In dit artikel

Beste Verrijdbare Douchestoel Review 5x Test!

Beste Verrijdbare Douchestoel | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Voor uw gezondheid en hygiëne is het belangrijk om u dagelijks goed te wassen. Merkt u op dat u daar meer en meer moeite mee krijgt? Dan is de aanschaf van een verrijdbare douchestoel aan te raden. Op een doucherolstoel geniet u van veel gemak en kunt u zich veel aangenamer wassen. Daarvoor heeft u wel een goede douchestoel met wieltjes nodig. In dit artikel informeer ik u graag over de beste douchestoelen met wielen!

Een verrijdbare douchestoel is niet alleen voor uzelf fijn, maar ook voor uw begeleider/verzorger. Heeft u de beschikking over een goede verrijdbare douchestoel? Dan geniet u van extra comfort en geniet uw verzorger van een minder lichamelijke belasting. Hier heeft uw verzorger elke volgende werkdag profijt van.

Beste Verrijdbare Douchestoel: Mijn selectie

 1. Beste Verrijdbare Douchestoel: Douchestoel Mobil
 2. Beste Doucherolstoel: Douche Toiletstoel Aston 24
 3. Beste Elektrische Douchestoel: Identités Verrijdbare Douchestoel kantelbaar

Verrijdbare douchestoelen vergelijken: hoe doen we dat?

Wilt u graag van de beste douchestoel verrijdbaar genieten? Graag raad ik u aan om onderstaande reviews op uw gemakje door te nemen. In deze reviews bespreek ik namelijk de 5 beste doucherolstoelen van dit moment. Als u voor één van de deze douchestoelen op wielen kiest, maakt u het wassen een stuk makkelijker voor uzelf.

1. Douchestoel Mobil – Beste verrijdbare douchestoel

De Douchestoel Mobil is volgens mijn test de beste verrijdbare douchestoel. Deze verrijdbare douchestoel met grote wielen biedt veel gemak, is veilig in gebruik en is jarenlang te gebruiken.

Beste Verrijdbare Douchestoel Review 5x Test!

Wat als eerste opvalt, is de manoeuvreerbaarheid. Deze verrijdbare douche- en toiletstoel is licht van gewicht en van wendbare wielen voorzien. Ook de ergonomische handgreep is handig. Uw verzorg(st)er kan u hierdoor makkelijk naar de douche toe rijden. Wilt u deze verrijdbare douchestoel ook bij het toilet gebruiken? Dat is ook mogelijk. Het is eenvoudig om deze stoel over een toilet heen te plaatsen. Ongeacht hoe of waar u de Douchestoel Mobil gebruikt, geniet u van veel comfort. Dit komt onder meer door de voetensteun, de aangename zitting en de fijne rugsteun. Voor de Douchestoel Mobil bedraagt u een bedrag van €389.

Voordelen Douchestoel Mobil

✅ Ideaal voor in de douche

✅ Ook voor het toilet te gebruiken

✅ Lichtgewicht verrijdbare douchestoel

✅ Inclusief ergonomische handgreep

✅ Comfortabele zitting

Nadelen Douchestoel Mobil

❌ Dure verrijdbare douchestoel

❌ 


Bekijk meer productinformatie

2. Doucherolstoel Aston – beste doucherolstoel

Gaat uw voorkeur uit naar een doucherolstoel? Dan raad ik u graag de Doucherolstoel Aston aan. Dit is eigenlijk een combinatie van een verrijdbare douchestoel en een rolstoel. Deze combinatie zorgt ervoor dat u van opvallend veel gemak geniet.

Beste Verrijdbare Douchestoel Review 5x Test!

Dit geldt niet alleen voor u, maar ook voor uw begeleider. Uw begeleider is bijvoorbeeld in staat om deze rolstoel makkelijk te verrijden. Wilt u zichzelf voortbewegen naar de douche toe? Dat is ook mogelijk door aan de grote wielen van deze verrijdbare douchestoel te draaien.

De zachte zitting is eveneens een voordeel. Dankzij deze zitting geniet u van nog meer comfort. Ook is het mogelijk om deze douchestoel als toiletstoel te gebruiken. Doordat de armleggers opklapbaar zijn, kunt u deze doucherolstoel makkelijk verplaatsen. Voor de Doucherolstoel Aston betaalt u een bedrag van €389.

Voordelen Doucherolstoel Aston

✅ Combinatie van een douchestoel en rolstoel

✅ Ideaal voor gebruiker en voor uzelf

✅ Zachte zitting

✅ Veilig te gebruiken

✅ Ook als toiletstoel te gebruiken

Nadelen Doucherolstoel Aston

❌ Neemt relatief veel ruimte in beslag

❌ Geen goedkope doucherolstoel


Bekijk meer productinformatie

3. Etac Clean Douchestoel

Wilt u een verrijdbare douchestoel kopen waarvan de hoogste verstelbaar is? Graag raad ik u dan de Etac Clean Douchestoel aan. De zitting is in hoogte verstelbaar, waardoor u op deze douchestoel altijd aangenaam zit.

Beste Verrijdbare Douchestoel Review 5x Test!

Deze verrijdbare douchestoel is op een handige manier samengesteld. Zo is de achterzijde van de zitting volledig open; dit vereenvoudigt de zogeheten intieme hygiëne. Ook is het mogelijk om de armleuningen weg te nemen. Of om de voetsteun eenvoudig onder de verrijdbare douchestoel te schuiven.

De Etac Clean douchestoel beschikt over 4 wielen. Dat is op zich niet bijzonder. Het is wel bijzonder dat deze 4 wielen van een rem voorzien zijn. Dit komt de veiligheid gedurende het wassen ten goede. De Etac Clean douchestoel kost €951,25. Het is hiermee één van de duurste douchestoelen.

Voordelen Etac Clean douchestoel

✅ Achterzijde van de zitting is helemaal open

✅ Zitting in hoogte verstelbaar

✅ Handig en veilig in gebruik

✅ Ideaal te gebruiken voor een verzorger/begeleider

✅ 

Nadelen Etac Clean douchestoel

❌ Erg dure verrijdbare douchestoel


Bekijk meer productinformatie

4. Identités Verrijdbare douchestoel – beste elektrische douchestoel

Gaat uw wens naar een elektrische douchestoel uit? Kies dan voor de Identités Verrijdbare douchestoel. Op basis van mijn test kan ik concluderen dat dit de beste elektrische douchestoel is.

Zo is deze Identités doucherolstoel volledig naar wens aan te passen. U kunt bijvoorbeeld de zitting in hoogte verstelbaar. Ook is het mogelijk om de hoofdsteun in zowel hoogte als diepte verstellen. Deze po douchestoel verrijdbaar is ook nog kantelbaar. Dit is ideaal voor tijdens het douchen, aangezien u hierdoor bijvoorbeeld uw haren makkelijker kunt wassen.

Heeft u last van de armleuningen? Dan is het prettig dat u de armleuningen makkelijk op kunt klappen. Overigens valt op dat deze leuningen een voorsluiting hebben. Het is hierdoor niet mogelijk om uit deze douchestoel te vallen. Doordat deze verrijdbare douchestoel in hoogte verstelbaar is, neemt u altijd de gewenste zithouding aan. Voor de Identités Verrijdbare douchestoel betaalt u een bedrag van €549,99.

Voordelen Identités verrijdbare douchestoel

✅ Geheel naar wens te bedienen

✅ Veilige voorsluiting bij de armleuningen

✅ Met een unieke kantelstand

✅ Voorzien van 4 wielen met remmen

✅ Inclusief toiletemmer geleverd

Nadelen Identités verrijdbare douchestoel

❌ Dure elektrische douchestoel


Bekijk meer productinformatie

5. Multimotion verrijdbare douchestoel

Deze top 5 van beste verrijdbare douchestoelen sluit ik graag in stijl af. Dat doe ik met de Multimotion verrijdbare douchestoel. Deze douchestoel is de goedkoopste uit deze top 5 en beschikt over veel handige extra’s.

Zo is dit een douchestoel en toiletstoel in 1. U kunt ‘m zowel op het toilet als onder de douche gebruiken. Ongeacht waar u ‘m gebruikt, geniet u van de comfortabele zitting. Ook geniet u van de ondersteunende voetsteun en fijne armleuningen. Deze Multimotion douchestoel is in hoogte verstelbaar. U neemt hierdoor altijd de ideale zithouding op deze verrijdbare douchestoel aan. Verder is het ideaal dat de 4 wielen allemaal erg wendbaar zijn. Ook zijn alle 4 de wielen van een veilige rem voorzien. Tot slot valt op dat de achterzijde een grote opening heeft. Dit komt de hygiëne ten goede. De Multimotion verrijdbare douchestoel kost slechts €269.

Voordelen Multimotion verrijdbare douchestoel

✅ Relatief goedkope verrijdbare douchestoel

✅ Douchestoel en toilet in 1

✅ Fijne en comfortabele zitting

✅ Met armleuningen en voetsteunen

✅ Nagenoeg volledig open achterkant

Nadelen Multimotion verrijdbare douchestoel

❌ Max. gebruikersgewicht van 100 kg


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste verrijdbare douchestoel 2023

Heeft u moeite om uzelf in de doucheruimte te wassen? Of wilt u het wassen voor uw verzorger/begeleider een stuk makkelijker maken? Een verrijdbare douchestoel is in dat geval een geweldig hulpmiddel. dit geldt zeker voor de Douchestoel Mobil. Dit is niet zomaar één van de vele stoelen, maar is een uitermate fijne douchestoel. Met deze douchestoel maakt u het douchen een stuk comfortabeler, aangenamer, hygiënischer en prettig. Zowel voor uzelf als eventueel voor uw verzorger of begeleider.

Beste Verrijdbare Douchestoel Review 5x Test!

Overigens raad ik u het volgende aan: koop altijd een verrijdbare douchestoel. U kunt een verrijdbare douchestoel ook huren, maar dat is minder praktisch. U koopt zo’n douchestoel verrijdbaar immers voor de lange termijn, hoogstwaarschijnlijk.


Bekijk meer productinformatie

Verrijdbare douchestoelen ervaringen en reviews

De bovenstaande verrijdbare douchestoelen zijn wat mij betreft de beste varianten van dit moment. Maar, wat is nou de beste verrijdbare douchestoel voor u? Om tussen de beste verrijdbare douchestoelen de juiste keuze te maken, kunt u naar de ervaringen van andere gebruikers kijken. Daar leest u hieronder meer over.

Douchestoel Mobil reviews

De meeste gebruikers zijn uitermate te spreken over de Douchestoel Mobil. Zij roemen het comfort van deze douchestoel, maar ook de veelzijdigheid. Zo is het ook mogelijk om deze stoel als een toiletstoel te gebruiken. Binnen het huidige assortiment is dit, ook volgens de gebruikers, de beste verrijdbare douchestoel.

Beste Verrijdbare Douchestoel Review 5x Test!

Doucherolstoel Aston reviews

Als u de beste doucherolstoel wilt kopen, raad ik dus de Doucherolstoel Aston aan. Dit doe ik niet alleen, maar doen veel andere gebruikers ook. Zij roemen de fijne opening aan de achterzijde, de fijne wieltjes, de fijne rugleuning en het algehele comfort van deze stoel. Onder de douche uzelf wassen of gewassen worden, is met deze doucherolstoel een stuk aangenamer.

Etac Clean Douchestoel reviews

De Etac Clean Douchestoel is volgens veel gebruikers een geweldige douche toiletstoel. Deze stoel kan volgens gebruikers perfect in de doucheruimte gebruikt worden, maar ook bij het toilet. Al met al wordt dit veelzijdige hulpmiddel door veel gebruikers uitermate positief beoordeeld.

Identités Verrijdbare douchestoel reviews

De reviews over de Identités Verrijdbare douchestoel zijn grotendeels positief. Met name de verstelmogelijkheden kunnen op veel lovende woorden rekenen. Dit is sowieso de stoel met de meeste verstelmogelijkheden binnen het huidige assortiment. Gebruikers roemen overigens ook de wielen en het comfort van deze stoel.

Multimotion verrijdbare douchestoel reviews

De reviews over de Multimotion verrijdbare douchestoel zijn bijna allemaal positief. Veel gebruikers roemen het prijskaartje van deze stoel, maar ook het gemak tijdens het douchen. Verder geven meerdere gebruikers aan dat dit een veelzijdige douchestoel is; hij is als douchestoel en als toiletstoel te gebruiken.

Beste Verrijdbare Douchestoel Review 5x Test!

Verrijdbare douchestoel kopen checklist: hier moet u op letten!

Wilt u een keuze tussen de beste douchestoelen verrijdbaar maken? Let dan vooral goed op onderstaande aandachtspunten.

Soort verrijdbare douchestoel

U moet allereerst een keuze tussen de verschillende soorten verrijdbare douchestoelen maken. Wilt u een ‘normale’ douchestoel? Of gaat uw voorkeur uit naar een douche toiletstoel? Een toiletstoel is ideaal als u naar het toilet moet gaan. U kunt de meeste verrijdbare douchestoelen gelukkig ook als toiletstoel gebruiken.

Afmetingen en samenstelling

Bij een douchestoel moet u goed naar de afmetingen kijken. Hoe groot is uw doucheruimte precies? En hoe groot kan in dat geval de verrijdbare douchestoel maximaal zijn? U moet het douchen immers wel comfortabel voor uzelf en voor uw eventuele begeleider houden.

Verder moet u bij dit hulpmiddel goed naar de vormgeving kijken. Over hoeveel wielen beschikt de douchestoel/toiletstoel precies? Beschikken deze wielen ook nog over remmen?

Tevens kunt u goed naar de zitting en de rugleuning kijken. Niet alle stoelen zijn van een even comfortabele zitting en rugleuning voorzien. Ga dit daarom per douchestoel/toiletstoel even goed na.

Tot slot wijs ik u graag op een eventuele inklapbaarheid. Kiest u voor een verrijdbare douchestoel die inklapbaar is? Dan bespaart u hiermee de nodige ruimte in uw douche. Feit is dat er weinig verrijdbare douchestoelen gemaakt zijn die inklapbaar zijn.

Beste Verrijdbare Douchestoel Review 5x Test!

Aanbieder

Wilt u een douchestoel verrijdbaar bij Medipoint aanschaffen? Wilt u een verrijdbare douchestoel bij Vegro aanschaffen? Dit zijn slechts enkele aanbieders waar u op dit moment een verrijdbare douchestoel kunt kopen.

Een andere optie is overigens een Linido douchestoel verrijdbaar. Dit is ook een prima verrijdbare douchestoel gebleken. Met een verrijdbare douchestoel van bijvoorbeeld Medipoint zit u in ieder geval goed. Dit geldt ook voor de verrijdbare douchestoelen die ik in bovenstaande top 5 opgenomen heb.

Kwaliteit

Tot slot wil ik u adviseren om te durven adviseren in de beste verrijdbare douchestoel. Dit is het geval als u voor uzelf een douchestoel nodig hebt, maar ook als u als begeleider actief bent. Door de beste douchestoel/toiletstoel te kopen, kijkt u meer uit naar de volgende werkdag. U weet immers dat u de volgende werkdag uw cliënten op een fijne manier kunt wassen. Een douchestoel is al met al voor in elke douche een aanwinst.

Nog meer informatie over Hulpmiddelen bij het Douchen voor uw Zelfzorg?

Wilt u nog meer handige zorghulpmiddelen kopen? Optimaliseer uw zelfzorg in het kader van diverse categorieën. Denk hierbij het vergroten van de zelfstandigheid met aan en uitkleedhulpmiddelen als bijvoorbeeld braces. Maar ook om te kijken hoe u met boodschappen hulpmiddelen zelf uw maaltijden kan blijven organiseren. Huishoud hulpmiddelen zijn hierop een mooie aanvulling. Of ervaart u moeilijkheden bij het hanteren van bestek, dan zijn eet en drinkhulpmiddelen wellicht aan te raden. Ook het organiseren van medicatie met medicatie hulpmiddelen is een onderdeel. Als u zelf naar de badkamer wil blijven kunnen dan kunt u zich inlezen in de verschillende toilethulpmiddelen of hulpmiddelen bij douchen. En als laatste bestaan er natuurlijk ook slaaphulpmiddelen. Dit is natuurlijk ook belangrijk als kers op de taart.

Heeft u behoefte aan meer handige zorghulpmiddelen om uw leven in de badkamer gemakkelijker te maken? Om uzelf te kunnen wassen zijn er talloze mogelijkheden. Een douchestoel is er bijvoorbeeld in vele varianten; een opklapbare douchestoel, verrijdbare douchestoel, douchestoel aan de muur of zelfs een elektrische douchestoel. Tezamen met een stevige wandbeugel voor een goede handgreep in de douche of bij het bad.

Gaat het om een wat minder complex model dan kunt u kiezen voor een douchekruk.  Om niet uit te glijden is een antislipmat of douchemat een geschikte optie, ook voor in het bad, zelfs als u een badplank gebruikt. Voor meer steun bij de wastafel is er een wastafelbeugel een prettig hulpmiddel. 

Op het bad zijn ook allerlei mogelijkheden beschikbaar. Een badsteun, badstoel of badzitje, een badverkorter als u wat steun aan de voeten nodig heeft, met een hoofdkussen bad maakt dit uw badritueel helemaal compleet. Een badopstapje kan gemak geven om makkelijker in en uit bad te stappen en anders is er altijd nog een badlift beschikbaar. 

Om bijvoorbeeld op bed de haren te kunnen wassen is er een haarwasbak geschikt, of als u niet kunt staan of zitten dan is een douchebrancard een uitkomst.

Ook op het gebied van Mobiliteit en Veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken. Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt.
Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO? 

Beste Verrijdbare Douchestoel Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over verrijdbare douchestoelen

Wat is de beste verrijdbare douchestoel?

De beste verrijdbare douchestoel is de Douchestoel Mobil. Deze douchestoel heeft een ideale samenstelling, is uitermate fijn te gebruiken en is van de gewenste kwaliteit. Ook geniet u van veel comfort, fijne zwenkwieltjes en de veelzijdigheid. Dit is niet alleen een douchestoel, maar ook een toiletstoel.

Wordt een verrijdbare douchestoel vergoed?

Mogelijk wordt een verrijdbare douchestoel vergoed vanuit de Wmo (gemeente) of vanuit de WIz (Ciz). U kunt het beste deze hulpmiddelenwijzer gebruiken om te achterhalen of uw verrijdbare douchestoel vergoed wordt.

Kan een verrijdbare douchestoel ook bij het toilet gebruikt worden?

Ja, in de meeste gevallen is een verrijdbare douchestoel ook als toiletstoel te gebruiken. (1)

Conclusie beste verrijdbare douchestoel 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Verrijdbare Douchestoel | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter