In dit artikel

Beste Thuiszorgwinkel | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Bij een thuiszorgwinkel kunt u allerlei zorghulpmiddelen lenen, huren of kopen. Misschien bent u wel bekend met bepaalde thuiszorgwinkels, zoals Medipoint thuiszorgwinkel, Vegro thuiszorgwinkel of thuiszorgwinkel.nl. Elke zorgwinkel is net weer even anders, maar in dit artikel ga ik 5x zorgwinkels vergelijken. Op die manier komen we erachter wat de beste thuiszorgwinkel is: moet u Medipoint winkels bezoeken of liever Vegro thuiszorgwinkels? Of zijn nog andere zorg winkels juist de beste keuze? Laten we dit snel uitzoeken!

De beste Thuiszorgwinkel van 2023: Mijn selectie

 1. Beste thuiszorgwinkel – Medipoint
 2. Beste thuiszorgwinkel online – Zonfo
 3. Beste Medipoint winkel – Medipoint Amstelring

Thuiszorgwinkels vergelijken; hoe doe ik dat?

In deze thuiszorgwinkel test let ik per zorgwinkel op verschillende factoren. Allereerst beoordeel ik de thuiszorgwinkels op hun openingstijden, het aantal locaties en de aanwezigheid van contactgegevens. Ook bekijk ik de functionaliteiten: kunt u de gewenste zorghulpmiddelen bijvoorbeeld lenen, huren en ook kopen bij een bepaalde instantie? Ook de klantbeoordelingen zijn interessant: wat zeggen mensen in hun Medipoint winkels reviews of hun Vegro thuiszorgwinkels ervaringen? Tot slot laat ik weten of u – naast de fysieke bezoekmogelijkheden – ook online kunt bestellen.

1. Medipoint – beste thuiszorgwinkel, beste Medipoint winkel

De eerste thuiszorgwinkel die ik wil bespreken is Medipoint. Het is misschien wel de meest bekende zorgwinkel en tegelijkertijd de grootste van Nederland. Dat komt doordat er op het moment van schrijven maar liefst 48 Medipoint winkels zijn in ons land. Deze zorg winkel geeft advies over verschillende producten en maakt het u mogelijk om er producten te kopen, te huren en ook te lenen. Van alle thuiszorgwinkels is Medipoint het meest interessant, omdat het aanbod zo enorm is. Hier vindt u echt alles wat u nodig heeft om een comfortabel, veilig en gemakkelijk leven te leiden. Ook met een ziekte, beperking of wanneer u wat ouder bent.

Beste Thuiszorgwinkel Review 5x Test!

Medipoint is een thuiszorg winkel waar u met een gerust hart kunt bestellen. Het betrouwbare bedrijf heeft een actieve klantenservice, waar u met al uw vragen terecht kunt. De contactgegevens zijn gemakkelijk vindbaar (onderaan de website) en bij het kopje locaties ziet u welke vestigingen er allemaal zijn en wat daar de openingstijden van zijn. Bestellen kan natuurlijk ook gemakkelijk online. Door de goede connecties en overeengekomen voorwaarden met veel zorgverzekeraars, wordt het lenen van zorghulpmiddelen vaak volledig vergoed.

Voordelen Medipoint

✅ Goede connecties/voorwaarden met veel zorgverzekeraars;

✅ Er zijn maar liefst 48 winkels Medipoint (grootste van NL);

✅ Ook online bestellen bij thuiszorgwinkel Medipoint;

✅ U kunt hier producten lenen, huren en kopen;

✅ Grootste assortiment van Nederland;

✅ Persoonlijk advies (aan huis) mogelijk bij Medipoint;

✅ Producten die geen hygiëne artikelen zijn, kunt u binnen 14 dagen nog gratis retourneren.

Nadelen Medipoint

❌ Bij online bestellen, betaalt u tot €50 wel nog verzendkosten.


Klik hier voor de webshop

2. Zonfo – beste thuiszorgwinkel online

De volgende in het rijtje thuiszorgwinkels die ik graag met u bespreek, is Zonfo. Dit is volgens mijn test de beste thuiszorgwinkel online en ik vertel graag waarom. Zonfo heeft 1 fysieke vestiging in Houten, maar opereert verder alleen online – en met succes! Deze zorgwinkel heeft een ruim aanbod en is vooral gespecialiseerd in de verkoop van rolstoelen, rollators, scootmobielen en woonoplossingen. Zonfo is bijvoorbeeld erkend dealer van Topro producten en Drive producten. De missie van deze thuis zorg winkel is om mensen zo comfortabel en prettig mogelijk te laten leven. Hoe beter dat lukt, hoe langer en fijner u zelfstandig blijft.

Beste Thuiszorgwinkel Review 5x Test!

Daarvoor biedt Zonfo eerlijk advies over de juiste zorghulpmiddelen voor uw situatie. De thuiszorgwinkel wijst u een specialist/vertrouwenspersoon toe die uw situatie helemaal leert kennen. Zo hoeft u niet steeds opnieuw uw verhaal te doen. U kunt bovendien 7 dagen per week terecht met uw vragen. Deze senioren thuiszorg winkel heeft ook een showroom in Houten die van maandag t/m vrijdag geopend is. Hier kunt u zorghulpmiddelen ook even testen en er is een minder valide-toilet en voldoende parkeergelegenheid.

Voordelen Zonfo

✅ Beste thuis zorgwinkel online (thuiszorgwinkel online shop);

✅ De zorgwinkel die elke klant een vertrouwenspersoon/vaste contactpersoon toewijst;

✅ 7 dagen per week bereikbaar voor vragen en eerlijk advies;

✅ Testronde mogelijk in Houten bij de showroom;

✅ Goed thuiszorgwinkel garantieconcept: garantie bij een fout of defect en eenmalig contact na de aankoop om eventuele vragen te beantwoorden.

Nadelen Zonfo

❌ Producten thuiszorgwinkel Zonfo zijn alleen te koop, niet te huur of te leen;

❌ Wilt u een fysieke vestiging bezoeken, dan kan dat alleen in Houten.


Klik hier voor de webshop

3. Thuiszorgwinkel XL

En heeft u weleens gehoord van Thuiszorgwinkel XL? Deze thuiszorgwinkel online heeft een ruim aanbod, biedt een snelle levering en geeft 14 dagen de tijd om te retourneren na een bestelling. U kunt hier alle zorghulpmiddelen vinden voor ouderen en mindervaliden, voor binnenshuis en buitenshuis. Bent u geen zorgbehoevende, maar een zorgverlener? Ook dan is deze zorgwinkel de plek waar u goed zit. Bestellen bij Thuiszorgwinkel XL is online mogelijk, maar er is ook een fysieke thuiszorg winkel in Eindhoven. Dankzij alle kennis en ervaring van de medewerkers, krijgt u altijd goed advies dat aansluit op uw wensen en situatie.

Beste Thuiszorgwinkel Review 5x Test!

Thuiszorgwinkel XL is een medische zorgwinkel voor jong en oud. Van alle thuiszorgwinkels is dit er één met goede voorwaarden en een hoge betrouwbaarheid. De fysieke vestiging heeft standaard openingstijden. De online webshop is in het weekend open, maar dan is de klantenservice niet bereikbaar voor vragen.

Voordelen Thuiszorgwinkel XL

✅ Online thuiszorgwinkel met een snelle levering;

✅ Er is ook een fysieke zorg winkel in Eindhoven waar u naartoe kunt;

✅ U kunt zich binnen 14 dagen nog bedenken, als u niet tevreden bent met een aankoop;

✅ Het is de totale zorgwinkel van Nederland én België;

✅ Positieve ThuiszorgwinkelXL reviews op Kiyoh.

Nadelen Thuiszorgwinkel XL

❌ Eindhoven is de enige plaats waar een fysieke vestiging van Thuiszorgwinkel XL is;

❌ Tot een bestelwaarde van €50 betaalt u verzendkosten bij een online bestelling;

❌ U kunt hier alleen zorghulpmiddelen kopen, niet lenen of huren;

❌ De klantenservice is niet in het weekend open/beschikbaar voor contact.


Klik hier voor de webshop

4. Vegro

Door naar Vegro: de thuiszorgwinkel die kopen, lenen én huren mogelijk maakt. Het is een zorgwinkel met een snelle levering, die uit voorraad levert en zegt altijd in de buurt te zijn. Hoe dat werkt? Vegro thuiszorgwinkels heeft ruim 60 fysieke winkels waar u de thuiszorgwinkel producten kunt vinden. Dat zijn heel veel zorgwinkels om een kijkje bij te nemen, als u daar behoefte aan heeft!

Beste Thuiszorgwinkel Review 5x Test!

Vegro thuiszorgwinkel is al 35 jaar een toonaangevende onder de thuiszorgwinkels van Nederland. Het bedrijf zegt klaar te staan voor haar klanten, maar ook samen te werken met thuiszorgorganisaties en zorgprofessionals. Zo kan het zich elke dag inzetten om de kwaliteit van leven te verbeteren. De klantenservice staat daarom 7 dagen per week klaar om uw vragen te beantwoorden en u van advies te voorzien.

Voordelen Vegro

✅ De klantenservice is 7 dagen per week bereikbaar;

✅ Er zijn maar liefst 60 vestigingen verspreid door Nederland;

✅ Al 35 jaar een toonaangevende aanbieder van zorghulpmiddelen;

✅ Vegro levert snel en uit voorraad;

✅ U kunt hier hulpmiddelen lenen, huren én kopen.

Nadelen Vegro

❌ Niet alle fysieke vestigingen hebben het volledige leen- en huur assortiment;

❌ Tot een bestelwaarde van €50 betaalt u nog verzendkosten;

❌ De beloftes ‘snel leverbaar’ en ‘uit voorraad’ gelden in de praktijk niet voor elk product.

5. Medicura

Tot slot bespreek ik graag nog de thuiszorgwinkel Medicura met u. Dit is ook een online thuiszorgwinkel waar u hulpmiddelen (gratis) kunt lenen, maar ook kunt huren of kopen. In het geval van lenen worden veel hulpmiddelen volledig door uw zorgverzekeraar vergoed. Lenen kan overigens wel 26 weken lang. Medicura heeft ook 10 fysieke vestigingen met prima openingstijden. Sommige winkels zijn ook in het weekend geopend. Daardoor kunt u er niet alleen online terecht, maar ook even langsgaan voor advies en om producten te bekijken.

Beste Thuiszorgwinkel Review 5x Test!

Bent u niet in staat om de deur uit te gaan, maar wilt u wel graag advies van Medicura? Dan kunt u gebruikmaken van de thuisadviseur. Deze komt graag bij u langs voor een gesprek. Verder is de online chat beschikbaar, zodat u altijd gemakkelijk vragen kunt stellen. Medicura biedt op de meeste gekochte producten 14 dagen bedenktijd en maar liefst 2 jaar garantie. Dat is een hele mooie service die het gemakkelijker maakt om hier een aankoop te doen. Het laat ook zien dat de thuiszorgwinkel zeker is over de producten die zij aanbiedt.

Voordelen Medicura

✅ Medicura heeft een online chat om gemakkelijk vragen te stellen;

✅ Deze zorgwinkel biedt de mogelijkheid tot thuisadvies door een adviseur;

✅ De Medicura thuiszorgwinkel webshop biedt mogelijkheden tot (gratis) lenen, huren en kopen aan;

✅ Er zijn ook 10 fysieke Medicura thuiszorgwinkels;

✅ U krijgt vaak 2 jaar garantie en 14 dagen bedenktijd op gekochte producten.

Nadelen Medicura

❌ Tot een bestelwaarde van €30 betaalt u nog verzendkosten;

❌ De fysieke vestigingen zijn voornamelijk te vinden in het zuiden van NL, dus als u daar niet woont moet u er even voor rijden;

❌ Niet alle producten zijn in te fysieke vestigingen te bezichtigen of te koop.

Mijn beste thuiszorgwinkel van 2023

Nu we de verschillende thuiszorgwinkels hebben besproken, wordt het tijd om een winnaar aan te wijzen. Welke zorgwinkel is nu de beste thuiszorgwinkel van 2023? In mijn ogen kan er geen andere winnaar zijn dan Medipoint. Deze online aanbieder van zorghulpmiddelen is niet alleen het meest bekend, maar heeft ook het grootste aanbod van heel Nederland.

Beste Thuiszorgwinkel Review 5x Test!.

/Medipoint maakt bovendien zowel kopen als huren en lenen mogelijk. En dat is heel belangrijk voor veel klanten. Misschien heeft u een hulpmiddel slecht tijdelijk nodig; dan scheelt het enorm in de kosten als u deze niet hoeft aan te schaffen. Alle producten vindt u gewoon terug in de online webshop. Medipoint winkels bezoeken kan overigens ook: er zijn maar liefst 48 vestigingen in ons land. Maar mijn voorkeur gaat uit naar online bestellen. De service en bezorging van Medipoint zijn namelijk heel goed en als u vragen heeft of hulp nodig heeft bij de montage van een zorghulpmiddel, dan kan dat ook geregeld worden. Wat mij als ergotherapeut betreft, is Medipoint absoluut de beste keuze!


Klik hier voor de webshop

Thuiszorgwinkel ervaringen en reviews

Nu bent u vast ook nieuwsgierig naar de thuis zorgwinkels ervaringen van klanten. Hoe beoordelen zij elke thuiszorgwinkel? Dat ontdekken we snel genoeg door de reviews erbij te pakken. Ik heb daarom van elke aanbieder (van Medipoint tot Vegro thuiszorgwinkel) een review verzameld. Leest u mee?

Medipoint review

Met 4,4 van de 5 sterren en een ‘uitstekend’ als beoordeling, doet Medipoint het erg goed op Trustpilot. Volgens Christine biedt het bedrijf zelfs een uitmuntende service. “Ik had ’s avonds online een rolstoel gereserveerd en die kwam de volgende dag, precies in het tijdvak dat aangegeven werd. Wij hadden hem alleen nodig voor een dag, dus hadden we hem gehuurd. Mijn moeder kon door deze service van een prachtige rondvaart genieten, dus we zijn heel blij. Een dag daarna werd de rolstoel weer netjes bij haar thuis opgehaald. Snel en betrouwbaar!”

Beste Thuiszorgwinkel Review 5x Test!

Zonfo review

De gemiddelde Zonfo review op Webwinkelkeur is niet anders dan positief. Het bedrijf scoort een 9,5 als cijfer en de reviews zijn lovend. Zo schrijft John: “Wat een mooie rollator heb ik hier gekocht. Ik had een probleempje en heb toen de klantenservice gebeld. Die heeft alles keurig en geduldig uitgelegd aan mij en zocht meteen mee naar een oplossing. Top service en hele vriendelijke mensen. De eerst volgende keer bestel ik hier zeker weer. Top hoe alles is verlopen en hoe vlot de bezorging ging.”

Thuiszorgwinkel XL ervaring

De gemiddelde ThuiszorgwinkelXL nl review beoordeling is een 8,7 als cijfer. Gerda is een van de klanten die een ThuiszorgwinkelXL.nl review heeft achtergelaten. Zij vertelt: “De bestelde rollator kwam al een dag na bestelling, zoals beloofd. De patiënt voor wie hij was bedoeld, werd echter in een hospice geplaatst, waardoor de rollator niet meer nodig was. We konden hem echter gemakkelijk retourneren en we kregen het geld onmiddellijk terug. Dat was een prettige ervaring.”

Vegro review

Vegro thuiszorgwinkels worden ook positief beoordeeld. Met een gemiddelde van een 8,8 scoort dit bedrijf heel netjes. Bouko schrijft in zijn review: “Mijn vrouw heeft problemen met dingen vasthouden. Ze liet nog weleens dingen vallen, maar dat is verleden tijd met zo’n theekop met en een goed handvat. Heel fijn. Het is een goede oplossing voor een klein probleem maar het scheelt veel gedoe. Ook voor haar.”

Medicura review

Gemiddeld krijgt zorgwinkel Medicura op Kiyoh een 8,9 als cijfer. Een voorbeeld van een review is die van meneer de Laat. “Ik ben zeer tevreden, want alles was helder en duidelijk met mijn aankoop. Medicura is de gemaakte afspraken nagekomen en heeft de bestelling schoon en vakkundig bij mij thuis geleverd.”

Beste Thuiszorgwinkel Review 5x Test!

Wat is een thuiszorgwinkel?

Wat is een thuiszorgwinkel nu precies? In feite is het niets meer dan een bedrijf dat zorghulpmiddelen aanbiedt, zowel online als eventueel via een fysieke showroom of vestiging(en). Uw thuiszorgwinkel moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om de moeite waard te zijn. En daarom help ik u in dit artikel met het ontdekken van de beste thuiszorgwinkel. Wat is thuiszorgwinkel namelijk nog meer (naast het aanbod van hulpmiddelen)? Een plek om terecht te kunnen voor advies, wanneer u vragen heeft en een instantie die u help bij de bezorging en/of montage. Zo doet u altijd met een fijn en tevreden gevoel een aankoop, of huurt of leent u er iets.

Thuiszorgwinkels bezoeken: hier moet u op letten!

Gaat u bij een thuiszorgwinkel online bestellen of wilt u een fysieke thuiszorgwinkel Nederland bezoeken? Kijk dan vooraf even naar de mogelijkheden bij die zorgwinkels. Niet alle thuiszorg winkels hebben fysieke vestigingen. Maar online bestellen is net zo gemakkelijk! Bovendien heeft u zo niets te maken met openingstijden thuiszorgwinkel en of een thuiszorgwinkel open op zondag is.

Hoewel de fysieke winkels Medipoint en Vegro thuiszorgwinkel filialen door heel Nederland zitten (en u bij Thuiszorgwinkel XL eventueel in Eindhoven fysiek terecht kunt), is online bestellen veel gemakkelijker. Een zorg winkel anno 2023 biedt u die mogelijkheden gelukkig aan. U hoeft dan niet meer de deur uit om een aankoop te doen of om een zorghulpmiddel te lenen of te huren. Hoe fijn is dat?

Beste Thuiszorgwinkel Review 5x Test!

Nog meer handige zorghulpmiddelen

Zorghulpmiddelen kopen voor uw mobiliteit en veiligheid, kan in principe door heel Nederland. Zoekt u bijvoorbeeld naar een fysieke winkel in uw woonplaats? Dan kunt u terecht bij een thuiszorgwinkel Groningen, thuiszorgwinkel Friesland, thuiszorgwinkel Noord Holland, thuiszorgwinkel Zuid Holland, maar ook in andere provincies. Woont u in een andere plaats in Nederland? Bezoek dan bijvoorbeeld een thuiszorgwinkel Drenthe, thuiszorgwinkel Overijssel, thuiszorgwinkel Gelderland of thuiszorgwinkel Limburg.

Andere mogelijkheden zijn een thuiszorgwinkel Noord Brabant, thuiszorgwinkel Zeeland, thuiszorgwinkel Utrecht en een thuiszorgwinkel Flevoland. In mijn Medipoint review ontdekt u welke zorghulpmiddelen allemaal handig zijn om uw zelfzorg te vergroten. Zo blijft u langer zelfstandig, en dat is heel prettig.

Beste Thuiszorgwinkel Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over een thuiszorgwinkel

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over een thuiszorgwinkel of het doel ervan? Wilt u weten waarom online bestellen eigenlijk fijner is dan in een fysieke vestiging? En wat u zoal bij een thuiszorgwinkel kunt lenen? Hieronder beantwoord ik die vragen voor u.

Wat is de beste thuiszorgwinkel?

De beste thuiszorgwinkel is in mijn ogen Medipoint. Dit bedrijf biedt het grootste aanbod én heeft (op een na) de meeste fysieke vestigingen in Nederland. Medipoint heeft contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Daardoor zijn de mogelijkheden voor u enorm. U kunt er producten lenen (gratis), huren en/of kopen. Zo kan vrijwel iedereen hier terecht: voor tijdelijke of permanente zorg en in alle situaties. Medipoint is bovendien betrouwbaar, wordt goed beoordeeld door klanten en komt haar afspraken na. Heel terecht de beste keuze op het gebied van thuiszorgwinkels, wat mij betreft!

Wat is het doel van een thuiszorgwinkel?

Het doel van een thuiszorgwinkel, is zorghulpmiddelen beschikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen. Voornamelijk door de artikelen te koop aan te bieden, maar bij sommige bedrijven is het ook mogelijk om de artikelen te lenen of te huren. Dat is vooral handig wanneer u iets maar tijdelijk nodig heeft. Een thuiszorgwinkel maakt het leven van veel mensen gemakkelijker, en dient ook als ondersteuning voor zorgverleners. Er zijn allerlei artikelen verkrijgbaar, dus de keuze is reuze. Neem vooral een kijkje om te zien wat er mogelijk is en op welke manieren u uw eigen leven gemakkelijker en comfortabeler kunt maken!

Wat is het voordeel van een online thuiszorgwinkel?

Het voordeel van een online thuiszorgwinkel ten opzichte van een fysieke, is vooral het gemak. U kunt het gehele aanbod gewoon online bekijken, op uw gemak en in uw eigen tijd. Verder worden bestelde producten netjes bij u thuisbezorgd, dus u hoeft er de deur niet voor uit. In veel gevallen kunt u ook kiezen voor hulp bij de montage ervan, als dat nodig is. Een ander voordeel is dat u geen drukke winkel hoeft te bezoeken, moet wachten tot een verkoper beschikbaar is, of het gevoel heeft dat u te veel tijd vraagt. Bij een online thuiszorgwinkel is de klantenservice vaak 7 dagen per week bereikbaar, dus is er voldoende tijd en mogelijkheid om advies te krijgen en vragen te stellen. [1]

Wat kun je zoal lenen bij een thuiszorgwinkel?

Wat je zoal kunt lenen bij een thuiszorgwinkel, is heel divers. Denk aan zorghulpmiddelen om uw mobiliteit te vergroten (rolstoelen, rollators, driewielfietsen, elektrische scootmobielen, etc), maar ook aan artikelen voor uw zelfzorg. Voorbeelden zijn een pakpaal, douchekruk, douchestoel, steunkousenhulp en nog veel meer. Ook voor uw veiligheid is er veel mogelijk en zelfs wanneer u volledig zorgbehoevend bent. Zo zijn er onder andere zorghulpmiddelen om mensen in bed gemakkelijker te verzorgen en hen meer bewegingsvrijheid te bieden. En dat allemaal met optimaal gemak voor de zorgverlener.

Conclusie beste thuiszorgwinkel van 2023

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl. Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten. Meer advies van Anouk van Gangelen
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Thuiszorgwinkel | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter