In dit artikel

Beste Zadelkruk Review 5x Test!

Beste Zadelkruk | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Vindt u het moeilijk om de juiste zithouding aan te nemen? Een ergonomische zadelkruk zorgt ervoor dat ik rechtop zit en dat mijn rug niet langer wordt belast door een verkeerde zithouding. Nederland kent meer dan 2 miljoen mensen met klachten aan de rug en schouders. Dit is onder meer het gevolg van een verkeerde zithouding. Daarom werpen we in dit blogbericht een blik op de beste zadelkruk van dit moment.

Kort samengevat:

De beste zadelkruk van 2024 volgens onze test is Dunimed Zadelkruk met rugleuning. Dit product bevat kan op verschillende hoogtes ingesteld worden, biedt een goede ondersteuning aan de rug aan met de stevige rugleuning en heeft een comfortabele zitting.

Ergonomische zadelkrukken vergelijken: hoe doen we dat?

Een goede ergonomische zadelkruk is belangrijk om een actieve houding aan te kunnen nemen. Maar welke zadelkruk garandeert de juiste houding? Door verschillende krukken met elkaar te vergelijken op basis van pluspunten, ervaringen en specificaties, gaan we daarachter komen.

Beste zadelkruk keuzehulp

ProductAdviesprijsBelangrijkste eigenschapMaximaal gebruikersgewicht
1.Dunimed€144,95Rugleuning150kg
2.Zadelkurk NL€159Rugleuning en voetring150kg
3.Firmseats€199Split zitting120kg
4.Alora€37,99Tot 1,80meter te gebruiken150kg
5.Ergolution€72,95Traploos in hoogte verstelbaar150kg

1. Dunimed Zadelkruk met rugleuning

Een Dunimed Ergonomische Zadelkruk met rugleuning is een geweldige oplossing voor rugklachten. Het zadel zorgt ervoor dat u de juiste houding aanneemt, maar dankzij de comfortabele rugleuning kunt u ook ontspannen achterover leunen en zo pijnklachten verminderen.

In tegenstelling tot andere bureaustoelen, vormt de Dunimed Ergonomische Zadelkruk geen enkel obstakel. Want dankzij de soepel lopende zwenkwielen, kunt u uzelf zonder op te staan makkelijk verplaatsen. U kunt er ook voor kiezen om de stoel naar een andere werkplek te rijden. Onderaan het zitvlak vindt u een hendel, waardoor de kruk in hoogte verstelbaar wordt.

Ik vond het altijd lastig om een actieve zithouding aan te nemen op mijn bureaustoelen. Ik zakte al snel onderuit en daardoor kreeg ik rug- en schouderklachten. Sinds ik de Dunimed Ergonomische Zadelkruk gebruik, heb ik nergens meer last van. Ik kan comfortabel aan mijn bureau zitten en contact houden met mijn collega’s, doordat ik de kruk kan verplaatsen.

Voordelen Dunimed

✅ Comfortabele zadelkruk met rugleuning, waardoor u makkelijk ontspant;

✅ Verrijdbare wielen, zodat u uzelf makkelijk kunt verplaatsen;

✅ Stijlvol design;

✅ In hoogte verstelbaar.

Nadelen Dunimed

❌ De rugleuning is niet bij iedere beroepsgroep handig.


Bekijk meer productinformatie

2. Zadelkruk NL Zadelkruk met voetring

Bent u op zoek naar een zadelkruk, met ergonomische eigenschappen? Deze Zadelkruk NL zadelkruk met rugleuning heeft geweldige opties. Dankzij de rugleuning ervaart u veel comfort en neemt u als vanzelf een goede zithouding aan. Het zadel zelf is gemaakt van hoogwaardig kunstleer. Dit draagt bij aan de duurzaamheid, maar ook aan de hygiëne.

Het gladde materiaal is makkelijk schoon te houden, wat bij iedere beroepsgroep essentieel is. Dankzij de verstelmogelijkheden is de ergonomische Zadelkruk NL zadelkruk met rugleuning voor iedere situatie te gebruiken. Door middel van de gasveer, is de kruk in iedere houding verstelbaar. Waar u ook zit, u neemt altijd een actieve houding aan en dit voorkomt klachten in de toekomst.

Mijn collega klaagde over al een tijd over rugpijn. Ze werkte aan een keukenstoel en hierdoor zat ze onderuitgezakt aan tafel. Nu ze deze Zadelkruk NL zadelkruk met verstelbare rugleuning heeft, klaagt ze minder over pijntjes en is ze veel productiever.

Voordelen Zadelkruk NL

✅ Grote verstelhendel, zodat u de kruk op de gewenste positie kunt afstellen;

✅ Draagt bij aan een productieve werkdag;

✅ Wielen, zodat u de kruk makkelijk kunt verplaatsen;

✅ Ergonomische zadelkruk met rugleuning;

✅ Hygiënisch design dankzij het hoogwaardige kunstleer.

Nadelen Zadelkruk NL

❌ Prijzig


Bekijk meer productinformatie

3. Firmseats Zadelkruk

Ergonomische zadelkrukken zijn in veel situaties een geweldige uitkomst. Op de werkvloer, maar ook in huiselijke kringen. Bij rug- of schouderklachten kunnen huishoudelijke klusjes een pijnlijke zaak worden. Met de Firmseats Zadelkruk kan dat opgelost worden. De kruk bestaat uit 3 onderdelen, die u vervolgens binnen een minuut in elkaar zet.

Dankzij de soepel lopende zwenkwielen kunt u de ergonomische zadelkruk overal in huis of op de werkvloer gebruiken. Zelfs achter het fornuis. U hoeft niet langer op te staan van uw stoel om te roeren in de pan. Met de wielen rolt u er gemakkelijk en snel naartoe. Zo heeft u zelfs met de Firmseats Zadelkruk tijdens het koken een actieve zithouding en dit kan de klachten verminderen.

Dankzij de zijhendel kunt u de ergonomische zadelzitting in hoogte verstellen. Een vriendin vertelde mij dat haar partner te lang is voor de Firmseats Zadelkruk. Hierdoor nam hij alsnog een verkeerde houding aan en ontwikkelde hij klachten. Maar omdat Firmseats ook XL-varianten in haar assortiment heeft, is dat probleem opgelost. Deze is geschikt voor lichaamslengtes boven de 180 centimeter.

Voordelen Firmseats

✅ Soepele zwenkwielen, zodat u de kruk makkelijk kunt verplaatsen;

✅ Geschikt voor thuis en op de werkvloer;

✅ Geschikt voor lengtes boven de 180 centimeter;

✅ U kunt de kruk makkelijk in elkaar zetten, want deze bestaat uit 3 onderdelen.

Nadelen Firmseats

❌ De zadelkruk is zwaar in gewicht.


Bekijk meer productinformatie

4. Alora Zadelkruk

Zit u iedere dag ergens anders op de werkvloer? Misschien is de Alora Zadelkruk iets voor jou. Dankzij de soepel lopende zwenkwielen, wordt u snel van a naar b gebracht. Dat is voor uzelf fijn, maar ook voor uw collega’s. Zij hebben geen last van het geschuif van stoelen en u kunt uw gang gaan.

De Alora Zadelkruk is op meer vlakken onderscheidend. Zo beschikt de ergonomische kruk over een stijlvolle uitstraling. De kruk is voorzien van zwart, in combinatie met chrome. Dit betekent dat de kruk voor vrijwel iedere beroepsgroep uitermate geschikt wordt geacht. Of dit nu een stijlvolle kapsalon is of een professioneel kantoor, dat maakt niet uit.

Het zwarte leer is samengesteld van hoogwaardig kunstleer. Dit is niet alleen stijlvol, het is eveneens makkelijk schoon te maken. Een kapster vertelde onlangs dat ze veel plezier heeft van de Alora Zadelkruk. Dankzij de kruk kan ze zittend haar klanten behandelen en heeft ze minder last van haar rug na een dag werken.

Voordelen Alora

✅ Stijlvol design;

✅ Geschikt voor op de werkvloer en thuis;

✅ Hoogwaardig leer dat u makkelijk kunt schoonmaken;

✅ Soepele zwenkwielen zodat u op de kruk kunt verplaatsen.

Nadelen Alora

❌ De zadelkruk heeft geen voetsteunen voor extra comfort en ondersteuning


Bekijk meer productinformatie

5. Ergolution Ergonomische Zadelkruk

Veel mensen hebben baat bij een ergonomische zadelkruk. Werken in een salon betekent veel staan en strekken. Op een stoel wordt al snel de verkeerde zithouding aangenomen. Bovendien is een stoel niet verrijdbaar en wordt het werken lastiger. In iedere beroepsgroep is een goede werkhouding van belang, om lichamelijke klachten te voorkomen. Deze Ergolution Zadelkruk is op veel vlakken inzetbaar. Bijvoorbeeld op de werkvloer, maar ook thuis.

De ergonomische kruk beschikt over alle eisen die de ARBO norm stelt. Dit betekent dat de Ergolution Zadelkruk voldoet aan alle eisen en een actieve zithouding garandeert. Door het ergonomische zadel, is de kruk geschikt voor intensief gebruik. Dat doet verder niets af aan de kwaliteit.

Door het maximale draaggewicht van 150 kilogram, is de zadelkruk uitermate geschikt voor een brede doelgroep. Dankzij de soepel lopende zwenkwielen is de Ergolution Zadelkruk op verschillende vlakken inzetbaar. Op professioneel vlak, maar ook in huiselijke kringen of bij een intensieve hobby.

Voordelen Ergolution

✅ Maximaal draaggewicht van 150 kilogram;

✅ Voldoet aan de eisen van de ARBO;

✅ Ergonomisch zadel, dat geschikt is voor dagelijks gebruik;

✅ Licht in gewicht.

Nadelen Ergolution

❌ Er zit geen Nederlandse handleiding bij.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste zadelkruk 2024

Een goede ergonomische zadelkruk met rugleuning en ergonomische eigenschappen is bij veel beroepsgroepen van groot belang. Niet alleen op de werkvloer, maar ook vanuit huis kunnen deze krukken prima dienst doen. Dankzij de vergelijking, ben ik erachter gekomen dat de Dunimed Ergonomische Zadelkruk met rugleuning de beste zadelkruk is. In de eerste plaats omdat de kruk over een leuning beschikt. Dit draagt bij aan het zitcomfort en de ontspanning van zowel de rug, als van de schouderbladen.

Beste Zadelkruk  Review 5x Test!

De soepel lopende zwenkwielen zijn eveneens een uitkomst, aangezien deze ervoor zorgen dat u gemakkelijk kunt verplaatsen, zonder op te staan. Zodoende kunt u aan de tafel blijven zitten. Zelf vind ik een ergonomische zadelkruk met rugleuning erg prettig. Ik merkte dat ik vaak moest opstaan, om iets te pakken of te vragen. Ik merkte iedere keer dat ik een verkeerde houding aannam en klachten ontwikkelde. De Dunimed Zadelkruk dwingt bij om te blijven zitten en gedurende mijn werkdag een goede zithouding aan te nemen.


Bekijk meer productinformatie

Beste zadelkruk ervaringen en reviews

Hoe weet u nu wat een goede zadelkruk is? Vanaf een plaatje is het moeilijk te bepalen hoe bijvoorbeeld rugleuning voelt en of de kruk doet wat het belooft bij intensief gebruik. De ervaringen en reviews van andere gebruikers maken het gemakkelijker om een betrouwbaar beeld te krijgen. Deze ga ik samen met jou doorspreken.

Dunimed Ergonomische Zadelkruk review

De ergonomische zadelkruk van Dunimed is een handig hulpstuk, voor zowel op de werkvloer als in huiselijke kringen. Dankzij de soepel lopende zwenkwielen is verplaatsen gemakkelijker dan ooit. Zo geeft één van de gebruikers aan: “Het is een echte aanrader voor mensen met een slechte doorbloeding in de benen”.

Beste Zadelkruk  Review 5x Test!

Zadelkruk NL Zadelkruk review

De Zadelkruk NL zadelkruk is een uitstekende keuze, omdat deze in hoogte verstelbaar is. De grote verstelhendel kunt u bijna niet over het hoofd zien. Dit zorgt ervoor dat u aan ieder bureau of iedere tafel de juiste zithouding aanneemt. Eén van de klanten zegt hierover: “Ik vond het altijd lastig om rechtop te zitten aan mijn bureau. Maar dankzij deze zadelkruk is dat niet langer het geval”.

Firmseats Ergonomische Zadelkruk review

De Firmseats zadelkruk heeft een neutrale uitstraling en is daardoor uitermate geschikt voor zeer uiteenlopende beroepen. Het product is voorzien van een goede zadelkruk, waarvan het materiaal slijtvast en duurzaam is. Hierdoor kan u er lang van genieten. Ook de volgende review geeft de tevredenheid aan: “De zadelkruk is van topkwaliteit. Het zadel is prachtig afgewerkt en u krijgt ook nog eens 10 jaar garantie. Ik was binnen 2 dagen van mijn rugpijn af”.

Alora Zadelkruk review

De Alora zadelkruk heeft een ergonomische zadelzitting en volgens één van de gebruikers wordt u “geforceerd om recht op te gaan zitten”. Dit zorgt ervoor dat u een actieve zithouding aanneemt. U kunt de kruk gebruiken tot een lichaamslengte van 180 centimeter en met de hendel kunt u de hoogte verstellen.

Ergolution Zadelkruk review

Deze Ergolution ergonomische zadelkruk wordt vaak gebruikt in de kapsalons, maar ook daarbuiten is het een geweldig product om in te zetten voor de juiste zithouding. De kruk voldoet aan de ARBO norm en is daarmee op alle eisen goedgekeurd. Eén van de klanten zegt: “Ik ben zelf kapper en de zadelkruk is voor mij ideaal. Door de verstelbaarheid kan ik de kruk de gehele dag gebruiken”.

Beste Zadelkruk Review 5x Test!

Beste zadelkruk kopen checklist

Een ergonomische zadelkruk is een handig hulpmiddel om op te rusten of om rugklachten te verminderen. U kunt een zadelkruk met rugleuning aanschaffen, maar er zijn ook varianten zonder leuning. Wilt u de beste zadelkruk kopen? U kunt de checklist gebruiken om een goede keuze te maken.

In hoogte verstelbaar

Een verstelbare stoel wordt vaker geadviseerd op de werkvloer. Niet ieder bureau is namelijk hetzelfde. De één is hoger dan de ander. Dit kan ervoor zorgen dat u een verkeerde zithouding aan gaat nemen, waardoor u rug, nek- of schouderklachten gaat ontwikkelen.

Door voor een ergonomische zadelkruk te kiezen die in hoogte verstelbaar is, kan u gemakkelijk op iedere situatie aanpassen. Ik pas de hoogte pas aan, als ik aan mijn bureau zit.

Ergonomische kruk met rugleuning

Een ergonomische kruk met rugleuning is prettig als u rugklachten heeft. U kunt uw rug tegen de leuning laten rusten en daardoor hoeft u zich minder in te spannen. Ik heb gemerkt dat mijn rug beter ontspant en dat ik mijn werkdag langer kan volhouden. Ik raad u wel aan om rekening te houden met uw beroepsgroep of hobby. Voor bijvoorbeeld beroepen waarbij veel armbeweging nodig is kan een rugleuning vervelend zijn, omdat dit uw bewegingen kan beperken.

Beste Zadelkruk Review 5x Test!

Soepel lopende zwenkwielen

Verplaatst u zich vaak? Bijvoorbeeld omdat u wisselt van werkplek, samenwerkt met collega’s of omdat u op verschillende plekken in de keuken moet zijn? Dan zijn wielen onmisbaar. Deze zorgen ervoor, dat uw bewegingsvrijheid niet beperkt wordt.

Betaalbare prijs

Aangezien er verschillende ergonomische zadelkrukken zijn, zijn er zodoende ook verschillende prijsklassen die u kunt kiezen. Kies een prijs die past bij uw persoonlijke budget. Vergeet echter niet om de reviews er op na te kijken. Als u investeert in een ergonomische zadelkruk, wilt u wel dat deze over de juiste kwaliteit beschikt.

Blijf in houdingen variëren

Tot slot is het belangrijk om een zadelkruk niet alleen als oplossing te zien. Ergonomische zadelkrukken kunnen pijnklachten verlichten, maar niet permanent wegnemen. Het is essentieel om gedurende de dag te variëren met uw houding. Lopen is bijvoorbeeld goed voor de doorbloeding en helpt om de spieren en gewrichten los te houden.

Dankzij soepel lopende zwenkwielen, kan een ergonomische zadelkruk voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Op kantoor als bureaustoel, maar ook in de keuken om op te rusten. Mocht u twijfelen over de juiste zithouding of over de aanschaf van een ergonomische zadelzitting, raad ik u aan om advies te vragen aan een ergotherapeut of fysiotherapeut.

Meer informatie over zorghulpmiddelen bij het zitten?

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Bij beperkingen in de mobiliteit kunt u aan meerdere vormen denken. Op het gebied van fiets hulpmiddelen zijn er vele oplossingen, maar ook hulpmiddelen bij lighoudingrijdende hulpmiddelen en loophulpmiddelen als een rollator zijn passende adviezen te geven. Er kan moeite bestaan met het maken van transfers, hiervoor zijn vele transfer hulpmiddelen beschikbaar. Maar ook op het gebied van zitvoorzieningen is er veel te ontdekken.

In het kader van zitten kunt u aan vele mogelijkheden denken. Om erop uit te kunnen is een rolstoel wellicht aan te raden. Kiest u een opvouwbare rolstoel, lichtgewicht rolstoel of een transportrolstoel? Bent u wat beperkter in de mobiliteit dan kunt u altijd kiezen voor een rolstoel op maat of actieve rolstoel. Bij meer beperkingen is een kantelbare rolstoel of elektrische rolstoel wellicht een oplossing. Indien het te zwaar is om de duwrolstoel voort te bewegen dan kan een duwondersteuning rolstoel aan te raden zijn.

Heeft u moeite met opstaan van de eigen bank. Wellicht bent u bekend met een sta op stoel. Deze elektrische stoelen maken het opstaan gemakkelijk. Zo’n seniorenstoel biedt ook mogelijkheid om een ontspannen houding aan te nemen. Dus zo’n aangepaste stoel is best een goed idee.

In huis verplaatsen kan ook makkelijker gemaakt worden met een trippelstoel of trippelwerkstoel. Neemt dit teveel ruimte in beslag? Dan kan een zadelkruk (zadelstoel of ergonomische kruk) een alternatief hierop zijn.

Bij het zitten kan het ook aan te raden zijn om voor een zitkussen te kiezen. Bij decubitus vorming is een antidecubitus kussen wellicht geschikt. Een medisch zitkussen is bij beginnende decubitus of verminderde mobiliteit aan te raden. Een ergonomisch zitkussen is altijd een goed idee, voor iedereen die met meer comfort wil zitten is een orthopedische zitkussen geschikt.

Er bestaan ook kussen ter verlichting van pijn aan het zitvlak, bij bijvoorbeeld aambeien. Een donut kussen of zitring is dan geschikt. Het wordt ook wel een aambeien zitkussen genoemd. Voor een betere zithouding kan een wigkussen aan te raden zijn. Het stuitkussen biedt in elk geval ontlasting van het stuitje.

Ook op het gebied van Zelfzorg en Veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken. Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt. Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?  

Beste Zadelkruk Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over de beste zadelkruk

We zijn veel te weten gekomen over ergonomische zadelkrukken. Een zadelkruk heeft verschillende eigenschappen die uw werkdag versoepelen en klachten verminderen. Zit u nog steeds met vragen over de beste zadelkruk? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen voor meer opheldering.

Wat is de beste zadelkruk?

Dit is afhankelijk van uw eigen wensen. Maar kijkende naar de voordelen en specificaties, is de beste zadelkruk de Dunimed Ergonomische Zadelkruk om te kopen. Deze zadelkruk is in hoogte verstelbaar en beschikt over soepel lopende zwenkwielen, waardoor u zich gemakkelijk kunt verplaatsen. Dit is handig op kantoor, maar ook thuis. 

Wat is het voordeel van een zadelkruk?

Het grote voordeel van een ergonomische zadelkruk, is dat het pijnklachten aanzienlijk kan verminderen. Ergonomische zadelkrukken zorgen ervoor dat u mobieler bent en een actieve zithouding aanneemt. Door deze houding wordt uw rug niet belast, maar ondersteund. Naast ergonomische zadelkrukken, blijft het belangrijk om gedurende de dag van houding te wisselen. Zo blijven uw spieren en gewrichten soepel.

Waar is een zadelkruk goed voor?

Een ergonomische zadelkruk wordt vooral gebruikt voor de verlichting van pijnklachten en voor het ondersteunen van een goede zithouding. U kunt de krukken echter voor meerdere doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld als rustplek tijdens een intensieve activiteit.

Wat kost een zadelkruk?

Dat is verschillend. Over het algemeen kosten zadelkrukken tussen de € 30 en € 200 per stuk.

» Referenties

1. A Plessas, M Bernardes Delgado. (2018). The role of ergonomic saddle seats and magnification loupes in the prevention of musculoskeletal disorders. A systematic review. International Journal of Dental Hygiene.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/idh.12327

2. Karla Gadge, Ev Innes. (2007). An investigation into the immediate effects on comfort, productivity and posture of the Bambach saddle seat and a standard office chair. Work, 29(3), 189-203.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17942990/

» Referenties

Conclusie beste zadelkruk 2024

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Zadelkruk | Review (2024) | 5x Test!

Laat een reactie achter