In dit artikel

De Consumentenbond over Sleutelkluizen: Een Samenvatting (2023)

In dit artikel

“Elk jaar zijn er ongeveer 800 huishoudens waar ingebroken wordt via een onveilige sleutelkluis. Als consument en ervaringsdeskundige begrijp ik de noodzaak van een veilige sleutelkluis.

In deze blogpost zal ik u door de samenvatting van de Consumentenbond over sleutelkluizen leiden, met aanbevelingen voor de meest veilige opties. Bent u klaar om uw huis beter te beveiligen?”.

Key Takeaway

De beste sleutelkluis van 2023 is Kruse SKG Sleutelbuis. Dit merk heeft een handig cijferslot en kunt u zowel binnen als buiten gebruiken ter inbraakwerendheid.

Samenvatting

  • Elk jaar worden ongeveer 800 huishoudens slachtoffer van inbraken via onveilige sleutelkluizen.
  • Uit de testresultaten van de Consumentenbond blijkt dat er grote verschillen zijn in de veiligheid van sleutelkluizen.
  • De beste gecertificeerde sleutelkluizen volgens de Consumentenbond zijn onder andere de Kruse SKG Sleutelbuis, Puck Keysafe en Masterlock 5425.
  • Bij het kopen van een sleutelkluis is het belangrijk om te letten op de locatie, het budget en gebruikerservaringen.

De impact van onveilige sleutelkluizen

Jaarlijks vinden er 800 inbraken plaats via onveilige sleutelkluisjes, blijkt uit onze testresultaten.

Jaarlijks 800 inbraken via onveilige sleutelkluisjes

Elk jaar hebben 800 gezinnen te maken met inbraken. Deze inbraken komen door onveilige sleutelkluisjes bij de voordeur. De dieven breken ze open en gaan het huis in. Het is een groot probleem.

Het maakt mensen bang en onzeker. Ze zijn bang dat hun huis het volgende zal zijn. We moeten oplossingen vinden om dit te stoppen. Veilige sleutelkluisjes zijn nodig om dit probleem op te lossen.

Testresultaten van de Consumentenbond

Volgens de resultaten van de Consumentenbond zijn er grote verschillen in de veiligheid van sleutelkluizen. Onderzoek heeft aangetoond dat er jaarlijks rond de 800 inbraken plaatsvinden via onveilige sleutelkluisjes. Hierbij hun bevindingen in een tabelvorm.

SleutelkluisVeiligheidOpmerkingen
Kruse SKG SleutelbuisVeiligDit model is SKG-gecertificeerd en heeft goede testresultaten.
Puck KeysafeVeiligDit is een ander model met een SKG-keurmerk dat goed presteert in veiligheidstests.
Masterlock 5425OnveiligUit de tests blijkt dat dit model gemakkelijk kan worden opengebroken.
Masterlock 5415OnveiligDit model werd ook als onveilig beoordeeld in de tests.
Abus 787BMatig veiligHoewel dit model veiliger is dan de Masterlocks, heeft het geen SKG-keurmerk.

Het is belangrijk om te letten op de veiligheid van een sleutelkluis. Een kluis met een SKG-keurmerk of Politiekeurmerk is een goede keuze. Let ook op ervaringen en reviews van andere gebruikers voordat u een beslissing neemt.

Beste gecertificeerde sleutelkluizen

De Consumentenbond heeft een lijst samengesteld met de beste gecertificeerde sleutelkluizen, waaronder de Kruse SKG Sleutelbuis, Puck Keysafe, Masterlock 5425, Masterlock 5415 en Abus 787B.

Kruse SKG Sleutelbuis

De Kruse SKG Sleutelbuis is een gecertificeerde sleutelkluis die voldoet aan de veiligheidseisen van het SKG keurmerk. Dit betekent dat de kluis getest is op inbraakwerendheid en goedgekeurd is voor gebruik.

Met de Kruse SKG Sleutelbuis kunt u uw sleutels veilig opbergen en ervoor zorgen dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot uw woning. Deze sleutelkluis is een betrouwbare oplossing om ervoor te zorgen dat zorgmedewerkers, familieleden of andere bevoegde personen toegang kunnen krijgen tot uw woning, terwijl onbevoegden worden buitengesloten.

Met de Kruse SKG Sleutelbuis kunt u met een gerust hart uw sleutels achterlaten, wetende dat uw woning veilig is.

Puck Keysafe

De Puck Keysafe is een gecertificeerde sleutelkluis die wordt aanbevolen door de Consumentenbond. Dit veilige en betrouwbare kluisje is voorzien van een SKG-keurmerk, wat betekent dat het voldoet aan strenge veiligheidseisen.

Met de Puck Keysafe kunt u uw sleutels veilig opbergen en gemakkelijk toegang verlenen aan bijvoorbeeld zorgmedewerkers of familieleden. Het kluisje heeft een stevige behuizing en een goed werkend cijferslot.

Door te kiezen voor de Puck Keysafe, kunt u met een gerust hart uw sleutels achterlaten en uw woning beveiligen tegen inbraken.

Masterlock 5425

Ik heb informatie gevonden over de Masterlock 5425. Dit is een sleutelkluis die door de Consumentenbond is getest. Het heeft een gecertificeerd slot en wordt als veilig beschouwd. De Masterlock 5425 heeft een digitale code die je kunt gebruiken om toegang te krijgen tot de sleutels.

Het is makkelijk te installeren en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Dit type sleutelkluis wordt aanbevolen voor mensen die op zoek zijn naar een veilige manier om hun sleutels op te bergen.

Masterlock 5415

De Masterlock 5415 is een gecertificeerde sleutelkluis die door de Consumentenbond wordt aanbevolen als een goede keuze. Deze kluis voldoet aan de veiligheidseisen en is geschikt voor het veilig opbergen van uw sleutels.

Het heeft een handige cijfercode, waarmee alleen degenen met de juiste code toegang hebben tot de sleutels. De Masterlock 5415 biedt een betrouwbare en gemakkelijke oplossing voor het veilig bewaren van uw sleutels.

Abus 787B

De Abus 787B is een van de beste gecertificeerde sleutelkluizen volgens de Consumentenbond. Dit slot heeft het SKG keurmerk, wat betekent dat het voldoet aan strenge veiligheidseisen.

Met de Abus 787B kunt u uw sleutels veilig opbergen en ervoor zorgen dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben. Het is een betrouwbare oplossing om inbraken te voorkomen en uw woning goed te beveiligen.

Als u op zoek bent naar een veilige sleutelkluis, is de Abus 787B zeker het overwegen waard.

Tips voor het kopen van een sleutelkluis

– Kies een geschikte locatie voor het veilig opbergen van uw sleutelkluis.

– Bepaal uw budget en het gewenste type slot voor de sleutelkluis.

– Overweeg om een gecertificeerde sleutelkluis te kopen, met een SKG keurmerk of Politiekeurmerk.

– Lees ervaringen en reviews van andere gebruikers voordat u een beslissing neemt.

Bepaal de locatie voor het veilig opbergen van uw sleutels

Ik wil ervoor zorgen dat mijn sleutels veilig zijn, dus ik moet de beste plek bepalen om ze op te bergen. Het is belangrijk om een locatie te kiezen die niet voor iedereen zichtbaar is, zoals bij de voordeur.

Het kan handig zijn om een sleutelkluis in de buurt van de voordeur te hebben, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot je sleutels als je thuiskomt. Maar het moet een plek zijn die niet direct zichtbaar is voor potentiële dieven.

Misschien kun je een geschikte plek vinden aan de zijkant van het huis, in de buurt van een achterdeur of in de garage. Het belangrijkste is dat de sleutelkluis goed verborgen is en niet opvalt voor voorbijgangers.

Bepaal uw budget en gewenst slottype

Voor het kopen van een sleutelkluis is het belangrijk om eerst uw budget en het gewenste slottype te bepalen. Bedenk hoeveel geld u wilt besteden en welk type slot het beste bij uw situatie past.

Er zijn verschillende soorten sloten beschikbaar, zoals mechanische, elektronische of biometrische sloten. Kies het slottype dat het beste aansluit op uw behoeften en budget. Houd er rekening mee dat gecertificeerde sleutelkluizen over het algemeen veiliger zijn en voldoen aan bepaalde veiligheidseisen.

Neem dit mee in uw overweging bij het bepalen van uw budget en gewenst slottype.

Overweeg een gecertificeerde sleutelkluis (SKG keurmerk of Politiekeurmerk)

Je moet een gecertificeerde sleutelkluis overwegen, zoals een kluis met het SKG keurmerk of Politiekeurmerk. Deze keurmerken garanderen dat de sleutelkluis voldoet aan bepaalde veiligheidseisen en helpen inbraken te voorkomen.

Het is belangrijk om de veiligheid van je sleutels serieus te nemen, vooral als je ze gebruikt om toegang te krijgen tot je woning of voor thuiszorg. Zorg ervoor dat je een betrouwbare sleutelkluis kiest die voldoet aan de juiste normen en certificeringen.

Lees ervaringen en reviews van gebruikers

Ik raad aan om de ervaringen en reviews van gebruikers te lezen voordat je een sleutelkluis koopt. Deze feedback kan waardevolle inzichten geven over de prestaties en betrouwbaarheid van verschillende sleutelkluizen.

Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen en een kluis kiezen die past bij jouw behoeften en budget. Het is ook handig om te kijken naar de beoordelingen en aanbevelingen van andere gebruikers om te zien of zij tevreden zijn met hun aankoop.

Op basis van deze informatie kun je een goede keuze maken en zorgen voor de veiligheid van je sleutels en woning.

Conclusie en aanbeveling voor de beste sleutelkluis

Na het uitvoeren van testen heeft de Consumentenbond de beste gecertificeerde sleutelkluizen geïdentificeerd, zoals de Kruse SKG Sleutelbuis en de Puck Keysafe. Om een veilige sleutelkluis te kopen, is het belangrijk om de locatie en het budget te bepalen, evenals het lezen van gebruikerservaringen en reviews.

Kies altijd voor een gecertificeerde sleutelkluis met het SKG keurmerk of Politiekeurmerk voor optimale veiligheid.

Meer over ‘Sleutelkluizen’

Wanneer je het hebt over de veiligheid en toegankelijkheid van sleutels, komt het concept van een sleutel kluizen al snel naar voren. Zo is er bijvoorbeeld de masterlock sleutelkluis, een betrouwbaar model dat de mogelijkheid biedt sleutels op een veilige manier te bewaren. Voor wie op zoek is naar extra zekerheid is de puck sleutelkluis een goede optie, bekend om zijn robuustheid en betrouwbaarheid.

Voor degenen die hun sleutels buiten willen opbergen, is een sleutelkluis buiten uitermate geschikt. Hiermee zijn je sleutels veilig, terwijl ze toch toegankelijk blijven voor degenen die ze nodig hebben. Daarnaast zijn er opties zoals het sleutelkluisje met code, die een extra laag beveiliging toevoegt door het gebruik van een code.

Veel mensen vragen zich af welke sleutelkluizen een sleutelkluis politiekeurmerk hebben. Dit keurmerk geeft aan dat een sleutelkluis aan bepaalde veiligheidseisen voldoet. Ook de clavisio sleutelkluis en de abus sleutelkluis zijn voorbeelden van kluizen die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Ook de consumentenbond sleutelkluis is een begrip, waar veel consumenten naar verwijzen als het gaat om betrouwbare keuzes. En voor degenen die in een specifieke winkel willen kopen, zijn er mogelijkheden zoals de sleutelkluis gamma en de sleutelkluis praxis.

Voor de professionele sector, zoals de thuiszorg en brandweer, zijn er specifieke modellen zoals de sleutelkluis thuiszorg en de sleutelkluis brandweer. En als je een sleutelkluis met een SKG keurmerk zoekt, is de sleutelkluis skg een veelgekozen optie. Tot slot zijn er voor de doe-het-zelf-liefhebbers mogelijkheden zoals de sleutelkluis hornbach.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zegt de Consumentenbond over sleutelkluizen?

De Consumentenbond spreekt over sleutelkluizen in hun rapport, waarin ook onderwerpen als veiligheidssloten, inbraakpreventie en toegangscontrole worden besproken.

2. Hoe helpt een sleutelkluis bij woningbeveiliging?

Een sleutelkluis helpt bij het beveiligen van je huis door je sleutels veilig op te bergen. Het helpt ook bij inbraakbeveiliging en maakt toegangscontrole makkelijker.

3. Wat als ik klachten heb over mijn sleutelkluis?

Als je klachten hebt over je sleutelkluis, kun je deze indienen via het klachtenplatform van de Consumentenbond. Ze hebben ook een klachtenprocedure die je kunt volgen.

4. Kan een sleutelkluis ook voor thuiszorgtoegang worden gebruikt?

Ja, een sleutelkluis kan worden gebruikt voor thuiszorgtoegang. Het maakt het makkelijker voor zorgverleners om toegang te krijgen tot je huis zonder dat ze een sleutel nodig hebben.

5. Zijn er specifieke beveiligingsnormen voor sleutelkluizen?

Ja, de Consumentenbond verwijst naar speciale beveiligingsnormen voor sleutelkluizen in hun rapport. Het is belangrijk om een kluis te kiezen die voldoet aan deze normen voor de beste bescherming.

» Referenties


1. Lette, M., Stoop, A., Gadsby, E., Ambugo, E.A., Mateu, N.C., Reynolds, J., Nijpels, G., Baan, C., & de Bruin, S.R. (2020). Supporting Older People to Live Safely at Home – Findings from Thirteen Case Studies on Integrated Care Across Europe. Int J Integr Care, 20(4), 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7546110/

2. Politiekeurmerk Veilig Wonen. (2021). Hoe kies ik een veilige sleutelkluis?
https://www.politiekeurmerk.nl/2021/07/14/hoe-kies-ik-een-veilige-sleutelkluis/

» Referenties

Conclusie beste sleutelkluis 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Consumentenbond over Sleutelkluizen: Een Samenvatting (2023)

Laat een reactie achter