In dit artikel

Beste Sleutelkluis Review

Beste Sleutelkluis | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Heeft u al een sleutelkastje of een sleutelkluis in uw bezit? Dit brengt veel voordelen met zich mee. Volgens de website Politiekeurmerk is een sleutelkluis ideaal voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen of voor mensen met een beperking. Maar wat is nu de beste sleutel kluis? In deze sleutelkluisjes test ga ik 4x sleutelkluizen vergelijken. Na afloop vertel ik u welke de winnaar is. Leest u mee?

Kort samengevat:

De beste sleutelkluis van 2024 is Kruse SKG Sleutelbuis. Dit merk heeft een handig cijferslot en kunt u zowel binnen als buiten gebruiken ter inbraakwerendheid.

Sleutelkluisjes vergelijken; hoe doen we dat?

Om te bepalen wat de beste kluizen zijn, let ik op verschillende onderdelen. Allereerst op de kwaliteit, functionaliteiten en het gebruiksgemak van elke sleutelkluis. Verder let ik op het soort kluis: is het een sleutelkluis met code of een andere soort? En natuurlijk neem ik ook de prijsklasse en klantbeoordelingen mee tijdens het maken van mijn keuze.

Keuzehulp beste gecertificeerde sleutelkluizen

ProductAdviesprijsBevestigingsmateriaal meegeleverd
1. Kruse€307Ja
2. Puck€245Ja
3. Masterlock 5425€44,15Ja
4. Masterlock 5415€63,80Ja
5. Abus 787B€35,39Ja

1. Kruse SKG Sleutelbuis

De eerste sleutelkluis die ik met u wil bespreken is de Kruse SKG Sleutelbuis. Het is de beste sleutel kluis in het algemeen en de beste sleutelkluis met politie keurmerk. Dit sleutelkastje is gemaakt van staal en weegt 1,5kg, ideaal om uw sleutels veilig in te bewaren. Het is een sleutelkluis met code die heel geschikt is voor de thuiszorg, maar ook om een noodsleutel in te bewaren. Wist u dat het ook mogelijk is om deze sleutelkluisjes binnenshuis te gebruiken, voor het bewaren van waardevolle spullen en/of contant geld?

Beste Sleutelkluis  Review

Sleutelkluizen zoals Kruse SKG Sleutelbuis zijn heel veilig en worden geleverd met installatiehandleiding, montagekit en een privacy-kap met SKG logo. Dankzij het roestvrij stalen materiaal is het een ideale sleutelkluis buiten. Ook is de SKG sleutelkluis benoemd tot beste sleutel kluis buiten met politie keurmerk. Dat betekent dat hij goedgekeurd is volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit sleutelkluis met cijferslot is eenvoudig te monteren, te bedienen en u kunt zelf de code instellen. Er zijn ruim 10.000 combinaties mogelijk. Verder kunt u er meerdere sleutels, pasjes of andere dingen tegelijk in opbergen.

Wilt u uw sleutels veilig opbergen? Dan kan ik Kruse SKG zeker aanbevelen. Uit het assortiment sleutelkluizen is dit mijn favoriet, vanwege het materiaal (en dus de veiligheid) en omdat het mechanisch cijferslot goed te bedienen is. Natuurlijk moet u het elektronisch codeslot wel kunnen openen, dus het is wellicht minder geschikt voor mensen die vergeetachtig of dementerend zijn. Uw omgeving kan er natuurlijk wel evengoed gebruik van maken en uw sleutels veilig pakken en weer opbergen.

Voordelen Kruse SKG

✅ Sleutelkluis SKG is eenvoudig zelf te monteren en wordt inclusief montagekit geleverd;

✅ Beste sleutelkluis Politiekeurmerk voor Veilig Wonen (sleutelkluis buiten Politie keurmerk);

✅ Voor het bewaren van sleutels, kostbare bezittingen en/of geld;

✅ Eenvoudig te bedienen via een elektronisch codeslot;

✅ U kunt zelf de code instellen van de gecertificeerde sloten en kiezen uit meer dan 10.000 combinaties;

✅ Niemand kan de code afkijken na afloop, want het codeslot verspringt op een neutrale code;

✅ Ook het privacy-kapje beschermt tegen aflezen van de code;

✅ Dit type gecertificeerd slot is geschikt voor binnen en buiten gebruik.

Nadelen Kruse SKG

❌ Kruse SKG Sleutelkastje bevindt zich in een hoge prijsklasse;

❌ Er zit maar 1 jaar garantie als u deze betere sleutelkluizen gebruikt.


Bekijk meer productinformatie

2. Puck Keysafe

Het tweede sleutelkluisje dat ik wil bespreken is de Puck Keysafe. Dit elektronisch codeslot is ook een van de betere sleutelkluizen. Hij weegt ongeveer 1,3kg en is de beste sleutelkluis voor buiten. Hij is gemakkelijk op te hangen en ook nog eens erg veilig in gebruik. Doe er uw sleutels in en geef de mensen die toegang moeten hebben op een veilige manier toegang tot uw woning. Inbrekers maken overigens geen enkele kans met dit sleutelkluis met cijferslot!

Beste Sleutelkluis  Review

De Puck SKG Sleutelkluis is een handig sleutelkluisje voor u en de mensen die toegang tot uw woning nodig hebben. Niemand kan over uw schouder meelezen, dankzij de afschermkap en de cijfers verspringen direct na openen. Ook nadat u binnen bent gekomen, kan dus niemand de code aflezen. Het is niet voor niets een van de gecertificeerde sleutelkluizen; veilig opbergen is geen enkel probleem!

Wilt u graag dat verschillende mensen uw woning in kunnen komen als dat nodig is, maar vindt u het niet fijn om verschillende sleutels uit te delen? U kunt uw sleutels veilig opbergen in de Puck Keysafe, dit elektronisch codeslot voor buiten. Geef uw verzorger(s) en/of familieleden de code van het mechanisch cijferslot en zowel u als uw woning zijn dan altijd veilig. Hij is in mijn ogen handiger dan grote sleutelkluizen, maar wel net zo nuttig voor het veilig opbergen van sleutels of andere spullen.

Voordelen Puck SKG

✅ Sleutelkluis met code die gemakkelijk te bevestigen is;

✅ Met 10.000 code combinaties om uit te kiezen (u bepaalt zelf);

✅ Extra veilig doordat het mechanisch cijferslot automatisch verspringt na afloop;

✅ De gepantserde stalen kap voorkomt dat mensen kunnen meekijken;

✅ Sleutelkluis SKG certificaat (2 sterren) voor sterkte en duurzaamheid;

✅ Beste keuze voor een sleutelkluis buiten.

Nadelen Puck SKG

❌ De muurbeugel voor dit Puck sleutelkastje is optioneel en dus niet standaard meegeleverd;

❌ Deze gecertificeerde sleutelkluizen zitten in een middelhoge prijsklasse.


Bekijk meer productinformatie

3. Masterlock 5425

Ik heb nog meer sleutelkluizen getest! Op nummer 3 staat de Masterlock 5425 Sleutelkluis. Dit is de beste master lock sleutelkluis en wel om de volgende redenen. Allereerst heeft hij verlichte toetsen voor een efficiënte en veilige toegang. Deze sleutelkluis met cijferslot kunt u dus ook in het donker goed gebruiken. Verder kunt u de 4-cijferige combinatie voor het mechanisch cijferslot zelf bepalen. Het is echter geen gecertificeerde sleutelkluis, maar dat betekent niet dat uw sleutels veilig opbergen niet mogelijk is.

Beste Sleutelkluis  Review

Masterlock 5425 Sleutelkluis is gemaakt om aan de muur te monteren. Ook aan een betonnen muur. De schroeven hiervoor worden meegeleverd, net zoals de batterij. Dankzij de verankering aan de achterwand en de metalen behuizing, is dit sleutelkluis buiten extra veilig. Met een sleutelkluisje met code zoals de Masterlock 5425 Sleutelkluis, bent u altijd veilig. En uw spullen ook!

Wat ik heel prettig vind aan dit type sleutelkastje, is dat hij morgen geleverd wordt en uitvoerig getest en gecertificeerd is. Heeft iemand uw sleutel nodig? Dan is dat voortaan heel eenvoudig. U kunt er autosleutels of uw voordeur sleutel in bewaren – of allebei. Er passen namelijk meerdere sleutels of pasjes in. Daarnaast is deze sleutelkast scherp geprijsd. Wilt u dus niet veel geld uitgeven aan een sleutelkluis? Dan is deze sleutelkluis met code, de Masterlock 5425, ideaal.

Voordelen Masterlock

✅ Sleutelkluiscijferslot met verlichting, voor goed zicht in het donker;

✅ Vrije combinatiekeuze voor uw sleutelkluis cijferslot (elektronisch slot);

✅ Dit sleutelkluisje met code is weerbestendig;

✅ Biedt ruimte aan meerdere (huis)sleutels en/of pasjes;

✅ De meegeleverde batterij is gemakkelijk te vervangen;

✅ Voordelig geprijsde sleutelkluis voor buiten.

Nadelen Masterlock

❌ Het is geen sleutelkluis Politie keurmerk voor het opbergen van sleutels;

❌ Hij heeft geen SKG certificaat (dus geen gecertificeerde sleutelkluis).


Bekijk meer productinformatie

4. Masterlock 5415

Nog een Masterlock sleutelkluis die ik graag wil bespreken, is de Masterlock 5415. Dit sleutelkluisje is de beste sleutelkluis met code volgens Europese norm. Het is geen sleutelkluis buiten, maar één voor binnen die u aan de muur bevestigt. Hij biedt ruimte aan verschillende sleutels en pasjes. Met dit sleutelkluisje of kluis sleutel beheert u efficiënt al uw sleutels. U hoeft ze nooit meer kwijt te raken, terwijl deze handige en zichtbare bewaarplek tegelijkertijd alleen voor u toegankelijk is.

Beste Sleutelkluis  Review

De Masterlock 5415 is een van de sleutelkluizen met een zelf te kiezen cijferslot. De wieltjes van de cijfercombinaties staan wat verder uit elkaar. Daardoor kunt u dit sleutelkluis cijferslot gemakkelijker bedienen. Dankzij de solide metalen constructie en een met kunststof beschermd deurtje, zijn dit praktische en toch veilige sleutelkluizen voor sleutelbeheer aan huis.

Van de verschillende sleutelkluisjes die ik getest heb, is deze Masterlock 5415 vooral interessant voor oudere mensen of mensen met dikkere vingers. Doordat de cijfertjes wat verder uit elkaar staan, zal u zich niet snel vergissen. Ook is het prettig dat er meerdere sleutels (zelfs autosleutels) in passen en hij is licht van gewicht. Ondanks dat hij niet buiten gebruikt kan worden, is het een betrouwbaar type slot en handiger in gebruik dan grotere kluizen.

Voordelen Masterlock

✅ Deze sleutelkluis met codeslot weegt slechts 1kg;

✅ Sleutelkluizen inclusief 4 schroeven voor de montage van dit sleutel kluisje;

✅ U kunt zelf de cijfercombinatie kiezen voor het sleutelslot;

✅ De cijferwieltjes zijn makkelijk te bedienen, omdat ze wat verder uit elkaar staan;

✅ Solide, metalen constructie met een met kunststof beschermd deurtje om uw sleutels veilig te houden.

Nadelen Masterlock

❌ Geen sleutelkluis voor buiten (eenvoudige sleutelkastjes voor binnen);

❌ Het is geen digitale sleutelkluis met Politie keurmerk;

❌ Deze sleutelkluizen hebben geen SKG certificaat (dus geen gecertificeerde sleutelkluis).


Bekijk meer productinformatie

5. Abus 787B

Of wilt u misschien de volgende sleutelkluis bestellen om uw sleutels in te bewaren? Het is de Abus 787B een sleutelkastje met een cijfercombinatie. Dit type sleutelkluizen kan aan de muur bevestigd worden om sleutels en pasjes in te bewaren. De 4-cijferige pincode kunt u zelf instellen. Dit type sleutelkluizen is overigens ook licht van gewicht; hij weegt slechts 1,05kg.

Beste Sleutelkluis  Review

Abus 787B is inbraakwerend en de perfecte oplossing voor veilig sleutelbeheer. Hij zorgt er namelijk voor dat de mensen die de code hebben, uw sleutel of andere kostbaarheden gewoon kunnen pakken om de deur van de woning te openen. Zo hoeft u niet meerdere sleutels te maken en uit te delen. Dat geeft een veilig gevoel en voorkomt de kans dat dieven hun slag kunnen slaan.

Persoonlijk vind ik de Abus 787B een van de fijne sloten vanwege de inbraakwerendheid en omdat deze sleutelkasten ruime opbergmogelijkheden bieden. De montage is ook eenvoudig te realiseren en de nodige schroeven worden bijgeleverd. Dit type producten kan overigens ook gebruikt worden door autobedrijven of andere bedrijven in een zakelijke omgeving die zich tegen diefstal willen weren.

Voordelen Abus 787B

✅ Deze kluis voor uw sleutels weegt slechts 1,05kg en wordt bevestigd via wandmontage;

✅ Om sleutels en pasjes in te bewaren (geen grote sleutelkluis voor nodig);

✅ U kunt de 4-cijferige code van het sleutelslot zelf instellen voor een goede beveiliging;

✅ Voorkomt inbraak en aanvallen (inbraakwerendheid) en geeft thuiszorg en familie toch toegang tot uw woning als dat nodig is.

Nadelen Abus 787B

❌ Er zit maar 1 jaar garantie op dit kastje voor uw sleutels en autosleutels;

❌ Het is geen digitale sleutelkluis met Politie keurmerk;

❌ Deze sleutelkluizen hebben geen SKG certificaat (dus geen gecertificeerde sleutelkluis).


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste sleutelkluis 2024

Nu ik bovenstaande sleutelkluizen met elkaar vergeleken heb, ben ik tot een conclusie gekomen. Persoonlijk vind ik een sleutelkluis met Politie keurmerk de beste keuze. Ook ben ik voorstander van een sleutelkluis buiten keurmerk en een sleutelkluis met cijferslot dat u zelf kunt instellen. En dat is de reden dat mijn voorkeur voor beste sleutelkluis uitgaat naar Kruse SKG Sleutelbuis.

Beste Sleutelkluis  Review

Kruse SKG Sleutelbuis is een sleutelkluis met code, waarbij u kunt kiezen uit meer dan 10.000 cijfercombinaties. Deze sleutelkluis SKG3 kunt u binnen en buiten monteren op een eenvoudige manier. De montagekit wordt meegeleverd. Daarnaast is hij gemakkelijk te bedienen, geschikt voor het bewaren van sleutels, geld en/of andere kostbare bezittingen en kan niemand zomaar meekijken. Na het intoetsten van de code verspringt het codeslot direct en het privacy-kapje beschermt tegen aflezen. Dit sleutelkluisje heeft het Politie keurmerk voor Veilig Wonen en is daarmee extra goed beveiligd. Ideaal voor uzelf, de thuiszorg en/of uw dierbaren om toegang te krijgen tot uw woning wanneer dat nodig is.


Bekijk meer productinformatie

Sleutelkluisje ervaringen en reviews

Bent u ook benieuwd naar de sleutelkluis ervaringen en reviews van klanten? Ik heb van alle sleutelkluizen een interessante review opgezocht. Zo komt u er snel genoeg achter wat u het meest aanspreekt: een sleutelkluis met code voor buiten, voor binnen, met of zonder verlichting? En gecertificeerd of niet? We gaan het aan de praktijk zien!

Kruse SKG Sleutelbuis review

Ramon heeft Kruse SKG Sleutelbuis gekocht. Hij schrijft in zijn review: “Het is een makkelijk zelf te monteren sleutelkastje. Je kunt deze sleutelkluizen met de meegeleverde montagekit in de muur bevestigen. Hij is heel degelijk en werkt goed. Hij heeft geen sleutelslot maar een met cijfers en dat werkt prima voor mij als sleutelbeheer.”

Puck SKG Sleutelkluis review

Over Puck SKG sleutelkluizen zijn de meningen erg verdeeld. Jesper vertelt: “Sleutelkluisje Puck is een hele sterke kluis, maar heeft wel wat beperkingen. Je kunt er maar 1 sleutel in doen en dat staat nergens bij. Wij deden er dus 2 in en toen ging de langere pensleutel na een paar dagen klemmen. Toen kregen we de kluis met geen mogelijkheid meer open. Uiteindelijk opengeslepen en de sleutels eruit gehaald. Toen we hem weer dicht deden was hij na afloop niet meer bruikbaar. Het cijfermechanisme was ontzet op de een of andere manier.”

Beste Sleutelkluis  Review

Masterlock 5425 review

De Masterlock 5425 sleutelkluizen review van Sven luidt: “Het is sterk materiaal en hij is veilig. De verlichting van deze kluizen vind ik ook fijn. Er zit wel wat ruimte tussen de lockplaat maar gelukkig is dat niet open te breken. Het sleutelkastje rammelt een beetje als je de code invoert.” Hij geeft dit type kluizen 4 van de 5 sterren.

Masterlock 5415 review

En tot slot nog een Masterlock Sleutelkluis 5415 review. Ellen noemt het een super uitvinding. “Hij is stevig en veilig en er kunnen meerdere sleutels in. Tip: hang er een magneet in, zodat de sleutels niet in het klepje vallen. Daardoor vallen ze er ook niet uit als je het deurtje van het sleutelkastje opent met de code. Ook zo ben je beter beschermd tegen inbraak en diefstal als iemand je staat op te wachten bijvoorbeeld.”

Abus 787B review

Tonnu schrijft over de Abus 787B: “Het is een stevig en compact toppertje op het gebied van kluizen. Sterk materiaal en een hoge kwaliteit, maar ook heel gebruiksvriendelijk en hij voelt stevig aan als je hem gebruikt. Daardoor is dit sleutelkastje erg veilig tegen inbraak. Beter dan andere sleutelkluizen die ik geprobeerd heb.”

Sleutelkluis kopen checklist

Gaat u ook een sleutelkastje kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee zou moeten houden. Ik heb mijn kluizen checklistpunten hieronder voor u opgesomd en toegelicht.

Bepaal de locatie voor het veilig opbergen van uw sleutels

Zoals u inmiddels weet, zijn sommige sleutelkluizen geschikt voor binnen, andere voor buiten en weer andere kunt u zowel binnen als buiten ophangen. Denk daarom na over waar u de sleutel kluis nodig heeft en kies op basis daarvan een geschikt model sleutelkast of sleutelslot voor uw situatie.

Bepaal uw budget voor een mechanisch cijferslot of ander slot

Hoeveel wilt u uitgeven aan sleutelkluisjes? Sommige (zoals de masterlock sleutelkluis) kosten namelijk een paar tientjes, terwijl andere al snel een paar honderd euro kosten. Bedenk van tevoren wat uw budget is voor een sleutelslot.

Beste Sleutelkluis  Review

Bedenk hoeveel sleutels/pasjes u wilt opbergen

In sommige sleutelkluizen kunt u best veel sleutels, pasjes en zelfs contant geld of andere waardevolle bezittingen opbergen. In andere modellen sleutelkluizen wordt slechts één sleutel geaccepteerd. Ook hier moet u dus van tevoren even over nadenken.

Wilt u een gecertificeerde sleutelkluis? (SKG keurmerk of Politiekeurmerk)

Uw sleutelkastje met code zorgt voor veiligheid voor uw sleutels en uzelf. Met een SKG keurmerk of Politiekeurmerk veilig wonen (getest en gecertificeerd), wordt die veiligheid nog extra gewaarborgd volgens Europese norm. Uiteraard betaalt u wel extra voor dergelijke keurmerken. Maak daarom de overweging of u dit het geld waard vindt of niet.

Nog meer handige zorghulpmiddelen

Wilt u meer handige zorghulpmiddelen voor uw veiligheid? Op het gebied van Domotica of Valpreventie is er veel te lezen. Naast een sleutelkluis kan een sleutelkastje ook handig zijn. Daarom is het echt de moeite waard om u hierin te verdiepen. Klik maar eens op een van de linkjes om de bijbehorende artikelen te lezen!

Beste Sleutelkluis  Review

Meest gestelde vragen over de beste sleutelkast

Heeft u nog vragen over een sleutel kluisje? Wilt u bijvoorbeeld weten hoe veilig zo’n sleutelkluis met code volgens Europese norm is? Of bent u benieuwd of er een vergoeding mogelijk is? Dan adviseer ik u om nog even verder te lezen. De meest gestelde vragen over sleutelkluizen heb ik hieronder beantwoord.

Wat is de beste sleutelkluis?

De beste sleutelkluis in deze sleutelkluisjes test is Kruse SKG Sleutelbuis. Deze gecertificeerde sleutelkluis biedt namelijk de meeste voordelen aan haar gebruikers. Ondanks dat, is dit wel de meest prijzige sleutelkluis uit mijn selectie. Ik adviseer u om alle sleutelkluisjes en grote sleutelkluizen goed te bekijken en ook de bijbehorende reviews te lezen. Zo kunt u de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en een keuze maken in alle kluizen of kluisjes, die voor u goed voelt. Wellicht besluit u dat de beste sleutels kluis voor uw sleutels toch een ander model is, dat kan!

Voor wie is een sleutelkluis bedoeld?

Een sleutelkast is in principe bedoeld voor iedereen die er één wil gebruiken. Er is wel onderscheid in kluisjes. Toch zijn er doelgroepen die er extra baat bij hebben. Bijvoorbeeld mensen die hun sleutels vaak kwijtraken of vergeten of mensen die zorgbehoevend zijn. Voor de thuiszorg en/of dierbaren is het dan handig om de code te kennen. Zo kunnen zij altijd binnenkomen wanneer dat nodig is. Een andere doelgroep voor zulke kluizen? Wat dacht u van mensen die gezamenlijk een woning of pand delen (zoals autobedrijven), maar slechts één sleutel tot hun beschikking (willen of mogen) hebben van het beheer in verbang met beveiliging.

Is er een sleutelkluis vergoeding mogelijk?

Of een sleutelkast vergoeding mogelijk is, hangt af van de situatie. Het is aan de zorgverzekeraar om te beoordelen of een sleutelkluis noodzakelijk is. Dit is bijvoorbeeld nodig in noodgevallen. Is iemand slecht ter been en wordt hij daarom gebruikt? Of zijn er andere (medische) redenen die de veiligheid en/of zelfstandigheid verminderen? Dan kan de zorgverzekeraar bepalen dat een sleutelkluis noodzakelijk is. In dit geval wordt hij inderdaad door de zorgverzekeraar vergoed. Ik adviseer u om dit eerst na te vragen en pas daarna een geschikte waardeberging te kopen. Dan weet u zeker dat de vergoeding ook voor die kluizen geldt.

» Referenties


1. Lette, M., Stoop, A., Gadsby, E., Ambugo, E.A., Mateu, N.C., Reynolds, J., Nijpels, G., Baan, C., & de Bruin, S.R. (2020). Supporting Older People to Live Safely at Home – Findings from Thirteen Case Studies on Integrated Care Across Europe. Int J Integr Care, 20(4), 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7546110/

2. Politiekeurmerk Veilig Wonen. (2021). Hoe kies ik een veilige sleutelkluis?
https://www.politiekeurmerk.nl/2021/07/14/hoe-kies-ik-een-veilige-sleutelkluis/

» Referenties

Conclusie beste sleutelkluis 2024

Picture of Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (Ergotherapeut)

Anouk van Gangelen (1992) is de oprichter van Zorghulpmiddeleninfo.nl. Door haar ervaring als ergotherapeut is ze uitstekend in staat om te adviseren over hulpmiddelen in de zorg. Ze verdiept zich grondig in verschillende zorghulpmiddelen en deelt haar inzichten via gedetailleerde reviews. Kies altijd het beste hulpmiddel voor jouw specifieke situatie door je te laten inspireren door de deskundige adviezen. Voor direct contact kun je haar bellen op 033-2022144 tijdens kantooruren of een e-mail sturen op anouk@zorghulpmiddeleninfo.nl.Volg Anouk ook op LinkedIn en Facebook voor meer updates en inzichten.Meer advies van Anouk van Gangelen