In dit artikel

Beste Traplift Review 4x Test!

Beste Traplift | Review (2024) | 4x Test!

In dit artikel

Wanneer u slecht ter been bent en langer thuis wilt wonen, kan een traplift plaatsen een geweldig idee zijn. Dankzij deze hulpstukken kan de bovenverdieping bereikt worden, zonder de angst voor valgevaar.

Dankzij de plaatsing van deze speciale stoel, kunnen cliënten zonder valangst of problemen de bovenverdieping bereiken. Een traplift kan geplaatst worden zonder dat andere huisgenoten hier hinder van ondervinden. In dit blogbericht bespreken we welke traplift de beste is.

Kort samengevat:

Ik ben van mening, dat de Traplift Levant Comfort het beste product is van 2024. Deze speciale stoel beschikt over antislip-handvaten en zorgt daarmee voor voldoende grip. De toegevoegde gordel zorgt voor extra veiligheid en daardoor zal de client zich veilig genoeg voelen om door een smalle trap te gaan. 

Trapliften vergelijken: Hoe doen we dat?

Een traplift kopen gaat niet over één dag ijs. Veel klanten beoordelen op gebruiksvriendelijkheid, maar ik heb ook gezien dat de veiligheid bovenaan staat. Een traplift blijft maatwerk. Ik ga de trapliften vergelijken op basis van de pluspunten, specificaties en op de veiligheidsmaatregelen.

Beste traplift keuzehulp

ProductAdviesprijsBelangrijkste specificatie
1.Levant Comfort€4999Rechte trappen en dik zitkussen
2.Acorn€5499Op elke trap in te stellen
3.S200€7999Slank en compact uiterlijk
4.Levant Classic€3499Bekleding kan gematchd worden bij uw interieur

1. Traplift Levant Comfort – beste traplift smalle trap

Er zijn verschillende soorten trapliften die aangeschaft kunnen worden. Kijkende naar een traplift die perfect aansluit op de wensen en behoeften, ben ik van mening dat de Traplift Levant Comfort een geweldige keuze is. Want als het om veiligheid gaat, is deze variant een topper.

Beste Traplift Review 4x Test!

Deze Traplift Levant Comfort is uitgerust met antislip-handvaten en een speciale veiligheidsgordel. De handvaten zorgen ervoor dat de client niet wegglijdt wanneer hij of zij gaat zitten of staan. De handvaten zorgen voor extra stabiliteit en zekerheid. Ik heb gemerkt dat cliënten hier veel waarde aan hechten.

Beste Traplift Review 4x Test!

Een client gaf bovendien aan dat zij het spannend vindt om de lift te gebruiken. Haar huis heeft smalle trappen en meerdere bochten. Hierdoor is ze erg angstig dat ze uit de stoel valt. Doordat de Traplift Levant Comfort een veiligheidsgordel heeft, gebruikt ze de traplift nu zonder angst.

Voordelen Levant Comfort

✅ De lift heeft een automatisch draaimechanisme, waardoor de stoel wegdraait van de trap en er geeft struikelgevaar ontstaat;

✅ Maximaal draaggewicht van 146 kilogram, waardoor de stoel breed inzetbaar is;

✅ Smalle rails, waardoor de nieuwe traplift ook geschikt is voor smalle trappen;

✅ Aanpasbaar design zodat de lift past bij de rest van het interieur.

Nadelen Levant Comfort

❌ Enkel voor rechte trappen beschikbaar.


Bekijk meer productinformatie

2. Traplift Acorn

Heeft u een traplift nodig, maar ziet u nu al op tegen alle aanpassingen? Er zijn veel cliënten die balen van de beschadigingen en van het smaller wordende trapgat. Ook door huisgenoten die nog traplopen wordt dit als vervelend ervaren. Gelukkig ben ik op de Traplift Acorn gestuit.

Beste Traplift Review 4x Test!

Deze Traplift Acorn is het meest geschikt voor een smalle trap met weinig ruimte. De lift wordt niet aan de muur bevestigd, maar aan de buitenbocht van de trapleuning. Dit zorgt ervoor dat er genoeg ruimte op de trap overblijft en alle huisgenoten comfortabel op de traptreden kunnen lopen.

Beste Traplift Review 4x Test!

Dit zorgde ervoor dat een client niet langer twijfelde over een traplift kopen en diezelfde dag nog een monteur liet komen voor de montage. Ik heb gezien dat er meer ruimte overblijft op de trap en dat het heel wat stoten en blessures voorkomt wanneer ik de trap oploop. Ik stootte mij vaak aan de dubbele rail en dat gebeurt nu niet meer met de Traplift Acorn.

Voordelen Acorn

✅ De plaatsing vraagt niet te veel verandering of ruimte;

✅ Er blijft voldoende ruimte over op de traptreden;

✅ Hoge handvaten, zodat zitten en opstaan ondersteund ;wordt

✅ De lift is geschikt voor vrijwel iedere trap.

Nadelen Acorn

❌ Er zijn geen antislip-maatregelen getroffen.


Bekijk meer productinformatie

3. Traplift S200

Wilt u een traplift aanschaffen die gebruiksvriendelijk is, maar ook bijdraagt aan comfort? Een traplift wordt dagelijks gebruik en daarom is het belangrijk dat cliënten comfortabel blijven zitten in de stoel. Ik heb daar rekening mee gehouden en ik kan de Traplift S200 zonder twijfel aanraden.

Beste Traplift Review 4x Test!

Ik heb vaak gehoord van cliënten dat zij niet prettig op de stoel zitten. Zij gaven aan dat de stoelen van de liften hard aanvoelden en ze het spannend vonden om achterover te leunen. Met de Traplift S200 zijn deze zorgen voorbij. De stoel is bekleed met ultrazacht foam en daardoor kunnen cliënten comfortabel gebruikmaken van de traplift, zonder lichamelijke klachten over te houden.

Beste Traplift Review 4x Test!

De lift is door het stijlvolle en compacte design geschikt voor ieder huishouden. Het soort trap maakt ook niet uit. De Traplift S200 kan bij zowel rechte trappen als smalle trappen geplaatst worden. De cliënten vinden het bovendien erg fijn dat de armsteunen wat hoger zijn geplaatst, want zo blijft er meer zitruimte over.

Voordelen S200

✅ Stijlvol design, dat bij vrijwel ieder interieur aansluit;

✅ Geschikt voor zowel een smalle als een rechte trap;

✅ Zacht foam voor optimaal zitcomfort;

✅ Veiligheidsgordel zodat u uzelf veiliger voelt in de stoel.

Nadelen S200

❌ De rail van de lift valt duidelijk op en kan niet weggewerkt worden.


Bekijk meer productinformatie

4. Levant Classic

Zoekt u naar een traplift die voordeliger is? Uit mijn onderzoek kwam naar voren, dat de Traplift Levant Classic goedkoper is in vergelijking tot de andere soorten trapliften die we hierboven hebben besproken. Veel cliënten vinden een traplift kopen een prijzige uitgave en zoeken daarom naar lage prijs.

Beste Traplift Review 4x Test!

Veel cliënten vinden het lastig om de meeste trapliften te besturen. De apparaten hebben veel knopjes en daardoor raken zij het overzicht kwijt. De Traplift Levant Classic heeft een makkelijk bestuurbare afstandsbediening, waardoor de bediening gemakkelijk en snel gaat.

Beste Traplift Review 4x Test!

Trapliften zijn opvallende voorwerpen waar u moeilijk om heen kan. Veel cliënten vinden het lastig dat de lift prominent aanwezig is en vaak niet past bij het interieur. Dat is de reden waarom ik enthousiast ben over de Traplift Levant Classic, want ik heb gemerkt dat de neutrale kleuren bij ieder interieur aansluiten. Dit vergoot ook nog eens het gebruikersplezier.

Voordelen Levant Classic

✅ De adviseur komt langs voor advies over de montage;

✅ Neutrale kleuren, waardoor de lift past bij vrijwel ieder interieur;

✅ Makkelijk bestuurbaar door middel van de overzichtelijke afstandsbediening;

✅ Comfortabel zitkussen, waardoor de kans op pijnklachten klein is.

Nadelen Levant Classic

❌ De rail is prominent aanwezig. Dat komt door de zilveren kleur die al snel afsteekt.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste traplift 2024

Ik heb cliënten een traplift zien gebruiken. Ik ben erachter gekomen dat handicare trapliften een goede oplossing zijn voor mobiliteitsproblemen en cliënten zonder valangst op de volgende verdieping kunnen komen. Een nieuwe traplift zorgt er ook voor dat cliënten langer thuis kunnen wonen. Rekening houdend met het beste product, voldoet de Traplift Levant Comfort aan de grootste pluspunten.

Beste Traplift Review 4x Test!

De Traplift Levant Comfort beschikt over antislip-handvaten en een veiligheidsgordel. Ik heb gezien dat cliënten door de toevoeging van deze hulpstukken gemakkelijker en ontspannen in de traplift stappen. Bij de meeste trapliften waren zij bang voor onvoldoende grip en durfde zij niet achterover te leunen. Met de Traplift Levant Comfort is dat nu opgelost. Mijn cliënten zijn niet langer bang om in een traplift te stappen, zelfs niet bij smalle trappen


Bekijk meer productinformatie

Beste traplift ervaringen en reviews

Er zijn veel speciale trapliften te vinden. Al deze liften voldoen aan bepaalde specificaties en pluspunten. Zo zijn er liften waarbij de bovenste rail duidelijk te zien is, maar er zijn ook liften die weinig ruimte in beslag nemen. Wilt u weten welke aanschaf de moeite waard is? Het kan helpend zijn om de verschillende trapliften met elkaar te vergelijken.

Traplift Levant Comfort review

Zoekt u naar een traplift die geschikt is voor een rechte trap, maar ook voor een smalle trap? De Traplift Levant Comfort is op verschillende vlakken onderscheidend. Ik heb gezien dat cliënten zonder angst in de stoel blijven zitten, omdat deze is voorzien van een veiligheidsgordel. De antislip-handvaten voorkomen dat de client wegglijdt en daardoor kan de stoel zorgeloos gebruikt worden.

Beste Traplift Review 4x Test!

Traplift Acorn review

Wilt u een traplift kopen die niet al te veel ruimte inneemt op de trap? Ik heb veel cliënten gesproken die de Traplift Acorn enthousiast adviseren. Want de plaatsing vindt niet plaats aan de muur, maar aan de trap of trapleuning zelf. De lift kan gemakkelijk de bochten door, maar er blijft voldoende ruimte over op de traptreden voor de andere huisgenoten of voor partners.

Traplift S200 review

Voldoen de liften niet aan uw persoonlijke wensen? Eén van de belangrijkste aspecten van een traplift, is comfort. Het is de bedoeling dat cliënten zonder pijnklachten in de stoel kunnen blijven zitten.

Dit is de reden waarom ik enthousiast ben over de Traplift S200. Ik heb gemerkt dat er extra aandacht is besteed aan het zitvlak, want deze is voorzien van ultrazacht foam. Hierdoor vinden cliënten het prettiger om in de stoel te zitten en durven zij ook achterover te leunen.

Levant Classic review

De traplift prijzen kunnen al snel oplopen. De Traplift Levant Classic is een budgetvriendelijke keuze, omdat de aanschafprijs een stuk lager ligt. Dat doet echter niets af van de pluspunten. Ik weet zeker dat de Levant Classic voldoet aan verschillende wensen.

Zo viel mij de gebruiksvriendelijkheid op, want de lift heeft een gemakkelijke afstandsbediening en past ook nog eens bij ieder interieur. Hierdoor balen cliënten er niet langer van dat zij een traplift nodig hebben, want dit doet niets af aan de rest van het interieur.

Beste Traplift Review 4x Test!

Traplift kopen checklist

Wilt u een traplift gaan kopen, wil ik adviseren om uitgebreid onderzoek te doen. Het is de bedoeling dat het product voldoet aan uw persoonlijke voorkeuren. Om daarachter te komen, heb ik een overzichtelijke checklist samengesteld die de aanschaf makkelijker maakt.

Maatwerk; ook smalle trappen

Als u een nieuwe traplift koopt, dan moet u weten dat dit maatwerk is. De liften worden nauwkeurig aangemeten en aan de hand van uw eigen situatie komt de adviseur met een passend advies. Overleg daarom met de adviseur over welke traplift het meest geschikt is.

Prijs

Veel cliënten hopen dat de zorgverzekeraar vergoedingen heeft voor een traplift. Dat is helaas niet zo. Daarom wil ik u adviseren om rekening te houden met de aankoopprijs. Er zijn veel soorten trapliften, in verschillende prijsklassen. Kies een variant die past bij uw persoonlijke budget.

Nu heb ik ook cliënten gesproken die hun zinnen hebben gezet op een tweedehands traplift. Deze is al eens gebruikt, maar de kwaliteit is nog prima. De aankoopprijs ligt een stuk lager en dat kan uitkomst bieden, maar ook de drempel verlagen. Wilt u liever niet te veel betalen? Misschien is een traplift huren ook iets voor jou. Onderzoek of dit mogelijk is.

Let op: Ik wil u adviseren om een offerte aan te vragen bij de adviseur met jarenlange ervaring. Ik heb gemerkt dat de prijzen sterk variëren, want dit hangt ook samen met uw persoonlijke situatie. Als u meer informatie wil, is dit een belangrijke stap.

Beste Traplift Review 4x Test!

Navraag bij de gemeente over een traplift of tweedehands traplift

Voor trapliften bestaat geen vergoeding vanuit de zorgverzekering, maar u kunt wel navraag doen bij de gemeente. Vanuit de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) is het mogelijk om voor een klein, maandelijks bedrag een traplift te laten plaatsen en te gebruiken. Dat is bij iedere gemeente anders geregeld en daarom raad ik u aan om hier navraag naar te doen.

Kies de binnenbocht bij een traplift

Woont u in huis met andere huisgenoten of een partner? Ik heb gemerkt hoeveel ruimte een traplift inneemt als deze de buitenbocht neemt. Ik had nauwelijks ruimte om op de traptreden te lopen en ik kon mij ook niet vasthouden aan de trapleuning. Daardoor voelde ik me niet veilig. Ik zou u daarom adviseren om voor de binnenbocht te kiezen, zodat het breedste stuk van de trap vrij blijft.

Onderzoek mogelijkheden voor tweedehands trapliften

Gebruikte trapliften. Gebruikte traplift, tweedehands trapliften. Betaalbare oplossing

Meer informatie over zorghulpmiddelen bij het maken van transfers?

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen in huis halen om uw mobiliteit te verbeteren of te behouden? Bij beperkingen in de mobiliteit kunt u aan meerdere vormen denken. Op het gebied van fiets hulpmiddelen zijn er vele oplossingen, maar ook voor hulpmiddelen bij lighoudingrijdende hulpmiddelen en loophulpmiddelen zijn passende adviezen te geven. Er kan moeite bestaan met het maken van transfers, hiervoor zijn vele transfer hulpmiddelen beschikbaar. Maar ook op het gebied van zitvoorzieningen is er veel te ontdekken.

Ook op het gebied van Zelfzorg en Veiligheid zijn veel oplossingen te bedenken. Lees ook de Medipoint review voor nog meer handige zorghulpmiddelen die deze thuiszorgwinkel aanbiedt. Welke moeilijkheden u ook in het dagelijkse leven ervaart voor alles is een oplossing. Mocht u niet zeker weten wat geschikt is in uw situatie? Denk dan aan het inschakelen van professionele hulp en advies. Een ergotherapeut is geschoold in het vergroten van de zelfstandigheid en heeft kennis van de verschillende hulpmiddelen welke bestaan. U kunt dan advies op maat ontvangen en zelfs oefenen in uw eigen situatie. Wellicht komt u zelfs in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekering of WMO?  

Beste Traplift Review 4x Test!

Kies voor Duurzaamheid en Comfort met Smienk Trapliften

Wanneer u overweegt om een traplift aan te schaffen, is het van cruciaal belang om niet alleen de functionaliteit maar ook de levensduur en het comfort te overwegen. Smienk Trapliften biedt een scala aan opties die aan uw behoeften kunnen voldoen. Met hun aanbod van duurzame en comfortabele trapliften bent u verzekerd van een waardevolle investering in uw thuiscomfort. De trapliften van Smienk zijn ontworpen om naadloos te integreren in verschillende soorten trappenhuizen, of het nu gaat om een rechte trap of een trap met bochten. Voor meer informatie over hun producten kunt u terecht op hun website onder de traplift sectie. Tevens is het mogelijk om meer te ontdekken over het bedrijf en hun diensten via https://www.smienktrapliften.nl/. Het kiezen van een Smienk traplift betekent kiezen voor kwaliteit, duurzaamheid en een uitstekende service, waardoor uw dagelijkse leven aanzienlijk wordt verbeterd.

Meest gestelde vragen over de beste traplift

Heeft u uw zinnen gezet op handicare trapliften? Dit kan ervoor zorgen dat de client langer thuis kan wonen en veilig de bovenverdieping bereikt. Zit u nog steeds met vragen? Die meestgestelde vragen ga ik hieronder voor u beantwoorden.

Wat is de beste traplift?

Dat is de Traplift Levant Comfort. Deze rechte traplift heeft antislip-handvaten en een extra veiligheidsgordel. Hierdoor voelen cliënten zich veilig genoeg om gebruik te maken van het product.

Wat is de gemiddelde prijs van een traplift?

Dat is afhankelijk van het soort. Het is aan te raden om een offerte aan te vragen bij een adviseur, omdat het maatwerk is. Er zijn ook aanbieders die een tweedehands traplift kunnen plaatsen. Een tweedehands lift is budgetvriendelijker en nog steeds van uitstekende kwaliteit.

» Referenties

1. J Stowe. (1990). Stairlifts. BMJ, 301(6756), 865–867.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1663977/

2. Susan A Beresford. (1998). Stair lifts and vertical wheelchair lifts. British Journal of Therapy and Rehabilitation, 5(6).
https://www.magonlinelibrary.com/doi/abs/10.12968/bjtr.1998.5.6.14072

3. K.Navya, B.Pavan Kumar, G.Hema Mounika, B.Vineeth, K Prabhakara Rao, & I A Pasha. (2018). SMART STAIR LIFT FOR DISABLED AND ELDERLY. International Journal of Pure and Applied Mathematics, 120(6), 4647-4660.
https://www.researchgate.net/profile/Prabhakara-Rao-Kapula/publication/330713330_SMART_STAIR_LIFT_FOR_DISABLED_AND_ELDERLY/links/5c50698c299bf12be3eb8c9f/SMART-STAIR-LIFT-FOR-DISABLED-AND-ELDERLY.pdf

4. Wahyu Sulistiyo & Danardono Agus Sumarsono. (2020). Optimization of a stair lift design to realize a safe transportation system for the elderly and the disabled when using stairs. AIP Conference Proceedings, 2227(1), 020007.
https://pubs.aip.org/aip/acp/article/2227/1/020007/890205/Optimization-of-a-stair-lift-design-to-realize-a

» Referenties

Conclusie beste traplift 2024

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Traplift | Review (2024) | 4x Test!

Laat een reactie achter