunt u veilig en comfortabel plaatsnemen terwijl u zichzelf wast of eventueel gewassen wordt. Maar wat is nu de beste douchestoel van 2022? Dat ga ik u vertellen! 

De beste douchestoel van 2022: Onze selectie

 1. Beste douchestoel: Linido  
 2. Beste douchestoel Medipoint: Douchezitje met poten Secucare   
 3. Beste douchestoel opklapbaar: Handicare Linido 
 4. Beste douchestoel aan de muur: Aidapt 
 5. Beste douchestoel met armleuningen: Etac swift (met rugleuning)  
 6. Beste verrijdbare douchestoel: Etac Clean 

Douchestoelen vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat de beste douchestoel van 2022 is, heb ik een aantal douchestoeltjes met elkaar vergeleken. Ik keek hierbij naar de kwaliteit van elk douchestoeltje, het gebruiksgemak, de beschikbare kleuren en de douchestoel ervaringen en reviews van andere mensen. Aan de hand van zulke factoren kon ik als ergotherapeut een selectie maken van de beste douchestoeltjes van 2022. Lees snel verder, zodat u vandaag eventueel nog een geschikte douchestoel bestellen kunt! 

1. Handicare Linido – beste douchestoel opklapbaar

Handicare Linido is een douchestoel opklapbaar voor aan de muur. Dit douchestoeltje is gemaakt van kunststof en kan daardoor gemakkelijk worden schoongemaakt met water. Ondanks dat hij niet in hoogte verstelbaar is, biedt deze douchestoel wel veel comfort dankzij de rug- en armleuningen. Deze douchestoel aan de muur is wit van kleur en is opklapbaar. Wilt u een witte douchestoel kopen waar u tijdens het douchen of wassen lekker in kunt plaatsnemen? Dan is de Linido douchestoel heel geschikt. Het is een van de gecoate roestvaststalen douchestoeltjes waar eigenlijk iedereen gebruik van zou kunnen maken. Daardoor is hij heel universeel! 

Functionaliteiten Handicare Linido

✅ Gemaakt van roestvaststaal materiaal; 

✅ Met rug- en armleuningen; 

✅ Met opklapbare armleuningen;  

Inklapbare douchestoel voor aan de muur, dus hij neemt weinig ruimte in; 

✅ Kan gemakkelijk worden schoongemaakt met water. 

Eigenschappen Handicare Linido

Deze Linido douchestoel opklapbaar is 48,5cm breed. De zitbreedte is 42,5cm en de zitdiepte is 40,5cm. De totale hoogte van deze douche met rugleuning is 53cm. Het is een vaste douchestoel waarvan de armleuningen opklapbaar zijn. Het maximaal belastbare gewicht is 150kg, waardoor het ook een geschikte douchestoel voor zware mensen is. 


Klik hier voor de beste prijs

2. Linido – beste douchestoel algemeen

Linido heeft meer douchestoeltjes die goed in de smaak vallen, omdat ze zo handig zijn. Zo ook dit metalen douchestoeltje! Dit is geen douchestoel aan de muur en bevat geen douchestoel wielen. Hij is vrijstaand op poten en de zithoogte douchestoel is 49cm. Wilt u een eenvoudige, maar zeer stabiele Linido douchestoel kopen? Dan is dit de geschikte douchestoel voor u. De douchestoel bevat handige armleuningen die opklapbaar zijn. Daardoor bepaalt u zelf wanneer u ze wel of niet gebruikt.  

Functionaliteiten Linido

✅ De armleuningen van deze Linido douchestoel: stevig en opklapbaar; 

✅ Het is een douchestoel met leuning in de rug en onder de armen; 

✅ Gemaakt van metaal, dus extra stevig en stabiel; 

✅ Het zitvlak is 49cm hoog. 

Eigenschappen Linido

Deze stevige Linido douchestoel heeft gaatjes in het zitvlak, zodat water kan wegstromen. Zowel de zitting als de rugleuning zijn voorzien van hygiënische textielbekleding. De totale breedte van deze douchestoel is 62,5cm, de zitbreedte is 45cm en de zithoogte is 49cm. Het maximale gebruikersgewicht is 200kg. 


Klik hier voor de beste prijs

3. Aidapt – beste douchestoel aan de muur

Bent u op zoek naar een opvouwbare douchestoel met extra comfortabele zitting? Aidapt is dan de perfecte opklapbare douchestoel met muurbevestiging en tegelijkertijd een opklapbare douchestoel met armleuningen. Echt een alles-in-één douchestoel, dus! De armleuningen zijn bovendien in hoogte verstelbaar en de poten van dit douchestoeltje hebben een antislip laag. Deze verstelbare douchestoel heeft een roestvrij aluminium frame, dat haast onderhoudsvrij is. In de zitting en rugleuning zitten gaatjes die het water afvoeren tijdens elke douchebeurt en u kunt optioneel een gepolsterd zitvlak en/of rugleuning bij bestellen. 

Functionaliteiten Aidapt

✅ Maximaal gebruikersgewicht is 190kg; 

Douchestoel opklapbaar met pootjes; 

✅ Douchestoel opklapbaar wandmontage; 

✅ Gemakkelijk te installeren, reinigen en onderhouden. 

Eigenschappen Aidapt

Deze Aidapt douchestoel is een van de meest comfortabel douchestoeltjes uit de test, dankzij de (optioneel) gevoerde rugleuning en zitting. De zitting is 49cm breed en 38cm diep en de hoogte van de zitting tot de vloer is verstelbaar van 46,5cm tot 61,5cm. De hoogte van de zitting tot de bovenkant van de rugleuning is 42cm en het maximale gebruikersgewicht is 190kg. Houd er rekening mee dat de bevestigingsmaterialen voor montage aan de muur niet meegeleverd worden.


Klik hier voor de beste prijs

4. Etac Swift (met rugleuning) – beste douchestoel met armleuningen 

Een douchestoel kopen met rugleuning is altijd een goed idee. Het is niet alleen comfortabel, maar ook goed voor uw houding. Bovendien voorkomt een rugleuning dat u met uw rug tegen de koude muur komt. Douchestoeltjes met rugleuning zijn daarom populair. Zo ook deze Etac Swift met rugleuning! Het is een Medipoint douchestoel die veilig zittend douchen mogelijk maakt. Bovendien is het een lichtgewicht douchestoeltje. U kunt er optioneel bijpassende zitting- en rugleuningbekleding en/of een zeepbakje bij kopen. 

Beste Douchestoel | Review (2022) | 7x Test! Etac Swift douchestoel

Deze douchestoel Medipoint is in hoogte verstelbaar. Stelt u de voorpoten van de douchestoel wat lager in, dan stapt u er gemakkelijker uit. Hij is bovendien erg stevig en heeft een goede grip op de vloer, zelfs wanneer een vloer glad of niet vlak is. Gaat u deze Medipoint douchestoel kopen, dan kunt u gegarandeerd lekker douchen. 

Functionaliteiten Etac Swift (met rugleuning)

✅ Deze douchestoel Swift is veilig en comfortabel; 

✅ Hij heeft fijne rug- en armleuningen voor extra ondersteuning; 

✅ Hij is lichtgewicht en in hoogte verstelbaar. 

Eigenschappen Etac Swift (met rugleuning)

Deze douchestoel Etac Swift is niet voor niets populair. De Swift douchestoel kan namelijk gemakkelijk schoongemaakt worden met een oplosmiddelvrij schoonmaakproduct. De zithoogte is verstelbaar van 44cm tot 59cm, de zitbreedte is 53cm tot 54cm en de zitdiepte 47cm tot 50cm. De breedte tussen de armsteunen is 45cm en de hoogte inclusief rugleuning is 80cm tot 95cm. Deze douchestoel weegt zelf 4,7kg, maar kan 160kg aan lichaamsgewicht dragen. 


Klik hier voor de beste prijs

5. Douchezitje met poten Secucare – beste douchestoel Medipoint

Bent u op zoek naar een Medipoint douchestoel met poten? Deze douchestoel Medipoint is een veilig hulpmiddel met een groot zitvlak. Handig is dat deze douchestoel opklapbaar is en daardoor weinig ruimte inneemt wanneer u hem niet gebruikt. De aluminium douchestoel poten zijn inschuifbaar. Een heel geschikt douchestoeltje voor een kleinere badkamer!  

Beste Douchestoel | Review (2022) | 7x Test! Secucare Opklapbare Douche stoel met poten

Deze douchestoel is gemaakt van hoogwaardig materiaal, zoals aluminium en kunststof. Dankzij de afwatering die in het zitvlak geïntegreerd is, wordt water gemakkelijk afgevoerd tijdens het douchen. Deze Secucare douchestoel bewijst overigens dat een douchestoel kopen niet veel geld hoeft te kosten. 

Functionaliteiten Douchezitje met poten Secucare

✅ Heeft een groter zitvlak, dus meer zitcomfort; 

Opklapbaar douchezitje, gemaakt van onderhoudsvrij kunststof; 

✅ Met geïntegreerde afwatering. 

Eigenschappen Douchezitje met poten Secucare

Van deze douche stoel of kruk is het zitgedeelte 42x47cm. De minimale hoogte van dit type douchestoeltjes is 40cm en de maximale hoogte is 50cm. Alle personen met een lichaamsgewicht tot 150kg kunnen plaatsnemen op de Secucare douchestoel


Klik hier voor de beste prijs

6. Aidapt

Op zoek naar een in hoogte verstelbare douchestoel? Dit model douchestoel van Aidapt is dat! Bovendien is hij heel scherp geprijsd voor een douchestoeltje. Een douchestoel kopen wordt zo extra interessant. Verder zijn deze Aidapt douchestoeltjes licht van gewicht en comfortabel. Het water wordt tijdens het douchen afgevoerd door de gaatjes in de zitting en de antislip doppen onder de poten bieden extra veiligheid. Deze douchestoel kan op acht verschillende hoogtes ingesteld worden, zonder gebruik van gereedschap. 

Functionaliteiten Aidapt

✅ Antislip doppen onder de poten; 

Losse douchestoel die verstelbaar is op acht verschillende hoogtes; 

✅ Lichtgewicht en comfortabel. 

Eigenschappen Aidapt

De Aidapt douchestoel weegt slechts 2,9kg en kan 120kg aan lichaamsgewicht dragen. De zitting is 39cm tot 56,5cm hoog (verstelbaar), 49cm breed en 29cm diep. 


Klik hier voor de beste prijs

7. Secucare douchestoel Quattro

Tijd voor een andere douchestoel Medipoint: Secucare douchestoel Quattro. Het is niet alleen een douchestoel met armleuningen, maar ook met een rugleuning. Bovendien heeft hij een extra brede kunststofzitting met antislip laag. Daardoor biedt dit douchestoeltje extra comfort tijdens het douchen. U voorkomt dat u uitglijdt of valt, door deze Medipoint douchestoel te gebruiken. De poten zijn namelijk ook van antislip materiaal voorzien. De handvatten kunnen uitgebreid worden met armleuningen, welke los verkrijgbaar zijn. Deze douchestoel is overigens gemakkelijk in elkaar te zetten en in hoogte verstelbaar. De afwateringsopening voorkomt dat er water in de douchestoel blijft liggen. 

Beste Douchestoel | Review (2022) | 7x Test! Secucare douche stoel Quattro

Functionaliteiten Secucare douchestoel Quattro

✅ In hoogte verstelbaar van 39cm tot 54cm; 

✅ Comfortabele stoel die uitgebreid kan worden naar een douchezitje met armleuningen

✅ Deze douchestoel Quattro heeft een antislip zitting en antislip doppen onder de poten. 

Eigenschappen Secucare douchestoel Quattro

Deze douchestoel voor ouderen heeft een brede zitting en praktische handvatten. De douchestoelen Medipoint zijn verstelbaar in hoogte en kunnen maximaal 150kg aan gebruikersgewicht dragen. 


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste douchestoel 2022

Wilt u graag weten wat ik de beste douchestoel van 2022 vind? Dat vertel ik u graag. Allereerst moet ik zeggen dat een opklapbare douchestoel met wandmontage ontzettend handig is wanneer deze eenmaal hangt. Heeft u niet de kennis of de mensen om u heen voor de montage hiervan? Dan zijn er gelukkig genoeg andere douche stoelen verkrijgbaar. 

Beste Douchestoel | Review (2022) | 7x Test! Handicare Linido

Voor mij staat het Handicare Linido douchestoeltje absoluut op nummer 1. Deze opklapbare stoel muur neemt weinig ruimte in, is gemakkelijk schoon te maken en beschikt over rug- en armleuningen. Als douchestoeltjes opklapbaar zijn, zijn ze over het algemeen praktischer. Zo ook de douchestoeltjes van Linido! Ik kan deze douchestoel aan muur echt aanbevelen. 


Klik hier voor de beste prijs

Douchestoel ervaringen en reviews

Bent u benieuwd naar de douchestoel ervaringen van andere mensen? Een douchestoeltje review vertelt vaak heel veel. Daarom ben ik op zoek gegaan naar reviews en beoordelingen over de verschillende douchestoeltjes. Doe er uw voordeel mee! 

Handicare Linido review

Frank vertelt in zijn Handicare Linido douchestoel review dat hij sinds een paar maanden gebruikmaakt van dit douchestoeltje. “Deze douchestoel aan de muur is een uitkomst voor mij. Ik kan niet lang staan, maar dankzij deze Handicare douchestoel kan ik wel zelfstandig blijven douchen.” Ook het toiletframe met toiletverhoger bevallen mij erg goed.  

Beste Douchestoel Review (2022) 7x Test!

Linido review

Over de andere Linido douchestoel vertelt iemand in een anonieme review dat dit een goede aankoop is geweest. “De douchestoel Linido is handig, zit lekker en de leuningen zijn handig voor mijn armen. Het is ook de perfecte hoogte douchezitje voor mij.” 

Aidapt douchestoel ervaring

De Aidapt douchestoel wand wordt ook goed beoordeeld. Een klant met MS kreeg het steeds moeilijker met staan onder de douche. “Dankzij deze opklap douchestoel kan ik wel weer fijn douchen. Vooral de verstelbare hoogte en de armleuningen van deze douchestoel voor aan de muur bevallen mij goed.” 

Etac Swift review

Ineke raadt haar Etac Swift douchestoel Medipoint zeker aan. Zij vertelt: “Het is een comfortabele douchestoel. Nadat ik deze Medipoint douchestoel een periode gehuurd had, heb ik hem zelf gekocht. Het is een stevig en comfortabel douchestoeltje waar ik graag gebruik van maak.” 

Douchestoel kopen checklist: hier moet u op letten!

Heeft u een mooie douchestoel aanbieding gevonden en weet u nu precies welke douchestoel het moet worden? In deze checklist ziet u waar u nog op moet letten als u een douchestoeltje kopen gaat. Er zijn heel veel verschillende douchestoeltjes, sommige douchestoeltjes zijn speciaal ontworpen voor een specifieke doelgroep. Als u in elk geval op de volgende dingen let tijdens de aanschaf van uw douchestoel Etac Clean, douchestoel bol.com of een van de andere douchestoeltjes, dan komt het helemaal goed! 

Beste Douchestoel Review (2022) 7x Test!

Tip 1 douchestoel kopen: kies de juiste zithoogte

Bent u erg lang of juist wat kleiner, dan is de juist zithoogte van een type douchestoel extra belangrijk. Kan een douchestoel in hoogte verstellen, dan kan iemand met een gemiddelde lichaamslengte er altijd op plaatsnemen. Toch kan een douchestoel verstelbaar de uitkomst bieden voor wie langer of kleiner is en wie toch comfortabel wil plaatsnemen op douchestoelen opklapbaar! 

Tip 2 douchestoel kopen: kies de juiste zitting

Wat vindt u belangrijk aan een douchestoel zitting? Moet deze stoel vooral comfortabel zijn, gemakkelijk schoon te houden of juist erg functioneel en praktisch zijn? Kies altijd de zitting die bij u past. Zo kan een douchestoel met hygiëne uitsparing de beste keuze zijn, terwijl een krukje zonder uitsparing wellicht lekkerder zit.  

Beste Douchestoel Review (2022) 7x Test!

Tip 3 douchestoel kopen: houd rekening met uw gewicht

De meeste douchestoelen zijn geschikt voor een maximaal gebruikersgewicht van ongeveer 130kg. Bent u zwaarder, dan is het belangrijk dat u goed kijkt naar hoeveel gewicht een douchestoeltje kan dragen. Er zijn verschillende douchestoeltjes verkrijgbaar die meer gewicht aankunnen, denk aan een product als een obesitas douchestoel. 

Tip 4 douchestoel kopen met of zonder leuningen en steunen?

Ook iets om over na te denken: wilt u een douchestoel met armleuningen of is dat niet per se nodig? Armleuningen aan een douchestoeltje bieden extra comfort. Dat is ook de reden waarom de gemiddelde douchestoel Medipoint ervan voorzien is. Douchestoeltjes zonder armleuningen zijn ook prima, vooral wanneer u uzelf wast. Krijgt u hulp bij het wassen, dan is een Medipoint douchestoel met armleuningen wel heel comfortabel. 

Beste Douchestoel Review (2022) 7x Test!

Tip 5 douchestoel kopen: welk soort montage is er nodig?

Houd u ook rekening met douchestoel wandmontage? Soms moet een opklapbare douchestoel of inklapbare douchekruk namelijk aan de muur bevestigd worden, ideaal in een kleine badkamer. Combineer het met een veilige wandbeugel. Of kiest u een verrijdbare podouchestoel, zodat u hem gemakkelijk verplaatst en in een hoek zet? Of uw voorkeur nu uitgaat naar een verrijdbare douche rolstoel Etac of een douchezitje aan de muur, het is verstandig om van tevoren na te denken over of een bepaalde manier van monteren haalbaar is voor uzelf of voor iemand in uw omgeving. 

Ook interessant om te lezen

Meest gestelde vragen over douchestoeltjes

Heeft u na het lezen van dit artikel over de beste douchestoel nog vragen? Wellicht wilt u meer weten over de gemiddelde douchestoel prijs of bent u benieuwd of douchestoelen Medipoint vergoed worden door de verzekering? Lees gerust nog even verder. Hieronder treft u alle antwoorden over dit zorghulpmiddel op de meest gestelde vragen! 

Wat is een douchestoeltje?

Wat is een douchestoel eigenlijk? Wellicht is dat nog niet helemaal duidelijk voor u. Geen enkel probleem, want ik leg het graag even uit. Een douchestoeltje wordt net als de urinaal gebruikt als badkamerhulpmiddel door mensen die slecht ter been zijn, weinig energie hebben, moeite hebben met zelfstandig rechtop blijven staan, enzovoort.  

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen een goede douchestoel zorg gebruiken. Maar het belangrijkste is dat douchestoeltjes veiligheid en comfort bieden tijdens het douchen. Bovendien komen douchestoelen in allerlei soorten en maten: er zijn douchestoelen opklapbaar, maar u kunt ook een douchestoel met wielen (douchestoel op wielen) bestellen. Als een douchestoel verrijdbaar is, ervaren mensen daar vaak meer gemak door. 

Voor wie is een douchestoel geschikt?

In principe is een douchezitje aan de muur geschikt voor iedereen die moeite heeft met zelfzorg en mobiliteit. Toch is de ene douchestoel meer geschikt voor een bepaalde situatie of persoon, dan de andere. Zo kan een douchestoel met armleuningen voor oudere mensen heel fijn zijn, evenals een verrijdbare douchestoel. U hoeft dan niet meer op te staan in de badkamer. Er bestaat ook zoiets als een opklapbare douchestoel of inklapbare douchestoel, die u gemakkelijk uit het zicht plaatst na elke douchebeurt.[1] Het is vooral belangrijk dat u een douchestoel kiest die past bij uw situatie en wensen. Als u een bad heeft is een badplank een goede optie.  

Wat is het beste materiaal voor een douchestoel

Het materiaal per douchestoel kan verschillen. Zo moet een douchestoel voor ouderen (douchestoel voor aan de wand) goed bevestigd worden met gereedschap. Deze douchestoeltjes zijn vaak gemaakt van aluminium en/of metaal. Een douchestoel obesitas moet ook sterk genoeg zijn. Koopt u daarentegen een simpele douchestoel volwassenen, dan is een kunststof douchekruk ook prima. Het materiaal van douchestoelen Medipoint is altijd stevig genoeg voor de gebruiker ervan. Daardoor is zo’n douchestoel ook een veilige douchestoel voor gehandicapten. 

Hoe wordt een douchestoeltje bevestigd?

Afhankelijk van het type douchestoeltje, wordt de juiste manier van bevestigen of monteren gekozen. Zo wordt een douchestoel aan de muur Medipoint of een douchestoel gehandicapten altijd stevig aan de muur bevestigd met het juiste gereedschap. Koopt u een losse douchestoel bol com of een andere vrijstaande douchestoel, dan is er geen bevestiging nodig. U kunt het douchestoeltje dan na gebruik gewoon in de hoek van de badkamer (of ergens anders) neerzetten. Niet alle douchestoeltjes hoeven dus bevestigd te worden. Denk hierbij ook aan een verrijdbare douchestoel of een douchestoel op wieltjes (douchestoel met wieltjes). 

Wat is de gemiddelde douchestoel prijs?

Maar wat kost een douchestoel gemiddeld? Als u een douchestoel bestellen gaat, dan is het fijn om te weten dat u niet onnodig veel voor uw douchestoel wandmodel of douchestoel Handicare betaalt. De gemiddelde kosten voor een douchestoel opklapbaar Medipoint liggen rond de €200. Voor extra opties, zoals een douchestoel met opklapbare leuningen en andere handige functies, geldt vaak een meerprijs. Zo kunnen de uiteindelijke douchestoel kosten oplopen tot wel €1.100. 

Wordt een douchestoeltje vergoed door de verzekering?

Natuurlijk wilt u ook graag weten of uw verzekering een douchestoel vergoedt of dat u wellicht op een andere manier aan douchestoel korting kunt komen. Een douchestoel aanbieding is al heel aantrekkelijk, maar wat als u helemaal niets hoeft te betalen voor douchestoeltjes? Dat zou natuurlijk super zijn.

In de meeste gevallen kunt u douchestoelen opklapbaar en douchestoelen Medipoint lenen via uw zorgverzekeraar of via een zorgorganisatie. Het is vaak ook te huur bij een leverancier. De kosten zijn dan wel voor uzelf. Wilt u toch een douchestoel vergoeding, dan adviseer ik u contact op te nemen met de Zorgverzekering, Wmo of Wlz. Daar krijgt u meer informatie over de mogelijkheden. 

Conclusie beste douchestoel 2022

Anouk

Anouk

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Douchestoel | Review (2022) | 7x Test!

  Laat een reactie achter