In dit artikel

Breezy Rolstoel: Lichtgewicht en Betrouwbaar (2023)

In dit artikel

Zoeken naar de perfecte rolstoel kan een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar iets lichtgewicht, maar toch betrouwbaar. Ik ken deze worsteling en daarom heb ik grondig onderzoek gedaan om je deze zorgen te besparen.

In dit artikel zal ik de Breezy Rolstoel uitlichten, een rolstoel die niet alleen lichtgewicht is, maar ook veilig dankzij de ISO 7176-19 crashtest-certificering. Laten we dus samen de vele voordelen van de Breezy Rolstoel ontdekken!

Key Takeaway

De beste rolstoel van 2023 is Excel G-Lite. Dit merk heeft de laagste prijs, is gemakkelijk opvouwbaar en veilig door de anti kiepwielen.

Samenvatting

  • Breezy Rolstoelen zijn lichtgewicht en betrouwbaar, met modellen zoals opvouwbare rolstoelen en allround rolstoelen.
  • Ze bieden comfort en gebruiksgemak, met verstelbare duwhandvatten en voetsteunen voor individuele aanpassing.
  • Breezy Rolstoelen zijn ontworpen en getest volgens strikte veiligheidsnormen, inclusief de ISO 7176-19 crashtest-certificering.

Overzicht van Breezy Rolstoelen

Breezy Rolstoelen biedt een breed scala aan modellen, waaronder standaard rolstoelen, allround rolstoelen en opvouwbare rolstoelen.

Standaard rolstoelen

Standaard rolstoelen zijn een goede keus. Ze zijn sterk en je kunt op ze rekenen. Neem de Breezy Parix2. Die weegt maar 16,6 kg. Dat is niet veel voor een rolstoel. Hij haalt ook hoge punten bij crashtests.

De rolstoel heeft een ISO 7176-19 certificaat. Dit zegt dat deze rolstoel veilig is in een auto. De voetsteunen kun je veranderen in hoek. Ze hebben ook banden voor je hiel. Dat zorgt ervoor dat je stevig zit in de stoel.

De Breezy UniX² is nog lichter! Die weegt maar 12,5 kg en kun je opvouwen. Je kunt hem dus makkelijk meenemen. In de auto, maar ook met de trein of het vliegtuig.

Allround rolstoelen

BREEZY allround vouwframe rolstoelen zijn betrouwbaar en modulair. Ze kunnen individueel worden aangepast voor een goede positionering van de gebruiker. De rolstoelen hebben verstelbare voetsteunen met hielbanden, waardoor ze comfortabel en veilig zijn.

Het frame is opvouwbaar en gemakkelijk mee te nemen in een auto, trein, vliegtuig of bus. Met de BREEZY allround rolstoelen heb je mobiliteit en vrijheid om te gaan waar je wilt.

Opvouwbare rolstoelen

Opvouwbare rolstoelen zijn een handige optie voor mensen die een rolstoel nodig hebben, maar ook behoefte hebben aan mobiliteit en gemak. Een voorbeeld van een opvouwbare rolstoel van Breezy is de UniX² rolstoel.

Deze rolstoel is lichtgewicht, weegt slechts 12,5 kg, en kan gemakkelijk worden opgevouwen voor transport in een auto, trein, vliegtuig of bus. De duwhandvatten kunnen in hoogte worden versteld voor comfortabel duwen en de rolstoel heeft wegklapbare armsteunen voor gemakkelijke transfer.

Met een zitbreedte van 46 cm is de Breezy Basix, een andere opvouwbare rolstoel van Breezy, compact en biedt toch voldoende ruimte voor de gebruiker. Deze rolstoelen zijn ideaal voor mensen die behoefte hebben aan mobiliteit en flexibiliteit zonder in te leveren op comfort en betrouwbaarheid.

Kenmerken van Breezy Rolstoelen

Lichtgewicht ontwerp voor gemakkelijke manoeuvreerbaarheid. Verstelbare duwhandvatten voor gebruikerscomfort. Verschillende veiligheidskenmerken voor betrouwbaarheid. Modulaire aanpassingen voor individuele behoeften.

Lichtgewicht ontwerp

De Breezy rolstoelen hebben een lichtgewicht ontwerp, wat ze gemakkelijk te hanteren en mee te nemen maakt. De Breezy Parix2 weegt bijvoorbeeld slechts 16,6 kg. Deze rolstoel is licht genoeg om gemakkelijk te manoeuvreren, maar ook stevig genoeg om stabiel te blijven tijdens het gebruik.

Dankzij het lichtgewicht ontwerp is de Breezy rolstoel ook eenvoudig op te tillen en in een auto te plaatsen voor transport. Dit maakt het leven van gebruikers en hun verzorgers een stuk gemakkelijker en zorgt voor meer vrijheid en mobiliteit.

Verstelbare duwhandvatten

De Breezy rolstoelen hebben verstelbare duwhandvatten waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Dit zorgt voor een comfortabele en ergonomische rijervaring.

De hoogte van de duwhandvatten kan worden aangepast zodat de persoon die de rolstoel duwt een goede houding kan behouden. Met verstelbare duwhandvatten kunnen familieleden of verzorgers ook gemakkelijk de rolstoel duwen zonder het risico op rugpijn of ongemak.

Dit is vooral handig bij langere ritten of bij het manoeuvreren op oneffen terrein. Met deze functie kan de Breezy rolstoel echt worden aangepast aan de individuele behoeften en voorkeuren van elke gebruiker, waardoor een comfortabele en veilige rijervaring wordt gegarandeerd.

Veiligheidskenmerken

De Breezy rolstoelen zijn uitgerust met verschillende veiligheidskenmerken om de gebruiker een veilige en zekere ervaring te bieden. De rolstoelen hebben stevige wielen en een stevig frame om stabiliteit te garanderen tijdens het rijden.

Daarnaast hebben ze betrouwbare remmen die gemakkelijk bediend kunnen worden, zodat de rolstoel veilig tot stilstand kan worden gebracht indien nodig. De voetsteunen van de rolstoel zijn verstelbaar en voorzien van hielbanden, waardoor de voeten van de gebruiker stevig op hun plaats blijven tijdens het rijden.

Deze veiligheidskenmerken zorgen ervoor dat de gebruiker met vertrouwen en gemoedsrust kan genieten van zijn of haar mobiliteit.

Modulaire aanpassingen

De Breezy rolstoelen bieden modulaire aanpassingen, zodat ze individueel kunnen worden aangepast aan de behoeften van elke gebruiker. Dit betekent dat de rolstoelen kunnen worden aangepast op basis van de positie, hoogte en andere specificaties die comfortabel zijn voor de gebruiker.

Zo kunnen de duwhandvatten in hoogte versteld worden en kunnen de voetsteunen worden aangepast aan de gewenste hoek. Deze modulaire aanpassingen zorgen ervoor dat de rolstoelen geschikt zijn voor verschillende gebruikers en zorgen voor een comfortabele en veilige rijervaring.

Voordelen van Breezy Rolstoelen

– Betrouwbaarheid, comfort, gebruiksgemak en individuele aanpassingsmogelijkheden zijn de voordelen van Breezy Rolstoelen.

Betrouwbaarheid

De Breezy rolstoelen worden erkend om hun betrouwbaarheid. Ze zijn ontworpen en getest volgens strikte veiligheidsnormen, waaronder de ISO 7176-19-certificering voor crashtests. Dit betekent dat ze voldoen aan de eisen voor veiligheid en duurzaamheid.

De materialen en constructie van de rolstoelen zorgen ervoor dat ze stabiel en stevig zijn, zelfs bij intensief gebruik. Je kunt erop vertrouwen dat een Breezy rolstoel je mobiele vrijheid zal bieden zonder zorgen over compromissen in termen van veiligheid en betrouwbaarheid.

Comfort

Het comfort van Breezy rolstoelen is van groot belang. Deze rolstoelen zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak en comfort voor de gebruiker. De zitting en rugleuning zijn ergonomisch gevormd voor een goede lichaamsondersteuning.

Daarnaast zijn de rolstoelen voorzien van zachte bekleding voor extra comfort tijdens het zitten. De verstelbare duwhandvatten zorgen ervoor dat de begeleider de rolstoel gemakkelijk kan voortbewegen zonder te bukken of zich ongemakkelijk te voelen.

De verstelbare voetsteunen met hielbanden bieden ondersteuning en stabiliteit aan de voeten van de gebruiker. Al deze functies dragen bij aan een comfortabele en aangename rijervaring met de Breezy rolstoelen.

Gebruiksgemak

De Breezy rolstoelen zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Ze hebben handige functies zoals verstelbare duwhandvatten en voetsteunen met hielbanden. Bovendien zijn ze lichtgewicht en opvouwbaar, waardoor ze gemakkelijk te vervoeren zijn.

De rolstoelen kunnen ook individueel worden aangepast voor een goede positionering van de gebruiker. Met de Breezy rolstoelen geniet je van comfort en gemak in het dagelijks leven.

Individuele aanpassingsmogelijkheden

Wat individuele aanpassingsmogelijkheden betreft, bieden Breezy rolstoelen verschillende opties om aan de behoeften van elke gebruiker te voldoen. Met verstelbare duwhandvatten kunnen de handvatten worden aangepast aan de juiste hoogte voor meer comfort tijdens het duwen.

Bovendien kunnen de voetsteunen van de rolstoel worden aangepast in hoek en zijn ze voorzien van hielbanden, zodat de voeten stevig op hun plaats blijven. Dit zorgt voor een betere positionering en comfort voor de gebruiker.

Met deze individuele aanpassingsmogelijkheden kan elke gebruiker een Breezy rolstoel vinden die perfect bij hun behoeften past.

Conclusie

Breezy Rolstoelen zijn lichtgewicht en betrouwbaar. Ze bieden comfort, gebruiksgemak en individuele aanpassingsmogelijkheden. Met verschillende modellen, zoals de opvouwbare rolstoelen en allround rolstoelen, is er voor iedereen een geschikte optie.

Of je nu onderweg bent of thuis, een Breezy Rolstoel biedt de mobiliteit die je nodig hebt.

Meer over ‘rolstoel’

Het leven in een rolstoel kan uitdagingen met zich meebrengen, maar het is ook een wereld vol mogelijkheden. Of je nu te maken hebt met polyneuropathie rolstoel specifieke vereisten of gewoon op zoek bent naar meer mobiliteit, er is voor ieder wat wils. De freewheel rolstoel bijvoorbeeld, biedt je de vrijheid om op verschillende terreinen te navigeren. Voor degenen die meer gemak en comfort zoeken, kan een breezy rolstoel een goede optie zijn.

Sommigen onder ons leiden een actief leven en hebben een rolstoel nodig die dat ondersteunt. Daar komt de actieve rolstoel om de hoek kijken. Voor een meer op maat gemaakte ervaring kun je overwegen om voor een vermeiren rolstoel te gaan. Natuurlijk, een rolstoel is een investering en het is handig om te weten wat kost een rolstoel.

Daarnaast zijn er ook andere opties zoals vegro rolstoel voor degenen die op zoek zijn naar betrouwbaarheid en duurzaamheid. Als je je afvraagt hoe je er een kunt krijgen, dan kun je een rolstoel aanvragen via de WMO.

Maar een rolstoel gaat verder dan alleen het frame en de wielen. Er zijn dingen als de rolstoel drempel en andere rolstoel onderdelen die even belangrijk zijn voor het optimaliseren van je ervaring. Sportliefhebbers kunnen ook genieten van speciale sportrolstoelen voor rolstoel rugby en rolstoel voetbal. En natuurlijk, laten we de rolstoel wielen niet vergeten, die het verschil kunnen maken in je mobiliteit.

Voor degenen die behoefte hebben aan meer gespecialiseerde zorg, bestaat er zelfs de ligrolstoel, en voor wie op zoek is naar technologische innovatie is er de e-fix rolstoel.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Breezy Rolstoel: Lichtgewicht en Betrouwbaar?

Een Breezy Rolstoel: Lichtgewicht en Betrouwbaar is een aanpasbare, betrouwbare rolstoel die in hoogte verstelbaar is en veel comfort biedt.

2. Kan ik de Breezy Rolstoel aanpassen aan mijn wensen?

Ja, de Breezy Rolstoel is individueel aan te passen en heeft diverse opties om aan uw gebruikerswensen te voldoen.

3. Is de Breezy Rolstoel makkelijk mee te nemen?

Ja, de Breezy Rolstoel is een lichtgewicht opvouwbare rolstoel met afneembare voetplaten en wielen, wat hem zeer geschikt maakt voor transport.

4. Is de Breezy Rolstoel duurzaam?

Ja, de Breezy Rolstoel is een duurzame en betrouwbare rolstoel die gemaakt is om lang mee te gaan.

5. Hoe comfortabel is de Breezy Rolstoel?

De Breezy Rolstoel heeft verstelbare handvatten en is ergonomisch ontworpen voor comfort. Het is een complete rolstoel voor al uw mobiliteitshulpbehoeften.

» Referenties


1. Cooper, R. A. (2012). Wheelchair research progress, perspectives, and transformation. JRRD, Volume 49, Number 1.
https://www.herl.pitt.edu/jrrd/1659-Cooper_Editorial_JRRD.pdf

2. Liu HY, Pearlman J, Cooper R, Hong EK, Wang H, Salatin B, & Cooper RA. (2010). Evaluation of aluminum ultralight rigid wheelchairs versus other ultralight wheelchairs using ANSI/RESNA standards. J Rehabil Res Dev, 47(5), 441–55.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20803388/

3. Grindle GG, Wang H, Salatin BA, Vazquez JJ, & Cooper RA. (2011). Design and development of the Personal Mobility and Manipulation Appliance. Assist Technol, 23(2), 81–92.
https://www.researchgate.net/publication/273930154_Personal_Mobility_and_Manipulation_Appliance-Design_Development_and_Initial_Testing

4. World Health Organization (OCT 2010). Fact sheet on wheelchairs. Disability Injury Prevention and Rehabilitation Unit, Department of Sustainable Development and Healthy Environments, Regional Office for South-East Asia, World Health House, Indraprastha Estate, Mahatma Gandhi Marg, New Delhi – 110002, India.
https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/205041/B4616.pdf?seq

» Referenties

Conclusie beste rolstoel 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Breezy Rolstoel: Lichtgewicht en Betrouwbaar (2023)

Laat een reactie achter