In dit artikel

Beste Zorgbed Review 5x Test!

Beste Zorgbed | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Wilt u graag weer heerlijk slapen, maar lukt dat niet in een standaard bed? Een verstelbaar zorgbed is vaak dé oplossing. Het werkt zoals een hoog laag bed, dat in hoogte verstelbaar is. Zo’n elektrisch verstelbaar zorgbed kunt u ook in huis halen voor extra slaapcomfort. Maar wat is nu het beste zorgbed van 2024 en daarmee de beste keuze voor u? Dat ga ik u in dit artikel vertellen.

Kort samengevat:

Het beste zorgbed van 2024 volgens onze test is Bock Combiflex Havana. Dit product bevat de meeste verstelmogelijkheden en is belastbaar tot maximaal 185kg gebruikersgewicht.

Zorgbedden vergelijken; hoe doe ik dat?

U bent wellicht nieuwsgierig, want hoe vergelijk ik zorgbedden met elkaar? Waar let ik op bij het beoordelen van een zorgbed en waarom is dat? Gaat u een zorgbed kopen, dan zijn een aantal factoren heel belangrijk. Denk hierbij aan de kwaliteit van het zorgbed, de functionaliteiten, maar ook het gebruiksgemak. En wat vinden anderen van het zorgbed? Ik kijk ook naar hun zorg bed ervaringen en reviews om tot een conclusie te komen. Bovendien heb ik als ergotherapeut veel zorgbedden gezien en kan ik daarom goed bepalen wat het beste zorgbed van 2024 is. Lees maar mee!

Beste zorgbed keuzehulp

ProductAdviesprijsBelangrijkste eigenschap/informatie
1.Combiflex Havana€2699,00Tot 185kg gebruikersgewicht
2.Medial€1995,00Ook in lage variant verkrijgbaar
3.Timeless€2299,00Huiselijk ontwerp
4.Bock Belluno€1899,00Met papegaai geleverd
5.Ecofit€995,00Speciaal voor thuiszorg

1. Bock Combiflex Havana – beste zorgbed algemeen

Bent u op zoek naar het beste zorgbed in het algemeen? Dat is Bock Combiflex Havana, een kwalitatief hoogwaardig en veilig zorgbed. Dit bed voldoet aan wat u van zorgbedden mag verwachten en heeft veel basis mogelijkheden. Het bed voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en is uitvoerig getest – maar dat van u is natuurlijk helemaal nieuw.

Beste Zorgbed Review 5x Test!

Het donkere hout geeft een stijlvolle look aan dit hooglaagbed. Ook de lattenbodem is van hout gemaakt. Dankzij de natuurrubber houders liggen de latten stevig in het bed en gaan ze lang mee. Wilt u het bed omkeren of verplaatsen, dan kan dat gemakkelijk dankzij de wieltjes die eronder zitten.

Dit zorgbed Medipoint heeft een 24V motorsysteem en is voorzien van vochtbescherming. Het is geschikt als verpleegbed en zorgbed thuiszorg. De afmeting zorgbed medipoint zijn 90x200cm en de buitenmaten zijn 103x213cm. Zoekt u zorgbedden die extra stevig zijn? Dit model kan tot 185kg aan gebruikersgewicht dragen en kan maximaal met 220kg belast worden. Het zorg bed thuiszorg weegt zelf 113kg. De hoogte verstellen kan van 37cm tot 81cm.

Voordelen Combiflex Havana

✅ Een verrijdbaar zorgbed Medipoint;

✅ Dit bed heeft torsievrije en stabiele zijhekken voor extra veiligheid;

✅ Zorgbed met thermische zekering en functieblokkering op handbediening;

✅ Maximaal gebruikersgewicht is 185kg en het totaal te belasten gewicht bedraagt 220kg.

Nadelen Combiflex Havana

❌ Geen deelbare zijhekken


Bekijk meer productinformatie

2. Medial – Beste zorgbed hoog laag

Ontdek het zorgbed Medial, een van de meest populaire en betrouwbare bedden in Europa, geroemd om zijn gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Elk bed wordt met zorg gefabriceerd in de Duitse fabriek van Mühle Müller, waardoor topkwaliteit gegarandeerd is.

Beste Zorgbed Review 5x Test!

Met de eenvoudige handbediening, die de elektromotoren stuurt, past u het ligvlak naar wens aan en verstelt u de hoogte. Het bed heeft een bereik van 40 tot 80cm, met een lager model beschikbaar dat zich tussen 25 en 65cm bevindt. Let wel op: voor thuiszorg of instellingen geldt een minimale werkhoogte van 80cm.

Het Medial zorgbed is eenvoudig zelf te monteren, maar de leverancier biedt ook een montage-service voor zorgeloos gebruik. Het bed heeft een lattenbodem van 90x200cm. Een maximaal gebruikersgewicht tot 130kg met werkbelasting tot 170kg. Het zorgbed is geschikt voor matrassen tot 21cm hoog. Het bevat een rugdeel- en voetdeelverstelling, elektrische hoogteverstelling. Kies voor comfort en betrouwbaarheid met het Medial zorgbed.

Voordelen Medial

✅ Verstelbare hoogte voor comfort en gemak.

✅ Betrouwbare Duitse fabricage voor gegarandeerde kwaliteit.

✅ Gebruiksvriendelijke handbediening voor eenvoudige aanpassingen.

✅ Optionele montage-service voor zorgeloze installatie.

✅ Ondersteunt gebruikersgewicht tot 130kg voor brede toepasbaarheid.

Nadelen Medial

❌ Minimale werkhoogte mogelijk niet geschikt voor alle instellingen.

❌ Zelfmontage kan voor sommigen uitdagend zijn


Bekijk meer productinformatie

3. Timeless

Voor het ultieme slaapcomfort en gemak introduceert Timeless ons stijlvolle zorgbed. Dankzij de combinatie van de weelderigheid van een boxspring en de functionaliteit van een zorgbed, zorgt dit product voor de perfecte nachtrust. Het bed kan eenvoudig worden aangepast met de meegeleverde elektrische handbediening.

Beste Zorgbed Review 5x Test!

Het zorgbed Timeless zorgt niet alleen voor comfort maar draagt ook bij aan de sfeer in uw kamer. Met zijn huiselijke uitstraling en de mogelijkheid om de hoogte te verstellen tussen 38 en 80 cm, is het zowel functioneel als aantrekkelijk. Het bed is gemakkelijk te verplaatsen en voldoet aan alle certificeringen die door de zorg zijn gesteld.

Het Timeless zorgbed is ook verkrijgbaar in de kleuren grijs, antraciet en bruin. Het ontwerp kan verder worden aangepast met de aankoop van een hoofdbord en aanvullende accessoires. Let op, deze zijn niet inbegrepen in de prijs.

Voordelen Timeless

✅ Optimaal slaapcomfort dankzij boxspring-ontwerp.

✅ Eenvoudige hoogteverstelling via elektrische handbediening.

✅ Aantrekkelijke, huiselijke esthetiek in drie kleuren.

✅ Eenvoudig verrijdbaar voor optimale positionering.

✅ Voldoet aan strenge zorgcertificeringen.

Nadelen Timeless

❌ Hoofdbord en accessoires niet inbegrepen.


Bekijk meer productinformatie

4. Zorgbed Bock Belluno – Beste Medipoint zorgbed

Lekker comfortabel liggen én veilig in en uit bed kunnen stappen? Dat doet u met het Zorgbed Bock Belluno. U kunt dit luxe zorg bed eenvoudig in hoogte verstellen, in elke gewenste stand. Zowel het gedeelte bij de benen als bij de rug is verstelbaar. Dankzij de vergrendelstand zit u altijd veilig in uw bed, ook wanneer u rechtop zit om iets te eten of te drinken.

Beste Zorgbed Review 5x Test!

Omdat het bed verstelbaar is in hoogte, is het ook mogelijk om uw bed op te maken zonder te hoeven bukken. Doet de zorghulp dit voor u? Dan is dit bed ook heel geschikt, omdat u precies op de juiste hoogte kunt zitten om zorg te krijgen. Ook is het zorgbed gemakkelijk te verplaatsen en te draaien, omdat er wieltjes onder zitten.

Zorgbed Bock Belluno is een stijlvol bed, gemaakt van hout. Het heeft een maximaal gebruikersgewicht van 135kg en is daarmee een van de stevige hoog bedden. Dit zorgbed wordt inclusief lattenbodem, zijhekken, wielen, matrashouders en papegaai (handgreep) geleverd.

Dit zorgbed Medipoint is van 37cm tot 82,5cm verstelbaar in hoogte. Het zijhek zit op 37cm hoogte en het bed weegt 98kg. U kunt het zorgbed veilig belasten tot 170kg, maar het maximale gebruikersgewicht is 135kg. Het is dus een van de stevige zorgbedden en daardoor een heel geschikt zorgbed thuiszorg. Overigens is dit verstelbaar zorg bed thuiszorg een eenpersoonsbed (90x200cm).

Voordelen Bock Belluno

✅ Elektrisch verstelbaar zorgbed;

✅ Kan tot 135kg aan gebruikersgewicht tillen;

✅ Dit zorgbed is comfortabel en veilig in gebruik;

✅ Het is een zorgbed inclusief lattenbodem, handgreep, zijhekken, wielen en matrashouders;

✅ Dit zorgbed kopen kost u helemaal niet veel geld.

Nadelen Bock Belluno

❌ In verhouding met andere zorgbedden een laag maximaal gebruikersgewicht van 135kg


Bekijk meer productinformatie

5. Ecofit

Ontdek het zorgbed Ecofit S, een zorg bed ontworpen met comfort en functionaliteit in het achterhoofd, ideaal voor de thuiszorg. Het bed is gemakkelijk verstelbaar met een afstandsbediening, waardoor het zowel voor de gebruiker als de verzorger gebruiksvriendelijk is. Het Ecofit S bed biedt een hoogteverstelling tussen 38,5 en 81 cm, waardoor in- en uitstappen soepel verloopt. Dankzij de hoge verstelbaarheid kan het bed ook dienen als een comfortabele werkhoogte voor zorgverleners. De hoekverstelling van het ruggedeelte (0 – 70 graden) en voetgedeelte (0 – 30 graden) biedt verdere personalisatie.

Beste Zorgbed Review 5x Test!

Het 4-delige stalen ligvlak (90×200 cm) is makkelijk schoon te houden, mede dankzij de gepoedercoate parel donkergrijze afwerking. Het hoofd- en voeteneinde is uitgerust met matrasbeugels om te voorkomen dat het matras glijdt.

Kies bij bestelling van de Ecofit S voor levering met of zonder montage. Bij zelfmontage wordt het bed als pakket geleverd, en bij keuze voor montage komt er een toeslag van €75 bij. Het bed voldoet aan de IEC 60601-2-52 norm, draagt tot 185 kg gebruikersgewicht en heeft een werkbelasting tot 220 kg. Matrassen kunnen afzonderlijk worden bijbesteld. De papegaai is inbegrepen.

Voordelen Ecofit

✅ Hoogteverstelling verbetert comfort en toegankelijkheid.

✅ Afstandsbediening voor gemakkelijke aanpassingen.

✅ Nooddaalfunctie verhoogt veiligheid bij stroomuitval.

✅ Makkelijk te reinigen door gepoedercoate afwerking.

✅ Sterk en duurzaam, ondersteunt tot 185 kg.

Nadelen Ecofit

❌ Montageservice kost extra.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste zorgbed 2024

Het zorgbed Combiflex Havana staat voor mij op nummer één in het rijtje van beste zorgbed van 2024. Dat komt onder andere door het hoge gebruikersgewicht en vele mogelijkheden in verstellingen. Het is niet een van de goedkopere zorgbedden, maar de kwaliteit is dan ook erg goed. Dit zorgbed is elektrisch verstelbaar, comfortabel en veilig in gebruik.

Beste Zorgbed Review 5x Test!

Wilt u een medisch bed of bed zorg, dan is dit een prima keuze voor personen die maximaal 185kg wegen. De hoog laag bedden van dit merk worden inclusief lattenbodem, handgreep, zijhekken, wielen en matrashouders geleverd. Dat vind ik een groot pluspunt!


Bekijk meer productinformatie

Zorgbed ervaringen en reviews

Bent u benieuwd naar de zorgbed ervaringen en zorg bed reviews van andere mensen? Een zorgbed kopen of zorgbed bestellen is nu eenmaal gemakkelijker wanneer u weet wat mensen er in de praktijk van vinden. Ik heb daarom van een aantal in hoogte verstelbaar zorgbed modellen een review voor u opgezocht.

Bock Combiflex Havana review

Dit zorgbed van Combiflex Havana heeft Henk gekocht en hij vertelt er het volgende over: “Ik vind het een mooi en prettig bed, want hij past goed bij mijn slaapkamer. Het nachtkastje heb ik erbij gekocht. Ik ben voor dit zorgbed gegaan, omdat de meeste zorgbedden niet geschikt zijn voor zwaardere mensen.”

Beste Zorgbed Review 5x Test!

Medial review

Het Medial zorgbed heeft het leven van Frans veranderd. ”Dankzij de verstellingen kan ik comfortabel slapen en gemakkelijk opstaan. De optionele montage-service maakte de installatie zorgeloos. Een absolute aanrader voor iedereen die waarde hecht aan comfort en gebruiksgemak!”

Timeless review

Ben zegt: “Ik ben enorm tevreden met mijn Timeless zorgbed. De combinatie van het comfort van een boxspring en de functionaliteit van de hoogteverstelling is ongeëvenaard. Hoewel accessoires apart aangeschaft moeten worden, draagt het design echt bij aan de huiselijke sfeer van mijn kamer. Een aanrader!”

Bock Belluno review

Sandra vertelt over dit Bock Belluno zorgbed: “Ik vind het een prettig zorgbed voor eenpersoonsgebruik. Ik kon kiezen uit andere zorgbedden, maar in hoogte verstelbare zorgbedden zijn in mijn optiek best wel hetzelfde. Ik vond deze in elk geval mooi en aangezien ik toch een elektrisch ziekenhuisbed kopen moest, koos ik deze vanwege de relatief lage prijs.” Sandra zegt daar nog bij dat zij het zorg bed modern vindt en dat het goed in haar huis past qua stijl en kleur.

Ecofit review

Mary liet een review over Ecofit zorgbed achter: ”Het is een prima bed, mijn man ligt er comfortabel op. Het was even wennen aan de handbediening. We konden er zelfs een passend matras bij bestellen.”

Beste Zorgbed Review 5x Test!

Zorgbed kopen checklist: hier moet u op letten!

Gaat u een zorgbed kopen, heeft u een zorgbed nodig? Wat is dan het juiste bed? Dan zijn een aantal focuspunten belangrijk. Zo moet u altijd kijken naar de afmetingen zorgbed. Past uw huidige matras erin of moet u een matras zorgbed (matras voor zorg bed) aanschaffen? Is het een zorgbed 120×200 cm of een zorgbed tweepersoons? Bent u al geholpen met een standaard zorgbed met hoog laag systeem of wilt u er een hoog laag lattenbodem bij? Sommige zorgbedden zijn meer geschikt als senioren zorgbed, bijvoorbeeld een zorgbed elektrisch verstelbaar. Maar u kunt daar ook baat bij hebben wanneer u (tijdelijk) zorg krijgt. Kijk in elk geval naar of een zorgbed verrijdbaar is op wieltjes om het bed makkelijker opmaken mogelijk is. Ook of er een bedbeugel geplaatst kan worden. Dat geeft extra gebruiksgemak.

Meer over hulpmiddelen bij het slapen of liggen?

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dus bent u opzoek naar verschillende hulpmiddelen lighouding, lees dan verder naar de mogelijkheden.

Een hoog laag bed of seniorenbed is een bed dat op verschillende hoogtes kan worden ingesteld, waardoor het makkelijker wordt om in en uit bed te stappen. Andere benamingen: medisch bed, verpleegbed, zorgbed of ziekenhuisbed. Een ergonomisch kussen of kussen voor nekklachten kan helpen om de nek en rug te ondersteunen tijdens het slapen. Een orthopedisch kussen is een speciaal ontworpen hoofdkussen om de druk op de nek, schouders en rug te verminderen. Een medisch kussen kan worden voorgeschreven door een arts om te helpen bij specifieke slaapproblemen.

Een traagschuim matras past zich aan de contouren van het lichaam aan en biedt zo extra comfort en ondersteuning. Een positioneringskussen kan helpen om het lichaam in een bepaalde positie te houden, bijvoorbeeld bij rugklachten. Een hielbeschermer beschermt de hiel tegen drukplekken tijdens het liggen. Een dekenboog houdt het beddengoed op afstand van het lichaam om irritatie of pijn te voorkomen.

Een verzwaringsdeken of anti stress deken kan helpen om een gevoel van rust en veiligheid te creëren en de slaapkwaliteit te verbeteren. Een gravity deken is ontworpen om lichte druk op het lichaam uit te oefenen, wat kan helpen om stress en angst te verminderen en de slaap te bevorderen.

Ook op het gebied van Mobiliteit en Veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken. Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?  

Beste Zorgbed Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over zorgbedden

Heeft u na het lezen van dit artikel over zorgbedden nog vragen? Wilt u bijvoorbeeld weten wat een zorg bed precies is of wat de gemiddelde zorgbed prijs is? Lees dan nog even verder!

Wat is het beste zorgbed?

Het beste zorgbed is Combiflex Havana. Dit bed heeft veel verstelmogelijkheden en heeft een maximaal gebruikersgewicht van 185kg. Dit maakt het een zorg bed wat voor veel mensen een passende oplossing is.

Wat is een zorgbed?

Waarom zou u een zorgbed kopen? Over het algemeen doet men dat, omdat een zorgbed verstelbaar is. Maar wat is een zorg bed? U kunt een zorgbed in zijn geheel verstellen of de afzonderlijke delen ervan (rug- en/of voetensteun). Zorgbedden zijn handig voor de gebruikers ervan, zodat zij gemakkelijk in en uit bed kunnen stappen. Zorgverleners hebben ook baat bij een zorgbed, omdat zij zo gemakkelijker zorg kunnen verlenen. Zij hoeven dan niet zo diep te bukken om te helpen.

Voor wie is een zorgbed geschikt?

Een zorgbed is in principe geschikt voor iedereen die er behoefte aan heeft. Bent u op leeftijd, dan is een senioren zorgbed hoog laag geschikt. Slaapt u met uw partner in hetzelfde bed, dan kan een zorgbed 2 persoons de uitkomst zijn. In principe worden zorgbedden gebruikt door mensen op leeftijd, mensen met een beperking, moeilijk in of uit bed stappen of mensen die herstellende zijn van een operatie. (1)

Wat is het beste materiaal voor een zorgbed?

De meeste zorgbedden worden gemaakt van materiaal zoals hout of kunststof. Wilt u een zorgbed of een extra laag zorgbed kopen, dan maakt het in principe niet veel uit welk materiaal u kiest. Een bed zorg van hout is wellicht voordeliger dan een zorgbed van kunststof, maar het is vooral wat u zelf prettig en mooi vindt. Belangrijker zijn de zorg bed afmetingen en of u voor een hoog laag senioren zorgbed (hoog laag zorgbed senioren) gaat of niet. Ook de zorgbed prijs is een belangrijk punt om over na te denken als u een zorgbed koopt. Het materiaal maakt niet zo heel veel uit.

Wat is de gemiddelde zorgbedden prijs?

Wat kost een zorgbed of wat kost een zorg bed in het algemeen? Zorgbedden zijn er in verschillende prijscategorieën. De kosten liggen gemiddeld tussen de €1.500 en €3.000, afhankelijk van uw wensen voor een zorgbed. Zo kan een extra laag zorgbed duurder zijn dan een standaard zorgbed. Een tweepersoons zorgbed is qua prijs weer duurder dan de prijs zorg bed voor standaardmodellen. De vraag is vooral: wilt u een standaard zorg bed of een luxe zorgbed? Een zorgbed met meer functionaliteiten zal duurder zijn dan een die er minder heeft.

Wordt een zorgbed vergoed door de verzekering?

De meeste zorgverzekeringen geven zorgbedden te leen, zonder dat u daarvoor hoeft te betalen. Dit zal in de meeste gevallen geen nieuw bed zijn, maar een tweedehands zorgbed. Controleer altijd uw verzekering om te zien of dit ook voor u geldt. Een zorgbed mag vaak een halfjaar geleend worden. Heeft u hem langer nodig, dan kunt u een elektrisch zorgbed huren. Bent u benieuwd naar de zorg bed prijzen en kosten zorgbed wanneer u deze zelf zou aanschaffen? Lees dan de vraag hierboven nog even.

» Referenties

Christman, M., Morse, J. M., Wilson, C., & Godfrey, N. (2015). Analysis of the Influence of Hospital Bed Height on Kinematic Parameters Associated with Patient Falls During Egress. Procedia Manufacturing, 3, 280-287.

» Referenties

Conclusie beste zorgbed 2024

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Zorgbed | Review (2024) | 5x Test!

Laat een reactie achter