In dit artikel

Beste Dekenboog | Review (2022) | 4x Deken Boog Test!

Beste Dekenboog | Review (2024) | 4x Deken Boog Test!

In dit artikel

Wilt u een dekenboog kopen, maar weet u door het enorme aanbod aan dekenbogen niet wat de juiste keuze is? Dan zit u met dit artikel goed. Ik, ergotherapeut Anouk, ga namelijk dekenbogen vergelijken. Het is dé manier om te bepalen wat de beste dekenboog van 2023 is. Bent u benieuwd naar welke deken boog als winnaar uit de dekenboog test komt? Is het een dekenboog Medipoint of een ander model? Lees snel verder. Ik ga het u vertellen!

De beste dekenboog van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste dekenboog – Dekenboog Able2 
 2. Beste dekenboog Medipoint alternatief – Dekenboog Totale Zorgwinkel
 3. Beste bedboog voor voeten – Dekenboog Identites
 4. Beste verstelbare dekenboog – Aidapt Dekenboog Verstelbaar

Dekenbogen vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat de beste dekenboog is, heb ik uiteraard verschillende modellen dekenbogen vergeleken. Ik lette onder andere op het gebruiksgemak, de kwaliteit en de dekenboog ervaringen van andere mensen. Ook keek ik naar de prijs van elk model deken boog en of een dekenboog kopen met of zonder verzendkosten mogelijk is. Aan de hand van al deze factoren maakte ik uiteindelijk een keuze voor de beste dekenboog van 2023. Doe er uw voordeel mee!

1. Aidapt Dekenboog Verstelbaar – beste verstelbare dekenboog 

Ik begin graag met vertellen over de Aidapt Dekenboog Verstelbaar. Deze verstelbare dekenboog is namelijk heel handig. Doordat hij – zoals de naam al zegt – verstelbaar is, is het een dekenboog die precies ingesteld kan worden zoals de gebruiker ervan wenst. Heeft u irritatie op uw lichaam, bent u net geopereerd of heeft u bijvoorbeeld wonden of zweren? Dan bieden dekenbogen de oplossing. 

Deze dekenboog Aidapt kan aan de zijkant of het uiteinde van het bed bevestigd worden. U kunt er eventueel twee tegelijk gebruiken. Doordat de deken boog in hoogte verstelbaar is, kunt u hem precies zo instellen dat het voor u prettig voelt.

Functionaliteiten

✅ 30 dagen bedenktijd;

✅ Gratis retourneren;

✅ In hoogte verstelbaar van 45 tot 68cm;

✅ Verstelbare dekenboog voor optimaal comfort;

✅ Gebruik eventueel twee dekenbogen als u dat wenst.

Eigenschappen

Deze Aidapt Dekenboog Verstelbaar is in hoogte verstelbaar van 45cm tot 68cm. Hij dient te worden vastgezet met stevige clips op elke 2,5cm. De breedte van de deken boog is 37cm. Deze dekenboog bestellen is rond €50,- te bestellen.


Klik hier voor de beste prijs

2. Dekenboog Able2 – beste dekenboog algemeen 

Dekenboog Able2 is de tweede deken boog die ik wil bespreken. Het is een metalen frame met een plastic coating die u eenvoudig onder het matras schuift. Het dekenboog gebruik van dit product is daarom heel simpel. Zodra u de basis onder het matras heeft geplaatst en het beddengoed over het frame, is hij klaar voor gebruik.

Beste Dekenboog | Review (2022) | 4x Deken Boog Test! Dekenboog Able2

De Dekenboog Able2 voorkomt dan dat het gewicht van uw beddengoed op uw benen en/of voeten rust. Zo kunt u weer heerlijk comfortabel in bed liggen. Bovendien is dit een van de dekenbogen die in hoogte verstelbaar zijn.

Functionaliteiten

✅ In hoogte verstelbare dekenboog Thuiszorgwinkel (46 tot 69cm);

✅ Metalen dekenboog voor onder het matras;

✅ Met plastic coating;

✅ Gratis verzending;

✅ Retourtermijn van 14 dagen.

Eigenschappen

U kunt deze dekenboog kopen rond €60,-. Omdat de bestelwaarde meer dan €50 is, betaalt u geen verzendkosten voor dit product.


Klik hier voor de beste prijs

3. Dekenboog Totale Zorgwinkel – beste dekenboog Medipoint alternatief 

Wilt u graag een alternatief op een standaard dekenboog Thuiszorgwinkel, zoals Medipoint? Het beste alternatief voor een Medipoint dekenboog is deze Dekenboog Totale Zorgwinkel. Een dekenboog lenen is niet meer nodig wanneer u deze in huis haalt. Dan is hij namelijk gewoon van uzelf. De dekenboog prijs maakt dat goed mogelijk. Zeker wanneer uw zorgverzekering (een deel van) de kosten vergoedt.

Het dekenboog gebruik werkt als volgt: schuif het frame onder uw matras. Dat kan vanaf de zijkant, maar ook vanaf de achterkant van het bed. Als u nu uw dekbed over het frame plaatst, dan rust deze op het frame en niet op uw lichaam. Dit voorkomt irritatie en/of pijn. 

Wist u bovendien dat de Dekenboog Totale Zorgwinkel in hoogte verstelbaar is? Stel hem precies in zoals voor u fijn voelt.

Functionaliteiten 

✅ Witte plastic coating die gemakkelijk schoon te maken is;

✅ In hoogte verstelbare dekenbogen (46cm tot 69cm);

✅ Geen verzendkosten;

✅ 30 dagen bedenktijd en de kans om gratis te retourneren.

Eigenschappen

U kunt de Dekenboog Totale Zorgwinkel kopen rond €60,-.


Klik hier voor de beste prijs

4. Dekenboog Identites – beste bedboog voor voeten 

Op nummer vier staat de Dekenboog Identites. Dit is de beste bedboog voor de voeten, omdat het gewicht van uw beddengoed opgevangen wordt. Zo wordt er geen druk op uw benen en voeten uitgeoefend en krijgen de voeten rust. Heeft u een wond aan uw benen of voeten of is er een andere reden waarom het beddengoed te zwaar en onprettig aanvoelt? Dan is de deken boog Identites heel geschikt. Hij kan op elk type bed gebruikt worden en is daardoor universeel. 

Ook is het een van de dekenbogen waarvoor u geen gereedschap nodig heeft om het te plaatsen. Schuif het frame gewoon onder uw matras, ter hoogte van het voeteneinde. Deze bedboog is bovendien gemakkelijk schoon te maken dankzij de plastic coating.

Functionaliteiten 

✅ Universele deken boog;

✅ Eenvoudig te plaatsen, geen gereedschap nodig;

✅ Gemakkelijk schoon te maken (onderhoudsvriendelijk);

✅ 30 dagen de tijd om te proberen en anders gratis te retourneren;

✅ Geschikt voor het ontlasten van de voeten en benen.

Eigenschappen

De Dekenboog Identites wordt geleverd in de kleur wit en de afmetingen zijn 76x52x50cm (LxBxH). U kunt deze dekenboog bestellen rond €60,- en u hoeft geen verzendkosten te betalen. 


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste dekenboog van 2023

Natuurlijk wilt u nu graag weten wat de beste dekenboog van dit moment is. Ondanks dat alle dekenbogen uit deze deken boog getest geschikt zijn, kan er maar één de beste zijn. Dat is naar mijn mening als ergotherapeut de Aidapt Dekenboog Verstelbaar.

Beste Dekenboog | Review (2022) | 4x Deken Boog Test! Aidapt dekenboog

Deze dekenboog is niet de duurste, maar wel een kwalitatief goed product. Ook is hij in hoogte verstelbaar van 45cm tot 68cm en kunt u er eventueel twee bij elkaar gebruiken. Probeer deze Aidapt Dekenboog Verstelbaar rustig uit, want u heeft 30 dagen bedenktijd en mag binnen die periode gratis retourneren. Wel zo handig!

U kunt natuurlijk ook een andere dekenboog Medipoint kopen of zelfs een dekenboog lenen, in plaats van kopen. Dat scheelt in de dekenboog prijs en daar bent u uiteraard helemaal vrij in. Doe vooral wat goed voelt voor uzelf.

Vraagt u zich nog af ‘een dekenboog wat is dat?’ of ‘een dekenboog waarom gebruiken mensen die?’ dan raad ik u aan om nog even verder te lezen. Ik vertel u er graag meer over, maar eerst nog even de dekenboog reviews en ervaringen van andere mensen. Zo krijgt u een beter beeld van hoe de dekenbogen bij andere mensen in de smaak vallen. 


Klik hier voor de beste prijs

Dekenboog ervaringen en reviews 

Wilt u weten hoe anderen de dekenbogen in dit artikel hebben ervaren? Ik zocht naar een dekenboog review van elke deken boog. Zo krijgt u een beter beeld van hoe het product werkt en wat een ander ervan vindt.

Aidapt Dekenboog Verstelbaar review

Devon vertelt dat Aidapt de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft. “We kochten deze Aidapt Dekenboog Verstelbaar, omdat de vorige dekenboog van ons aan vervanging toe was. Niet vanwege een medische oorzaak, ik vind het gewoon niet fijn als de deken niet direct op mijn voeten ligt. Nu kan ik weer lekker slapen en ik heb daarvoor niet de hoofdprijs hoeven betalen. Ook is er weleens een dekenboog kortingscode bij Aidapt. Dat is top.”

Dekenboog Able2 review 

“Ik heb de Able2 gekocht. Handige dekenboog die gewoon doet wat je ervan verwacht als je een dekenboog koopt. Mijn vriendin raadde een dekenboog Medipoint aan, maar ik wilde liever deze proberen. Blij toe, want de mijne ligt in de praktijk echt beter vind ik”, vertelt Hans.

Dekenboog Totale Zorgwinkel review 

“Ik twijfelde tussen een dekenboog aanbieding en deze Dekenboog Totale Zorgwinkel. Ik wist dat er veel keuze was in zulke bogen, maar ik wilde niet de hoofdprijs betalen en ik vond deze toch wel een beetje prijzig. Toch blij dat ik hem heb besteld en gewoon geprobeerd heb. Dat kon gelukkig ook zonder risico door die bedenktijd. Nu weet ik dat dit een fijn product is. Ik slaap weer goed.”

Dekenboog Identites review

Vera had tijdelijk een dekenboog nodig. “Ik was geopereerd aan mijn knie en in bed voelde het heel vervelend als de deken op mijn been lag. Ik kon ook niet goed draaien dus ik ontkwam niet aan die druk van de deken op mijn knie, tenzij ik zonder deken sliep. Dat lukte mij echt niet, dus ik kocht de Dekenboog Identites. Nu ik hersteld ben, hebben we hem aan mijn tante gegeven. Die dekenboog is universeel en daardoor op alle bedden te gebruiken. Ook hoef je niet te monteren dus het werkt heel makkelijk.”

Soorten dekenbogen

Het gebruik van een dekenboog is vrij eenvoudig: de dekenboog wordt onder het matras geschoven, zodat de boog over uw gevoelige voeten en/of benen staat. Als u uw deken over de boog plaatst, rust de deken niet langer op uw lichaam. Maar er zijn verschillende soorten dekenbogen, bent u zich daar bewust van? Ik vertel graag even welke soorten dekenbogen er zoal verkrijgbaar zijn.

Beste Dekenboog Review (2022) 4x Deken Boog Test!

Verstelbare dekenboog

Een verstelbare dekenboog kan – in tegenstelling tot een standaard model – versteld worden in hoogte. Daarmee regelt u de afstand van de dekens tot uw lichaam. Heeft u het bijvoorbeeld snel koud, dan is het fijn als de dekenboog niet te hoog is. Een extra deken over de dekenboog plaatsen is overigens ook een oplossing voor mensen met koude voeten. Toch is het fijn als een dekenboog verstelbaar is en daardoor precies naar wens ingesteld kan worden.

Inklapbare dekenboog

Heeft u uw dekenboog niet altijd nodig of wilt u hem juist ook mee kunnen nemen wanneer u op vakantie gaat? Een inklapbare dekenboog kan gemakkelijk compact ingeklapt worden wanneer deze niet gebruikt wordt. Zo kunt u hem eenvoudig opbergen of juist meenemen.

Een inklapbare dekenboog wordt overigens niet onder het matras geplaatst, maar direct onder de dekens. 

Hoekige dekenboog

Er zijn dekenbogen verkrijgbaar in een hoekige vorm. Deze vallen niet in een ronde boog om de benen en voeten heen, maar in een rechthoekige vorm. In principe verandert dit niets aan de werking van de dekenboog. Het is daarom maar net waar u de voorkeur aan geeft.

Ronde dekenboog

Dit is de standaard vorm van een dekenboog. De meeste dekenbogen hebben een ronde vorm, waaraan dit product zijn naam ook te danken heeft.

Beste Dekenboog Review 4x Deken Boog Test!

De gemiddelde dekenboog prijs

Natuurlijk zijn er verschillende dekenbogen voor verschillende prijzen verkrijgbaar. De gemiddelde dekenboog prijs ligt rond de €45. Er zijn ook veel duurdere modellen verkrijgbaar, maar ook zeker meer voordelige dekenbogen. Kies vooral een dekenboog die doet wat hij moet doen, die voldoet aan uw wensen en die past bij uw budget.

Dekenboog vergoeding

Als mensen een dekenboog kopen, dan willen zij graag weten of er een vergoeding mogelijk is vanuit de zorgverzekering of een andere instantie. In principe wordt een dekenboog niet vergoed. Wel is het mogelijk om dit zorghulpmiddel te lenen bij uw zorgverzekeraar of via een thuiszorgorganisatie. U kunt ook een dekenboog huren, als u er slechts tijdelijk gebruik van wilt maken. De kosten zijn echter in bijna alle gevallen voor eigen rekening. Doe gerust even navraag bij uw zorgverzekering om hier zeker van te zijn. 

Tip: een dekenboog huren is niet altijd voordeliger dan een dekenboog kopen. Dat hangt echt af van hoe lang u de dekenboog nodig heeft. Denk daar even over na voordat u hierin een keuze maakt. Bovendien hoeft een dekenboog niet duur te zijn, zoals ik hierboven al even vertelde. Er zijn dekenbogen in allerlei prijscategorieën verkrijgbaar. Er is ook vast een deken boog beschikbaar dat binnen uw budget past.

Beste Dekenboog Review 4x Deken Boog Test!

Dekenboog reinigen

Als u een dekenboog koopt, is het verstandig om deze af en toe schoon te maken. Dit is niet alleen hygiënisch, maar het zorgt er ook voor dat uw deken boog in een goede staat blijft. Daardoor heeft u er langer plezier van en haalt u alles uit het bedrag dat u ervoor betaald heeft. Ook als u een dekenboog huurt of leent is het netjes om deze te onderhouden.

Een dekenboog schoonmaken is meestal vrij eenvoudig. U kunt een doekje met water en mild schoonmaakmiddel gebruiken om de dekenboog te reinigen. Bij kunststof materiaal is dat een veilige oplossing. Is uw dekenboog van staal, wees dan voorzichtig. De dekenboog kan uiteindelijk gaan roesten als u te hardnekkige schoonmaakmiddelen gebruikt of de dekenboog te vaak nat maakt.

Dekenboog kopen checklist: hier moet u op letten! 

Dus waar moet u zoal rekening mee houden bij een dekenboog bestellen? Allereerst moet u nadenken over wat uw deken boog wensen zijn. Moet de dekenboog verstelbaar zijn of is dat niet nodig? En wilt u hem kunnen opbergen of meenemen? Dan is een inklapbare dekenboog aan te raden.

Wat is het budget dat u beschikbaar heeft bij een dekenboog kopen? Misschien is er namelijk wel dekenboog korting te vinden als u hier online naar zoekt. En maakt het voor u uit van welk materiaal dekenbogen gemaakt zijn? Of in welke kleur ze geleverd worden? Kijk daar dan ook naar, zodat u echt een goede keuze maakt voor uzelf. Heeft u snel last van koude voeten, bedek uw voeten dan met dikke sokken.

Beste Dekenboog Review 4x Deken Boog Test!

Meer over hulpmiddelen bij het slapen of liggen?

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Bij beperkingen in de mobiliteit kunt u aan meerdere vormen denken. Op het gebied van fiets hulpmiddelen zijn er vele oplossingen, maar ook hulpmiddelen bij lighouding, rijdende hulpmiddelen en loophulpmiddelen als een rollator zijn passende adviezen te geven. Er kan moeite bestaan met het maken van transfers, hiervoor zijn vele transfer hulpmiddelen beschikbaar. Maar ook op het gebied van zitvoorzieningen is er veel te ontdekken.

In het kader van slaaphulpmiddelen kunt u denken aan een hoog laag bed of seniorenbed is een bed dat op verschillende hoogtes kan worden ingesteld, waardoor het makkelijker wordt om in en uit bed te stappen. Een ergonomisch kussen of kussen voor nekklachten kan helpen om de nek en rug te ondersteunen tijdens het slapen. Een orthopedisch kussen is een speciaal ontworpen hoofdkussen om de druk op de nek, schouders en rug te verminderen. Een medisch kussen kan worden voorgeschreven door een arts om te helpen bij specifieke slaapproblemen.

Een traagschuim matras past zich aan de contouren van het lichaam aan en biedt zo extra comfort en ondersteuning. Een positioneringskussen kan helpen om het lichaam in een bepaalde positie te houden, bijvoorbeeld bij rugklachten. Een hielbeschermer beschermt de hiel tegen drukplekken tijdens het liggen. Een dekenboog houdt het beddengoed op afstand van het lichaam om irritatie of pijn te voorkomen.

Ook op het gebied van Zelfzorg en Veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken.
Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?  

Meest gestelde vragen over dekenbogen

Is alles al duidelijk voor u op het gebied van dekenbogen? Of heeft u toch nog enkele vragen? Geen zorgen, want ik heb de meest gestelde vragen over dit onderwerp verzameld en hieronder beantwoord. Mocht uw vraag er niet bij staan, stel hem dan gerust in een reactie. Dan kom ik zo snel mogelijk bij u terug met een antwoord.

Wat is een dekenboog?

U weet inmiddels alles over dekenbogen. Of toch nog niet helemaal? Wat is een dekenboog eigenlijk? De dekenboog betekenis is een metalen of kunststof frame dat in een ronde vorm loopt (boog) en dat gebruikt wordt op bed. Een deken boog zorgt ervoor dat uw deken of dekbed niet direct op uw lichaam leunt, maar op het frame. Als u een wond heeft, revaliderend bent, veel pijn heeft aan uw gevoelige voeten en/of benen of om een andere reden liever niet de deken direct op uw lichaam heeft liggen, dan helpt een dekenboog voor verlichting.

Waarom gebruik je een dekenboog? 

De dekenboog functie is heel eenvoudig, want u gebruikt een dekenboog vooral om een deken omhoog te houden. Zo voorkomt u dat uw deken of dekbed uw onderlichaam raakt. De reden hiervoor is per persoon verschillend. Sommige mensen vinden het gewoon niet prettig om een deken op de benen of voeten te hebben. Er is dan geen medische noodzaak of reden voor, maar dan gaat het om persoonlijke voorkeuren. Andere mensen hebben er om medische redenen behoefte aan, zoals wanneer er een wond op het onderlichaam zit of om (huid)irritatie tegen te gaan. [1]

Hoe werkt een dekenboog precies?

Wilt u weten hoe een dekenboog precies werkt, dan vertel ik dat natuurlijk graag. Een dekenboog gebruiken is heel eenvoudig. Plaats het frame van de dekenboog onder uw matras. Dit is vaak aan de zijkant mogelijk, maar sommige modellen kunnen ook aan de achterkant onder het matras geplaatst worden. Door de deken boog onder het matras te schuiven, blijft hij goed zitten en kan hij tijdens uw nachtrust niet op u vallen of van het bed af glijden. Ga met uw benen onder de boog liggen en doe uw deken over de boog heen. Het wordt vaak samen met positioneringskussens gebruikt.

Hoe moet je een dekenboog plaatsen? 

Een dekenboog plaatsen is eenvoudig: schuif uw dekenboog onder het matras, zodat hij daar stevig vast zit. Een bedboog voor voeten kan ook aan de achterzijde onder het matras bevestigd worden, maar de meeste dekenbogen worden aan de zijkant van het bed bevestigd. De gemiddelde dekenboog (zoals een Medipoint dekenboog) kan zonder gereedschap gemonteerd en bevestigd worden. Gaat u zelf een dekenboog maken of doet iemand anders dat voor u, dan kan de plaatsing ervan eventueel anders zijn. Dat hangt af van de keuze die u of de ontwerper hierin maakt. 

Hoe kun je een dekenboog reinigen?

Een dekenboog reinigen is heel eenvoudig. De meeste modellen zijn namelijk van kunststof materiaal gemaakt en kunnen daardoor prima tegen water en schoonmaakmiddel. Gebruik nooit een hardnekkig schoonmaakmiddel om uw dekenboog te reinigen. Een eenvoudig sopje en een schoonmaakdoekje zijn eigenlijk voldoende. Is uw dekenboog van staal of ijzer gemaakt, volg dan altijd de instructies op die bij het product geleverd worden. Dat geldt ook voor de schoonmaakinstructies. Zo voorkomt u dat uw dekenboog verkleurt of verroest.

Conclusie beste dekenboog van 2023 

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Dekenboog | Review (2024) | 4x Deken Boog Test!

Laat een reactie achter