In dit artikel

Beste Sleutelkluis | Review| 4x Sleutelkluisjes Test!

Beste Sleutelkluis | Review (2023) | 4x Sleutelkluisjes Test!

In dit artikel

Heeft u al een sleutelkastje of een sleutelkluis in uw bezit? Het voordeel van een sleutelkluis met code, is dat uw (huis)sleutels altijd veilig zijn. Tegelijkertijd kan uw zorgverlener en/of familie altijd naar binnen, wanneer dat nodig is. Maar wat is nu de beste sleutelkluis? En is dat er een met een kluis sleutel of is een sleutelkluis met code politiekeurmerk beter? In deze sleutelkluisjes test ga ik 4x sleutelkluizen vergelijken. Na afloop vertel ik u wat de sleutelkluis is die gewonnen heeft. Zal het een sleutelkluis Masterlock worden of van een ander merk? Laten we het direct uitzoeken!

Het beste sleutelkluis van 2023: Mijn selectie

  1. Beste sleutelkluis – Kruse SKG sleutelbuis
  2. Beste sleutelkluis met code – Masterlock sleutelkluis 5415
  3. Beste sleutelkluis buiten – Puck SKG Sleutelkluis
  4. Beste Masterlock sleutelkluis – Masterlock 5425 sleutelkluis
  5. Beste sleutelkluis politiekeurmerk – Kruse SKG sleutelbuis

Sleutelkluisjes vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat de beste sleutelkluis is van alle sleutelkluizen, let ik op verschillende onderdelen. Allereerst op de kwaliteit, functionaliteiten en het gebruiksgemak van elke sleutelkluis. Verder let ik op het soort kluis: is het een sleutelkluis met code of een andere soort? Ik bespreek hierbij verschillende merken, waaronder de Puck sleutelkluisje en de Master lock sleutelkluis. En natuurlijk neem ik ook de prijsklasse en klantbeoordelingen mee tijdens het maken van mijn keuze. Bent u benieuwd naar de beste sleutelkluis met code? Lees dan mee.

1. Kruse SKG Sleutelbuis – beste sleutelkluis algemeen, beste sleutelkluis politiekeurmerk

De eerste sleutelkluis die ik met u wil bespreken is de Kruse SKG Sleutelbuis. Het is de beste sleutelkluis in het algemeen en de beste sleutelkluis met politiekeurmerk. Dit sleutelkluisje is gemaakt van staal en weegt 1,5kg. Het is een sleutelkluis met code die heel geschikt is voor de thuiszorg, maar ook om een noodsleutel in te bewaren. Wist u dat het ook mogelijk is om deze sleutelkluisjes binnenshuis te gebruiken, voor het bewaren van waardevolle spullen en/of contant geld?

Sleutelkluizen zoals Kruse SKG Sleutelbuis zijn heel veilig en worden geleverd met installatiehandleiding, montagekit en een privacy-kap met SKG logo. Dankzij het roestvrij stalen materiaal is het een ideale sleutelkluis buiten. Ook is de SKG sleutelkluis benoemd tot beste sleutelkluis buiten politiekeurmerk. Dat betekent dat hij goedgekeurd is volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit sleutelkluis met cijferslot is eenvoudig te monteren, te bedienen en u kunt zelf de code instellen. Er zijn ruim 10.000 combinaties mogelijk. Verder kunt u er meerdere sleutels, pasjes of andere dingen tegelijk in opbergen.

Voordelen Kruse SKG

✅ Sleutelkluis SKG is eenvoudig zelf te monteren en wordt inclusief montagekit geleverd;

✅ Beste sleutelkluis voor de thuiszorg en voor woningtoegang in noodgevallen;

✅ Beste sleutelkluis Politiekeurmerk voor Veilig Wonen (sleutelkluis buiten Politiekeurmerk);

✅ Voor het bewaren van sleutels, kostbare bezittingen en/of geld;

✅ Eenvoudig te bedienen;

✅ U kunt zelf de code instellen en kiezen uit meer dan 10.000 combinaties;

✅ Niemand kan de code afkijken na afloop, want het codeslot verspringt op een neutrale code;

✅ Ook het privacy-kapje beschermt tegen aflezen van de code;

✅ Geschikt voor binnen en buiten.

Nadelen Kruse SKG

❌ Kruse SKG Sleutelkluis bevindt zich in een hoge prijsklasse;

❌ Er zit maar 1 jaar garantie op.


Klik hier voor de beste prijs

2. Puck SKG Sleutelkluis– beste sleutelkluis buiten

Het tweede sleutelkluisje dat ik wil bespreken is de Puck SKG Sleutelkluis. Hij weegt ongeveer 1,3kg en is de beste sleutelkluis buiten. Deze sleutelkluisjes zijn gemakkelijk op te hangen en ook nog eens erg veilig in gebruik. Doe er uw sleutels in en geef de mensen die toegang moeten hebben, op een veilige manier toegang tot uw woning. Inbrekers maken overigens geen enkele kans met dit sleutelkluis met cijferslot!

Beste Sleutelkluis | Review| 4x Sleutelkluisjes Test!

De Puck SKG Sleutelkluis is een handig sleutelkluisje voor u en de mensen die toegang tot uw woning nodig hebben. Niemand kan over uw schouder meelezen, dankzij de afschermkap en de cijfers verspringen direct na openen. Ook nadat u binnen bent gekomen, kan dus niemand de code aflezen.

Voordelen Puck SKG

✅ Sleutelkluis met code die gemakkelijk te bevestigen is;

✅ Met 10.000 code combinaties om uit te kiezen (u bepaalt zelf);

✅ Extra veilig doordat de code automatisch verspringt na afloop;

✅ De gepantserde stalen kap voorkomt dat mensen kunnen meekijken;

✅ Sleutelkluis SKG certificaat (2 sterren) voor sterkte en duurzaamheid’

✅ Beste keuze voor een sleutelkluis buiten.

Nadelen Puck SKG

❌ De muurbeugel voor de Puck sleutelkluis is optioneel en dus niet standaard meegeleverd;

❌ Deze sleutelkluizen zitten in een middelhoge prijsklasse.


Klik hier voor de beste prijs

3. Masterlock 5425 Sleutelkluis– beste Masterlock sleutelkluis

Op nummer 3 staat de Masterlock 5425 Sleutelkluis. Dit is de beste master lock sleutelkluis en wel om de volgende redenen. Allereerst heeft hij verlichte toetsen. Deze sleutelkluis met cijferslot kunt u dus ook in het donker goed gebruiken. Daarnaast is hij scherp geprijsd. Wilt u dus niet veel geld uitgeven aan een sleutelkluis? Dan is deze sleutelkluis met code ideaal. Verder kunt u de 4-cijferige combinatie voor het slot zelf bepalen.

Masterlock 5425 Sleutelkluis is gemaakt om aan de muur te monteren. De schroeven hiervoor worden meegeleverd, net zoals de batterij. Dankzij de verankering aan de achterwand en de metalen behuizing, is dit sleutelkluis buiten extra veilig. Met een sleutelkluisje met code zoals de Masterlock 5425 Sleutelkluis, bent u altijd veilig. En uw spullen ook!

Voordelen Masterlock

✅ Sleutelkluiscijferslot met verlichting, voor goed zicht in het donker;

✅ Vrije combinatiekeuze voor uw sleutelkluis cijferslot;

✅ Dit sleutelkluisje met code is weerbestendig;

✅ Biedt ruimte aan meerdere (huis)sleutels en/of pasjes;

✅ De meegeleverde batterij is gemakkelijk te vervangen;

✅ Voordelig geprijsde sleutelkluis voor buiten.

Nadelen Masterlock

❌ Het is geen sleutelkluis Politiekeurmerk;

❌ Hij heeft geen SKG certificaat.


Klik hier voor de beste prijs

4. Masterlock Sleutelkluis 5415 – beste sleutelkluis met code

Nog een Masterlock sleutelkluis die ik graag wil bespreken, is de Masterlock Sleutelkluis 5415. Dit sleutelkluisje is de beste sleutelkluis met code. Het is geen sleutelkluis buiten, maar één voor binnen die u aan de muur bevestigt. Hij biedt ruimte aan verschillende sleutels en pasjes. Met dit sleutelkluisje of kluis sleutel beheert u efficiënt al uw sleutels. U hoeft ze nooit meer kwijt te raken, terwijl deze handige en zichtbare bewaarplek tegelijkertijd alleen voor u toegankelijk is.

Beste Sleutelkluis | Review| 4x Sleutelkluisjes Test!

De Masterlock Sleutelkluis 5415 is een van de sleutelkluizen met een zelf te kiezen cijferslot. De wieltjes van de cijfercombinaties staan wat verder uit elkaar. Daardoor kunt u dit sleutelkluis cijferslot gemakkelijker bedienen. Dankzij de solide metalen constructie en een met kunststof beschermd deurtje, zijn dit praktische en toch veilige sleutelkluizen.

Voordelen Masterlock

✅ Deze sleutelkluis met codeslot weegt slechts 1kg;

✅ Inclusief 4 schroeven voor de montage van dit sleutel kluisje;

✅ U kunt zelf de cijfercombinatie kiezen;

✅ De cijferwieltjes zijn makkelijk te bedienen, omdat ze wat verder uit elkaar staan;

✅ Solide, metalen constructie met een met kunststof beschermd deurtje.

Nadelen Masterlock

❌ Geen sleutelkluis voor buiten;

❌ Het is geen digitale sleutelkluis met Politiekeurmerk;

❌ Heeft geen SKG certificaat.


Klik hier voor de beste prijs

Mijn beste sleutelkluis van 2023

Nu ik bovenstaande sleutelkluizen met elkaar vergeleken heb, ben ik tot een conclusie gekomen. Een sleutelkastje kopen is wellicht niet eenvoudig, maar nu heeft u wel een beter beeld van de mogelijkheden. Persoonlijk vind ik een sleutelkluis met Politiekeurmerk de beste keuze. Ook ben ik voorstander van een sleutelkluis buiten keurmerk en een sleutelkluis met cijferslot dat u zelf kunt instellen. En dat is de reden dat mijn voorkeur voor beste sleutelkluis uitgaat naar Kruse SKG Sleutelbuis.

Beste Sleutelkluis | Review| 4x Sleutelkluisjes Test!

Kruse SKG Sleutelbuis is een sleutelkluis met code, waarbij u kunt kiezen uit meer dan 10.000 cijfercombinaties. Deze sleutelkluis SKG3 kunt u binnen en buiten monteren op een eenvoudige manier. De montagekit wordt meegeleverd. Daarnaast is hij gemakkelijk te bedienen, geschikt voor het bewaren van sleutels, geld en/of andere kostbare bezittingen en kan niemand zomaar meekijken. Na het intoetsten van de code verspringt het codeslot direct en het privacy-kapje beschermt tegen aflezen. Dit sleutelkluisje heeft het Politiekeurmerk voor Veilig Wonen en is daarmee extra goed beveiligd. Ideaal voor uzelf, de thuiszorg en/of uw dierbaren om toegang te krijgen tot uw woning wanneer dat nodig is.


Klik hier voor de beste prijs

Sleutelkluisje ervaringen en reviews

Bent u ook benieuwd naar de sleutelkluis ervaringen en sleutelkluis reviews van klanten? Ik heb van elk kluisje een interessante review opgezocht. Zo komt u er snel genoeg achter wat u het meest aanspreekt: een sleutelkluis met code voor buiten, voor binnen, met of zonder verlichting? Daar gaan we!

Kruse SKG Sleutelbuis review

Ramon heeft Kruse SKG Sleutelbuis gekocht. Hij schrijft in zijn review: “Het is een makkelijk zelf te monteren sleutelkluis. Je kunt hem met de meegeleverde montagekit in de muur bevestigen. Hij is heel degelijk en werkt goed.”

Beste Sleutelkluis | Review| 4x Sleutelkluisjes Test!

Puck SKG Sleutelkluis review

Over Puck SKG Sleutelkluis zijn de meningen erg verdeeld. Zo zijn sommige klanten erg tevreden, maar vinden zij de handleiding niet heel duidelijk. Andere klanten vertellen dat – wanneer hij verkeerd wordt teruggeplaatst – hij niet meer werkt. Ook is het weleens voorgekomen dat het cijferslot het na een jaar niet meer deed.

Jesper vertelt: “Sleutelkluisje Puck is een hele sterke kluis, maar heeft wel wat beperkingen. Je kunt er maar 1 sleutel in doen en dat staat nergens bij. Wij deden er dus 2 in en toen ging de langere pensleutel na een paar dagen klemmen. Toen kregen we de kluis met geen mogelijkheid meer open. Uiteindelijk opengeslepen en de sleutels eruit gehaald. Toen we hem weer dicht deden was hij na afloop niet meer bruikbaar. Het cijfermechanisme was ontzet op de een of andere manier.”

Masterlock 5425 Sleutelkluisje ervaring

De Masterlock 5425 Sleutelkluis review van Sven luidt: “Het is sterk materiaal en hij is veilig. De verlichting vind ik ook fijn. Er zit wel wat ruimte tussen de lockplaat maar gelukkig is dat niet open te breken. De kluis rammelt een beetje als je de code invoert.” Hij geeft dit product 4 van de 5 sterren.

Masterlock Sleutelkluis 5415 review

En tot slot nog een Masterlock Sleutelkluis 5415 review. Ellen noemt het een super uitvinding. “Hij is stevig en veilig en er kunnen meerdere sleutels in. Tip: hang er een magneet in, zodat de sleutels niet in het klepje vallen. Daardoor vallen ze er ook niet uit als je het deurtje opent met de code.”

Wat is een sleutelkluis?

Even voor uw beeldvorming: een sleutelkluis is een apparaatje dat u aan de muur bevestigt. Hierin kunt u sleutels en pasjes bewaren. Met sleutelkluisjes wordt het voor meerdere mensen mogelijk om met 1 sleutel een woning of pand te betreden. De sleutel wordt na het openen van de deur namelijk terug in het kluisje gedaan. Raakt u zelf altijd uw sleutels kwijt? Ook dan zijn sleutelkluizen handig. Uw sleutel bevindt zich dan altijd naast uw voordeur. Als u een sleutelkluis voor buiten koopt, ten minste.

Een andere soort is geen sleutelsafe buiten, maar voor binnen. Dat is een handig hulpmiddel wanneer u veel sleutels heeft en deze niet wilt laten rondslingeren. Of wanneer u de sleutel van een kluisje met kostbare bezittingen veilig wilt opbergen. Een sleutelkluis code zorgt voor veiligheid. Zeker wanneer u de enige bent die de code kent.

Wanneer een sleutelkluis gebruiken?

Is een sleutelkluis eigenlijk geschikt voor iedereen? Ja, in principe wel. Bent u bovendien zorgbehoevend? Dan zijn sleutelkluizen extra handig. Met een sleutelkluis buiten kan uw familie of de thuiszorg zichzelf binnenlaten. Dit is prettig wanneer u minder goed ter been bent, maar ook in het geval van een noodsituatie. Zo is hulp altijd dichtbij. Verder zijn sleutelkluisjes verstandig wanneer u vaak uw sleutels vergeet of kwijtraakt. Dat is verleden tijd met een sleutelkluis SKG. Zo’n goedgekeurde sleutelkluisje bewaart uw sleutels altijd veilig en op dezelfde plek voor u.

Beste Sleutelkluis | Review| 4x Sleutelkluisjes Test!

Sleutelkluis kopen: hier moet u op letten!

Gaat u ook een sleutelkluis kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee zou moeten houden. Ik heb ze hieronder voor u opgesomd en toegelicht.

Waar gaat u de sleutel kluis ophangen?

Zoals u inmiddels weet, zijn sommige sleutelkluizen geschikt voor binnen, andere voor buiten en weer andere kunt u zowel binnen als buiten ophangen. Denk daarom na over waar u de sleutel kluis nodig heeft en kies op basis daarvan een geschikt model.

Wat is uw budget?

Hoeveel wilt u uitgeven aan sleutelkluisjes? Sommige (zoals de masterlock sleutelkluis) kosten namelijk een paar tientjes, terwijl andere al snel een paar honderd euro kosten. Bedenk van tevoren wat uw budget is voor een nieuw sleutel kluisje.

Hoeveel sleutels/pasjes wilt u opbergen?

In sommige sleutelkluizen kunt u best veel sleutels, pasjes en zelfs contant geld of andere waardevolle bezittingen opbergen. In andere modellen past slechts één sleutel. Ook hier moet u dus van tevoren even over nadenken.

Wilt u een sleutelkluis SKG keurmerk of Politiekeurmerk?

Uw sleutelkastje met code zorgt voor veiligheid. Met een SKG keurmerk of Politiekeurmerk, wordt die veiligheid nog extra gewaarborgd. Uiteraard betaalt u wel extra voor dergelijke keurmerken. Maak daarom de overweging of u dit het geld waard vindt of niet.

Beste Sleutelkluis | Review| 4x Sleutelkluisjes Test!

Nog meer handige zorghulpmiddelen

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen voor uw veiligheid? Medipoint verkoopt allerlei handige hulpmiddelen. Denk aan een bewegingssensor, personenalarmering, slaaprobot, een seniorentelefoon en dementieklok. Ook een heupairbag of rollator is prettig wanneer u slecht ter been bent. Dankzij een heupairbag wordt een eventuele val opgevangen en met een rollator heeft u voldoende ondersteuning tijdens het lopen.

En wat dacht u van hulpmiddelen die speciaal voor uw badkamer of slaapkamer ontwikkeld zijn? Ze maken uw leven een stuk gemakkelijker. Zeker in het geval van Parkinson, reuma, CVA, dementie, MS of artrose. Daarom is het echt de moeite waard om u hierin te verdiepen. Klik maar eens op een van de linkjes om de bijbehorende artikelen te lezen!

Beste Sleutelkluis | Review| 4x Sleutelkluisjes Test!

Meest gestelde vragen over een sleutelkluis

Heeft u nog vragen over een sleutelkluis of sleutel kluisje? Wilt u bijvoorbeeld weten hoe veilig zo’n sleutelkluis met code is? Of bent u benieuwd of er een sleutelkluis vergoeding mogelijk is? Dan adviseer ik u om nog even verder te lezen. De meest gestelde vragen heb ik hieronder beantwoord.

Welk sleutelkluis is het beste?

Welk sleutelkluisje het beste is, hangt af van uw voorkeuren. Toch heb ik een winnaar gekozen in deze sleutelkluisjes test. Kruse SKG Sleutelbuis biedt namelijk de meeste voordelen aan haar gebruikers. Ondanks dat, is dit wel de meest prijzige sleutelkluis uit mijn selectie. Ik adviseer u om alle sleutelkluisjes even goed te bekijken en ook de bijbehorende reviews te lezen. Zo kunt u de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en een keuze maken die voor u goed voelt. Wellicht besluit u dat het beste sleutelkluis toch een ander model is, dat kan!

Hoe veilig is een sleutelkluis eigenlijk? [1]

Een sleutelkluis is veilig, mits hij aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo moet een sleutelkluis gemaakt zijn van sterk materiaal en van hoge kwaliteit zijn. Anders kan deze wellicht worden opengebroken. Verder is het belangrijk dat een sleutelkluis voor buiten weerbestendig is. Denk erom dat u de code van het cijferslot voor uzelf houdt of alleen deelt met de mensen die toegang moeten hebben. Heeft u bijvoorbeeld thuiszorg of wilt u uw

Voor wie is een sleutelkluis bedoeld?

Een sleutelkluis is in principe bedoeld voor iedereen die er één wil gebruiken. Toch zijn er doelgroepen die er extra baat bij hebben. Bijvoorbeeld mensen die hun sleutels vaak kwijtraken of vergeten of mensen die zorgbehoevend zijn. Voor de thuiszorg en/of dierbaren is het dan handig om de code te kennen. Zo kunnen zij altijd binnenkomen wanneer dat nodig is. Een andere doelgroep voor een sleutelkluisje of sleutel kluis? Wat dacht u van mensen die gezamenlijk een woning of pand delen, maar slechts één sleutel tot hun beschikking (willen of mogen) hebben.

Waar kan ik het beste een sleutelkluis kopen?

Waar u het beste een sleutelkluis kunt kopen, is bij een aanbieder die u vertrouwt. De aanbieders in dit artikel, zoals Medipoint (de grootste thuiszorgwinkel van Nederland) of Bol.com, leveren goede service, zijn betrouwbaar en bieden vaak garantie. U kunt uw sleutelkluis met een gerust hart online bestellen. Het is ook mogelijk om een fysieke winkel te bezoeken en daar een sleutelkluis te kopen. Als u de checklist voor een sleutelkluisje kopen erbij houdt, maakt u hoe dan ook een goede keuze.

Is er een sleutelkluis vergoeding mogelijk?

Of een sleutelkluis vergoeding mogelijk is, hangt af van de situatie. Het is aan de zorgverzekeraar om te beoordelen of een sleutelkluis noodzakelijk is. Dit is bijvoorbeeld nodig in noodgevallen. Is iemand slecht ter been of zijn er andere (medische) redenen die de veiligheid en/of zelfstandigheid verminderen? Dan kan de zorgverzekeraar bepalen dat een sleutelkluis noodzakelijk is. In dit geval wordt hij inderdaad door de zorgverzekeraar vergoed. Ik adviseer u om dit eerst na te vragen en pas daarna een geschikte sleutelkluis te kopen. Dan weet u zeker dat de vergoeding ook op dat model sleutelkluis geldt.

Hoeveel sleutels passen in een sleutelkluis?

Hoeveel sleutels er in een sleutelkluis passen, dat verschilt per sleutelkluisje. Het is daarom verstandig om de beschrijving en reviews van een sleutelkluis goed te lezen. Daarin wordt aangegeven hoe groot de inhoud is en wat er zoal in past. Weet dat niet elk sleutelkluisje ruimte biedt aan meerdere sleutels en/of pasjes. Heeft u die ruimte wel nodig? Dan moet u een ander model sleutelkluis kiezen, waarbij het wel mogelijk is om er meerdere items in op te bergen. Voor een sleutelkluis buiten is 1 sleutel vaak wel voldoende, omdat het alleen om toegang tot de woning gaat.

Conclusie beste sleutelkluis van 2023

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk (Ergotherapeut)

Anouk is oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Als ergotherapeut heeft zij veel ervaring over het adviseren van hulpmiddelen in de zorg. Anouk onderzoekt de hulpmiddelen en geeft in de reviews advies. Haal uw inspiratie hieruit, want ook u verdient het beste zorghulpmiddel voor uw situatie
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Sleutelkluis | Review (2023) | 4x Sleutelkluisjes Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Sleutelkluis?

Kies dan voor: Kruse SKG Sleutelbuis

Op zoek naar de beste Sleutelkluis?

Kies dan voor: Kruse SKG Sleutelbuis