In dit artikel

Beste WC Verhoger Review 5x Test!

Beste WC Verhoger | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Een WC verhoger kopen klinkt simpeler dan het is. Want welke WC verhogers moet u kiezen? U wilt natuurlijk alleen de beste WC verhoger in huis halen en dat is heel logisch. Precies daarom heb ik een WC verhoger test gedaan. Ik ging 5 WC verhogers vergelijken om te bepalen wat de beste WC verhoging van 2023 is. Mijn conclusie deel ik in dit artikel met u!

De beste WC verhoger van 2023: Mijn selectie 

WC verhogers vergelijken; hoe doe ik dat?

WC verhogers vergelijken kan op verschillende manieren. Voor deze WCverhoger test heb ik vooral gekeken naar de kwaliteit en het gebruiksgemak van elke WC verhoger en naar de WC verhoging ervaringen van andere mensen. Ook keek ik naar de prijs van alle WC verhogers en of er een WC verhoger aanbieding of WC verhoger korting tussen zit voor u. Mijn bevindingen vindt u hieronder per product.

1. WC verhoger met armleuningen – beste WC verhoger met armleuningen 

Een stabiele keuze voor een WC verhoger is een wc verhoger met armleuningen. Dat is dan ook de reden dat ik deze WC verhoger als eerste wil bespreken. Deze toiletbril met armleuningen is een WC verhoger Medipoint die zitten en opstaan bij een lager toilet gemakkelijker maakt. De armleggers van deze WC verhoger zijn ook nog eens opklapbaar. Gebruikt u ze niet, dan kunt u ze eenvoudig opklappen of helemaal verwijderen.

Beste WC Verhoger Review 5x Test!

Dit type WC verhogers past op de meeste potten, waardoor uw toilet verhogen in vrijwel alle gevallen mogelijk is. Deze WC verhoger Medipoint is ook verstelbaar in hoogte en is gemakkelijk te installeren. Dankzij de hygiëne openingen aan de voor- en achterkant kunt u deze WC bril verhoger goed schoon houden. 

Voordelen WC verhoger met armleuningen

✅ Hygiënische WC bril met armleggers; 

✅ In hoogte verstelbaar: toiletpot verhogen met 85mm, 125mm of 165mm;

✅ Inclusief standaard WC bril en deksel;

✅ Armsteunen zijn opklapbaar of te verwijderen;

✅ Mogelijkheid tot wigverstelling bij deze WC verhogers;

✅ Schoon te maken met normale huishoudmiddelen;

Nadelen WC verhoger met armleuningen

❌ Niet geschikte voor zijwaartse transfers;

❌ Kans op kantelen van de WC verhoger bij steunname aan één armleuning.

Eigenschappen

Deze WC verhoger met armleuningen is 38cm hoog, 59cm breed en 47cm diep. De zitdiepte is 42cm. Het maximale gebruikersgewicht is 130kg. Dit product is niet geschikt voor zijwaartse transfers. U kunt deze WC verhoging met armleuningen kopen rond €180,-. De verzendkosten zijn gratis.

Wilt u liever deze WC verhoger met armsteunen lenen? Neem dan contact op met Medipoint voor de mogelijkheden. 


Klik hier voor de beste prijs

2. Atlantis WC verhoger – beste WC verhoger met deksel 

Op nummer 2 staat de Atlantis WC verhoger. Dit is de beste WC verhoger met deksel, als u het mij vraagt. Hij is namelijk duurzaam en sterk, waardoor uw veiligheid gewaarborgd wordt. Hij Deze WC verhogers worden met verstelbare klemmen aan het toilet vastgemaakt. Ondanks dat hij bekend staat als beste WC verhoging met deksel, kan hij ook zonder deksel gebruikt worden. Het is alleen geen WC verhoger met armsteunen. 

Beste WC Verhoger Review 5x Test!

De WC verhoging is gemakkelijk schoon te maken dankzij de gladde afwerking. Hij is verkrijgbaar in drie hoogtes: 5cm, 10cm of 15cm.

Voordelen Atlantis WC verhoger

✅ WC verhogen is eenvoudig dankzij de verstelbare klemmen;

✅ De WC verhoger voorkomt problemen bij gaan staan;

✅ Geen WC verhoger Medipoint, maar wel de beste WC bril verhoger met deksel;

✅ Drie formaten: WC verhoger 5cm, WC verhoger 10cm of WC verhoging 15cm;

✅ Schoon te maken met milde schoonmaakproducten en warm water.

Nadelen Atlantis WC verhoger

❌ U betaalt verzendkosten bij aanschaf van deze WC verhoger.

Eigenschappen

Wilt u deze Atlantis WC verhoger kopen, dan kan dat voor €49,95. U betaalt wel verzendkosten tot een bestelwaarde van €50. 


Klik hier voor de beste prijs

3. Etac WC verhoger – beste verhoogde WC bril

De Etac WC verhoger / WC verhoger Etac is een vast gemonteerde verhoogde toiletbril. Dankzij deze WC verhoger kan iedereen die beperkt mobiel is of evenwichtsproblemen heeft, toch zelfstandig en veilig gebruikmaken van het toilet. De zitting van deze verhoogde WC bril is hier goed voor ontworpen en samen met de armsteunen heeft u altijd grip. Bovendien is de WC bril verhoger comfortabel en gemakkelijk te installeren.

Beste WC Verhoger Review 5x Test!

Van alle WC verhogers is WC verhoger Etac My Loo extra interessant. Door de grote toiletopening kan iedereen hem gebruiken, ongeacht het lichaamstype. Ook zijn de armleuningen omhoog en omlaag te bewegen op verschillende hoogtes. Optioneel kan er een zachte zitting worden toegevoegd aan deze WC verhoger met armleuning. Dat geeft eventueel extra comfort.

Voordelen Etac MyLoo

✅ Vast gemonteerde WC verhoger;

✅ Comfortabel en gemakkelijk te installeren;

✅ WC verhoger met armsteunen;

✅ Grote toiletopening, dus geschikt voor elk lichaamstype;

✅ In verschillende hoogtes verkrijgbaar.

Nadelen Etac MyLoo

❌ Deze WC verhoging mag niet met schurend reinigingsmiddel schoongemaakt worden.

Eigenschappen

Er zijn drie hoogtes beschikbaar voor deze WC verhoger: 2cm, 6cm of 10cm. Het maximale gebruikersgewicht zonder beenondersteuning is 150kg en met beenondersteuning is dat 200kg. 

Gaat u deze WC verhoger kopen, weet dan dat het niet met een schurend reinigingsmiddel schoongemaakt mag worden. Dan raakt de verhoger beschadigd en zal deze minder lang meegaan. De Etac WC verhoger bestellen kan voor €199. U betaalt geen verzendkosten.


Klik hier voor de beste prijs

4. Hi Loo WC verhoger – beste losse WC verhoger 

De Hi Loo WC verhoger is de beste losse hoge WC bril. Los betekent dat hij gemakkelijk afneembaar is, niet dat hij onveilig zou zijn. Deze WC verhoger is namelijk stabiel en gemakkelijk te gebruiken. Maar ook weer gemakkelijk van de toiletpot te verwijderen. 

Beste WC Verhoger Review 5x Test!

Ook is het een Medipoint WC verhoger die gemakkelijk te reinigen is. Aan de voor- en achterkant zijn namelijk openingen bij deze toiletverhoging. Hi Loo WC verhogers helpen u gemakkelijker opstaan na een toiletbezoek.

Voordelen Hi Loo WC verhoger

✅ Geen WC verhoger 6cm, maar zelfs verkrijgbaar in 6cm en 10cm;

✅ Gemakkelijk uw toilet verhogen;

✅ Hygiënische hogere WC bril die goed te reinigen is;

✅ Voordelige WC verhoging;

✅ Losse WC verhogers, maar wel veilig en stabiel.

Nadelen Hi Loo WC verhoger

❌ De opening is relatief klein waardoor het moeilijker kan zijn om af te vegen.

Eigenschappen

De Hi Loo WC verhoger is gemaakt van kunststof en is wit van kleur. Hij is 39x36cm groot en het maximale gebruikersgewicht is 125kg. Wilt u Hi Loo WC bril verhoger kopen, dan kan dat voor een scherpe prijs van €62,99. U betaalt geen verzendkosten voor het bestellen van deze losse WC verhoger.


Klik hier voor de beste prijs

5. WC verhoger Soft – beste WC verhoger soft 

De laatste zachte WC verhoger die ik graag wil bespreken is de WC verhoger Soft. Vooral mensen die pijnlijke gewrichten hebben en niet graag langdurig zitten op een standaard toiletbril, is deze WC verhoging een uitkomst. Hij geeft namelijk extra comfort bij langdurig zitten, dankzij de zachte zitting.

Beste WC Verhoger Review 5x Test!

Het is dus geen WC verhoger met deksel of WC verhoger armleuningen, maar een eenvoudige WC pot verhoger van een zacht materiaal. Bovendien is het een universeel model dat op ieder toilet past. U bevestigt hem eenvoudig met vier klittenbandsluitingen. Deze WC verhogers mogen gewassen worden in de wasmachine op maximaal 30 graden.

Voordelen WC verhoger Soft

✅ WC verhoger van zacht materiaal voor extra comfort;

✅ WC verhoging voor pijnlijke gewrichten;

✅ WC verhoger cm: 10cm;

✅ Voordelige WC verhogers van Medipoint.

Nadelen WC verhoger Soft

❌ U betaalt verzendkosten bij aanschaf van deze WC bril verhoger

❌ Door de zachte toiletzitting is deze minder stabiel bij gaan staan en zitten.

Eigenschappen 

Wilt u deze WC verhoging kopen? Dat is een goede keuze. U bestelt de WC verhoger Soft al voor €34,99. Er komen wel verzendkosten bij als u niet voor minimaal €50 aan producten bestelt.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste WC verhoger van 2023

Natuurlijk wilt u nu weten welk model van alle WC bril verhogers het beste is. Is dat een Medipoint WC verhoger of toch een ander model? Een WC verhoger met steunen of een WC verhoger met beugels? Ik heb alle WC verhogers goed met elkaar vergeleken en ik ben tot de conclusie gekomen dat de WC verhoger met armleuningen de meest geschikte keuze is voor iedereen.

Beste WC Verhoger Review 5x Test!

Deze toiletverhoger Medipoint is stabiel en kan tot 130kg aan lichaamsgewicht dragen. Het is een veilige WC bril met armleuningen die gemakkelijk te reinigen is. Ook wordt hij inclusief WC bril en deksel geleverd én is hij in hoogte verstelbaar met 85mm, 125mm of 165mm. Van deze WC verhoger met armleuningen Medipoint zijn de armleuningen opklapbaar of helemaal te verwijderen én er is een mogelijkheid tot wigverstelling. Dat klinkt voor mij als ergotherapeut absoluut als de beste WC verhoger. Voor u ook?


Klik hier voor de beste prijs

WC verhoger ervaringen en reviews 

Gaat u een WC verhoger kopen, dan wilt u natuurlijk weten wat anderen zeggen over het product. Als er alleen maar negatieve ervaringen zijn, weet u dat u een bepaald product niet hoeft te kopen. Daarom heb ik van elke bril verhoger een review opgezocht die de gemiddelde ervaring representeert. Zo kunt u vast beter kiezen wat voor u de beste WC verhoging van 2023 is. Doe uw voordeel met onderstaande WC verhoger reviews!

WC verhoger met armleuningen review

“Mijn moeder heeft steeds meer moeite met zelfstandig naar de toilet gaan. Daarom wilden wij een WC verhoger met armleuning kopen. Dit is voor haar veel handiger. Eerst dacht zij ‘wat is een WC verhoger nou weer?’, maar nu kan ze niet meer zonder. Het is niet alleen een goede aankoop geweest voor haar, maar ook voor ons. Het geeft toch een stuk meer rust als je weet dat ze veilig kan toiletteren”, zegt Sanne in haar WC verhoger met armleuningen review.

Atlantis WC verhoger review

Hanneke zocht een WC ophoger voor bij haar thuis en geeft deze Atlantis WC verhoger een mooie beoordeling. “Hij moest niet te duur zijn en een WC bril verhoger 5 cm was net te laag. Gelukkig is de Atlantis WC verhoger ook verkrijgbaar in 10cm en 15cm hoogte. Het aantal WC verhoger cm speelde een grote rol, maar toch een goede keuze gemaakt.”

Etac WC verhoger ervaring 

“Een WC verhoging met armsteunen wilde ik. Etac WC verhoger is daarom interessant. Het is een Medipoint WC verhoger dus altijd goede service. En je kan kiezen uit verschillende zithoogtes. Geen WC verhoger 5cm, maar 10cm en dat is perfect bij ons thuis. Blij mee, ondanks dat het even een investering is”, schrijft Egbert.

Hi Loo WC verhoger review

Wilma is tevreden met haar aankoop. “Simpel en praktisch deze Hi Loo WC verhoger. Ook is hij niet al te duur. Even om te kijken of het bevalt. Armleuningen waren ook niet nodig verder, dus eigenlijk is dit prima.”

Beste WC Verhoger Review 5x Test!

WC verhoger Soft review

“Als ik een zachte WC verhoger gebruik, krijg ik minder pijn in mijn lichaam als het plassen niet direct lukt. Soms moet ik dan best lang zitten. Ook is dit een WC verhoging voor hangend toilet. En als mijn man naar het toilet gaat kan hij er gewoon weer afgehaald worden”, schrijft Hilde na aankoop van de WC verhoger Soft. Ze beoordeelt hem met 4 van de 5 sterren.

WC verhoger kopen checklist: hier moet u op letten! 

Gaat u een WC verhoger kopen of bestellen, dan zijn er een aantal dingen om over na te denken.

Hoogte

Wat is allereerst de gewenste hoogte van uw WC verhoging? Is dat een WC verhoger 6 cm of zelfs een WC verhoging 15 cm? Er zijn verschillende hoogtes verkrijgbaar. Afhankelijk van hoe mobiel u bent met zitten en opstaan, kunt u de geschikte hoogte bepalen.

Ondersteuning

En wilt u een WC bril met armleuningen of is dat niet nodig? Een WC bril met armsteunen biedt meer ondersteuning en zorgt voor veiligheid wanneer u zelfstandig toiletteert. Het is daarom zeker geen overbodige luxe om voor een toiletbril met armsteunen of een WC verhoger met beugels te kiezen.

Deksel

En wilt u een simpel model WCpotverhoger of wenst u een WC verhoger met deksel of een ander soort WC verhoger met leuning? Een deksel helpt nare geurtjes tegen te gaan, daarom geven veel mensen hier de voorkeur aan. Ook oogt het hygiënischer.

Beste WC Verhoger Review 5x Test!

Model/type

Heeft u een hangend toilet, dan zal er waarschijnlijk een ander type WC verhoger moeten komen dan wanneer uw toilet een staand model is. Als u voor een universeel type gaat, dan zit u meestal wel goed. Twijfelt u hierover, neem dan even contact op met de leverancier van de WC verhoging. Of laat iemand ernaar kijken die er meer verstand van heeft. Omdat een toilet een hygiënisch product is, is het namelijk niet altijd mogelijk om deze nog te ruilen na ontvangst. Daarom is het belangrijk om goed op te meten welke WC verhoger u nodig heeft.

Los of vast model

Moet uw WC verhoger bovendien afneembaar zijn of juist altijd vast zitten? De keuze hierin is simpel: bent u de enige die de verhoger gebruikt of zijn er meer mensen die datzelfde toilet gebruiken? Dan is een afneembaar model waarschijnlijk geschikter. Woont u alleen en ontvangt u weinig tot geen bezoek, dan is het handiger als uw WC verhoging gewoon vast zit en u er weinig naar om hoeft te kijken. Wel met de schoonmaakmomenten, natuurlijk.

Comfort

En hoe zacht wilt u dat het materiaal van de zitting is? Kiest u een WC verhoger die in de wasmachine kan of die alleen op de hand gewassen mag worden? Dat zijn allemaal belangrijke punten om over na te denken.

Wat is een WC verhoger eigenlijk?

Een WC verhoger is een zorghulpmiddel dat de hoogte van uw toiletbril bepaalt. Mensen die ouder zijn, een beperking of een evenwichtsstoornis hebben, krijgen vaak moeite met toiletteren. Dat komt doordat sommige toiletbrillen vrij laag zijn. Om plaats te nemen, moet u vaak ver door uw knieën buigen. Is dat niet mogelijk of vooral erg pijnlijk, dan biedt een WC verhoging de oplossing. Als de zitting hoger is, is bukken niet meer nodig.

Beste WC Verhoger Review 5x Test!

Waarom een WC verhoger gebruiken?

Het gebruik van een WC verhoger is vooral interessant voor mensen die ouder zijn of revalideren, dus als revalidatiehulpmiddel is het geschikt. Bij een pijnlijk lichaam kan het onprettig zijn om door uw benen te buigen als gevolg van reuma, artrose of het opstaan wordt moeilijk door parkinson, beroerte of ms. Met een WC verhoger hoeft dat niet en kunt u tot wel 15cm hoger op het toilet zitten, als u dat wilt. 

Bovendien geldt voor mensen die niet gemakkelijk zitten en opstaan dat hun knieën niet meer onder een hoek van 90 graden komen dankzij een WC verhoging. Daardoor is het ineens veel gemakkelijker om zelfstandig naar het toilet te gaan. Er hoeft namelijk minder moeite te worden gedaan.

Meer zorghulpmiddelen voor uw situatie

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dit is natuurlijk ook belangrijk als kers op de taart.

Om het opstaan van de toilet te vergemakkelijken kan een toiletframe, toiletverhoger (WC verhoger) of toiletbeugel handig zijn. Als de toilet niet op dezelfde etage is dan kan een postoel of (WC stoel of Toiletstoel) urinaal of plasfles een goede uitkomst zijn. 

Er zijn tal van alternatieve opties op de markt als het gaat om het vinden van een geschikte WC verhoger. Onder andere Gamma WC verhoger.

Er zijn ook opties als er sprake is van incontinentie. Denk dan aan incontinentiemateriaal, urine alarmsysteem of app bij incontinentie. Ook de hygiëne op de toilet kan soms moeilijk zijn. Een Clean Bum, toiletpapierstang of zelf een spoelfohn toilet is dan het overwegen waard om in te zetten. 

Ook op het gebied van mobiliteit en veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken. Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO? 

Beste WC Verhoger Review 5x Test!

Meest gestelde vragen

Heeft u nog vragen over een toiletverhoger of wc verhoger? Bent u benieuwd of er een WC verhoger kortingscode beschikbaar is of wilt u meer weten over een specifieke verhoger, zoals de Hi Loo WC verhoger? Lees dan nog even verder. De meest gestelde vragen over WC verhogers staan hieronder voor u klaar.

Wat is de beste WC verhoger? 

De beste WC verhoger van 2023 is een WC verhoger met armleggers. Na het doen van de test heb ik ontdekt dat de WC verhoger met armleuningen de beste optie is voor de meeste mensen. Het is een WC bril verhoger Medipoint (net zoals de Vitility WC verhoger), maar dan wel een hele goede. Deze WC verhoger met armsteunen of WC bril verhoger met armleuningen kan tot 130kg aan lichaamsgewicht dragen. Het is geen standaard WC verhoger 10 cm. Er zijn verschillende hoogtes verkrijgbaar, zodat hij echt aan uw wensen voldoet. Ontdek het zelf door deze WC verhoger te bestellen. Daar krijgt u geen spijt van!

Hoe kun je een WC verhogen? 

Een WC verhogen kan op verschillende manieren, maar de meest voor de hand liggende manier is een WC bril verhoger kopen. Dit is vaak ook de meest veilige methode. Er zijn verschillende soorten verhogers: van een WC verhoger met opklapbare armsteunen tot een vrijstaande WC verhoger of WC verhoger ouderen. Bij het maken van een keuze voor een WC verhoger, moet u om een aantal dingen denken. Hierboven in het artikel vindt u de checklist die u kunt gebruiken. Zo koopt u alleen de beste WC verhoger voor uw situatie.[1]

Welke hoogte moet een WC verhoger hebben?

Er is geen goede of foute keuze bij de hoogte van een WC verhoger. Het gaat er vooral om dat een opzetbril toilet voldoet aan uw wensen. Wilt u een WC bril met armleuning die 6cm hoog is of een Etac Hi-Loo WC verhoger van 10cm hoogte? Dat is helemaal aan u. Er bestaat losse WC verhogers die gemakkelijk gebruikt kunnen worden om het toilet tijdelijk te verhogen en er zijn modellen die echt vastgemaakt worden voor lange termijn gebruik. Het doel is in elk geval dat een WC verhoging voorkomt dat u pijn ervaart tijdens het toiletteren.

Wat is de gemiddelde WC verhoger prijs? 

De gemiddelde prijs van een WC verhoger hangt af van de wensen die u heeft. Zo kunt u voor een heel eenvoudige verhoogde WC zitting gaan van een paar tientjes. Maar er zijn ook luxere (en dus duurdere) modellen verkrijgbaar, zoals een verhoogde WC bril met deksel of een WC verhoger met deksel en armsteunen. De gemiddelde prijs van een WC verhoger is vergelijkbaar met de prijs van de Hi-Loo WC verhoger vast. Ongeveer €60 is het gemiddelde, maar nogmaals: u bepaalt zelf hoe voordelig of duur u het maakt bij het kopen van een WC verhoging.

Is er een WC verhoger vergoeding mogelijk?

Bij het kopen van een opzetbril WC of WC verhoger, is het handig om u te verdiepen in een eventuele vergoeding WC verhoger. Het soort WC verhoger is hierbij niet van belang, dus het maakt niet uit of het om een verhoogde toiletbril 5 cm of 15 cm gaat. Wat wel belangrijk is, is of u de verhoogde WC bril nodig heeft omdat u momenteel pijn ervaart. In de basisverzekering zit namelijk een vergoeding voor het lenen van een WC verhoger voor maximaal 26 weken bij een gecontracteerde leverancier. Ik adviseer u om bij uw zorgverzekeraar na te vragen wat de exacte voorwaarden en de hoogte van de vergoeding zijn.

Conclusie beste WC verhoger 2023 

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste WC Verhoger | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter